18.11.15, 08:47
Polska zmienia się w PISlandię.
-mamy tylko jednego wielkiego polityka, stratega "Wielkiego Człowieka" któremu mamy oddawać hołd i kłaniać się
-podstawową zasadą życia jest wazeliniarstwo na każdym szczeblu
-jedyna słuszna racja to przedstawiona przez "Wielkiego Człowieka"
-jedyna religia w kraju to pislamiżm
-masz poważne problemy z prawem trzeba się zwrócić do DudaPomoc
-jedyne słuszne media to media przychylne władzy PISlandu.
-jedyna słuszna historia to historia napisana przez "Wielkiego Człowieka", w której był wielkim opozycjonistą i wojownikiem o wolność.

NIE WOLNO
-wszystiego co jest przeciwne PISlandii o tym decyduje "Wielki Człowiek"
Obserwuj wątek
    • 4vardtramp Re: PISlandia 18.11.15, 10:22
      Tylu bzdur dawno nie czytałem. Przebiłaś wisłockiego12.
      Miałaś samokasiu 8 lat żeby się wykazać. Jak widać po ilości posłów z Tarnobrzega wszyscy jak jeden mąż (a raczej żona) dali d....
      Teraz publicznie i anonimowo nie utyskuj tylko rób coś aby zmienić swój świat.
      A najlepiej wyjedź. Tam gdzie triumfy święci lewacka komuna. Jak widać z wpisu to twoja ulubiona formacja.
      • exbenek Re: PISlandia 18.11.15, 10:37
        koleś może coś na temat? bo zaśliniasz forum cmokaniem w dups..o jarosława. Bzdury to wygadują kapciowi jarka i maliniaka na temat ułaskawienia kaminskiego
      • wislocki12 Polityka prorodzinna 18.11.15, 13:35
        "Minister środowiska Jan Szyszko powołał na stanowisko dyrektora generalnego Lasów Państwowych Konrada Tomaszewskiego, swego bliskiego współpracownika spokrewnionego z Jarosławem Kaczyńskim.
        (...)
        O Tomaszewskim zrobiło się głośno dwukrotnie. Po raz pierwszy pod koniec lat dziewięćdziesiątych, kiedy to jego nazwisko było wymieniane w tzw. aferze w Matemblewie. Chodziło o rzekomą sprawę zamiany gruntów leśnych w woj. pomorskim na atrakcyjny teren budowlany w Gdańsku-Matemblewie."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,19204272,nowy-szef-lasow-panstwowych-jest-spokrewniony-z-jaroslawem-kaczynskim.html
        • polak1706 Re: Polityka prorodzinna 18.11.15, 18:50
          To możesz być spokojna! Lasy nie zostaną sprywatyzowane, sprzedane by zaspokoić żądania ciągle skomlejącym Żydom którym ciągle mało i mało ale... z kieszeni Polaków!
          • wislocki12 Najbliższy krewny prezesa - obok Marty 20.11.15, 00:20
            "O powrocie Tomaszewskiego do Lasów Państwowych już dwa lata temu pisał "Newsweek". Konrad Tomaszewski ma być kuzynem Jana Marii Tomaszewskiego, ciotecznego brata Jarosława Kaczyńskiego. Według tygodnika Jan Maria to najbliższy obok Marty Kaczyńskiej krewny prezesa PiS."
            PS. I co mają z tym wspólnego Żydzi? A że z kieszeni Polaków, to pewne! ;-))

• exbenek Re: PISlandia 18.11.15, 10:33
      maliniak ma tyle do gadania co Icek na gestapo - jarek zarządził ,kapciowy zrobił,a że podeptano przy okazji i prawo i obyczaje i tradycje to dla jarka nie ma znaczenia -TKM w najczystszej postaci . Nawet jeżeli PO ukręcało łeb sprawom to ułaskawienie kamińskiego pokazało jedno - my prawo i praworządność mamy w dup...e . Najlepsze było uzasadnienie Dery - "było społeczne zapotrzebowanie na ułaskawienie" , co to jest "społeczne zapotrzebowanie" ?dawaj mar
      mar,1706, no i nasza "faworytko" ,"ostojo prawdziwego patriotycznego pedagogizmu" palaczowo 67 - wytłumaczcie mi ten dziwoląg słowno-obyczajowy. Bo z prawnego punktu widzenia wytłumaczyć się nie da...
      Na koniec "pojadę" klasyką - Kilerów 2 - "pan senator Lipski został zwolniony z aresztu ze względu na rodzinny charakter zbliżających się świąt(..)Jakich świąt? W maju ? Już pan senator wie jakich....Ciekawe czy Rewiński kuma że jego faworyci zmalowali takie cudo?
      • palacz67 Re: PISlandia 18.11.15, 10:54
        Benek, jesteś zarozumiałym człowiekiem i nie mam ochoty na rozmowę z Tobą. Przykro mi, pozdrawiam.
        Mam prośbę, nie wywołuj mnie do odpowiedzi, bo tylko zaśmiecasz forum.
        • edekzgredek99 Re: PISlandia 18.11.15, 11:41
          Zabolalo co? Jak tylko ktos napisze prawde to pani zaraz sie obraza. A prawda jest taka ze ten pani umilowany PiS zrobil swoich wyborcow w bambuko. Mysle ze pan Benek ma gleboko w doopie czy pani z nim rozmawia czy nie. Zagubila sie juz pani w tej swojej pysze, nijaka, wiejska nauczycielko.
        • mar1mar1 Re: PISlandia 18.11.15, 12:12
          A pisałem kiedyś że to troll idiota to nie słuchałaś :))
          Nie dziw się że tępię takich gnojków.
          Teraz chyba widzisz że nie warto pisać z trollami śmierdzielami!? :))
          • palacz67 Re: PISlandia 18.11.15, 12:48
            Nie lubię tego ostatniego slowa, jest kilka osób na forum, z którymi warto rozmawiać, pozdrawiam.
            • samakasia Re: PISlandia 18.11.15, 13:28
              Tylko to co pod robicie momentu przejęcia władzy uwłacza całkowicie demokracji. Nie zaprzysiężenie sędziów oraz szybka zmiana ustawy o TK jest ewidentnym dowodem ,że mają w doopie społeczeństwo i zasady demokracji. Chcą mieć kontrole sami nad sobą. To już sa otwarte drzwi do totalitaryzmu.
              Gratuluje wszystkim którzy za 500 zł i inne obiecanki sprzedali się jak jest pod latarnią. Patrząc na obecne postepowanie partii to zobaczycie te obiecanki jak świnia niebo. Dla kaczora liczy sie tylko władza absolutna narazie za pomocą marionetek. Teraz tylko patrzeć jak zrobią zamach na PKW i żadne wybory nie zostaną sfałszowane. Wszystkich nie poprawnie politycznie wezmą za morde i do pierdla. Jak trzeba będzie to antek wyprowadzi wojsko na ulice.
              Historia lubi się powtarzać.
              • edekzgredek99 Re: PISlandia 18.11.15, 13:42
                Pieknie napisane pani Kasiu. I jak obrazowo. Ale do pislamskich kmiotkow nie dotrze. Zaraz sie podniesie wrzask
              • polak1706 Re: PISlandia 18.11.15, 18:40
                >że mają w doopie społeczeństwo i zasady demokracji.<
                I tu się nie zgadzam. Właśnie myślą o społeczeństwie a demokracja w wydaniu UNII i PO to ograbianie ludzi, globalizacja która służy tylko niewielkiej grupie oligarchów/ bogaczy.

A do pierdla wezmą gwałcicieli, morderców i POdobnych bo tam jest ich miejsce. Teraz będą tacy bać się, że do nich o 6 rano wejdą a nie napadani i napastowani.
                >Wszystkich nie poprawnie politycznie wezmą za morde i do pierdla. <
                Wolisz POprawność POlityczną w wykonaniu lewaków gdzie po gwałcie na dziewczynkach zamykali usta tym którzy krytykowali gwałcicieli, ciapatych/islamistów i podobne szumowiny?

O antka się nie martw. Wolisz w MONie Siemoniaka z PO pochodzenia ukraińskiego? Wolałabyś ministra Klicha który będąc w MONie zabronił wszelkich kontaktów wojskowych z przedstawicielami polskiego przemysłu zbrojeniowego? Przez to zbrojeniówka nie mogła unowocześniać armii bo nie wiedziała czego armia od niej oczekuje.

Wojsko trzeba wyprowadzić na ulicę jeżeli tylko TWOJE bezpieczeństwo i Polski zostanie zagrożone. Mamy 500tysięcy potomków UPOwców na terenie Polski 3tysiące muzułmanów (na razie), nad granicami UNII (jeżeli one w ogóle istnieją) tysiące dzikusów wchodzących bez naszej zgody, kilkudziesięciu POlityków działających przeciwko społeczeństwu i Polsce od 25lat. Czy nie potrafisz zrozumieć zagrożenia?
                Taki dyktator jak Kaczyński jest potrzebny. To drugi Orban myślący o takich jak ty sierotkach Marysiach.

>Historia lubi się powtarzać.< I tu masz rację. Dlatego czas by ktoś myślał o Polsce i Polakach Dość opluwania Polski i Polaków! Zrobi to PiS!
                • samakasia Re: PISlandia 20.11.15, 08:24
                  Co do jednego się zgodzę z Tobą to co PO zrobiło przez te 8 lat jest żenadą. Mieli w doopie milion podpisów w sprawie referendum 6 latków mieli w doopie nasze oszczedności w OFE byleby się bilans zgadzał.(podobno zgineło 25mld zł w czasie transferu z ofe)
                  ALE
                  Jest jedno ALE. PIS zaczyna działać jak PZPR co Komitet Centralny = Maliniak zarządzi ma być zrobione. Było wielkie gwałtu rety jak Kwaśniewski ułaskawił Sobótkę, jak można tak zrobić hańba itp itd krzyczeli. Teraz co mamy to samo Kamiński skazany nieprawomocnym wyrokiem ułaskawiony czyli Duda też jest preziem. Zmiana ustawy o TK czyli zamach na TK a Duda działa w interesie partyjnym a nie konstytucyjnym. PIS to są takie same szmaty jak PO SLD i inne. Liczy się tylko kolesiostwo i nic więcej.
                  Duda dla mnie jest ZEREM bez ambicji wirnym giermkiem Maliniaka. Tak jak Komor był giermkiem PO.
                  • exbenek Re: PISlandia 20.11.15, 10:28
                    Kasiu sama ! Duda to Maliniak - a jaruś to jaruś . A kapciowi i dupowłazy to cała reszta tej ciekawej menażerii.
          • exbenek Re: PISlandia 18.11.15, 13:33
            po stylu widać jakiś "fahowiec"- ad meritum - ponawiam pytanie ? Rozumiem -opróc pustych frazesów " gó..." ...dokładnie się tego spodziewałem ...mówiąc krótko taki z ciebie ekspert jak ze mnie ksiądz - jesteś mar mar "płytki" jak kuweta kota jarka... bez odbioru
            • samakasia Re: PISlandia 18.11.15, 13:51
              Gó... rozumiesz bo "Wielki Człowiek" takich potrzebuje, żeby gó... rozumieli a robili jak im każe . Duda jest przykładem takiego postępowania.
            • samakasia Re: PISlandia 18.11.15, 13:54
              Gó... rozumiesz i takich jak ty "Wielki Człowiek" potrzebuje. Duda jest tego najlepszym przykładem.
            • samakasia Re: PISlandia 18.11.15, 13:54
            • polak1706 Re: PISlandia 18.11.15, 18:43
              Mój styl jest jasny jak budowa cepa. Powinieneś to zrozumieć chociaż po twoich chaotycznych wpisach mam wrażenie że jesteś człowiekiem niezrównoważonym emocjonalnie i do ciebie dotrze tylko bełkot w twoim stylu.
              • exbenek Re: PISlandia 18.11.15, 23:04
                Mylisz pojęcia styl nie jest "jasny" -styl z reguły jest prosty czy złożony,zrozumiały bądź nie - a ty jesteś "ciemny" i to jest problem,mniemam że jak większość "genetycznych patriotów" masz kłopoty z "percepcją" moich wpisów ,tych "chaotycznych",do tego szkoły nie są potrzebne tylko inteligencja ,ale wrodzona...ty jak widać nie masz ani jednego ani drugiego
                • polak1706 Re: PISlandia 20.11.15, 02:46
                  >masz kłopoty z "percepcją" moich wpisów ,tych "chaotycznych",do tego szkoły nie są potrzebne<
                  Słusznie. Taki bełkot wyklepie na klawiaturze pierwszy lepszy ciemniak. Gratuluję samokrytyki. Nic dodać, nic ująć.
                  Ćwok nie będzie nigdy człowiekiem inteligentnym. Zapamiętaj to buraku!
                  • exbenek Re: PISlandia 20.11.15, 10:58
                    Nic mnie tak nie rozśmiesza jak piana jaką z pyska toczą troglodyci - cytując moją wpowiedź -przytocz ją w całości - powtarzam tezę o czytabiu ze zrozumieniem troglodyto - do tego jest potrzebna inteligencja , a z tą jak widzę jest u ciebie i p67 jak z yeti - "tropy są ale nikt nie widział"
                    • e-zyleta Re: PISlandia 20.11.15, 16:17
                      Tak wygląda praworządność wg.PIS:www.4lomza.pl/forum/read.php?f=1&i=250965&t=250965
              • wislocki12 Prosty jak budowa cepa... 18.11.15, 23:11
                No tak:
                "Mój styl jest jasny jak budowa cepa."
                Chyba prosty? ;-))
                • polak1706 Re: Prosty jak budowa cepa... 20.11.15, 02:47
                  Prosty, prosty wisłocka. Rozpędziłem się :-/
          • wislocki12 Gnojki i śmierdziele, czyli Bóg patrzy i czyta... 18.11.15, 22:05
            Wielebny, tak nie wolno! Nawet anonimowo! Bóg przecież patrzy i umie czytać! :-((
        • exbenek Re: PISlandia 18.11.15, 13:49
          Moja pani! jak się zabiera głos w poważnych tematach to:
          1/Jako nauczycielka(?)powinna pani wiedzieć że są ludzie o innych poglądach .
          2/ Jeżeli są ludzie o odmiennych poglądach,to powinno się to zrozumieć i nie wciskać "przez szparę" swoich
          3/Jeżeli już się wciska to trzeba się liczyć z tym że inni,swoich będą bronić.
          4/Jeżeli podejmuje się dyskusję na temat ,to na temat trzeba odpowiadać - a nie odpowiadać komunałami "Benek jesteś zarozumiałym człowiekiem" - z pani strony odp nie było . To co pani zrobiła jest na poziomie piaskownicy -.
          5/Zadałem kilka pytań zwolennikom cmokania jarka w to i owo . Macie ochotę cmokać ok - tyljo nie róbcie z tego obowiązku wszystkich i religii.
          ps. pani palaczowo" 6 i 7" skoro było "zapotrzebowanie społeczne" na abolicję
          kamińskiego jaką mam gwarancję na to że nie będzie "społecznego zapotrzebowania" na abolicję księdza pedofila? odpowiadam żadnej - w pierwszy dzień pis sprofanował prawo karne - doskonale to skwitował (nieoficjalnie) "marysia rokita" - czy można "narobić na środek stołu ? można...." i na tym poprzestanę bo argumentów po drugiej stronie "0" , może jakieś nowe wyzwiska ? ...
        • exbenek Re: PISlandia 18.11.15, 13:58
          jeżeli ja zaśmiecam forum ,to pani je "nawozi" ...NIECH BÒG MA PRZYSZŁE POKOLENIA W OPIECE ...jeżeli mamy takich "nauczycieli"
      • polak1706 Re: PISlandia 18.11.15, 18:20
        Już tłumaczę.
        Kamiński nie pasował POwcom dlatego jego wyrok był POlityczny.
        Zaczął rządzić POLSKI RZĄD który chce coś zrobić dla Polski i Polaków a nie dla Merkel, Bundeswehry, dziczy islamskiej, banksterów, gangsterów, zwolenników globalizacji, zwolenników UNII która w swoich działaniach ma w d.u.p.i.e rodowitych mieszkańców, za to ceni sobie dzicz w Europie wyzywając rdzennych mieszkańców od rasistów.

A "społeczne zapotrzebowanie na ułaskawienie" to inaczej: Powołanie na stanowisko człowieka który będąc na stanowisku nadepną na odcisk gangsterom w białych kołnierzykach. Dlatego POstanoili przy sPOsobności upokorzyć go by im nie przeszkadzał w okradaniu kraju, społeczeństwa.
        Przecież to takie proste ale ty raczej tego nie zrozumiesz, bo przez 25lat wmawiali wszem i wobec, że jesteście be, rasiści, ksenofoby, mordercy najbardziej znienawidzonej nacji żydowskiej, rozpętaliście II wojnę i nie chcecie przyjąć dzikich do kraju.
        To co tu wypisujesz jest niczym wobec BUTY, AROGANCJI POpaprańców wobec narodu polskiego.
        • exbenek Re: PISlandia 18.11.15, 23:22
          czy ktoś jest w stanie przetłumaczyć bełkot tego "patrioty" na język zrozumiały dla normalnych ludzi? Kamiński i "białe kołnierzyki" - od Leppera .... W 2007 roku Kamiński chronił Polskę przed zalewem dziczy islamskiej .....Bardzo zaciekawił mnie wątek Bundeshwery możesz go rozwinąć ?Jak Tusk i my Polacy w latach 2007-2014 "robiliśmy coś dla armii niemieckiej"? Tak na marginesie - "patrioto genetyczny" słowo
          "nadepnął" ma taką pisownię. Ja pierdzielę - to ma być kwiat narodu....
          • polak1706 Re: PISlandia 20.11.15, 02:59
            >czy ktoś jest w stanie przetłumaczyć bełkot tego "patrioty" na język zrozumiały dla normalnych ludzi?<
            Ty nie jesteś normalny więc tekstu nie zrozumiesz. Domyślałem się tego.
            Jeszcze miałem napisać BUNDESLIGA.
            Liga rządzi, liga radzi, liga nigdy cię nie zdradzi.
    • polak1706 Re: PISlandia 18.11.15, 18:52
      >Polska zmienia się w PISlandię.<
      Dzięki temu twój gwałciciel zasiądzie w pomieszczeniu z okienkiem z kratkami a nie w apartamencie. To ty będziesz w przypadku gwałtu ofiarą a nie prowodyrem. Siedź cicho!
      • wislocki12 "Siedź cicho" 18.11.15, 22:00
        Jaki gwałciciel? Przed? Chyba żartujesz... ;-))
      • exbenek Re: PISlandia 18.11.15, 23:26
        Idiota czy wariat? co obstawiacie ? ja to pierwsze "Siedź cicho" ...
        • polak1706 Re: PISlandia 20.11.15, 00:33
          Pisałem już że jesteś CWOK!
    • genia50 Re: PISlandia 18.11.15, 19:55
      A jak Wam sie podoba Stanislaw Piotrowicz jako szef komisji sprawiedliwosci i praw czlowieka?
      • polak1706 Re: PISlandia 18.11.15, 20:08
        Ty też siedź cicho. Chyba, że wolisz strach przed wyjściem z domu
        wiadomosci.onet.pl/swiat/prokuratura-w-paryzu-rozbito-komando-terrorystow-gotowych-do-akcji/lwshz5
        • genia50 Re: PISlandia 18.11.15, 20:17
          To nie jest odpowiedz na moje pytanie.Ja pytalam,czy na szefa komisji sprawiedliwosci i praw czlowieka mozna wybrac kogos kto umorzyl sprawe przeciwko ksiedzu z Tylawy,ktory molestowal dzieci.
          P.S.A moze dziecko to nie czlowiek?
          • wislocki12 Już wkrótce! 18.11.15, 21:54
            Myślę, że już wkrótce Pan Prezydent rozpatrzy całą sprawę na korzyść Stanisława Piotrowicza, że o proboszczu z Tylawy nawet nie wspomnę! ;-))
          • edekzgredek99 Re: PISlandia 21.11.15, 08:17
            Klecha w tym kraju wszystko moze a bedzie teraz mogl jeszcze wiecej. Smutne to i straszne
        • wislocki12 Komando 18.11.15, 21:56
          Myślę, że nie ma szczególnego znaczenia, jakie komando terrorystów działa w polskim Sejmie... :-((
        • exbenek Re: PISlandia 18.11.15, 23:30
          Pojeb..ło cię gościu do końca... siedź cicho - bo co? przyjdziesz i zaczniesz grozić ? wymocz odciski ,obetnij i wyczyść paznokcie ,puść bąka -może przejdzie...
          • polak1706 Re: PISlandia 19.11.15, 00:41
            jak zwykle bełkot... Ty też zamknij ten plugawy dziób!
            • wislocki12 Witaj lechowski51! 19.11.15, 00:46
              Bełkot? Plugawy dziób? Witaj lechowski51! Zawsze imponowałeś mi subtelnością w wyrażaniu nawet najbardziej prostackich uczuć, co by to nie mogło oznaczać... ;-))
            • exbenek Re: PISlandia 19.11.15, 10:59
              l51 nie wytrzymał i swoim "nieplugawym,pełnym miłości bliźniego,kapiącym od merytorycznych fontann wiedzy językiem" ujawnił że to coś z 1706 w nazwie to ta sama istota - troglodyta ,którego komuna ubrała w majtasy i saboty . Potem nauczyła pisać i czytać (bez zrozumienia) - ta pierwsza umiejętność przydała mu się do pisania donosów . Długo potem ta istota którą Stwórca nieopatrznie przypisał do rodzaju
              ludzkiego rozpoczęła(wzorem jarkacza) "pozłacanie" swojego "zaplugawionego donosami do SB" życiorysu. Tak jak jarkacz jest jedynym posiadaczem fałszywej lojalki z 1981 roku,tak ta człekokształtna istota ,w późnych latach 2000 stała się "działaczem podziemia prześladowanym przez komunę" jedynym nieznanym przez innych działaczy . I takie kuromysło "uczy"innych
              "prawidłowego myślenia" . Mistyk czy drugi Wernyhora?
              • e-zyleta Re: Wydmuszek 19.11.15, 13:43
                Przestaniesz się podniecać jak za kilka lat PIS dostanie po dupie, zostanie ci, jak pisze Edek macanie kur i pedałowanie pajacu.
                • e-zyleta Re: Popieram 19.11.15, 14:51
                  Kaczyński powiedział, cytuję:"Wysokie opodatkowanie odpraw czy obniżenie pensji w spółkach należących do Skarbu Państwa. Tego rodzaju sprawiedliwość jest potrzebna" – podkreślił Kaczyński.
                  • e-zyleta Re:Kaczoland 19.11.15, 16:53
                    Poczytajcie:www.wiadomosci24.pl/artykul/glupi_policjant_z_ustrzyk_dolnych_157997-3--1-d.html
                    • polak1706 Re:Kaczoland 19.11.15, 23:54
                      >Pani prokurator...< Nie rozumiała wielu spraw. Nic dziwnego. Jest przecież kobietą.

>Komendant nie tylko przypomniał sobie o sprawie zniknięcia mandatów dopiero po rezygnacji ze służby Pawła S.<
                      Aby być komendantem trzeba umieć rozpychać się łokciami, być kanalią wobec ludzi i podobnie. Nic dziwnego, że chłopa niszczył.

• polak1706 Re: Popieram 19.11.15, 23:44
                    manager.money.pl/prosto-z-firm/artykul/nowy-pomysl-pis-chca-wprowadzic-nowy-podatek,175,0,1959087.htmlPopieram!
              • polak1706 Re: PISlandia 20.11.15, 00:37
                >komuna ubrała w majtasy i saboty . Potem nauczyła pisać i czytać ...<
                z sieci:
                >Przez 50 lat "okupacji" sowieckiej Polska odbudowała się po ruinie jaką nam urządził przyjazny Polakom naród niemiecki, wybudowała 1000 szkół na na 1000 lecie Państwa polskiego które tak usilnie chcieli przez komin przepuścić nasi przyjaciele Niemcy. Przez 50 lat "okupacji" radzieckiej wyeliminowano analfabetyzm na zacofanej polskiej wsi i w małych miejscowościach. Przez 50 lat "okupacji" radzieckiej zelektryzowano Polskę wzdłuż i wszerz i nikt nie wyłączał prądu tak jak dzisiaj niemiecka firma energetyczna przyjaźnie do Polaka nastawiona. Polacy, pod "okupacją" KGB-owców Polska była w pierwszej dziesiątce Państw uprzemysłowionych świata a w wielu gałęziach byliśmy potęgami światowymi że nie wspomnę o rybołówstwie które przyjaciele Polski, Niemcy, nam dzisiaj zlikwidowali, w przemyśle wydobywczym, w sporcie, w nauce. w twórczości artystycznej. Film polski nie pokazywał antypolskich paszkwilów pokroju Pokłosie czy nie gloryfikował morderczyń polskich bohaterów narodowych pokroju żydówki Wolińskiej w filmie Ida, nie nakręcono paszkwilu o Obronie Wersterplatte gdzie pokazano że żołnierze bohaterowie to byli pederaści i alkoholicy a dowódca miła ze strachu biegunkę, nie wieszano genitaliów na krzyżu bo komuna choć podła była to nie obrażała uczuć religijnych Polaków. I chyba jeszcze jedna i ostatnia sprawa, za "okupacji" radzieckiej emeryt i rencista miał darmowe leki, darmowy szpital i obowiązkowe sanatoria. Dzisiaj posyła się ludzi do sanatoriów by i udowodnić że są zdrowi w wieku 66 lat i że mają iść do roboty bo kapitalista ma mało tłuste konto na Malediwach.
                Przyjaciele z zachodu dzisiaj nam pozamykali zakłady pracy, zadłużyli Polskę do niewyobrażalnej kwoty, wprowadzili możliwość pacyfikowania Polaków przez obce wojska i obcą policję, zniszczyli kraj finansowo i moralnie a z Polaków zrobili niewolników. I właśnie dlatego będziemy krew przelewać za Niemcy
                Krew mafii i wszelkiej bandy która mówi o agresji rosyjskiej na Polskę<

>Przez 35 lat socjalizmu, odbudowano Polskę, zbudowano tysiące szkół, żłobków, przedszkoli, huty, fabryki, lotniska, stocznie, zelektryfikowano cały kraj, prawie wszędzie docierały pociągi i autobusy, większość miast, miasteczek, a często i wsi miało kina, remizy, boiska sportowe... Owszem, nie żyło się ludziom lekko, ale mieli pracę i wspólny podobny los, mieli zapewnione emerytury i opiekę szpitalną, mieli wolny dostęp do sal koncertowych, kółek zainteresowań, modelarni i aeroklubów. Milicja mimo wynaturzeń SB, przewodniej roli partii, szpiegowania obywateli i więzień za przekonania miała realną siłę i bali się jej pospolici przestępcy, nasze wojsko było w stanie bronić kraju przed atakiem z zewnątrz. Zniknął analfabetyzm, pańszczyzna i sanacyjne sobiepaństwo, kraj nie był zadłużony i wyprzedany. Teraz mamy 20 lat "wolności", kapitalizm i demokrację.
                Emeryci żyją z dnia na dzień gorzej, za kilka lat nie będą mieli za co żyć. Szpitale nie chcą leczyć, bo nie mają pieniędzy, mamy wolność i pełne półki, ale tylko nielicznych stać na kupowanie za swoje. Żywność najdroższa w Europie, podobnie większość towarów "luksusowych" jak samochód czy komputery. Musimy pracować nieporównanie dłużej, by kupić to samo co Niemcy, Anglicy czy Hiszpanie. Wyprzedaliśmy za bezcen nasz przemysł, atuty w postaci doskonale wykształconych w socjalizmie inżynierów i naukowców oddaliśmy za darmo naszym obecnym sojusznikom, którzy ich wzięli chętnie, ale reszty kraju nie chcą wpuszczać bez wiz. zachłysnęliśmy się swobodą, możemy jeździć po Europie bez granic, w samochodach, które są własnością banków, mieszkać w domach obciążonych hipotekąRumunii, Białorusi czy Mongolii. Mamy 30razy bardziej zadłużony kraj na zewnątrz niż 20 lat temu. Dług wewnętrzny oficjalnie przekracza 50% PKB, nieoficjalnie mówi się o 300%, bo wchodzi w to także ZUS, który jest bankrutem. Premier obiecuje nam zlote gory, jak kiedyś Walesa drugą Japonię, z obietnic mamy tylko jedno - ci przy władzy i ich poplecznicy, zausznicy, krajanie i sponsorzy kampanii wyborczych - faktycznie, żyją zgodnie z hasłem, by żyło się lepiej...<

• polak1706 Re: PISlandia 19.11.15, 01:04
            cały czas uważam , ze jesteś obszczymurkiem i myślę że się nie mylę.
      • wislocki12 W każdej roli! 18.11.15, 21:47
        Mnie Stanisław Piotrowicz bardzo podoba się! W każdej roli! Szczególnie w tej:
        "W 1978 rozpoczął pracę w Prokuraturze Rejonowej w Dębicy, następnie w 1980 został przeniesiony do Prokuratury Wojewódzkiej w Krośnie, na początku lat 80. przeniesiony do Prokuratury Rejonowej w Krośnie. Od 1978 należał do PZPR. W stanie wojennym był autorem aktu oskarżenia przeciwko działaczowi opozycji Antoniemu Pikulowi oskarżonemu o kolportaż wydawnictw drugiego obiegu. Po upublicznieniu tej sprawy w 2013 Stanisław Piotrowicz stwierdził, że dążył do umorzenia tego postępowania. W 1983 został odznaczony Brązowym Krzyżem Zasługi." :-((
        • polak1706 Re: W każdej roli! 19.11.15, 00:43
          Czyli ma chłop doświadczenie i zrobi POrządek. A opozycja działająca w tamtych latach i później do czego doprowadziła ten kraj to już wiemy. Teraz długo Polsce i Polakom przyjdzie się zbierać.
          • wislocki12 Ma chłop doświadczenie i zrobi POrządek? 19.11.15, 00:53
            Naprawdę jesteś pewien, że chodzi Ci o peerelowski porządek z przynależnością do PZPR, prześladowaniem solidarnościowej opozycji i brązowymi krzyżami zasługi w tle? :-((
    • polak1706 Re: PISlandia 19.11.15, 00:48
      Tu masz odpowiedź z sieci dlaczego wygrało PiS i DUDA:
      >Nie ośmieszaj się panie Wałęsa!!! Ciekawe, że odnośnie afery taśmowej jeszcze takiej armaty słownej nie wytoczyłeś i nie zażądałeś Trybunału Konstytucyjnego dla tych, którzy Polskę niszczyli i sprzedawali i czynili z nas wasali!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Brak panu kultury i ogłady. Chcę powiedzieć że owa cywil banda odeszła w końcu od władzy i może nią się pan w końcu zajmie i ich "uzdrowi". Tak właściwie to i pana czas się skończył na arenie politycznej. Myślę że już dużo pan ma pieniędzy dorobionych naszym kosztem i na naszym garbie. Niech pan pomyśli i oceni swoje postępowanie z przeszłości i teraz. Dzięki wygranym przez Prezydenta Dudę i PiS wyborom w końcu Polska będzie Polską a Polak Polakiem. Niech pan w końcu stanie się prawdziwym patriotą a nie naśmiewcą. Boli was to, że prawo zaczyna w końcu być przestrzegane, że wszystkie wasze knowania zostają zatrzymane i usuwane z przestrzeni publicznej. Proszę zapoznać się lepiej z przebiegiem sprawy pana Kamińskiego i niesprawiedliwym wyrokiem jaki wydaliście by wasze knowania zostaly zrealizowane. Teraz zaczyna się czas prawdy i sprawiedliwości. I to was boli. Z Bogiem.<
      • wislocki12 Czekam na pierwszy sondaż opinii społecznej! 19.11.15, 01:33
        Kontynuując, niejako, myśl klasyka, pozwalam sobie zadać pytanie, dlaczego za 4 lata PiS przegra kolejne wybory? No właśnie, sprawy: Kamińskiego+3, sędziów trybunału konstytucyjnego, komisji służb specjalnych...
        Czekam na pierwszy sondaż opinii społecznej! ;-))
        • polak1706 Re: Czekam na pierwszy sondaż opinii społecznej! 19.11.15, 01:45
          Może i przegra bo z mafią trudno wygrać.
          A tu masz nazwiska kilku zdrajców Polski:
          >W Parlamencie Europejskim czworo deputowanych z POlski zagłosowało przeciwko Polsce i Narodowi Polskiemu – głosując za obowiązkowym przyjmowaniem przez nasz kraj muzułmańskich imigrantów (określone kwoty). Ci „PO-lscy” deputowani to: Róża Thun, Danuta Huebner, Michał Boni i Lidia Geringer de Oedenberg. Proszę zwrócić uwagę, że żadne z nich nie nosi polskiego nazwiska. Popierajmy te partie – które stanowczo oświadczą, że zablokują islamską inwazję na Europę, sprowadzającą do nas terrorystów!<
          • exbenek Re: Czekam na pierwszy sondaż opinii społecznej! 19.11.15, 06:20
            PIS zaczyna jak bolszewicy i skończy jak bolszewicy. Rewolucja zawsze "zjada" swoje dzieci . Co innego mówić,co innego tobić . A ja jestem dumny z tych europosłów-przynajmniej mam pewność że nie nasr..ją na stół w restauracji w Brukseli. A jak "siedział" Wojciechowski to cała Europa widziała... Nie używaj idioto słów których nie rozumiesz . Na koniec pytanie retoryczne - lepiej być fagasem ,bez mózgu i byłym komuchem dyspozycyjnym wobec PZPR ? W ławach PIS jest ich wielu...
            • polak1706 Re: Czekam na pierwszy sondaż opinii społecznej! 19.11.15, 23:58
              >A ja jestem dumny z tych europosłów<
              Czyli jesteś zdrajcą!
              • wislocki12 Ja też! 20.11.15, 00:23
                Ja też jestem zdrajcą i... tak mi dopomóż, Bóg! ;-))
          • palacz67 Do Polaka 19.11.15, 07:40
            Witam, dziękuję za informacje dotyczące ostatnich wydarzeń, pozdrawiam serdecznie i życzę udanego dnia:-)
            • wislocki12 Nie dziękuj! 20.11.15, 00:00
              Nie dziękuj i spróbuj sama coś poczytać! ;-))
          • wislocki12 Spróbuj! 19.11.15, 23:55
            A jak cofną Ci dopłaty, też będziesz taki chojrak? Spróbuj! ;-))
          • wislocki12 Dyskusji o nazwiskach cd. 19.11.15, 23:58
            Małżonka Pana Prezydenta też ma obco brzmiące panieńskie nazwisko... Ba, nawet lepiej brzmi, niż to po mężu! :-((
            • polak1706 Re: Dyskusji o nazwiskach cd. 20.11.15, 00:47
              Jest w moim typie.
              • smieszekleszek Re:Kaczoland 20.11.15, 00:56
                Hi,hi. Teraz nie można będzie używać baby z figurami, a tylko po Bożemu
              • wislocki12 A ona? 20.11.15, 00:57
                Ciekawe, co ona na to? ;-)
    • polak1706 Re: PISlandia 20.11.15, 01:07
      Naczytałąś się i nie tylko ty, prasy niemieckiej w języku POlskim i bełkoczesz. Tak się szkaluje przedstawicieli państwa które w zamiarze ma dobro własnego narodu.
      wiadomosci.onet.pl/swiat/niemiecka-prasa-komentuje-expose-premier-szydlo-zmartwiona-matka-narodu/27x36n
      >reformy "przejęcia w polskie ręce" rynku prasy papierowej "zdominowanego przez kapitał zagraniczny, głównie niemieckie koncerny prasowe"<
      Teraz już wiesz kto ci namieszał w główce.
      • wislocki12 A gdzie tatuś? 20.11.15, 01:22
        "Niemiecka prasa komentuje exposé premier Szydło. "Zmartwiona matka narodu".
        Niewiele dzisiejszych wydań gazet niemieckich skomentowało eksposé premier Beaty Szydło. Dwie ponadregionale dzienniki skupiają się na priorytetach nowego rządu w kwestiach polityki zagranicznej. "Tagespiegel" nazwał Beatę Szydło "zmartwioną matką narodu".
        A gdzie tatuś? ;-))
        • smieszekleszek Re: A gdzie tatuś? 20.11.15, 01:31
          Ja tatuś, ja kaczorek. Hi hi
        • polak1706 Re: A gdzie tatuś? 20.11.15, 01:33
          >forazedwora : Ale ujadają, ale trzęsą portkami przed PISem - i tak ma być, mają panicznie się bać. Na pewno po ogłoszeniu audytu państwa znacznie wzrośnie emigracja z Polski. Ze strachu i przed wyrokami za unicestwianie Polski i Polaków będą wiać w POpłochu. PIS musi szybko tworzyć prawo, które umożliwi im na POsadzenie cudownych zdrajców - i po to na PIS głosowaliśmy, i po to potrzebny jest Kamiński, Ziobro i Macierewicz (dowód na takie zapotrzebowanie? - wyborcy obdarzyli tych panów olbrzymim zaufaniem). A wy resortowe dzieci też się pakujcie, nienawidzimy przez was zakłamanych mediów - nie wmówicie nam, że jest inaczej niż widzimy od 8 lat. zwiń<
          • samakasia Re: A gdzie tatuś? 20.11.15, 08:49
            Sam Maliniak mówił że nie wolno się mścić na poprzednikach. Z ciebie emanuje taka nienawiść , że powinieneś robić w SB PISlandii wtedy żaden opozycjonista nie ma szans z tobą.
            Ciekawe jak będziesz skamlał jak przez swoich zostaniesz wyru...y w doope i nawet nie jękniesz jak głęboko ci wsadzą, za zasługi dla PISlandii.
            PISlandia to jak POlandia podwójne standarty swoi i reszta. Jak Tusk powiedział- "by platformie żyło się lepiej" Kaczor jest taką samą gnidą liczy się tylko nepotyzm i kolesiostwo.
            • polak1706 Re: A gdzie tatuś? 20.11.15, 23:02
              Kaczyńscy to PATRIOCI!
              Nie sprzedają Polski i Polaków za srebrniki.
              • wislocki12 Kaczyńscy? 20.11.15, 23:14
                Jacy Kaczyńscy? Chyba żartujesz? Kaczyński jest tylko jeden! ;-))
                PS. Nie obrażaj Judasza! :-(
                • e-zyleta Re: Kaczyńscy? 20.11.15, 23:27
                  Zapomniał się i pisze o czasie przeszłym.
                  • polak1706 Re: Kaczyńscy? 20.11.15, 23:50
                    Kaczyńscy to Patrioci...dawniej, teraz i po wsze czasy!
                    • wislocki12 Niech będą pochwaleni 21.11.15, 11:43
                      Niech będą pochwaleni i... Matka Boska, zawsze dziewica! ;-))
                      • edekzgredek99 Re: Niech będą pochwaleni 22.11.15, 08:49
                        Jaroslaw, panie Wislocki, Jaroslaw zawsze dziewica. Podobno PiS ma troszke zmienic pacierz
                        • e-zyleta Re: Niech będą pochwaleni 22.11.15, 11:39
                          Pacierz? Chyba tylko skład "apostolski".
            • polak1706 Re: A gdzie tatuś? 20.11.15, 23:51
              Wolisz standardy PO znaczy się?
              wiadomosci.onet.pl/kraj/gen-zbigniew-nowek-standardy-po-slawomir-nowak-mowil-ze-moze-byc-ze-mna-bardzo-zle/s3jt15
              • wislocki12 Kampania trwa 21.11.15, 11:47
                Mam wrażenie, że w PiSie nadal toczy się kampania wyborcza skierowana przeciw PO... ;-))
          • wislocki12 Forazedwora 21.11.15, 11:53
            Czyżbyś nie był stanie napisać coś takiego jak ów forazedwora? Naprawdę uważasz, że on mnie przekona? ;-)
            PS. Wkrótce w Polsce pozostaną tylko pisowcy i... polacy1706! ;-)
            • polak1706 Re: Forazedwora 21.11.15, 23:52
              PiSowcy ratują twoje dupsko przed "imigrantami" a ty już szczekasz na nich jak te psy mafijne z PO/PSL.
              • wislocki12 Pisowcom już dziękuję... 22.11.15, 00:15
                Wolę migrantów niż pisowców, że o polakach, szczególnie tych 1706, nie wspomnę! :-(
                • polak1706 Re: Pisowcom już dziękuję... 22.11.15, 02:31
                  No to nie wiesz co cię czeka. Przez takich jak ty Europę czeka zagłada.
                  • wislocki12 Zagłada 22.11.15, 11:47
                    Przez takich jak Ty Polskę już spotkała zagłada! :-((
    • ursi51 Re: PISlandia 22.11.15, 13:12
      Niektórzy mówią, że Jarosław Kaczyński to człowiek wybitny. Może i coś w tym jest, bo wybitnie skłócił cały naród, a teraz wybitnie niszczy struktury państwa, a żądza zemsty nad przeciwnikami politycznymi stała się jego idee fixe. Chowa się za plecami premier Szydło i prezydenta Dudy. Nigdy nie wychodzi do przypadkowych ludzi, zawsze ma "ustawkę" i nigdy nie udziela wywiadu wygadanemu dziennikarzowi. Boi się. Ponadto podejrzliwość jest jego cechą charakteru i ta podejrzliwość każe mu kontrolować wszystko i wszystkich, i nadejdzie czas, że się w tym pogubi. Jedynie kot może mu okazać miłość i przywiązanie, bo w zasadzie nie ma życia prywatnego. Kwestią czasu jest, kiedy jego marionetki zaczną walczyć ze sobą o wpływy i władzę, a ten wybitnie skłócony z życiem człowiek straci nad tym kontrolę. Może być wesoło, ale raczej tragikomicznie niż kabaretowo. Tylko szkoda Polski.
      A prezesem Trybunału Konstytucyjnego może zostać posłanka Krystyna Pawłowicz. Tak Jej dopomóż bóg.
      • wislocki12 Tak jej dopomóż Bóg! 29.11.15, 22:05
        Popieram w sprawie posłanki Krystyny Pawłowicz! Tak jej dopomóż Bóg! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka