05.12.15, 21:25
"Parafia ustala stawki. Za pogrzeb 1300 zł. Dla księdza - 600 zł, a dla organisty, kościelnego oraz za czynność otwarcia i zamknięcia grobu oraz wpis do księgi cmentarnej - kolejne 700 zł. Taki cennik ustalił wspólnie z radą parafialną ks. proboszcz Henryk Krzyżaniak z parafii św. Anny w Zaklikowie.
(...)
Za udzielanie sakramentów w Kościele obowiązuje zasada dobrowolnych datków. Okazuje się, że nie dotyczy to samego pogrzebu. Parafia pw. św. Anny w Zaklikowie postanowiła twardo określić cenę za udział księdza w pogrzebie.
Na stronie internetowej gminy Zaklików dostępny jest protokół z posiedzenia rady..."

Cały tekst: rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/1,34975,19282680,parafia-ustala-stawki-za-pogrzeb-1300-zl.html#ixzz3tICt9YBa
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: Cennik 05.12.15, 23:05
      Lepiej miec taki z USC.Nawet katolik moze taki miec,bo pogrzeb to nie sakrament.Sakramentem jest namaszczenie chorych.
    • edekzgredek99 Re: Cennik 06.12.15, 13:11
      600 zl za godzinke lekkiej roboty? Troche drogo. Coraz pazerniejsze te sukienkowe. No ale jakby stawke ustalic na 7 zl na ten przyklad to pogrzeb trwalby ze trzy dni
    • re_bo Re: Cennik 06.12.15, 15:45
      a wiesz ty, edekzgredek co to retoryczne pytanie jest? Nie wiesz. To ci powiem. To takie na jakie z góry zna się odpowiedź. I ja wiem co Ty z Wisłockiem12 guru Twem odpowiecie. Aliści się retorycznie zapytowuwuje":
      Edku zgredku obejrzyj toto
      www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Ee5a3-SjTKg#t=55

i powiedz no nam czy ze guru swem (Wisłockiem12) staniecie po stronie cywilizacji czy barbarzyństwa
      • wislocki12 Ojczyzna Franciszka 06.12.15, 21:49
        Chyba żartujesz! I to wszystko w Ojczyźnie Franciszka? To za to go zrobili papieżem? :-))
        PS. To ja już wolę o. Rydzyka, że o Prezesie nawet nie wspomnę! ;-))
        • re_bo Re: Ojczyzna Franciszka 07.12.15, 18:55
          ty lepij na te łachudry spojrzy. poznajesz siebie i zgredkaedka ?
          Tfu!!!
          www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Ee5a3-SjTKg#t=64

A gęby Papieżem nie wycieraj. Spójrzy lepiej na siebie
          • wislocki12 Może by tak... 07.12.15, 20:46
            Przyznam szczerze, że działania argentyńskich feministek, lesbijek i gejów niespecjalnie mnie oburzają. Może by tak coś takiego na Łysej, pardon, na Jasnej Górze? ;-))
          • wislocki12 "A gęby Papieżem nie wycieraj" 07.12.15, 20:50
            Nie bardzo rozumiem, co miałeś na myśli, pisząc: "A gęby Papieżem nie wycieraj. Spójrzy lepiej na siebie". ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka