marble.arch 12.10.06, 22:50 Czy są na forum jacys Dębiczanie piszący/pracujący/ mieszkajacy za granicą Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gloubiboulgomm Re: Dębiczanie za granica 25.10.06, 21:39 marble.arch napisała: > Czy są na forum jacys Dębiczanie piszący/pracujący/ mieszkajacy za granicą Dzien dobry. Jestem Debiczano-Wilniano-Litwinem. Pisze z Francji. Odpowiedz Link
marble.arch Re: Dębiczanie za granica 25.10.06, 22:34 witam a ja pisze z Wielkiej Brytanii :-) Dębiczanie zza granicy łączmy się !! Odpowiedz Link
marble.arch Re: Dębiczanie za granica 30.10.06, 20:25 Uwielbiam Włochy...:-) a skad dokladniej , ktory region? Odpowiedz Link
jolitha Re: Dębiczanie za granica 31.10.06, 16:07 Ty pewnie Londyn? Czy cos bardziej oryginalnego? Ja sie wlasniej zastanawiam nad Gb w te wakacje, ale nie wiem czy czasowo dam rade, a chcialabym moj angielski jeszcze troche polepszyc. Nie slyszalas o jakichs tanich kursach moze? Odpowiedz Link
marble.arch Re: Dębiczanie za granica 01.11.06, 00:58 Londyn...:-) Dla obywateli UE kursy sa za darmo -najczesciej 2 razy w tyg...z tym ze trzeba sie zazwyczaj miesiac, dwa wczesniej zapisac, przejsc rozmowe na podst ktorej zakwalifikuja Cie do odpowiedniej grupy...wiec jesli przyjezdrzasz na dluzej to watro...jesli na kilka tygodni lepiej pomysl o jakims platnym. jest ich bardzo duzo.Rozpietosc cen takze :-).konkretnie ciezko cos polecic ale wybierz cos blisko od miejsca gdzie bedziesz mieszkac Odpowiedz Link
gloubiboulgomm Re: Dębiczanie za granica 05.11.06, 20:24 marble.arch napisała: > Uwielbiam Włochy...:-) a skad dokladniej , ktory region? Jesli pytanie dla mnie, to pisze z REIMS. Stolica Szampanii...i katedra z 12- ego wieku. 15o km od Paryza. We Francji od 1966r...juz. Odpowiedz Link
femonka Re: Dębiczanie za granica 04.11.06, 20:00 Hej pisze z niemiec.Okolice norynbergi. Jak dawno opusciliscie ojczyzne? Odpowiedz Link
jolitha Re: Dębiczanie za granica 06.11.06, 13:26 ja dopiero 2 miesiace, ale nie sadze, ze wroce jeszcze do Polski na stale. A wy jestescie tymczasowo czy tez na stale wyjechaliscie? Odpowiedz Link
marble.arch Re: Dębiczanie za granica 06.11.06, 14:24 Ja tez jeszcze troche tu posiedze :-) planuje powrot za jakies 2-3 lata:-) zobaczymy jak to bedzie w rzeczywistosci..., ale jestem optymistka. Odpowiedz Link
agxa1 Re: Dębiczanie za granica 06.11.06, 14:59 Witam wszystkich, tez mieszkam i pracuje w Londynie :-)Pracuje w tutejszej "rzadowce" Odpowiedz Link
jolitha Re: Dębiczanie za granica 06.11.06, 15:13 Ja studiuje i jestem na etapie szukania pracy.Wy konczylyscie studia w Anglii czy w Polsce? Odpowiedz Link
marble.arch Re: Dębiczanie za granica 06.11.06, 15:16 Ja skonczylam studia w Polsce i wyjechalam do UK po roku pracy w Polsce (mialam dosc :-) studiowalam ochrone srodowiska a teraz robie cos zupelnie innego, ale takie zycie i nie narzekam :-) A ty co zamierzasz studiowac? Odpowiedz Link
marble.arch Re: Dębiczanie za granica 06.11.06, 15:17 sorry co studiujesz? nie doczytalam :-) Odpowiedz Link
jolitha Re: Dębiczanie za granica 06.11.06, 15:25 Pierwszy rok mgisterki : Jezyki i cultury Azji i Afryki :) Nie mialyscie problemow z uznaniem waszego wyksztalcenia? Czy w ogole na to nie patrzyli? P.s. Wreszcie sie forum rozkrecilo dzieki temu watkowi ;) Odpowiedz Link
marble.arch Re: Dębiczanie za granica 06.11.06, 15:48 tak naprawde to nikt na to nie patrzyl...wpisalam do cv mgr inz. i tyle...nikt o nic nie pytal. Gdzies slyszalam ze nasz polski mgr to niby odpowiednik licencjata w Anglii (nie wiem jak w pozostalych krajach), ale z wlasnego doswiadczenia powiem ze malo kto o tym slyszal( chyba tylko Polacy :-)) Najwazniejsza w moim przypadku ( w kazdym chyba zreszta) byla rozmowa kwalifikacyjna Odpowiedz Link
marble.arch Re: Dębiczanie za granica 06.11.06, 15:50 twoj kierunek studiow-super! W styczniu bylam w Indiach...piekny kraj no i kultura..... Odpowiedz Link
agxa1 Re: Dębiczanie za granica 06.11.06, 15:19 Marketing i zarzadzanie skonczone w PL Odpowiedz Link
jolitha Re: Dębiczanie za granica 16.12.06, 10:52 Forum znow wygaslo wiec podnosze pytaniem czy wracacie na swieta i na ile? A przy okazji sie pochwale, ze wlasnie zdalam swoj pierwszy egz. 28\30. Ustny.., ale sie omeczylam, zeby sie wyslowic...A jeszcze czesc tekstow byla po angielsku, wiec moj mix mysleniowy polsko-wlosko-angielski byl trudny do przelozenia na slowa... Odpowiedz Link
agxa1 Re: Dębiczanie za granica 16.12.06, 17:17 no niestety my zostajemy w uk na swieta...brak urlopu :-( jedziemy dopiero po nowym roku. Gratuluje zdania egzaminu! Odpowiedz Link