Dodaj do ulubionych

Dobra zmiana

10.02.16, 13:24
Apel do "bojowników" najjaśniejszej - jedynych,nieomylnych,"świecących przykładem patriotyzmu",etc,etc,etc... Jak w tytule:
1/ Skoro Jasiński ( jeden z najstarszych "czopków" kurdupla) , w szczycie swoich "porywów umysłu" w 2006 roku ,nie był w stanie pojąć "meandrów " umowy gazowej - na 25 lat (to on ją podpisał,nie jak kłamią pisonieuki,Pawlak-ten ją tylko chciał aneksować w 2009roku) z "podpisikiem" - " podpisałem ale nie czytałem" - do weryfikacji ;to jak teraz- 10lat starszy - w sytuacji rządzenia największą polską firmą (Orlen) -ten ekonomiczny "abnegat" sobie poradzi? Odp:
tak jak widać - w styczniu 2016 roku ,własnoręcznie podpisał kontrakt na dostawę 15-26 mln ton ropy rosyjskiej dla Orlenu ,na 3 lata . Tydzień wstecz ogłosił że chce ten kontrakt renegocjować... Takich wałów nie odwalają nawet pijani Arabowie....
2/ Mastalerek jednym z dyrektorów PKN ORLEN - wymaga to jakiegoś dodatkowego "dossieur"? Jest (a jakże) "wykształconym politologiem"...
3/ Jak "madrycki"Kamiński może podać się do dymysji,skoro nie dostał nominacji? Mało tego ,skoro nie miał wiedzy że został preziem "czegośtam od obronności" ? Byłbym wdzięczny za merytorykę - a nie pierdo..nie o PO ,aha panią Palacz proszę o niekomentowanie tego postu - dbam o stronę merytoryczną . Dla tej pani Hegel - a hebel to praktycznie to sano , więc ,po co mają się jej "zwoje przepalić"?
Obserwuj wątek
    • wislocka12 Re: Dobra zmiana 10.02.16, 17:34
      Przestań exbenbenek wypisywać te swoje głupoty nie mające żadnego potwierdzenia w rzeczywistości, nie ośmieszaj się!!!!
      • exbenek Re: Dobra zmiana 11.02.16, 05:51
        A co to niby nie ma potwierdzenia? W rzeczywistości? Jasiński i jegi "przypadki"? Mastalerek ? Czy może "dymisja" madryckiego kamińskiego ?
        To pisonieuki jednym "nie ośmieszaj się" myślą że przykryją ocean niekompetencji czopków kurdupla?
        • wislocka12 Re: Dobra zmiana 11.02.16, 07:19
          Przestań pić albo wąchać bo odgrzewasz suchary, które albo są umorzone przez prokuraturę albo nigdy nie miały miejsca. Jeśli chodzi o wykształcenie to historyk Tusk był premierem, psychiatra Klich ministrem obrony a profesor od komarów przewodniczącym sejmowej komisji obrony, że o Bydłoszewskim z małą maturą, który był przewodniczącym rady nadzorczej LOT. Jak widać tacy "wykształceni" Ci nie przeszkadzali, czepiasz się tylko tych co usiłują wyprowadzić Polskę na normalność. Nadal twierdzę, że jesteś cymbał i nie mam zamiaru z Tobą dyskutować póki nie zmądrzejesz.
          • edekzgredek99 Re: Dobra zmiana 11.02.16, 08:42
            No no ales sie wislocka wyrobila, jak goowno w betoniarce
          • exbenek Re: Dobra zmiana 11.02.16, 13:14
            Co jest sucharem ? To że Jasiński w 2006 roku podpisał umowę z Gapromem nawet jej nie czytając? Że mastalerek ,po ,tfu!!! "stosunkach międzynarodowych" ma być jedny,m z decydentów strategicznej polskiej firmy? Że "pażdzierz" Jasiński - jest tej firmy szefem? ( podstawy ma solidne - szef paszportówki 1973-1980 , potem pracował w WSS Płock, podobno był represjonowany za Solidarność - w ramach "represji był wiceszefem STW Płock , i kierownikiem w Izbie Skarbowej w Płocku do 1986 roku . W tymże dostaje paszport i jedzę do USA - Ja do 1989 roku dostawałem odmowy ...) , co jest sucharem ? to że "el torro" Kamiński jeszcze nie dostał niminacji a już podał się do dymysji ? Ty pisonieuku o normalności nie pouczaj ,właśnie ta "normalność" coraz bardziej "wychodzi" , z każdym dniem jest coraz "normalniej" .Pełno tych normalności , normalnie aż xię chce żyć. Ps A co robi kuzynek kurdupla w TVP? Plakaty ? Podobno zdolny malarz - jak inny zdolny malarz .... Mogę wąchać /łykać co chcę - a wy jesteście jełopy
            • jk471 Re: Dobra zmiana 11.02.16, 14:13
              Ty rzeczywiście benbenek jesteś głupszy niż norma przewiduje.
              • exbenek Re: Dobra zmiana 11.02.16, 14:42
                No tak bardziej konkretnie ,na czym ta moja głupota miałaby polegać ? Że pokazuję obłudę , i brak elementarnego zaplecza w postaci wykształconych ludzi? Życie dzis dopisało kolejną farsę ,drugi madrycki "el -toro" Adam Rogacki amator łatwego szmalu dostał fuchę od "pana jareczka"
                • exbenek Re: Dobra zmiana 11.02.16, 14:47
                  Choć byś jeden z drugim spróbował merytorycznie podkopać moje tezy - ale widać że kiepskich macie pisowskie nieuki nauczycieli - tylko
                  plucie,bluzgi i grzebanie w przodkach.Jakie to miłosierne i "humanistyczne"
                  • wislocki15 Re: Dobra zmiana 11.02.16, 17:16
                    Ile osób ci musi napisać, że jesteś "cham, ćwok i woda na młyn zachodnio niemieckich odwetowców" żebyś wreszcie się przestał bałwanić. Pisanie o Prezesie Pisu, per pan jareczek, kurdupel itp. świadczy tylko o twojej nicości umysłowej. Weź kij od szczotki i wbij w niego swoje kaprawe zęby i wytrzyj później ślinę by się nikt nie zaraził wścieklizną.
                    • exbenek Re: Dobra zmiana 12.02.16, 06:59
                      Wolę być chamem,ćwokiem,wodą na młyn ,Żydem,ruskim agentem i wszystkim tym co twój zwapniony przez radio ojca biznesmena mózg(?) przeniesie do chlapacza zwanego językiem, niż kapciem,podłokietnikiem,fagasem,lub czopkiem kurdupla. Na koniec zostawiłem sobie ostatni epitet : nikt w świecie nie łże tak doskonale jak kurdupel i jego stado ,co już nawet polscy kupcy pokazali w czasie manifestacji
                      • wislocki15 Re: Dobra zmiana 12.02.16, 07:15
                        Widzę, że wznosisz się coraz wyżej nie tylko w głupocie ale i nerwy Ci siadają. Bacz byś nie skończył w Tworkach. Kończę dyskusję z Tobą bo nie chcę być przyczyną kłopotów zdrowotnych. Na koniec jednak spytam, myślisz, że "kurdupel" i jego zwolennicy przejmują się takimi wypowiedziami jak TWOJE?
                        • exbenek Re: Dobra zmiana 12.02.16, 11:00
                          Generalnie czy ty "kończysz dyskusję" czy też ni, to mi "leży martwym bykiem" . Co do nerwów - obawiam się ,że te siadają nieukom ze sfory kurdupla -miało być tak pięknie ,a wychodzi jak innym. Moje nerwy są ok . "Na koniec" odpowiem - TAK ,myślę że zwolennicy kurdupla bardzo się przejmują takimi wypowiedziami jak moje ,co więcej ;pokazują że nie mają do siebie dystansu -vide reakcja waszczykowskiego ,na figurę kurdupla w Dortmundzie. Religia smoleńska musi mieć żywego "świętego" i choćby się zachowywał śmiesznie i głupio ,to jest "sacrum" .A w Europie mają to "sacrum" w d....e i póki co możecie im naskoczyć.
                    • exbenek Re: Dobra zmiana 12.02.16, 15:42
                      Uwagą o "kaprawych zębach" ubawiłeś dziś kilkadziesiąt osób - Tych co pamiętają stan uzębienia kurdupla....
                      • genia50 Re: Dobra zmiana 13.02.16, 10:33
                        Ciekawe czy Ów żuje gumę,czy bawi sie językiem,albo jeszcze coś innego,zasiadając w ławach,co zaobserwowałam(niestety, być moze nie powinnam zwracac uwagi na takie rzeczy,ale trudno..)oglądając przekaz tv.
                        • wislocka12 Re: Dobra zmiana 17.02.16, 17:57
                          Czy "oglądając przekaz tv" nie zauważyłaś żenujących zachowań innych ludzi, których nigdy nie krytykujesz, np. Rzeplińskiego grającego w bilard kieszonkowy w czasie rozmów z dziennikarzami i szefem Komisji Weneckiej? Może przetrzyj swoje oczka leminga.
                    • ja-tarzan Re: Dobra zmiana 20.02.16, 08:07
                      >>Pisanie o Prezesie Pisu, per pan jareczek, kurdupel itp. świadczy tylko o twojej nicości umysłowej.

Nicość umysłowa.
                      Intelektualista pisze tak:

>>Ile osób ci musi napisać, że jesteś "cham, ćwok i woda na młyn zachodnio niemieckich odwetowców" żebyś wreszcie się przestał bałwanić.
                • polak1706 Re: Dobra zmiana 11.02.16, 15:02
                  >i brak elementarnego zaplecza w postaci wykształconych ludzi?<
                  Tak załatwili POlskę "wykształceni" ludzie:
                  1-niezalezna.pl/42906-raport-nik-pograza-po-psl-panstwo-tuska-zmarnowalo-19-mld-zl
                  2-www.biztok.pl/gospodarka/polska-da-milion-dolarow-na-rozwoj-przedsiebiorczosci-na-ukrainie_a22590
                  Przechwycą oligarchowie, kasa nie do odzyskania.
                  3- pomoc finansowa (miliardy zł) na Grecję-bankruta. Kasa zasiliła niemieckie banki i jest nie do odzyskania
                  4-256milionów zł na reklamy i POdobne przekazane przez PO Gazecie Wyborczej w latach 2010/14 gdzie rządzi żyd Michnik opluwający Polskę i Polaków.
                  5-100mln zł na gminy żydowskie
                  www.google.pl/search?q=100mln+z%C5%82+na+gminy+%C5%BCydowskie&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=HZK8VqTlKKSn6ASH-5DoBA
                  6-100miliardów złotych zysku, bez podatków dla Polski, w bankach zagranicznych wytransferowane za granicę. W ostatnim roku 16 miliardów złotych
                  7-W NOWO OPUBLIKOWANYM RANKINGU POLSKA JEST NA 20 MIEJSCU Z NAJBARDZIEJ WYZYSKIWANYCH KRAJÓW PRZEZ KORPORACJE NA ŚWIECIE . TE KORPORACJE SĄ ....NIEMIECKIE.
                  Rzecz idzie o 90-100miliardów złotych z VAT, CIT, opłat celnych.
                  To dlatego takie larum w NIEMCZECH przeciwko PiS.
                  8-www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/miliony-strat-przy-obsludze-systemu-nfz-sledztwo-cba,617686.html

Pisałem, że twój barani, przechlany łeb nie zrozumie tego, że mamy polski rząd a nie polskojęzyczny, który próbuje coś dobrego zrobić dla Polaków i Polski ale ty i tak tego nie zrozumiesz.

A Klich to był psychiatra w MONie który zakazał wszelkich kontaktów przedstawicieli polskiej zbrojeniówki z przedstawicielami wojska. Stąd też przemysł nie wiedział czego wojsko od niego oczekuje. Domyśl się jakie są tego skutki jeżeli jeszcze masz mózg.
                • polak1706 Re: Dobra zmiana 11.02.16, 15:36
                  jeszcze jedna kompetencja POpaprańców:
                  >Zibi : Przeczytajcie jak Platforma działała w Ministerstwie Środowiska-Koalicja PO-PSL wydała 300 milionów złotych na niedziałający Informatyczny System Osłony Kraju (ISOK).Ponad 100 mln pochłonęły dokumenty planistyczne w zakresie gospodarski wodnej zawierające liczne błędy i blokujące rozwój kraju i samorządów.W październiku 2015 podpisano umowę z Bankiem Światowym na projekt ochrony przed powodzią w dorzeczu Odry i Wisły o wartości 1.2 miliarda euro i pośpiesznie ogłoszono przetargi na kwotę 250 milionów euro.Wykluczono z nich jednak udział polskich firm.To tylko mała część z audytu w tym Ministerstwie<
                  Pewnie szczegóły w internecie
    • polak1706 Re: Dobra zmiana 11.02.16, 15:50
      >3/ Jak "madrycki"Kamiński może podać się do dymysji,...<
      Nie napisałeś o jego kompetencjach. Ukryłeś to? Szkoda!
      www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/odprawa-dla-mariusza-a-kaminskiego-mon,67,0,2017347.html
      "jestem doktorem nauk prawnych, przez osiem lat zasiadałem w komisji obrony i byłem jej wiceprzewodniczącym. Stanąłem do konkursu z konkretną wizją, jak zmienić firmę.<
      • exbenek Re: Dobra zmiana 11.02.16, 16:12
        Kamiński może mieć 100 doktoratów i habilitacji - jest "madryckim padliniarzem" - a inni ? Po prostu chodzące kompetencje - i gdzie ta "dobra zmiana" ? Pisałem aby PO się nie "podpierać" bo to zaden argument że inni też tak robili
        • polak1706 Re: Dobra zmiana 11.02.16, 18:56
          No niestety. Muszę się odwołać do PO. Inaczej się nie da.
          To co zrobił Kamiński jest niczym w stosunku do tego co wyprawiali POcy przez 8lat.
          • exbenek Re: Dobra zmiana 12.02.16, 14:07
            Sorki pisowski aktywisto- dziewicą się jest albo nie - Szydło usiłuje być "cząstkową dziewicą" strasznie śmiesznie to wygląda ,
            • polak1706 Re: Dobra zmiana 13.02.16, 00:03
              Nie należę do PiSu. A nie przeszkadza ci zachowanie skomlących psiaków z PO typu Neuman, Schetyna i POdobni? Ich zachowanie to dopiero śmieszność i nieumiejętność poradzenia sobie PO odsunięciu michy pełnej żarcia.
    • genia50 Re: Dobra zmiana 11.02.16, 22:25
      W ramach "dobrej zmiany"(dla siebie)radni z Mielca podniesli sobie swiadczenia o 50%,ciekawe czy w ich ślady pojda radni z innych miast?
      • exbenek Re: Dobra zmiana 12.02.16, 11:04
        Gienia - zawsze mogą powiedzieć że za tą kasę jeżdżą na pielgrzymki i rekolekcje- ;-). Wtedy cel podwyżki wydaje się " zbożny" . Jak kasa dla toruńskiego "byznesmena"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka