Dodaj do ulubionych

KODziarze et consortes

15.03.16, 06:55
Jak wynika z najnowszych badań:
fakty.interia.pl/polska/news-najnowszy-sondaz-tns-pis-mocno-na-prowadzeniu,nId,2162707
żałosne popisy łajdactwa z tzw. KODu i ich kamratów z PO, Nowoczesnej przy wsparciu nawet byłej prezydentowej na Polakach nie robią wrażenia. Sondaże wykazują niezmiennie wysokie poparcie.
Wygląda na to, że demokracja w wykonaniu prawicy, polegającej na odcinaniu złodziei, oszustów i malwersantów od koryt Polakom odpowiada. Mnie też.
Obserwuj wątek
    • ex_po Re: KODziarze et consortes 15.03.16, 07:04
      Tu też widać, że "kurdupel" nie zniechęca:
      wiadomosci.wp.pl/kat,141202,title,Pokolenie-III-RP-uwierzylo-w-obietnice-rzadu-Mlodzi-Polacy-nie-chca-byc-Europejczykami-gorszego-sortu,wid,18209573,wiadomosc.html?ticaid=116a78
      Nie chcą jak radzi genia50 czekać kilka lat.
    • kl1945 Re: KODziarze et consortes 15.03.16, 08:14
      Też Der Dziennik zaniepokoił się sondażami: wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/515580,sondaz-tns-polska-nowoczesna-po-platforma-pis-prawo-i-sprawiedliwosc-kukiz-15.html
      Myślę jednak, że to nowa taktyka RAZWIEDUPRu by zmiękczyć elektorat PIS-u by pomyśleli, że już po herbacie, wygrana w kieszeni. Nie dajcie się zwieść.
      • wislocki12 Wielbiciel 15.03.16, 11:44
        Czy Ty przypadkiem nie jesteś znanym mieleckim wielbicielem S. Michalkiewicza? ;-))

"Minister kultury Piotr Gliński wybuczany w Filharmonii Narodowej. "To był huk armatni".
        Minister kultury na długo zapamięta ten wieczór w Filharmonii Narodowej. Jak pisze na swym blogu pisarz Jerzy Klechta, na uroczystej inauguracji festiwalu poświęconego muzyce Ludwiga van Beethovena, widownia wybuczała wicepremiera Piotra Glińskiego."

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/515567,piotr-glinski-wicepremier-wygwizdany-filharmonia-narodowa.html
        • kl1945 Re: Wielbiciel 15.03.16, 12:15
          wislocki12 jak zwykle stosuje starą sbecką metodę, jak nie ma argumentów to pisze o czymś innym.
          Jeśli chodzi o Jerzego Klechtę to jest stary komuszy agent, którego było pełno w telewizji w stanie wojennym chyba, że występuje zbieżność nazwisk.
          • wislocki12 Koligacje 15.03.16, 13:05
            Ależ skąd! Miałem na myśli Klechowskiego, którego pasje rowerowe stały się ostatnio przedmiotem krytyki ze strony pisowskiego szefa MSZ W. Waszczykowskiego. ;-))
            PS. Czy przypadkiem nie jesteś w jakiś sposób skoligacony z szefem KODu? ;-))
    • wislocki12 Jak kieszonkowiec 15.03.16, 11:29
      No właśnie, walczysz z KODem, PO, "złodziejami, oszustami i malwersantami", a wisłockiemu12... podprowadziłeś nicka jak pospolity kieszonkowiec! :-((
      • wislocki15 Re: Jak kieszonkowiec 15.03.16, 12:10
        Powinieneś zastrzec w urzędzie patentowym litery: "w" "i" "s" "l" "o" "c" "k" "i" pisane w dowolnym porządku jako twój dorobek intelektualny. Jesteś jednak głupszy niż można było sądzić po dotychczasowych wpisach ale rób tak dalej, dupku.
        • wislocki12 Małpa i... "Hamlet" 15.03.16, 13:55
          Przypominasz ową małpę, która dowolnie stukając w klawiaturę napisała "Hamleta"! ;-))
          PS. Prawdziwy wislocki jest tylko jeden - wislocki12! :-))
          PS2. No tak, "dojna Ojczyzna" już była, pora na "dupka"! Tak trzymać! ;-))
    • ja-tarzan Re: KODziarze et consortes 15.03.16, 14:02
      >>żałosne popisy łajdactwa z tzw. KODu i ich kamratów z PO, Nowoczesnej przy wsparciu nawet byłej prezydentowej na Polakach nie robią wrażenia

A na kim robią?

Na złodziejach, zdrajcach?

Co uprawnia jednych do wyrokowania na temat tego, jak dobrym ktoś jest Polakiem? Przecież sprawa np. TK nie dotyczy bezpieczeństwa kraju wobec zagrożenia z zewnątrz, a tylko różnicy poglądów na temat systemu w naszym kraju.

Jakież argumenty można przeczytać w postach zwolenników partii rządzącej na ten temat? Ano jedynie słowotok o suwerenie, który jakoby w liczbie 37 milionów chce, by PiS robił to co robi, że ci, którzy się z tym nie zgadzają to zdrajcy, złodzieje i oszuści. Protestują dla własnych interesów, dojnych zresztą.

Jestem przekonany, że gdy jakieś działania legislacyjne dotkną takiego "Polaka", to w te pędy zacznie jednak swoich guru krytykować i ... tak samo wyklinać.

NO cóż, to już kwestia kultury osobistej i inteligencji. Ja chcę dobrej zmiany, a nie zmiany na to samo ... a może nawet jeszcze gorsze, bo gdy już nawet prezydent mojego kraju pozwala sobie na drwiące komentarze na temat demokracji to już nie jest fajnie.

Nikt nie ma monopolu na rację i każdy popełnia błędy, również PiS, chyba temu nie zaprzeczysz. Nie przeszkadza Ci, że ludzie, których jesteś Suwerenem i którym płacisz pensję za Twoje również pieniądze bawią się w gierki i wyżej stawiają własna dumę i własne interesy partyjne niż Twoje dobro?
      Pokaż mi jedną korzyść z tego, że TK miałby zniknąć, pokaż mi zysk z tego, że partia rządząca mogłaby uchwalać co chce ... tylko musisz założyć, że ci, którzy bardziej pasują do reprezentowania Twoich interesów mogą kiedyś wybory przegrać.

Znów przebudowa TVP, firm państwowych, urzędów od poziomu kierownika średniego szczebla itd?

Ja bym wolał stabilizacji, ale do tego potrzeba by dobrej zmiany ... tej opisywanej w materiałach kampanii wyborczej ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka