Dodaj do ulubionych

Stwierdził, że go nie ma i wyszedł...

27.09.16, 22:00
"Ksiądz wezwał policję, bo chcieli się wypisać z kościoła.
Jakiś czas temu procedura apostazji, czyli wystąpienia z Kościoła, została przez episkopat znacząco uproszczona. Nie trzeba już mieć dwóch świadków. Wystarczy pisemne oświadczenie woli. Jak się jednak przekonała dwójka wrocławian, jest to ułatwienie tylko teoretyczne. Gdy powiedzieli w kancelarii, że przyszli w sprawie apostazji, ksiądz wezwał policję."
Obowiązki rosną, a uposażenia bez zmian... :-((

PS "– Proboszcz obejrzał dokumenty, stwierdził, że go nie ma i wyszedł – opowiada pani Paulina."

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/wroclaw-chcieli-zlozyc-wniosek-o-apostazje-proboszcz-wezwal-policje/p3fe4t8
Obserwuj wątek
    • polak1706 Re: Stwierdził, że go nie ma i wyszedł... 28.09.16, 13:56
      Widzisz jak ksiądz walczy o owieczkę?
      Znaczy się.... coraz mniej katolików, wierzących, praktykujących. Islam nadejdzie jednak tylko trochę później :-(
      • genia50 Re: Stwierdził, że go nie ma i wyszedł... 28.09.16, 15:46
        A jeśli ktoś stracił wiarę,to ma udawać ,że nie i robić frekwencję?I po to żeby muzułmanie myśleli,że jest nas więcej?A jak ktoś nie jest wierzący,to nie ma często ochoty być "liczony"i żeby jego podatki szły na kult religijny,a nie np. na kulturę,zdrowie czy wypoczynek itp.
        • polak1706 Re: Stwierdził, że go nie ma i wyszedł... 28.09.16, 16:35
          Pewnie że masz rację. Lepiej by jego kasa szła na flachę a nie na kler :-(
          • e-zybi Re: Stwierdził, że go nie ma i wyszedł... 28.09.16, 16:41
            Zapewne w młodości byłeś ministrantem i tak Ci zostało ;-)
            • polak1706 Re: Stwierdził, że go nie ma i wyszedł... 28.09.16, 19:49
              1godź.17min 07 sekunda
              www.youtube.com/watch?v=5YP_SKz0Fz8
              • e-zybi Re: Stwierdził, że go nie ma i wyszedł... 28.09.16, 20:00
                Amen!
              • palacz67 Re: Stwierdził, że go nie ma i wyszedł... 28.09.16, 20:40
                :-) dobranoc :-)
              • wislocki12 Na czas? 28.09.16, 20:59
                Przepraszam, ale nie mam stopera... :-(
                PS Może lepiej powiedz swoimi słowami... ;-)
              • wislocki12 Przed rzeszowskim blokiem... 29.09.16, 11:48
                "- Chciałam, żeby Maryja czuwała nad moją rodziną i mieszkańcami bloku, dodawała nam sił. Ta figura ma nas strzec - opowiada Bernadetta Palkij, która postawiła w przyblokowym ogródku figurę Matki Bożej. Większość mieszkańców poparła jej pomysł.
                Kapliczka z Matką Bożą pojawiła się w ubiegłym tygodniu przy ul. Broniewskiego 21 w Rzeszowie. Jest nieduża. Wrota okalające figurę mają 91 cm wysokości, sama zaś figura - 60 cm."
                Myślę, że taka figurka powinna stać przed każdym blokiem... ;-))

Cały tekst: rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/1,34975,20761301,figura-matki-bozej-bez-pozwolenia-ale-z-poparciem.html#ixzz4LdXTiZ2P
                • edekzgredek99 Re: Przed rzeszowskim blokiem... 29.09.16, 12:02
                  E tam to juz panie przezytek jest tera przed kazdym blokiem maja panie stawiac figure "Dwoch takich co ukradli Ksiezyc"
          • genia50 Re: Stwierdził, że go nie ma i wyszedł... 28.09.16, 16:54
            Raczej kler kupuje flachę(wino mszalne),ja wymieniłam powyżej na co można dawać podatki m.in.
            • wislocki12 Miłe złego początki... 28.09.16, 20:55
              A zaczęło się tak niewinnie w Kanie Galilejskiej... :-(
          • wislocki12 Niedoczekanie! 28.09.16, 20:45
            Przyznam się, że menelom czasem daję parę groszy. Ale żeby tym próżniakom - księżom? Niedoczekanie! :-((
          • wislocki12 Problem 28.09.16, 20:57
            Podobno alkoholizm to spory problem wśród księży... ;-)
      • wislocki12 Dusza apostaty 28.09.16, 20:49
        Pewnie postanowił pomodlić się na osobności za duszę apostaty... ;-))
    • pamietamy3322 Re: Stwierdził, że go nie ma i wyszedł... 28.09.16, 21:02
      U muzułmanów za apostazje jest kara śmierci. Nawet w Europie starają się ją wykonywać. Jak któryś wystąpi to musi się ukrywać jak świadek koronny. I lewactwo na to pozwoliło w Europie.
      • genia50 Re: Stwierdził, że go nie ma i wyszedł... 29.09.16, 10:08
        U nas jeszcze nie ma praktycznie apostazji,to i nie ma kar.Na razie jest tylko niechęć do osób,które chciałyby tego dokonać .Wiadomo oczywiście kto nie lubi takich osób.
      • wislocki12 A u Was... 29.09.16, 11:32
        "Szarpanina w Sejmie. Do prokuratury wpłynęło zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa.
        Prezes Fundacji Dobrego Pasterza złożył zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez wicemarszałka Sejmu Ryszarda Terleckiego - informuje rmf24.pl. Sprawa dotyczy szarpaniny, do której doszło podczas konferencji prasowej polityka PiS."
        A u Was Murzynów biją! :-((

wpolityce.pl/polityka/310102-szarpanina-w-sejmie-do-prokuratury-wplynelo-zawiadomienie-o-popelnieniu-przestepstwa
        • exbenek Re: A u Was... 29.09.16, 14:16
          Po raz "n-ty" prowadzicie jałowe dysputy z "naznaczonymi inaczej" - po co? Jełop3322 na ten przykład raz pisze że u "muzułanów jest wszystko do d..y" a tu pochwala śmierć za apostazję . Drugi "mądry" z "7i6" pier..li coś o walce o dusze . A po mojemu klecha po prostu na to wszystko był za głupi...Sam jestem wierzący ,ale widząc głupotę,i brak elementarnej wiedzy i kleru - rżę jak koń -bo na głupotę obojętnie kogo , kleru,lewicy,i innych nie ma lekarstwa...a pani palacz jak zwykle - odleciała w bezmiar swojego "jestestwa"....:-)
          • polak1706 Re: A u Was... 29.09.16, 16:26
            I znów bełkot :-(
            Idź duszyczko na modlitwę, tylko taką prawdziwą, szczerą od siebie a na pewno POczujesz "ulgix".
            Klecha zwątpił, a dla ciebie wszyscy są głupi. No a poza tym, to takie sytuacje nieczęsto zdarzają się. Mógł się klecha zagubić.
            Na twoją głowę na pewno nie było, nie ma, nie będzie leku. Czas podłożyć ją POd gilotynę :-(
            • wislocki12 Ulgix 29.09.16, 21:12
              Może i masz rację, ale ja bardziej zwątpiłem w klechę, który "stwierdził, że go nie ma i wyszedł"... ;-)
              PS Ciekawe, czy wiesz, ilu szlachetnie urodzonych Francuzów, w tym również biskupów, że o zwykłych księżach nie wspomnę, zginęło pod gilotyną w czasie Rewolucji Francuskiej? :-(
          • palacz67 Re: A u Was... 29.09.16, 21:57
            Jesteś, Benku, złośliwym czlowiekiem, nie po drodze mi z Tobą. Odrobina szacunku mi się należy, więc nie zagaduj mnie, bo nie mam ochoty na rozmowę z Tobą, dobranoc.
            • wislocki12 Ale numer! 29.09.16, 22:27
              Benek też? Ale numer! ;-))
          • pamietamy3322 Re: A u Was... 01.10.16, 21:11
            Nie pochwalam. Chodziło mi o to, że jak można krytykować Kościół a jednocześnie popierać islamizacje. Gdzie islam jest 10 razy bardziej drastyczny od kościoła.
            • wislocki12 10 razy 01.10.16, 21:23
              To, że Kościół, czyli katolicyzm, jest 10 razy mniej drastyczny od islamu, nie znaczy jeszcze, że nie jest w ogóle drastyczny! To tylko kwestia skali... :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka