18.11.16, 07:55
Przeczytałem felieton: michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3789 i nie chce mi się wierzyć żeby tak naprawdę było i jest. Z drugiej strony skoro, jak kiedyś podał wislocki12, red. Michalkiewicz był korespondentem gazety Izwiestija to chyba coś musi wiedzieć no to trzeba mu wierzyć zwłaszcza, że przeważnie jego spostrzeżenia są trafne. Aj waj.
Obserwuj wątek
    • pamietamy33222 Re: Aj waj 18.11.16, 10:21
      Najbardziej zbrodniczy ustrój w historii.

w Radzie Komisarzy Ludowych, na ogólną liczbę 22 członków, było 19 Żydów
      W Komisariacie Spraw Wewnętrznych na ogólną liczbę 62 stanowisk, było 43 Żydów,
      W Komisariacie Spraw Zagranicznych na 16 stanowisk było 14 Żydów
      W Komisariacie Finansów - na 29 stanowisk było 24 Żydów
      W Komisariacie Sprawiedliwości na 19 stanowisk Żydzi zajmowali 18
      W Komisariacie Ludowej Oświaty wraz z Socjalistyczną Akademią Nauk i Biurem Literackim Moskiewskiego Proletariatu, na ogólną liczbę 53 stanowisk było 43 Żydów,
      W Komisji Opieki Społecznej wszystkie 6 stanowisk zajmowali Żydzi.
      W Komisji Roboczej – na 8 stanowisk było 7 Żydów
      Wśród komisarzy terenowych, na ogólna liczbę 23 stanowisk, było 21 Żydów
      Wśród dziennikarzy prasy centralnej na 42 było 41 Żydów
      W Komisji Śledczej w sprawie zabójstwa cara Mikołaja II na 10 członków było 7 Żydów
      W Głównej Radzie Ludowej Gospodarki, na 54 stanowiska, 43 były obsadzone przez Żydó
      W Moskiewskim Biurze Pierwszej Rady Delegatów Robotniczych i Żołnierskich na 23 stanowiska było 19 Żydów
      W Centralnym Komitecie Wykonawczym 4 Rosyjskiego Zjazdu Delegatów Robotniczych i Chłopskich, na 34 członków było 34 Żydów
      ITD.
      • pamietamy33222 Re: Aj waj 18.11.16, 10:22
        Nie wiem czemu ktoś się obrusza na stwierdzenie żydokomuna.
        • pamietamy33222 Re: Aj waj 18.11.16, 10:24
          Tak samo aby zniszczyć narody żydzi stoją teraz za lewactwem i islamizacją.
          • pamietamy33222 Re: Aj waj 18.11.16, 10:25
            Ze zdobyciem władzy na Świecie za pomocy komuny im nie wyszło.
            • pamietamy33222 Re: Aj waj 18.11.16, 10:31
              Lenin też był Żydem.
              • pamietamy33222 Re: Aj waj 18.11.16, 10:44
                A najlepsze jest to, że Żydzi stanowili w tym czasie zaledwie 1,6% ludności Rosji.
                • ursi51 Re: Aj waj 18.11.16, 11:05
                  A jednak Żydzi są zdolnym narodem o czym przekonuje wypowiedź z 1928 roku Żyda Ravage:
                  "Nasze przypowieści i legendy są świętymi naukami które przekazujecie waszym dzieciom przez pieśni i lekcje religii. Wasze psałterze i modlitewniki są wypełnione naszymi poematami. Historia naszego narodu stała się nieodłączną częścią programów edukacyjnych szkół w których kształcicie waszych pastorów, księży i naukowców. Nasi królowie, politycy, prorocy i wojownicy są waszymi bohaterami. Nasz stary, mały kraj jest waszą Ziemią Świętą. Nasza narodowa literatura jest waszą Biblią Świętą. Myśli i nauki naszych ludzi zakorzeniły się w wasze tradycje i obyczaje tak głęboko, że nikt z was nie może uchodzić dzisiaj za człowieka wykształconego, jeśli nie jest obeznany z naszym narodowym dziedzictwem. Żydowscy rzemieślnicy i rybacy są waszymi nauczycielami i świętymi. Na ich cześć wznieśliście przeliczne katedry i stworzyliście niezliczoną ilość obrazów i figur. Żydowska panna stała się waszym ideałem macierzyństwa i cnoty niewieściej. Żydowski buntowniczy prorok jest centralną postacią waszej religii. Oczyściliśmy wasz świat z bałwanów, zburzyliśmy wasze narodowe dziedzictwo, aby dać wam w zamian naszego boga i nasze tradycje. Nie znajdziecie w historii świata przykładu podboju i zwycięstwa, które choć w części byłoby porównywalne z tym, jakie my, Żydzi, odnieśliśmy nad wami."
                  • wislocki12 Łgarstwo 18.11.16, 13:42
                    To łgarstwo! Matka Boska była Polką! ;-))
                  • pamietamy33222 Re: Aj waj 18.11.16, 14:36
                    Jakoś na rękę chrześcijaństwo nie jest Żydom. Bo inaczej by chrześcijaństwa tak zatwardziale nie zwalczali.
                    • pamietamy33222 Re: Aj waj 18.11.16, 14:37
                      Jezusa i chrześcijan Żydzi nienawidzili od samego początku.
      • wislocki12 Gomułka 18.11.16, 13:43
        Szkoda, że nie mieli Gomułki... ;-)
    • wislocki12 "Nowosti" 18.11.16, 13:32
      To nie były "Izwiestia". To był warszawski oddział Agencji Prasowej „Nowosti”. :-(

www.michalkiewicz.pl/zyciorys.php
      • jk471 Re: "Nowosti" 18.11.16, 14:23
        Przyznaję, pomyliłem, nie jestem biegły w tytułach radzieckich gazet., ale reszta Ci pasuje?
        • wislocki12 Przypadłość? 18.11.16, 20:57
          To chyba po raz pierwszy na tym forum przyznałeś się do błędu! ;-)
          PS Oczywiście, nawet nie mam zamiaru kopać się faktami. Ale nigdy nie przyszłoby mi go głowy rachować np. we władzach Stanów Zjednoczonych Żydów, że o Polakach nawet już nie wspomnę... To chyba jakaś przypadłość... :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka