Dodaj do ulubionych

Sklep internetowy

20.01.14, 10:58
Witam użytkowników z Krosna.
Jakiś czas temu natknołem się na sklep online lombard .
Ponoć jego siedziba mieści się na ul. Augusta Lewakowskiego 15,
38-400 Krosno. Czy wiecie czy coś takiego znajduje się pod tym adresem?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marcinq2430 Re: Sklep internetowy 23.01.14, 23:31
      Hej kolegi dowiedziałeś się czegoś na temat tego lombardu? Będę wdzięczny za pomoc pozdrawiam serdecznie
      • fal3 Re: Sklep internetowy 24.01.14, 00:35
        Witam.Kilka dni temu zakupiłem-jak mi sie wydawało-w sklepie internetowym online-lombard.pl,w którym podany jest adres Lewakowskiego15 Krosno jako ich siedziba przedmiot wybrałem opcje przedpłaty za przedmiot.Kontakt meilowy z nimi był dobry do czasu otrzymania przez nich wpłaty za przedmiot,który miał byc wysłany nazajutrz,potem był jeszcze meil od nich,że przedmiot wysłali.Przedmiotu nie otrzymywałem więc zaczałem cos podejrzewać tym bardziej,że przedmiot,który u nich zakupiłem pojawił sie u nich w sklepie online-lombard.pl ponownie jako wystawiony do sprzedarzy ale za mniejszą juz cene niż zakupiłem ja.Wysłałem więc do nich meila z prośbą o podanie nr listu przewozowego i....od tej pory kontakt z nimi sie urwał...zero odpowiedzi na moje meile....
    • oszukany007 Re: Sklep internetowy 24.01.14, 07:37
      Uwaga to są oszuści, przez których zostałem oszukany jak mój poprzednik, taki sam scenariusz. Dodatkowo zakupiony towar znalazłem na allegro , oferowany przez kogoś innego. Ja już zgłosiłem oszustwo Policji i również koledze też to polecam. Wydrukuj korespondencji i dowód wpłaty i z tymi dokumentami szybko na najbliższy posterunek.
      • marcinq2430 Re: Sklep internetowy 24.01.14, 09:31
        To zbyby oszustami zajęła się policja. Tylko z zazwyczaj zawiasy dostają, a powinni min. 2 lata do wiezienia to by się nauczyli.
        Dziękuje za szybka reakcje i odpowiedź bp choć mi udało się uniknąć przed tymi złodziejami!!
        • oszukany007 Re: Sklep internetowy 24.01.14, 10:02
          Teraz ważne żeby policja podjęła właściwe kroki, a jak widzę jak się do tego zabierają to szkoda słów.
      • sikor741 Re: Sklep internetowy 24.01.14, 09:37
        Dzięki za informację. Ja na szczęście nic od nich nie kupowałem, zastanowiło mnie że nie było numeru telefonu ani żadnych informacji na ich temat. Pozdrawiam
        • marcinq2430 Re: Sklep internetowy 24.01.14, 10:20
          Mnie również zastanowił fakt braku kontaktu danych firmy, tylko co oni tak długo istnieją? Pewnie jeszcze wiele ludzi się da oszukać za nim policja coś zrobi!! Leniwie są, miałem sytuację na allegro 150zl wtopiłem allegro udostępniło wszelkie informację a na POLICJI... Wie pan co takie szkody to się nie opłaca ciągnąć po sądach i tak dalej...a teraz żałuje że ten frajer siedział za biurkiem i w d.. miał żeby POMÓC komuś!! Szanowana policja!!!!!!!
          • sikor741 Re: Sklep internetowy 24.01.14, 10:25
            Zgadza się zazwyczaj wychodzi że mała szkodliwość. A co do tego lombardu to mimo wszystko trochę za niskie ceny. Jak starałem się sprawdzić numer konta to wychodziło mi że oddział w Opolu. Trochę dziwne.
            • oszukany007 Re: Sklep internetowy 24.01.14, 10:47
              Ja nie odpuszczę i nie do końca chodzi o kasę bo to raptem 500 pln, ale na szczęście kwota przekracza dolny limit od którego Policja zaczyna ściganie łobuzów.
              Najważniejsze żeby wyrwać z rynku chwasta z korzeniami i żeby jak najmniej osób dało się oszukać.
    • 1961piotr Re: Sklep internetowy 24.01.14, 12:36
      TO OSZUŚCI wpłaciłem pieniądze za piłe ,i tyle ją widziałem.
      Za naiwność się niestety płaci
      • oszukany007 Re: Sklep internetowy 24.01.14, 12:44
        Teraz najważniejsze żeby następni nie dali się nabrać no i żeby dopaść łobuzów.
        • fal3 Re: Sklep internetowy 24.01.14, 23:43
          Wreszcie widze że coś chyba Policja zaczeła robic w koncu z tym oszustwem....wróciłem z pracy próbowałem otworzyc strone z ciekawości ale wyswietliło mi że przegladarka nie znalazła strony...to chyba ją zamknęli w końcu...ten oszust z przedmiotem,który mi sprzedał był także na tablicy pl..chyba pod róznymi nazwami uzytkownika....szkoda ze tak pozno sie wzieli za to oszustwo...ciekawe czy w ogóle kiedys odzyskam swoje wtopione pieniądze..jak to wygląda od strony prawnej w takich sytuacjach?
          • oszukany007 Re: Sklep internetowy 24.01.14, 23:58
            Jeżeli Policja zablokowała konto bankowe przed wyczyszczeniem przez łobuzów to są szanse, ale to chwilę potrwa, jeżeli nie zablokowali to przepadło. Ja jednak mam satysfakcję że dzięki podjętym działaniom nie będzie więcej oszukanych.
            • fal3 Re: Sklep internetowy 27.01.14, 17:18
              Witam.Koledzy i co dalej w sprawie tego nieszczęsnego oszusta.Czy coś wam wiadomo o jego dalszych losach,czy schwytano go.Ja niemam narazie żadnych informacji
              • 1961piotr Re: Sklep internetowy 27.01.14, 21:33
                Ja byłem w piątek zgłosić na policji w miejscowości gdzie mieszkam , a w srodę zglosiłem przestępstwo w Krośnie . No i raczej nie miejmy nadzieji na odzyskanie kasy , ale chociaż stronę zablokowali od soboty. I nie będzie więcej oszukanych .
                • fal3 Re: Sklep internetowy 27.01.14, 23:13
                  A dlaczego takie małe nadzieje na odzyskanie kasy..przecież po numerze konta powinni ich znalezc i wyegzekwować zwrot kasy..przecież powinno sie dac.
                  • oszukany007 Re: Sklep internetowy 28.01.14, 05:28
                    Nie ma co się dalej oszukiwać, konto zostało najprawdopodobniej założone na słupa i jeżeli po wpływie naszych środków było czyszczone to z próżnego i Salomon nie naleje .
    • jumpus87 Re: Sklep internetowy 27.01.14, 23:15
      czy ktoś z was jest z granic sosnowca lub Katowic? ja również zostałem oszukany
      • fal3 Re: Sklep internetowy 27.01.14, 23:19
        jumpus87 napisał(a):

> czy ktoś z was jest z granic sosnowca lub Katowic? ja również zostałem oszukany
        Nie..akurat nie te tereny...bo ja z małopolskiego///ale widze że rzesza oszukanych powiększa się..a co robi policja....czyzby nic nie działali w tym temacie...
        • jumpus87 Re: Sklep internetowy 27.01.14, 23:24
          ja dopiero teraz zdałem sobie sprawę że zostałem oszukany .... laptop miał mi dziś przyjść , strona usunięta .... wiec poszperałem trochę i znalazłem was :( oszukanych jutro ide zaraz z rana na policję ale szczerze mówiąc to chyba jak walka z wiatrakami .....
          • jumpus87 Re: Sklep internetowy 28.01.14, 01:12
            a jak wpłacaliście pieniądze? przez pocztę?
            • oszukany007 Re: Sklep internetowy 28.01.14, 05:25
              Ja płaciłem przelewem z rachunku bankowego. Jak wybierasz się na policję zabierz ze sobą potwierdzenie wpłaty i wydrukowaną korespondencję jaką prowadziłeś z łobuzami.
              • 1961piotr Re: Sklep internetowy 28.01.14, 08:54
                No i oczywiście dowód osobisty, ja płaciłem przelewem a mieszkam w pomorskim
              • jumpus87 Re: Sklep internetowy 28.01.14, 09:09
                oki dzięki za rade , jak wrócę napiszę co mi powiedzieli . Pozdrawiam
                • gryzelda45 Re: Sklep internetowy 28.01.14, 20:51
                  Witam, też zostałam oszukana. Jestem z okolic Katowic. Jutro zgłaszam sprawę na komendzie. I to jest po prostu chamstwo nic więcej tak oszukiwać ludzi. Ktoś ciężko pracuje, a inni mają to głęboko w d.
                  • jumpus87 Re: Sklep internetowy 28.01.14, 22:57
                    witam ja też gryzeldo jestem z katowic może sie jutro umowimy i razem pujdziemy na policję ? tylko ja podlegam pod komendę na Szopienicach a TY?
                    • gryzelda45 Re: Sklep internetowy 29.01.14, 14:43
                      za późno odczytałam ;) już zgłosiłam
                      • fal3 Re: Sklep internetowy 29.01.14, 15:47
                        I jaka była ich reakcja ...czy znaja temat?
                        • gryzelda45 Re: Sklep internetowy 29.01.14, 16:13
                          Spisali zeznania, załaczyłam wydruki e-maili i tyle, teraz mam czekać-muszą wszystko posprawdzać. U nich to świeża sprawa, ale może dowiedzą się czegoś z innych jednostek, gdzie już zostało zgłoszone
                          • dgpx Re: Sklep internetowy 29.01.14, 16:28
                            Witam,
                            Mnie też wykręcili. Nie oglądajcie się na siebie tylko masowo zgłaszajcie sie na Policję.
                            Im więcej zgłoszeń z różnych stron Polski tym sprawa nabierze ogólnopolskiego charakteru i może wówczas zostana podjęte bardziej energiczne działania. Ja zgłosiłem sprawę już 19.01.
                            Policja co jakis czas kontaktuje się ze mną prosząc o różne detale np: ID ogłoszenia na tablicy.pl itp. Ale patrząc na podobne sprawy o odzyskaniu pieniędzy możemy zapomnieć.
                            Niewiedza kosztuje....

• oszukany007 Koordynacja działań 29.01.14, 16:45
      A może by pomóc Policji w pozbieraniu tych wszystkich zgłoszeń z całej Polski.
      Moja propozycja wpisujmy komendy/posterunki gdzie została sprawa zgłoszona i przy każdym kolejnym nowym zgłoszeniu i przy uzupełnianiu starych zgłoszeń będzie można przekzać Policji informację, albo po prostu link do forym,

Ja zgłosiłem w czwartek 23 stycznia ok godz. 11 Komenda Policji Wrocław Stare Miasto ul Trzemeska.
      • dgpx Re: Koordynacja działań 29.01.14, 17:02
        Link do tego forum juz Policji (KROSNO) przekazałem. Ale czy to coś pomoże ?
        • fal3 Re: Koordynacja działań 29.01.14, 22:39
          ja jutro prawdopodobnie juz zgłosze..swoją drogą przecież po numerze kontapowinni dojśc kto go zakładał lub ..jakies dane z banku powinni miec..żeby odnalezc oszusta
        • jumpus87 Re: Koordynacja działań 29.01.14, 22:44
          ja zgłosiłem: Komenda miejska Policji nr 5 w Katowice- Szopienice , zgłosiłem dziś ok 14.00 , sprawa nie jest im jeszcze znana, natomiast policjant poprosił mnie abym pozbierał od innych oszukanych info gdzie dokonali zgłoszeń< wydaję mi się iż to jest bardzo dobry pomysł jak pisał rozmówca żeby się w jakiś sposób zjednoczyć i podać im szczegółowe info dotyczące nas wszystkich
          • oszukany007 Re: Koordynacja działań 29.01.14, 23:25
            Z danymi osobowymi może być kiepsko bo ja niechętnie ujawnię się na otwartych forach z dwóch względów po pierwsze to bezpieczeństwo, a po drugie obciach że dałem się naciągnąć, Dokładny czas i miejsce złożenia doniesienia o popełnieniu przestępstwa powinno policji wystarczająco pomóc.
            • jumpus87 Re: Koordynacja działań 29.01.14, 23:30
              tak tak wiem :) mnie chodziło o to ażeby każdy podał miejscowość i komisariat na którym ów zgłoszenie zostało przyjęte :)
              • oszukany_wlodzimierz Re: Koordynacja działań 30.01.14, 14:46
                tez zostalem wydybany bez srodkow przeciwbolowych i lubrykantow jak wy na 2000 zl. wchodzac na ich strone myslalem co za kretyni! nie znaja sie na rzeczy i dlatego maja takie niskie ceny. pomyslalem, ze to super okazja zeby zarobic. pomylilem sie. na policje nawet sie nie wybieram bo wiem ze i tak ich nie zkapia. policja to smierdzace lenie. myslalem ze jestem odosobniony w moim problemie ale widze ze pelono jest takich kretynow bezmozgich jak ja. madry polak po szkodzie a i naiwnosc wsrod nas jest na wysokim poziomie. podlaczyl bym sie do wasych obywatelskich poszukiwan i zjednoczenia sie w komorke zwalaczajaca online-lombard.pl. dobrze ze znalazlem ten temat bo juz myslalem ze jestem najwiekszym kretynem w RP. Ale widze ze jest jest jeszcze troche takicj jak ja i do tego naiwnie myslacych ze odzyskaja swoje utracone pieniadze. do dzis policja nie znalazla Magdy Wieczorek a pracuje nad tym caly sztab ludzi. online-lombard.pl byl w internecie moze 2 tygodnie nie wiadomo kim sa a wy sie ludzicie ze ich znajda..... idzcie na piwo lepiej. Wlodzimierz
                • 1961piotr Re: Koordynacja działań 30.01.14, 15:18
                  Nie z wrzystkim sie z Toba zgadzam ale w jednym masz racje ,ewentualnie wypic piwko i jak najszybciej o tym zakupie zapomiec starajac sie na przyszlosc na zimne dmuchac. Glupich nie sieja sami sie rodza
                  • fal3 Re: Koordynacja działań 31.01.14, 15:32
                    dziś zgłosiłem b
                    na policji..mówią ze to moze potrwać nawet do 3 miesiecy ...samo wyjasnianie i poszukiwanie...i nie gwarantuja sukcesu....no takie zt
                    ycie
    • drucik2 Re: Sklep internetowy 11.02.14, 22:54
      Witam
      Też mnie oszukali na ponad 1000zł
      Byłem na Policji, kazali mi przynieść dowód wpłaty i korespondencje z oszustami, dali też mi do zrozumienia że to trudna sprawa i lepiej może dać sobie spokój, powiedzieli ze co będzie jak na sprawę sądową będzie trzeba jechać na swój koszt set km. Dodam że rozmowa ironicznie odbywała się na tle plakatu jakoś tak "Pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy"
      Na tyle mnie zniechęcili że puki co nie zgłosiłem oszustwa.
      • gryzelda45 Re: Sklep internetowy 12.02.14, 17:10
        Moim zdaniem tak, czy inaczej powinienes to zgłosić. Nawet jeśli Cię zniechęcili i nawet jeśli na Twojej kmendzie nie chcą działać, to może na innych uda się coś zdzałać. I lepiej nie odpuszczać, bo w takim momecie ludzie czują się bezkarni. Trzeba będzie pojechać na rozprawę to się pojedzie i tyle. Mam troszkę mieszane uczucia, co do tego, że odzyskam pieniądze, ale wychodzę z założenia, że "oliwa jest zawsze sprawiedliwa", a życie może nas jeszcze pzytywnie zaskoczyć
        • dgpx Re: Sklep internetowy 17.04.14, 14:42
          Witam,
          Dawno tu nie zaglądałem, ale widzę (czytam) że nic nie przybyło. Kto może pochwalić się
          jakąkolwiek aktywnością Policji w tej sprawie? Sprawę juz dawno spisałem na straty, ale ciekaw jestem czy cokolwiek i gdziekolwiek ktos otrzymał jakaś informację od Policji ?
          Pozdrawiam
    • drucik2 Ten sam lub inny oszust. 27.09.14, 18:20
      Witam
      spawarki-hiton.pl/ Na tej stronie są kusząco niskie ceny na spawarki, to morze być ten sam oszust lub inny działający w ten sam sposób, ceny na wszystkie urządzenia są o wiele niższe niż hurtowe, można się dopatrzeć podobieństw ze stroną online-lombard.
    • srebrniak88 oszust podszywający się pod lombard stalowa wola 14.02.15, 12:09
      Uwaga ten osobnik podszywa sie pod lombardy w stalowej woli .sprzedaje przeważnie gry w granicach 100,150 zl oraz gitary przeważnie basowe lecz na foto figuruja niekiedy 6 strunowe ,marki Ibanez .Ostatnio na portalu sprzedajemy pl. wystawil kilka gitar jako Zbigniew Urban -ibanez floyd rose ,ibanez bas ,gitara elketryczna Eko cobra .charakterystyczna cechą jest opis i cena to 350 zl tak jak by muzgował że za taki wal nie poniesia kary -mala szkodliwośc czynu .Spreparowal także email do lombardu zmieniając literę z op na wp .Dzwoniąc do lombardu w Stalowej woli uzyskałem całą prawde to zwykły oszust wielu poszkodowanych ,Dane podaje do przelewu Marcin Sarna stalowa wola okulickiego 92 nr konta 7924...alior bank t mobile i w tym przypadku podszywa sie pod drugi lombard .Działa na terenie Stalowej woli i Sandomierza podaje że mieszka w nowej sarzynie a lombard ma w Stalowej woli -sieć lombardów.OPsobnik okolo 30 letnie zamulony glos wskazuję na kupę łoju czyli grubasa ,cos jak by nie tak pod nadbudówką .Jego misja jest walnięcie w rogi jak najwięcej ludzi na nieduży hajc .Obydwa lombardy nie maja nic wspolnego z tym oszustem padły również ofiarą jego knowań .Przestrzegam wszystkich uzytkowników przed tym osobnikiem .Sprawa jest zgloszona i wydaje mi sie że ów niedlugo zaprzestanie tego procederu .charakterystyczna cechą jest podany nr tel to ntr z sieci play 531... zmienia te numery ale zawsze z takim samym poczatkiem może byc marcinem lub kamilem ,nie ma pojęcia o gitarach bardziej to tempak niz prawdziwy zlodziej zwykły lamus .Posluże sie przykładem znów zaczał działać to są jego aukcje przeniósl sie na olx.Sprzedaje gitae 6 strunowa a pisze że to bas calkowity szembergus oraz jakies gry oto link ma jeszcze dwie oferty ale juz sie podaje jako Kamil lecz nr ten sam chyba juz kogoś walnąl w rogi bo tel milczy .Z szacunkiem
      olx.pl/oferta/gitara-basowa-ibanez-gio-CID751-ID8OWdj.html

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka