Dodaj do ulubionych

Kombatanci

18.02.17, 23:02
"Z dr. Mariuszem Krzysztofińskim, historykiem rzeszowskiego Oddziału Instytutu Pamięci Narodowej, rozmawia Mariusz Kamieniecki.
– Zmuszenie ówczesnej władzy komunistycznej do ustępstw, do dialogu z rolnikami. Konsekwencją tego było zaś podpisanie porozumień w Rzeszowie w nocy z 18 na 19 lutego 1981 r. i w Ustrzykach Dolnych 20 lutego 1981 r."
Myślę, że działacze Solidarności Wiejskiej powinni być z siebie dumni: w całym wywiadzie, którego łaskaw był udzielić naukowiec, pożal się Boże, dr M. Krzysztofiński, znaleźć można wyłącznie nazwiska wielebnych kombatantów z JE abp. I. Tokarczukiem na czele, niestety! ;-))
PS A gdzie Wałęsa, Lis, Kopaczewski, że o Śliszu, Kułaju czy Wojnarowiczu, nawet już nie wspomnę? :-((

Artykuł opublikowany na stronie: www.naszdziennik.pl/polska-kraj/176563,rozumial-ducha-wsi.html
Obserwuj wątek
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Kombatanci 27.02.17, 20:38
      Komunę obalił tylko i wyłącznie Gorbaczow. Razem z Reaganem, który postawił Związek Radziecki na skraj bankructwa.
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Kombatanci 27.02.17, 20:40
        Dziwię się walce prawicy i lewicy o to kto obalił komunę. Napisałem kto. Dla Związku Radzieckiego oni byli jak dla mnie 5 mrówek.
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Kombatanci 27.02.17, 20:41
          Przy całym szacunku dla cierpień, walki itd.
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Kombatanci 27.02.17, 20:44
            Potem był Jelcyn, którego poili wódką ludzie Sorosa i za rubla dostawali na własność przedsiębiorstwa warte miliardy. Potem był Putin, którego wybrali możnowładcy bo myśleli, że będzie kukiełką ale Putin ich zaskoczył.
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Kombatanci 27.02.17, 20:48
              Niektórzy ludzie Sorosa nie chcieli się podporządkować Putinowi i skończyli jak skończyli. Jak np. Chodorkowski. Walczak o wolność i demokrację dla głupactwa zachodniego. Koń by się uśmiał.
      • wislocki12 Dlaczego abp. Tokarczuk? 27.02.17, 21:55
        To dlaczego chcą wybudować pomnik abp. Tokarczukowi? ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka