Dodaj do ulubionych

Europejczycy przechodzą na islam

25.03.17, 19:50
,,Islam atrakcyjny dla Europejczyków

Każdego roku około 5 tysięcy Brytyjczyków przechodzi na islam, we Francji i Niemczech ta liczba wynosi około 4 tysiące – ocenia instytut badawczy Faith Matters. W ciągu minionej dekady, po atakach na World Trade Center z 11 września 2001 r. liczba konwertytów na tę religię w Wielkiej Brytanii uległa podwojeniu."
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Konwertyci 25.03.17, 20:35
      No właśnie, ciekawe, dlaczego muzułmanie nie przechodzą na chrześcijaństwo mimo wszystkich jego zalet i przewag?
      PS Zapomniałeś o linku. :-(
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Konwertyci 25.03.17, 20:40
        Może dlatego, że odejście od islamu jest karane śmiercią?
        • wislocki12 Co z tym linkiem? 25.03.17, 20:56
          W Europie też? Chyba żartujesz. ;-))
          PS Co z tym linkiem? :-(
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Co z tym linkiem? 25.03.17, 20:58
            Zgubiłem ale w temacie ,,Dokąd zmierzasz Europo" są a nawet więcej.
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Co z tym linkiem? 25.03.17, 21:02
            Tu masz np. o Anglii.

www.sfora.pl/swiat/Europejczycy-masowo-przechodza-na-islam-a27922
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Co z tym linkiem? 25.03.17, 21:03
              ,,Już 100 tysięcy Brytyjczyków zmieniło wiarę, tylko w ubiegłym roku zrobiło to ponad 5 tysięcy osób. W samym Londynie na islam przeszło 1400 osób."
            • wislocki12 Mahomet 25.03.17, 21:51
              Coś w tym musi być, skoro masowo... I co oni widzą w tym Mahomecie? Mnie to nawet Chrystus nie jest w stanie przekonać! No bo jak tu pojąć to, że Jezus ochrzcił się w wieku 30 lat, a u nas dzieci chrzci się tuz po narodzeniu, nie pytając ich w ogóle o zdanie? :-(
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Co z tym linkiem? 26.03.17, 23:27
            ,,Sarah Haider zaczęła się buntować przeciwko religii mając piętnaście lat, ale szum zrobił się wokół niej, kiedy dwa lata temu wygłosiła wykład na konferencji American Humanist Association w Denver i Sam Harris zrobił z nią wywiad w serii jego podkastów Waking Up.

Efekt łatwy do przewidzenia, posypały się groźby śmierci, ale również ostracyzm i to nie tylko ze strony muzułmanów.

„Byli muzułmanie na Zachodzie – mówi Sarah – powinni móc być sobą i mieć prawo do porzucenia swojej religii. Przynajmniej nie powinnam być zmuszona do życia w strachu przed rodziną i byłymi przyjaciółmi. Jeśli muzułmanie uważają, że są tutaj tak źle traktowani, mogą pojechać do krajów z muzułmańską większością. Ale gdzie ma pojechać ktoś taki jak ja? Jestem w najbardziej bezpiecznym miejscu jakie może być, a jednak boję się tak bardzo, że nikomu nie mówię gdzie mieszkam.”

euroislam.pl/lewica-podeptala-swoje-wartosci/
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Co z tym linkiem? 26.03.17, 23:28
              To jest właśnie chore. Że nawet na laickim ZAchodzie muzułmanie porzucający islam boją się o własne życie.
              • 7sprawiedliwosc7 Re: Co z tym linkiem? 26.03.17, 23:30
                Lewica wprowadza islam.
                • wislocki12 Korzenie 26.03.17, 23:35
                  Myślę, że chrześcijaństwo traci na atrakcyjności... Oderwało się od korzeni. Wystarczy spojrzeć na działalność Rydzyka! :-(
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Europejczycy przechodzą na islam 25.03.17, 21:51
      Film z facebooka D. Trumpa. Najszybciej islamskie będą Belgia i Holandia. I ja się z tym zgadzam. Te ostatnie podrygi polityków europejskich są po prostu śmieszne. Już mają pozamiatane.

www.facebook.com/ElectTrump2020/videos/787317758084330/?__fns&hash=Ac0Jfvi61MuMQ8Jy

• 7sprawiedliwosc7 Re: Europejczycy przechodzą na islam 25.03.17, 21:54
        W USA zresztą jest ich 10 milionów. Co piąty Rosjanin to muzułmanin a w wojsku stanowią prawie 40%. Świat będzie islamski.
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Europejczycy przechodzą na islam 25.03.17, 22:14
          Kadyrow, prezydent Czeczenii to jedyny człowiek, którego boi się Putin.
      • wislocki12 Nie może... 25.03.17, 22:13
        Niestety, "Witryna sieci Web nie może wyświetlić strony".
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Europejczycy przechodzą na islam 25.03.17, 22:07
      Jest apel żeby umieszczać w różnych językach prawdę o islamie, gdyż na Zachodzie Europy ludzie są karani za to strasznymi karami idącymi w tysiące euro. Wszystko tam czyszczą.
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Europejczycy przechodzą na islam 25.03.17, 22:08
        Ja myślę, że nic to nie zmieni i nie ma to sensu. Taka kolej rzeczy.
      • wislocki12 Apel 25.03.17, 22:17
        A ten apel to gdzie można przeczytać? ;-)
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Apel 25.03.17, 22:18
          Np. w komentarzach internautów, którzy mieszkają za granicą.
          • wislocki12 Wiedziałem 25.03.17, 22:52
            Wiedziałem! ;-)
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Europejczycy przechodzą na islam 25.03.17, 22:40
      To już nie jest gadanie nawiedzonych narodowców jak to próbują bagatelizować tacy jak wisłocki. Są oficjalnie raporty, które to mówią.

,,Według ONZ Szwecja ubożeje w zastraszającym tempie, a do roku 2030 może dołączyć nawet do tzw. krajów trzeciego świata. Winna jest multikulturowość i próba zbudowania idealnego społeczeństwa na bazie wielkiej fali imigrantów."

www.poloniainfo.dk/artykuly/11-rozne/267-szwecja-stanie-sie-wkrotce-krajem-trzeciego-swiata
      • wislocki12 Może by... 25.03.17, 22:51
        "W 2014 roku Polska zajmowała 35 miejsce ex aequo z Litwą." Może by tak zaprosić uchodźców? ;-))
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Może by... 25.03.17, 22:56
          I spaść na 100 miejsce?
          • wislocki12 HDI na poziomie 0.906 25.03.17, 23:54
            "Kilka dni temu na portalu Pikio.pl pojawił się tekst, w którym napisano, że Szwecja stanie się krajem Trzeciego Świata. Jako że należę do weryfikujących tego rodzaju zaskakujące informacje postanowiłem znaleźć dowód na tak postawioną tezę.
            Wiele źródeł internetowych zdaje się potwierdzać taką wiadomość. Istotnie, istnieje raport o prognozowanych zmianach HDI na lata 2010-2030, ale Szwecja bynajmniej nie zostanie zdegradowana. HDI wyraźnie spadnie, ale HDI na poziomie 0.906 to wciąż więcej niż obecne polskie 0.834. Czy dziś można nazwać Polskę krajem rozwijającym się?
            (...)
            Internauci nie zawodzą: nie weryfikują danych i pochopnie nazywają ten spadek wskaźnika rozwoju społecznego upadkiem lewicowego eksperymentu multi-kulti. W zalinkowanym na początku newsie czytamy: Według twórców raportu, fatalnej sytuacji w Szwecji winna jest multikulturowość oraz próba stworzenia przez polityków społeczeństwa idealnego na bazie imigrantów. Wiadomość wyprodukowano na podstawie tekstu z Onet.pl, który najwyraźniej już nie istnieje. Na szczęście w Internecie nic nie ginie i możemy zobaczyć jak strona wyglądała dzięki Google Webcache."
            Bez komentarza!

pikio.pl/upadek-szwecji-albo-standardow-dziennikarskich/#
            • 7sprawiedliwosc7 Re: HDI na poziomie 0.906 26.03.17, 14:29
              Wyczyścili jak wszystko. Raport zniknął bo jest niewygodny.
            • 7sprawiedliwosc7 Re: HDI na poziomie 0.906 26.03.17, 14:36
              Poza tym Szwedzi byli bogatsi od Polski kilka razy. Nawet według ,,zmienionego" raportu będą na poziomie Polski w bogactwie.
              • 7sprawiedliwosc7 Re: HDI na poziomie 0.906 26.03.17, 14:42
                Także jest postęp, tylko wyraźnie w dół.
                • 7sprawiedliwosc7 Re: HDI na poziomie 0.906 26.03.17, 14:44
                  Będą dużo biedniejsi. Ale już pomijając kwestię biedy. Mało to bogatych krajów islamskich? Przykłady: Arabia Saudyjska, Katar, ZEA. hehe
                  • wislocki12 Internacjonalista 26.03.17, 21:20
                    Może i masz rację, ale nie bardzo rozumiem, dlaczego niepokoi Cię szwedzkie HDI na poziomie 0.906, a nie polskie - 0.834? ;-))
      • wislocki12 Konkurencja? 25.03.17, 23:43
        Coś mi to wygląda na wykańczanie konkurencji emigranckiej... :-((
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Europejczycy przechodzą na islam 26.03.17, 14:49
      Jakże wyborcza inaczej pisała o islamie w 2009 roku.

,,Po masakrze w bazie wojskowej Ford Hood w Teksasie amerykańskie media pilnowały, aby nie koncentrować się na tym, że morderca to muzułmanin. Straszliwego aktu dokonał, z niejasnych pobudek, zagubiony, samotny człowiek. Ta słuszna powściągliwość zawierała jednak mocną dawkę dydaktyki i starań o polityczną poprawność, czasem wręcz obrażającą inteligencję i wrażliwość odbiorcy. Podobny ton przebija przez całą niemal, skądinąd skromną, publiczną dyskusję na temat obecności islamu w Europie, rozmijając się ze społecznymi odczuciami i obawami."

wyborcza.pl/magazyn/1,124059,7412735,Europa_przechodzi_na_islam.html
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Europejczycy przechodzą na islam 26.03.17, 15:30
        To po prostu obraża ludzką inteligencję. ,,starań o polityczną poprawność, czasem wręcz obrażającą inteligencję".
        • wislocki12 Autorament 26.03.17, 23:39
          A nie obraża Cię inteligencja, np. Beaty Mazurek? To też polityczna poprawność, tyle że PiSowskiego autoramentu! ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Europejczycy przechodzą na islam 26.03.17, 14:56
      Jak mówi stare chińskie przysłowie. Wystarczy siąść na progu i spokojnie czekać.
      • wislocki12 Wyemigrować? 26.03.17, 21:23
        Jeszcze można wyemigrować, co by to znaczyć nie mogło, na Antarktydę, na przykład... ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka