mar1mar1 10.05.17, 21:59 Szpitale bez aborterów. Dla kogo los tych dzieci nie jest obojętny i kto chce żeby w końcu mordercy dzieci zniknęli z życia publicznego niech podpisze. szpitalebezaborterow.pl/petycje/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
genia50 Re: Petycje 10.05.17, 22:04 A co będzie gdy płód obumrze w łonie matki? Oczywiście dojdzie do zakażenia organizmu matki(co tam matka, to tylko inkubator) i matka umrze w cierpieniach? Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Petycje 10.05.17, 22:11 2 petycja www.citizengo.org/pl/37148-petycja-o-odebranie-koncesji-stacji-telewizyjnej-tvn-i-tvn24-zwracam-sie-do-krrit-o-odebranie 3 petycja www.citizengo.org/pl/node/32414 Obie są dla nas ważne. Przekażcie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jestem za! 10.05.17, 23:14 Ja najchętniej to podpisałbym petycję w sprawie cofnięcia koncesji dla jakże marnego warsztatowo i kłamliwego Radia Maryja. :-(( Zdecydowanie też popieram propozycję zdelegalizowania wszelkich wierzeń religijnych, w tym islamu i chrześcijaństwa! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Jestem za! 11.05.17, 09:01 Witam, podpisałam wszystkie petycje w tym wątku i przekazałam je dalej. Pozdrawiam i życzę udanego dnia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Jestem za! 11.05.17, 10:21 Zdziwiłbym się gdyby było inaczej, zawsze powtarzam, że myślenie ma przyszłość...a głupota nie zwalnia od myślenia ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Jestem za! 11.05.17, 12:56 > i kłamliwego Radia Maryja.< Radio Maryja to dla Polaków ex-Radio Wolna Europa. Tu mam takie informacje jakich nie usłyszę/zobaczę w TVN, Polsat Super Stacja, GW ONET, WP i POdobne antyPOlskie szmatławce. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jak Wolna Europa? 11.05.17, 21:03 "Dla żołnierzy, którzy żyją na froncie w bardzo trudnych warunkach, te różańce to znak naszej solidarności i wsparcia w modlitwie – mówi w rozmowie z KAI ks. Leszek Kryża, dyrektor Zespołu ds. Pomocy Kościołowi na Wschodzie KEP, podsumowując zakończoną w ostatnich dniach akcję „Różaniec dla Donbasu”. W ramach tego projektu Polacy przekazali na wschodnią Ukrainę ok. 5 tys. różańców." Ciekawe, jak została przyjęta przez prawosławnych ta inicjatywa polskich katolików? I dlaczego tylko 5 tys? :-(( Artykuł opublikowany na stronie: www.naszdziennik.pl/wiara-kosciol-w-polsce/181603,rozaniec-dla-donbasu.html Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Jak Wolna Europa? 11.05.17, 21:29 Kiedyś Ukraińcy mieli pretensje do polskiego Kościoła o prozelityzm, więc chyba ta inicjatywa też się nie spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Petycje 10.05.17, 22:20 Z tą pierwszą petycją nie zgadzam się. Czy często w Polsce zdarza się ukąszenie przez żmiję np w Warszawie? Pewnie nie, ale szpitale, Pogotowie Ratunkowe musi posiadać choćby kilka ampułek surowicy tak na wszelki wypadek. I tak jest w Powyższym przypadku, a genia wytłumaczyła dokładnie o co chodzi. A poza tym, czy ty mar1 wychowywałeś kiedykolwiek dzieci czy widzisz je tylko na co dzień na ulicy? Pomyśl ile kosztuje zdrowia, wyrzeczeń, pracy itd zajmowanie się dzieckiem bardzo poważnie chorym. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Alter Ego 10.05.17, 23:19 Zaskoczyłeś mnie! Byłem przekonany, że Mar1mar1 to takie twoje katolickie Alter Ego... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Alter Ego 10.05.17, 23:40 Myślę że mar1 jest ego. Jemu jest dobrze, a innym według jego petycji, wcale nie musi być dobrze. Najgorsze jest to, że chce zabierać głos w sprawie która jego nie dotyczy. Cierpieć będą inni. ON tylko będzie patrzył, dobrze odżywiał się, spokojnie spał, a matka chorego dziecka nie zazna spokoju, snu... Będzie walczyła o przetrwanie i zamartwiała się: co będzie z dzieckiem gdy ona umrze? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Iluminacja? 10.05.17, 23:56 Mam wrażenie, ze doznałeś jakiejś iluminacji... Witam w świecie ludzi wrażliwych, myślących i przeżywających! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Iluminacja? 11.05.17, 00:20 Mój tok myślenia zawsze był ten sam więc nie panimaju co cię tak dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Witaj! 11.05.17, 01:02 Jakoś nie przypominam sobie Ciebie w roli zwolennika stosowania wolnego wyboru przez kobiety... Co by jednak nie miało się okazać - witam w gronie otwartych, światłych i odważnych, mam nadzieję! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Witaj! 11.05.17, 12:53 Nigdy nie wypowiadałem się w sprawach wolnego wyboru kobiet. Nigdy nie tolerowałem "dobrowolnego przymusu". Nie ci poświęcają swój czas dzieciom którzy tak krzyczą o zakazach aborcji, tylko ci którzy milczą. Ci którzy krzyczą mają w tym jakiś interes, chcą zaistnieć. Jeżeli lekarz też krzycz,y to w ten sposób zachęca do usług w "podziemiu" i kasuje na furę, willę. Dla ciebie każdy kto walczy z kościołem, klerem to już kumpel. Tak mi to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Kumpel? 11.05.17, 20:54 "Nie ci poświęcają swój czas dzieciom którzy tak krzyczą o zakazach aborcji, tylko ci którzy milczą." Szkoda tylko, że przestałeś milczeć... Dlaczego? ;-)) PS Kumpel? Ty? Nie żartuj! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Kumpel? 12.05.17, 17:41 Oczywiście, że przesadziłem. Miało być >soju ś nik!< Czy ty zajmowałeś się kiedyś dziećmi? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Chcą zaistnieć? 12.05.17, 21:34 "Nie ci poświęcają swój czas dzieciom którzy tak krzyczą o zakazach aborcji, tylko ci którzy milczą. Ci którzy krzyczą mają w tym jakiś interes, chcą zaistnieć. Jeżeli lekarz też krzyczy to w ten sposób zachęca do usług w "podziemiu" i kasuje na furę, willę." A jeżeli ksiądz krzyczy? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Chcą zaistnieć? 13.05.17, 14:34 To ma jeszcze jedną owieczkę "do tacy" i wiernego który nie będzie miał czasu grzeszyć zajmując się chorym. Opiekun będzie nawet jeszcze bardziej bogobojny, a może.... straci zupełnie wiarę ? :-/ Tak se myślę czasami, że w Boga powinni wierzyć tylko ci którzy coś od niego otrzymali np urodę, talent itd. A tak se myślę, bo teraz takie czasy "materialistyczne" - coś za coś. Ksiądz też za darmo nie ochrzci no nie? :-( I jeszcze wydaje mi się, że mam rację :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Na darmo... 13.05.17, 20:34 Myślę sobie czasem, że Jezus na darmo poświęcił swoje życie... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nie ma w Tobie litości i zrozumienia dla ludzi... 10.05.17, 23:06 Może i masz rację... Ale mimo to nie życzę Ci, abyś mógł wystarczająco napatrzeć się cierpieniom tych dzieci, ich rodziców i bliskich... Podejrzewam, że jesteś księdzem... Bo nie ma w Tobie litości i zrozumienia dla ludzi! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś