10.05.17, 21:59
Szpitale bez aborterów.
Dla kogo los tych dzieci nie jest obojętny i kto chce żeby w końcu mordercy dzieci zniknęli z życia publicznego niech podpisze.
szpitalebezaborterow.pl/petycje/
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: Petycje 10.05.17, 22:04
      A co będzie gdy płód obumrze w łonie matki? Oczywiście dojdzie do zakażenia organizmu matki(co tam matka, to tylko inkubator) i matka umrze w cierpieniach?
    • polak1706 Re: Petycje 10.05.17, 22:11
      2 petycja
      www.citizengo.org/pl/37148-petycja-o-odebranie-koncesji-stacji-telewizyjnej-tvn-i-tvn24-zwracam-sie-do-krrit-o-odebranie

3 petycja
      www.citizengo.org/pl/node/32414

Obie są dla nas ważne. Przekażcie dalej.
      • wislocki12 Jestem za! 10.05.17, 23:14
        Ja najchętniej to podpisałbym petycję w sprawie cofnięcia koncesji dla jakże marnego warsztatowo i kłamliwego Radia Maryja. :-((
        Zdecydowanie też popieram propozycję zdelegalizowania wszelkich wierzeń religijnych, w tym islamu i chrześcijaństwa! ;-))
        • palacz67 Re: Jestem za! 11.05.17, 09:01
          Witam, podpisałam wszystkie petycje w tym wątku i przekazałam je dalej. Pozdrawiam i życzę udanego dnia:-)
          • e-zybi Re: Jestem za! 11.05.17, 10:21
            Zdziwiłbym się gdyby było inaczej, zawsze powtarzam, że myślenie ma przyszłość...a głupota nie zwalnia od myślenia ;-))
        • polak1706 Re: Jestem za! 11.05.17, 12:56
          > i kłamliwego Radia Maryja.<
          Radio Maryja to dla Polaków ex-Radio Wolna Europa. Tu mam takie informacje jakich nie usłyszę/zobaczę w TVN, Polsat Super Stacja, GW ONET, WP i POdobne antyPOlskie szmatławce.
          • wislocki12 Jak Wolna Europa? 11.05.17, 21:03
            "Dla żołnierzy, którzy żyją na froncie w bardzo trudnych warunkach, te różańce to znak naszej solidarności i wsparcia w modlitwie – mówi w rozmowie z KAI ks. Leszek Kryża, dyrektor Zespołu ds. Pomocy Kościołowi na Wschodzie KEP, podsumowując zakończoną w ostatnich dniach akcję „Różaniec dla Donbasu”. W ramach tego projektu Polacy przekazali na wschodnią Ukrainę ok. 5 tys. różańców."
            Ciekawe, jak została przyjęta przez prawosławnych ta inicjatywa polskich katolików? I dlaczego tylko 5 tys? :-((

Artykuł opublikowany na stronie: www.naszdziennik.pl/wiara-kosciol-w-polsce/181603,rozaniec-dla-donbasu.html
            • genia50 Re: Jak Wolna Europa? 11.05.17, 21:29
              Kiedyś Ukraińcy mieli pretensje do polskiego Kościoła o prozelityzm, więc chyba ta inicjatywa też się nie spodoba.
    • polak1706 Re: Petycje 10.05.17, 22:20
      Z tą pierwszą petycją nie zgadzam się.
      Czy często w Polsce zdarza się ukąszenie przez żmiję np w Warszawie? Pewnie nie, ale szpitale, Pogotowie Ratunkowe musi posiadać choćby kilka ampułek surowicy tak na wszelki wypadek. I tak jest w Powyższym przypadku, a genia wytłumaczyła dokładnie o co chodzi.
      A poza tym, czy ty mar1 wychowywałeś kiedykolwiek dzieci czy widzisz je tylko na co dzień na ulicy? Pomyśl ile kosztuje zdrowia, wyrzeczeń, pracy itd zajmowanie się dzieckiem bardzo poważnie chorym.
      • wislocki12 Alter Ego 10.05.17, 23:19
        Zaskoczyłeś mnie! Byłem przekonany, że Mar1mar1 to takie twoje katolickie Alter Ego... ;-))
        • polak1706 Re: Alter Ego 10.05.17, 23:40
          Myślę że mar1 jest ego. Jemu jest dobrze, a innym według jego petycji, wcale nie musi być dobrze. Najgorsze jest to, że chce zabierać głos w sprawie która jego nie dotyczy. Cierpieć będą inni. ON tylko będzie patrzył, dobrze odżywiał się, spokojnie spał, a matka chorego dziecka nie zazna spokoju, snu... Będzie walczyła o przetrwanie i zamartwiała się: co będzie z dzieckiem gdy ona umrze?
          • wislocki12 Iluminacja? 10.05.17, 23:56
            Mam wrażenie, ze doznałeś jakiejś iluminacji... Witam w świecie ludzi wrażliwych, myślących i przeżywających! :-))
            • polak1706 Re: Iluminacja? 11.05.17, 00:20
              Mój tok myślenia zawsze był ten sam więc nie panimaju co cię tak dziwi?
              • wislocki12 Witaj! 11.05.17, 01:02
                Jakoś nie przypominam sobie Ciebie w roli zwolennika stosowania wolnego wyboru przez kobiety... Co by jednak nie miało się okazać - witam w gronie otwartych, światłych i odważnych, mam nadzieję! :-))
                • polak1706 Re: Witaj! 11.05.17, 12:53
                  Nigdy nie wypowiadałem się w sprawach wolnego wyboru kobiet. Nigdy nie tolerowałem "dobrowolnego przymusu". Nie ci poświęcają swój czas dzieciom którzy tak krzyczą o zakazach aborcji, tylko ci którzy milczą. Ci którzy krzyczą mają w tym jakiś interes, chcą zaistnieć. Jeżeli lekarz też krzycz,y to w ten sposób zachęca do usług w "podziemiu" i kasuje na furę, willę.
                  Dla ciebie każdy kto walczy z kościołem, klerem to już kumpel. Tak mi to wygląda.
                  • wislocki12 Kumpel? 11.05.17, 20:54
                    "Nie ci poświęcają swój czas dzieciom którzy tak krzyczą o zakazach aborcji, tylko ci którzy milczą." Szkoda tylko, że przestałeś milczeć... Dlaczego? ;-))
                    PS Kumpel? Ty? Nie żartuj! ;-))
                    • polak1706 Re: Kumpel? 12.05.17, 17:41
                      Oczywiście, że przesadziłem. Miało być >soju ś nik!<
                      Czy ty zajmowałeś się kiedyś dziećmi?
                      • wislocki12 Całe życie! 12.05.17, 21:36
                        Tak! Praktycznie przez całe życie! :-))
                  • wislocki12 Chcą zaistnieć? 12.05.17, 21:34
                    "Nie ci poświęcają swój czas dzieciom którzy tak krzyczą o zakazach aborcji, tylko ci którzy milczą. Ci którzy krzyczą mają w tym jakiś interes, chcą zaistnieć. Jeżeli lekarz też krzyczy to w ten sposób zachęca do usług w "podziemiu" i kasuje na furę, willę."
                    A jeżeli ksiądz krzyczy? ;-))
                    • polak1706 Re: Chcą zaistnieć? 13.05.17, 14:34
                      To ma jeszcze jedną owieczkę "do tacy" i wiernego który nie będzie miał czasu grzeszyć zajmując się chorym. Opiekun będzie nawet jeszcze bardziej bogobojny, a może.... straci zupełnie wiarę ? :-/
                      Tak se myślę czasami, że w Boga powinni wierzyć tylko ci którzy coś od niego otrzymali np urodę, talent itd.
                      A tak se myślę, bo teraz takie czasy "materialistyczne" - coś za coś. Ksiądz też za darmo nie ochrzci no nie? :-(
                      I jeszcze wydaje mi się, że mam rację :-/
                      • palacz67 Re: Chcą zaistnieć? 13.05.17, 14:55
                        Obawiam się, że masz rację:-)
                        • wislocki12 Na darmo... 13.05.17, 20:34
                          Myślę sobie czasem, że Jezus na darmo poświęcił swoje życie... :-((
    • wislocki12 Nie ma w Tobie litości i zrozumienia dla ludzi... 10.05.17, 23:06
      Może i masz rację... Ale mimo to nie życzę Ci, abyś mógł wystarczająco napatrzeć się cierpieniom tych dzieci, ich rodziców i bliskich... Podejrzewam, że jesteś księdzem... Bo nie ma w Tobie litości i zrozumienia dla ludzi! :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka