Dodaj do ulubionych

pomysl na firme w Mielcu

16.01.06, 19:08
Witam wszystkich

Od pewnegu czasu mysle aby cos otworzyc wlasnego w Mielcu albo okolicy ... ale
moim problemem jest POMYSl nie kapital . nie oczekuje ze ktos mi powie zrob
cos takiego i takiego ale chcialbym sie dowiedziec czego nie ma w Mielcu albo
jest w nie wystarczjacej ilosci a w waszej opini powinno byc wiecej. W Mielcu
nie jestem juz kilka latek wiec pewnie sie duzo zmienilo od mojego pobytu
dlatego to zapytanie.

dzieki wielkie za jakiekolwiek sugestie
Obserwuj wątek
    • absit Re: pomysl na firme w Mielcu 16.01.06, 19:13
      misiu10001 napisał:

> Witam wszystkich
      >
      > Od pewnegu czasu mysle aby cos otworzyc wlasnego w Mielcu albo okolicy ... ale
      > moim problemem jest POMYSl nie kapital . nie oczekuje ze ktos mi powie zrob
      > cos takiego i takiego ale chcialbym sie dowiedziec czego nie ma w Mielcu albo
      > jest w nie wystarczjacej ilosci a w waszej opini powinno byc wiecej. W Mielcu
      > nie jestem juz kilka latek wiec pewnie sie duzo zmienilo od mojego pobytu
      > dlatego to zapytanie.
      >
      > dzieki wielkie za jakiekolwiek sugestie

myslisz ze jesli nawet ktos ma taki pomysl to ci go poda jak na tacy zamiast samemu wykorzystac ta wiedze dla wlasnych celow? no coz... zazdroszcze wiary w ludzi.ale z drugiej strony to tylko moja pierwsza mysl jaka mi sie nasunela po przeczytaniu tego watku i ....nigdy nie mowie nigdy:) w kazdym razie - zycze powodzenia
      • yapkovitz Re: pomysl na firme w Mielcu 17.01.06, 08:52
        Pare razy pisalem juz na forum o tym iz w Mielcu brakuje mi miejsca z chinskim
        (wietnamskim) jedzeniem. Takie jedzenie kosztuje w granicach od 6 do 12
        zlotych, wiec na pewno mialbys knajpke pelna ludzi, przez caly dzien.
        • ispaniola Re: pomysl na firme w Mielcu 17.01.06, 09:35
          I TO JEST POMYSŁ!!!REWELACJA!!! WSZĘDZIE TO SIĘ SPRAWDZA!
          • agajac Re: pomysl na firme w Mielcu 17.01.06, 09:43
            Tylko bedziesz musial jakiegoś Chinczyka do Mielca sprowadzic, ale to nie
            powinno byc trudne :)
            • yapkovitz Re: pomysl na firme w Mielcu 17.01.06, 09:45
              Albo Wietnamczyka. Z reguly w Polsce to Wietnamczycy gotuja "chinskie"
              jedzenie:)
            • ispaniola Re: pomysl na firme w Mielcu 17.01.06, 15:19
              Wraz z nastaniem pory obiadowej przypomniałam sobie o tym wątku i zapewniam, że
              gdyby taka knajpka była, w tej chwili bym do niej dzwoniła. Echhchchchchchh,
              pomarzyćććć...
    • oscarmielec Re: pomysl na firme w Mielcu 17.01.06, 09:59
      jakis fajny lokal gastronomiczny
      jak na przyklad na filmach mozemy ogladac sniadania kawa itp. :)
      jakas przttulna knajpa z duzymi miekkimi sofami
      albo klub gdzie mozna sie niezle wyszales ale taki sprawdziwy klub
      • jul.s Re: pomysl na firme w Mielcu 17.01.06, 15:13
        .......mimo że powstał jeden sklep-serwis narciarsko-rowerowy

--------> GWARANTUJĘ POWODZENIE DRUGIEGO KONKURENCYJNEGO SKLEPU-SERWISU
        NARCIARSKO-ROWEROWEGO !!!!!!!!!!!

........powodzenia - julek znawca rynku mieleckiego....

...ja natomiast uważam że problem polega na podjęciu decyzji !!!!!o rozpoczęciu
        prywatnej działalności ---> jeżeli już ją chcesz rozpocząć to najlepiej w swoim
        zawodzie , lub w zawodzie kogoś z rodziny --->

."..najłatwiej tam gdzie nas nie ma ... " ??!!
    • marcintu Re: pomysl na firme w Mielcu 18.01.06, 09:52
      Uwazam że lokal z prawdziwego zdarzenia w mielcu by sie przydał.tani dla
      studentów.i młodych ale zeby starsi tez tak chetnie wpadali bo wiem z
      doswiadczenia ze wiele imprez z musu odbywa sie w domach bo ludzie boja sie
      chodzic do knajp a czesto by chcieli!powodzenia! i odwagi!!
    • biankalow Re: pomysl na firme w Mielcu 18.01.06, 10:13
      uwazam, ze lokal w mielcu to jest szansa na dobry biznes. cos pokroju
      rock&rolla. przyjazne wnetrze, dobre jedzenie, dobra muzyka, piwo.
      • yapkovitz Re: pomysl na firme w Mielcu 18.01.06, 11:24
        To moze lokal dla rowerzystow?:) tylko czy w Mielcu ma racje bytu? W Warszawie
        na trasie rowerowej z Wilanowa do Powsina jest pelno knajpek ktore sa
        przystosowane tylko i wylacznie dla rowerzystow:)
        • darecky111 Re: pomysl na firme w Mielcu 20.01.06, 21:48
          EEE, nie przesadzaj, że jest tam pelno knajpek. Moim zdaniem, takich knajpek z
          w miare dobrym jedzonkiem i niezłym browarkiem to na tej trasie jest raptem
          trzy, może cztery. A tak w sumie godny polecenia to jest bar "Za płotkiem" czy
          jakoś tak. Dają tam niezłego pilsnera, ale kiełbasę mają taką sobie.
          • yapkovitz Re: pomysl na firme w Mielcu 21.01.06, 14:13
            Hmmmmm, odnioslem jakies dziwne wrazenie, ze jak sie zblizam na rowerze do
            Powsina, to jest calkiem sporo knajpek, wiecej niz dwie lub 3, rowniez w samym
            Konstancinie jest calkiem sporo lokali,a takze gdy zaczynasz trase z Wilanowa,
            rowniez sa tam knajpki. Na samej trasie co pare metrow sa punkty uslugowe dla
            rowerzystow - mycie rowerow, naprawa rowerow, czy tez prozaiczne pompowanie
            kół:) Rowniez w Mielcu zyczylbym sobie takiej infrastruktury rowerowej:)
            • darecky111 Re: pomysl na firme w Mielcu 21.01.06, 14:24
              mialem na mysli knapki godne uwagi. Bo takich sobie jest tam sporo. W
              Konstancinie tez jest wiele knajpek, ale ceny wcale nie przystaja do poziomu
              swiadczonych uslug. W sumie to wole czasem skoczyc na swoja dzialke w
              Konsatncinie, zrobic grilla, napic sie piwka, pogadac z kumplami o tym i owym.
              Przynajmniej jest spokoj, cisza i nie ma dzikich tlumow wokol.
    • biankalow Re: pomysl na firme w Mielcu 18.01.06, 11:29
      chodzi o normalna knajpe. ale nie jakas namiastke. taka knajpe gdzie ludzie
      biznesu moga sie wybrac na lunch, gdzie moga przyjsc rodziny na obiad. nie
      jakas spelune, ale dobry lokal
    • anika_ania Re: pomysl na firme w Mielcu 18.01.06, 13:04
      Dobra knajpka to dobry pomysł ale mi się marzy takie super miejsce do wyżywania
      się (czyt. wysiłku fizycznego) Centrum w którym byłaby ścianka wspinaczkowa,
      sauna, szkoła jogi, tańca, jakis tor przeszkód dla rowerzystów, którzy
      uwielbiaja ekstremalne klimaty, skate park może basen. Takie miejsce byłoby
      cudowne mogłabym tam nawet pracować ;).

Pozdrawiam
      • jul.s Re: pomysl na firme w Mielcu 23.01.06, 15:33

.........no i ku czemu MISIU się skłaniasz..?????
    • sznapa Re: pomysl na firme w Mielcu 24.01.06, 16:26
      a mi brakuje w Mielcu dyskoteki, takiej dobrej dyskoteki, gdzie na stołach nie
      ma obrusów, gdzie jest dobra muzyka, klimatyzacja, stoliki i tak dalej. ehh
      marzenia
      • yapkovitz gdzie sa obrusy? 24.01.06, 20:22
        W ktorej mieleckiej dyskotece sa obrusy na stolach? bylem w Mielcu na wielu
        imprezach, w paru lokalach, ale takiego folkloru jak obrusy na stolach, to nie
        widzialem:) a moze to jest pomysl, knajpa w stylu folk:)
        • sznapa Re: gdzie sa obrusy? 25.01.06, 11:39
          w odysei sa obrusy i w rock&rollu tez, no fakt dyskoteki tam to zadkosc, ale
          kiedys bywaly:))))
          • ispaniola Re: gdzie sa obrusy? 25.01.06, 11:58
            No cóż, nawet jesli, to ani ani jedno to nie są dyskoteki. Tam bywają
            dyskoteki, ale genralnie to restauracje, więc im wolno...A poza tym w Odysei
            to, szczerze mówiąc, nie widziałam podczas dyskoteki obrusów. Albo nie
            zwróciłam uwagi na wszystkie stoliki. Tak czy siak, tam ludzie też jadają.
    • jerrynews Re: pomysl na firme w Mielcu 01.02.06, 10:05
      Wiele osób z Mielca jeździ z dziećmi do McDobnald'sa do Dębicy z jednego tylko
      powodu bo można tam spędzić przyjemnie czas z dziećmi gdzie jest plac zabaw i
      jakieś upomniki dla dzieci. A dlaczego by nie zrobić takiego lokalu w Mielcu
      nie mówię że to ma być McDonalds, można zrobić coś lepszego np. w stylu Maria's
      Pizza z Rzeszowa. Lokal nie koniecznie w samym centrum Mielca - najlepiej
      niedaleko ruchliwej trasy. Ważne żeby był parking, plac zabaw, miła atmosfera i
      dobre jedzenie. Każda okazja jest dobra żeby przyciągnąć dzieci: dzień dziecka,
      mikołajki, party urodzinowe, kulig itp.
      • combo1978 Re: pomysl na firme w Mielcu 01.02.06, 17:31
        Obok Maxa na Borku ma powstac wlasnie taki plac zabaw. Rodzice sobie pija piwko w ogrodku a dzieci sie bawia na widoku.
        • jerrynews Re: pomysl na firme w Mielcu 04.02.06, 04:20
          i o to właśnie chodzi... :) Mam nadzieje że kupili już albo kupią ekspress do
          kawy. W tamtym roku szukałem na borku lokalu, gdzie mógłbym się napić dobrą
          kawę (np.Lavazza) w niedzielne przedpołudnie - nie znalazłem a byłbym chyba
          częstym gościem. Ale faktycznie Max idzie w dobrym kierunku szkoda tylko że juz
          nie maja tego dobrego Leżajska co parę lat temu.
    • biankalow Re: pomysl na firme w Mielcu 01.02.06, 10:51
      hmm... fajne sa takie miejsca, gdzie mozna milo spedzic z dzieciakami czas, ale
      niekoniecznie do nich nalezy MD. chodzi o jedzenie. na pewno nie jest to "dobre
      jedzenie" i uwazam, ze dzieci nie powinny go jesc. nie jadam tam, ale kiedys w
      delegacji wypilam kawe i co... i chorowalam 3 dni. jest wiele miejsc, gdzie
      dziecko mozna wziac i milo spedzic czas, ale na pewno nie powinien to byc MD
      • jerrynews Re: pomysl na firme w Mielcu 04.02.06, 04:36
        Jeżeli chodzi o jedzenie to zgadzam się w 100%, ja też staram się unikać
        jedzenia środków do chemioterapii. Ale trzeba przyznać że skoro ktoś z Miecla
        (znam kilka takich przypadków) jedzie specjalnie do Dębicy do McD to coś w tym
        jest - Myślę że nie jest to moda (to już chyba minęło) ani skuteczna reklama
        tylko po prostu brak takiego lokalu w Mielcu, gdzie dzecko wytłucze się na
        huśtawce od czasu do czasu popijając shakea (czy jak to tam się nazywa) a
        rodzice napija się kawy i miłą spedzą pół godzinki.
    • biankalow Re: pomysl na firme w Mielcu 01.02.06, 10:54
      moze cos podobnego np. pizzeria, bar salatkowy (choc dzieciaki nie przepadaja
      za salatkami) z takim fajnym drewnianym placem zabaw (ogrodzonym)
    • wis13 Re: pomysl na firme w Mielcu 03.02.06, 15:09
      Poszukuję lakalu handlowego w Milecu. Sklep z firanami i tkaninami.
      ok. 60-80 m kw. Musi być tanio i w dobrym miejscu. kris40-40@tlen.pl
      • floton Re: pomysl na firme w Mielcu 04.02.06, 20:20
        Noooooooooo, wreszcie jakiś inny pomysł, a nie tylko żarcie i żarcie, piwem przeplatane. Swoją droga, nie zauważyliście, że co drugi sklep w Mielcu - to "wymiana okien" no i "odzież" do rozmiaru 38? Knajpek w Mielcu jest od groma, ale jakieś takie odpychające....Kwiaciarnie zawsze chciałam mieć......
      • lrrp19 Re: pomysl na firme w Mielcu 06.02.06, 09:48
        tanio i dobrym miejscu...szukac bedziesz raczej dlugo
    • mmeva Re: pomysl na firme w Mielcu 04.02.06, 23:42
      Mnie się marzy prawdziwa knajpka w stylu arabskim
      • malkontent_jeden Re: pomysl na firme w Mielcu 04.02.06, 23:57
        Z sziszą ;-)
        • agajac Re: pomysl na firme w Mielcu 05.02.06, 10:59
          Zawsze jak jestem w Mielcu to mam wrażenie, że ogromna większość sklepów to
          sklepy z ciuchami - zresztą takimi samymi w każdym. Reszta to tzw. "spożywka". I
          jakieś śladowe ilości księgarń (tu dominują podręczniki, lektury szkolne i bryki).

A np. dobry sklep z płytami?
          • floton Re: pomysl na firme w Mielcu 05.02.06, 12:54
            Pomysłó to ja mam kilka, ale rzeczywistość, tzn ZUS, Urząd Skarbowy, je weryfikuje. Nikt sie nie pyta czy w pierwszych miesiącach działąlności masz jakieś zyski - 750 zł zuskowi zapłacic musisz. Chocbys to zarobił to oddac musisz, a gdzie jeszcze choćby najmniejszy zarobek dla siebie - z czegoś życ trzeba.... Prywatny biznes jest dla bogatych, którzy maja odpowiedni kapitał w oszczędnościach, a nie dla tych którzy musza zarobić na życie. Więc zazdroszczę tym, którzy moga sobie pozwolić na rozpoczęcie działaności.
            • agajac Re: pomysl na firme w Mielcu 05.02.06, 13:02
              Teraz jest preferencyjna stawka ZUS w wysokości ok. 250 zł dla osób, które
              pierwszy raz rozpoczynają dz.gosp. Warto skorzystać.
              • floton Re: pomysl na firme w Mielcu 05.02.06, 13:06
                Przez ile - 6 miesięcy? Dobre i to na poczatek. Żeby rozkręcic biznes trzeba 12 - 24 miesiace.Dalej obstaje przy swoim....to jest dla ludzi mających zaplecze...
                • agajac Re: pomysl na firme w Mielcu 05.02.06, 15:51
                  Przez dwa lata, a to i tak sporo. Nie zawsze potrzebny kapitał. Czasami
                  wystarczy pomysł. Istnieje masa dotacji, środków pomocowych dla MSP z UE. Trzeba
                  pójść do MARR i po prostu się o tym dowiedzieć, bo urzędnicy nie informują -
                  niestety. Ale jak sam zdobędziesz informację, to nie mają prawa Cie nie obslużyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka