Dodaj do ulubionych

Początek II etapu

28.07.17, 06:10
michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3993
:::::::
polskaniepodlegla.pl/opinie/item/12469-nie-dajcie-sie-wyprowadzic-na-ulice-to-sa-ich-pieniadze-ich-interesy-a-oswiadczenia-majatkowe-mowia-same-za-siebie
::::::
niezalezna.pl/103046-takiego-sondazu-jeszcze-nie-bylo-po-tych-wynikach-politycy-opozycji-zaleja-sie-lzami
:::::
polskaniepodlegla.pl/kraj-swiat/item/12464-szwedka-zaprosila-na-nocleg-imigrantow-zamiast-spac-zgwalcili-jej-14-letnia-corke
::::::
polskaniepodlegla.pl/wydarzenia/item/12468-warszawska-gazeta-ujawnia-atak-na-polske-jak-v-miedzynarodowka-obala-legalnie-wybrany-polski-rzad
:::::::
wpolityce.pl/polityka/350821-prezes-pis-zartuje-z-protestow-przed-swoim-domem-atak-odparl-moj-kot****
Obserwuj wątek
    • e-zybi Re: Początek II etapu 28.07.17, 07:12
      NUDY! ziewam od samego rana, zapewne ciśnienie niskie, czas na kawusię ;-)
      • e-zyleta Re: Początek II etapu 28.07.17, 11:58
        Kawa ożywia człowieka i czas na rower lub długi spacer, tym bardziej że pogoda sprzyja:-))
        • e-zybi Re: Początek II etapu 28.07.17, 13:53
          Masz rację, jak miło czyta się mądre słowa, a nie jakieś tam bzdety ;-)
          • e-zyleta Re: Początek II etapu 28.07.17, 16:49
            Zdrowe odżywianie i rekreacja podtrzymują człowieka na duchu i zdrowiu:-))
            • e-zybi Re: Początek II etapu 28.07.17, 17:59
              Racja, w zdrowym ciele zdrowy duch, czyżby wiedziało o tym tylko nas dwóch 😉
    • wislocki12 W całej rozciągłości! 28.07.17, 21:07
      S. Michalkiewicz:
      "Prezydent Duda wystrychnął prezesa na dudka."
      Rzadko zgadzam się z red. Michalkiewiczem, ale tym razem i owszem, w całej rozciągłości! ;-))
      • palacz67 Re: W całej rozciągłości! 28.07.17, 21:12
        Witam, u mnie ostatni link się nie otwiera, dziękuję i pozdrawiam.
        PS Żal mi córki Szwedki, jestem w szoku! Skatina! Swołocz!
        • wislocki12 Wydutkany na strychu 28.07.17, 21:55
          "Kiedy Jarek Premier wreszcie zostanie wydutkany na strychu? Notka o godności.
          Tytul nawiązuje do tzw. gry pólsłówek. Wystrychnąl na dudka - wydutkal na strychu, wyjaśnienie dla tych co gry nie znają."
          A co z tym wydudkanym? Trwa? ;-))

xyz123.salon24.pl/723233,kiedy-jarek-premier-wreszcie-zostanie-wydutkany-na-strychu-notka-o-godnosci
    • wislocki12 Błąd 404 28.07.17, 21:10
      "Nie znaleźliśmy takiej strony... Błąd 404
      Przykro nam, staraliśmy się bardzo mocno.
      Szukaliśmy bardzo długo, ale nie umiemy odnaleźć strony, której żądasz. Możliwe że strona, z której przyszedłeś, posiada błędny adres."
      Jaka szkoda... ;-))
    • wislocki12 Filip z Konopki? 28.07.17, 21:21
      "Ten dziarski staruszek (12 sierpnia kończy 87 lat), (czyli Soros) to krzewiciel „społeczeństwa otwartego” i globalizacji, na której końcu jest jeden wspólny rząd. Ogromnego majątku dorobił się na spekulacjach giełdowych – pisze na łamach najnowszego numeru tygodnika Warszawska Gazeta Bogdan Konopka."
      Jak Bogdan z konopi... ;-))
    • palacz67 Re: Początek II etapu 28.07.17, 21:27
      wpolityce.pl/polityka/350821-prezes-pis-zartuje-z-protestow-przed-swoim-domem-atak-odparl-moj-kot
      • wislocki12 Skromny, trzypiętrowy dom... 28.07.17, 22:32
        "Ten dyktator jest tak łagodny, że można mu oblegać dom i nie dać spokojnie żyć w mieszkaniu w skromnym skądinąd domu - zauważył prezes PiS."
        Myślę, ze warto tu przypomnieć wpis niejakiej Niki (Forum Rzeszów):
        "Zapewne wszystko już zostało powiedziano o płk. Lisie Kuli, który poległ w 1919 r. jako bohater wojny z Rosją.
        W dowód wdzięczności od Narodu Józef Piłsudski rodzinie Lisa Kuli za patriotyczne wychowanie syna przekazał trzypiętrową willę na Żoliborzu. Zamieszkali w niej rodzice Elżbieta i Tomasz Kulowie wraz z dziećmi synami: Bronisławem, Józefem, Wiktorem, Alfonsem i Leonem oraz dwiema córkami - Julią i Amalią. Rodzina Kulów zajmowała tę willę do 1945 r.
        Willa została zabrana przez Rosjan na ich potrzeby.
        I tu niespodzianka.
        W 1948 r. Rajmund i Jadwiga Kaczyńscy biorą ślub.
        W prezencie ślubnym od Wilhelma i Henryka ŚWIĄTKOWSKICH otrzymują tylko dla siebie tę piękną trzypiętrową. Wilhelm był prezesem Naczelnego Sądu Wojskowego w okresie apogeum czystek stalinowskich w Polsce (1950-1954). Henryk był ministrem "sprawiedliwości" nieprzerwanie w latach 1945-1956. Matka RAJMUNDA KACZYŃSKIEGO jest z domu ŚWIĄTKOWSKA.
        W prezencie ślubnym Rajmund i Jadwiga dostali willę, którą wcześniej otrzymała od Marszałka Piłsudskiego rodzina Lisa Kuli.
        Jestem tą informacją zszokowana. Wydaje mi się, że ta wiedza być ona pogłębiona i zbadana."
        Jak się okazuje, bracia Kaczyńscy pomieszkiwali (i pomieszkują, przynajmniej w jednej osobie) w willi darowanej im przez prominentnych urzędników władzy komunistycznej... Myślę, że Jarosław Kaczyński nie ma moralnego prawa mieszkać w tej właśnie willi. :-((
        • smieszekleszek Re: Skromny, trzypiętrowy dom... 28.07.17, 23:51
          Hi,hi :obieg.net/artykul/1527-zaskakujace-wyniki-ten-sondaz-nie-spodoba-sie-kaczynskiemu
          • smieszekleszek Re: Skromny, trzypiętrowy dom... 28.07.17, 23:54
            Dlaczego, czyżby Pan Bóg tak chce? < obieg.net/artykul/25-potezny-cios-dla-radia-maryja-traci-najwazniejszego-sponsora >
            • wislocki12 Jak tu ufać? 29.07.17, 00:02
              No i jak tu ufać Bogu, który nie potrafi nawet wpływać na decyzje jakiegoś tam Kobylańskiego? Myślę, że nawet Rydzyk zwątpi... ;-))
              • smieszekleszek Re: Jak tu ufać? 29.07.17, 00:07
                Wiesz! On jest niezniszczalny,hi,hi.
                • wislocki12 On, czyli kto? 29.07.17, 00:24
                  On, czyli kto? Kobylański, Rydzyk czy... Bóg?
                  • smieszekleszek Re: On, czyli kto? 29.07.17, 00:37
                    "Połamane palce" to ten: Traveler tax fraud
          • wislocki12 Strachy na Lachy 28.07.17, 23:56
            Strach się bać! ;-))
            • smieszekleszek Re: Strachy na Lachy 29.07.17, 00:01
              Myślę że dlatego uciekł z ukochanego kraju, bo się bał: obieg.net/artykul/1524-szokujacy-pomysl-wojciecha-cejrowskiego-sam-michal-rachon-byl-zszokowany-propozycja-podroznika
              • wislocki12 UE Jak RWPG? 29.07.17, 00:09
                "Na antenie TVP Info padły mocne słowa z ust Wojciecha Cejrowskiego. Znany podróżnik zaproponował polskim władzom, żeby doprowadziły do wyjścia Polski z Unii Europejskiej.
                - Bardzo się cieszę, że Unia Europejska grozi nam czym... wyrzuceniem z Unii Europejskiej. Niech nas wyrzucą! Niech nas wyrzucą jutro, niech nas wyrzucą jeszcze dzisiaj, póki dnia trochę zostało. Niech nas wyrzucą, damy sobie radę świetnie sami - stwierdził znany podróżnik."
                Myślę, że UE pomyliła się Cejrowskiemu z RWPG, a Juncker ze Stalinem. Ciekawe z kim myli się Cejrowskiemu Kaczyński?
                • smieszekleszek Re: UE Jak RWPG? 29.07.17, 00:23
                  Myślę że ten facet powinien sam sobie odpowiedzieć kim jest, a potem pomyśleć o Kaczyńskim - RWPG to nie tylko połamane palce, hi,hi.
                  • wislocki12 Cejrowski - żelazny studei 29.07.17, 00:33
                    Wojciech Daniel Cejrowski:
                    "Studiował w Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej w Warszawie (wydział aktorski), na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim (historia sztuki), Uniwersytecie Warszawskim (socjologia i archeologia); studiów tych nie ukończył. Studiował także na Santa Clara University w Kalifornii. W 2010 rozpoczął zaoczne studia socjologiczne na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim. 7 czerwca 2010 obronił licencjat z socjologii, rozpoczynając studia magisterskie."

pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Cejrowski
                    • wislocki12 Student 29.07.17, 00:40
                      Miało być "żelazny student". Przepraszam! ;-)
                    • smieszekleszek Re: Cejrowski - żelazny studei 29.07.17, 00:50
                      Może to ta "Santa Clara " tak wpłynęła na jego podróże po łacińskiej? Aczkolwiek można dowiedzieć się ciekawych rzeczywistości. Nie mogę stwierdzić jednoznacznie że przyczyną były połamane palce,hi,hi.
                      • wislocki12 Ślub został po prostu anulowany przez sąd biskupi 29.07.17, 01:25
                        Niewykluczone. Mnie jednak najbardziej podoba się stosunek Cejrowskiego do sakramentu małżeństwa:
                        "9. Małżeństwo, którego nie było
                        Wojciech Cejrowski wziął ślub z równie znaną dziennikarką i podróżniczką: Beatą Pawlikowską.
                        "- To był dziwny ślub. Zawarty w kościele, ale nie przekazany dalej do urzędu stanu cywilnego. To znaczy, że oficjalnie w polskich dokumentach jestem i zawsze byłam panną. Dlatego potem nie było rozwodu, a ślub został po prostu anulowany przez sąd biskupi - mówiła w wywiadzie dla "Vivy" Pawlikowska.
                        Dodała też: - To nie był dobry związek. Nie lubiliśmy się, nie byliśmy przyjaciółmi. Walczyliśmy, trzaskaliśmy drzwiami, rozstawaliśmy się, wracaliśmy. (…) To był mąż i niemąż jednocześnie, ale nie był miłością mojego życia. Gdyby był, nie odeszłabym.
                        Połączyła ich miłość do podróżowania."
                        Też nie ożeniłbym się z nim... :-((

wiadomosci.onet.pl/kraj/10-zaskakujacych-faktow-z-zycia-cejrowskiego/hm8ck#slajd-10
    • wislocki12 Zamiast spać... 28.07.17, 21:44
      "Sąd Okręgowy w Västmanland wymierzył karę tylko 25-latkowi. Trafi do więzienia na 2 lata i dziesięć miesięcy więzienia. Musi również wypłacić ofierze odszkodowanie w wysokości 115 tys. koron.
      Prokurator poinformował, że przestępca seksualny prawdopodobnie nie będzie deportowany."
      Myślę, ze minister Ziobro powinien zainteresować się również szwedzkim sądownictwem! ;-))
    • wislocki12 Już 300 lat temu 28.07.17, 22:19
      "Nie dajcie się wyprowadzić na ulice! To są ich pieniądze, ich interesy, a oświadczenia majątkowe mówią same za siebie!"

"Rocznicę wizyty na Jasnej Górze papieża Franciszka ojcowie Paulini postanowili uczcić w sposób wyjątkowy: nałożeniem nowych koron na Cudowny Obraz Matki Bożej Jasnogórskiej. Korony są repliką skradzionych w 1909 r. a podarowanych Matce Bożej przez papieża Klemensa XII, trzysta lat temu."

polskaniepodlegla.pl/wydarzenia/item/12483-jana-gora-nowe-korony-krolowej-polski
      • genia50 Re: Już 300 lat temu 29.07.17, 11:32
        Dlaczego ozdabia się klejnotami obrazy? Nie rozumiem sensu, to przecież takie materialne...
    • wislocki12 Aoel do prezydenta! 28.07.17, 22:23
      "Takiego sondażu jeszcze nie było! Po tych wynikach politycy opozycji zaleją się łzami."
      Myślę, że prezydent nadal powinien wspomagać rząd kolejnymi veto! ;-))
    • wislocki12 Co z tym etapem? 05.08.17, 22:40
      Jakoś nie go widać... ;-))
      • wislocki12 Go nie widać! 05.08.17, 22:41
        Miało być: Go nie widać! ;-))
        • genia50 Re: Go nie widać! 05.08.17, 22:46
          Szybko skończył się cykl, czasem mężczyżni zbyt szybko kończą...
          • a.sdf.gh.kl Re: Go nie widać! 07.08.17, 23:47
            Lubisz długo dochodzić?
            • wislocki12 Seks to jest to! 07.08.17, 23:53
              Czy Ty przypadkiem nie nazywasz się Owsiak? ;-)
              • a.sdf.gh.kl Re: Seks to jest to! 08.08.17, 00:13
                Tak się nazywam i co z tego?
                • wislocki12 Rada 08.08.17, 00:26
                  Bardzo Cię szanuję, bo odważyłeś się udzielić poseł Pawłowicz trafnej rady! :-))
            • genia50 Re: Go nie widać! 08.08.17, 13:33
              Zależy do czego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka