palacz67 25.08.17, 21:49 www.youtube.com/watch?v=9tsJA2Ederc&feature=em-subs_digestdobranoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislocki12 O proporcjach... 25.08.17, 22:23 Podejrzewam, że talent poetycki p. Blanik jest proporcjonalny do rozmiarów jej kapeluszy... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Odwrotnie proporcjonalny! 26.08.17, 00:12 Odwrotnie proporcjonalny! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Kącik poetycki 26.08.17, 05:07 Poetą jam ci nie jestem i nawet nie pozuję, ale jak coś mnie tyknie to "skrobię i maluję". Nie po to by dokopać pogrążyć czy ośmieszyć, lecz myśli poukładać, ocenić, a nie grzeszyć. Kącików było tu wiele zaś ten jest osobliwy, w sferę intymną sięga taki trochę zbyt tkliwy. Piękno samo się broni i nie wymaga oprawy, w strojne pióra ubrane -kicz czytelniku łaskawy. Dostrzec piękno ukryte w portrecie osobliwym, to wyraz wrażliwości a nie jakieś tam dziwy. Zachęcam Was do pisania choćby nawet niezdarnie, diament należy szlifować, nie tylko kopy-wklej marne. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Lista lektur 01.09.17, 21:33 Ciekawe, czy min. Zalewska uwzględni Staffa w spisie lektur... Nazwisko jakby mało polskie... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Lista lektur 03.09.17, 06:57 www.youtube.com/watch?v=gsIv-3-b8V8&feature=em-subs_digest Witam, wzruszyłam się, choć znam ten wiersz i poprzedni na pamięć. Kiedys w szkole uczyliśmy się ich na pamięć a teraz dobrze byłoby, gdyby uczniowie wiedzieli, kto je napisał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś