Dodaj do ulubionych

Gawędy o konstytucji i nie tylko

01.09.17, 06:41
Red. Stanisław Michalkiewicz w felietonie zajmuje się konstytucją. Warto przeczytać i zrozumieć.
To drugie zalecenie jest ważne bo podobno 70% telewidzów nie rozumie co się do nich mówi a 90% telewidzów TVN nie potrafi zrozumieć instrukcji żelazka jak powiedział Wojciech Pszoniak w śniadaniu "miszczów" właśnie w TVN a przecież to wielki autorytet tej stacji więc chyba to prawda.
michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=4017
Obserwuj wątek
    • e-zybi Re: Gawędy o konstytucji i nie tylko 01.09.17, 10:07
      Podobno? to nic nie mówi :-( W Jakucji spadł śnieg w środku lata fakty.interia.pl/galerie/swiat/rosja-snieg-w-srodku-lata-zdjecie,iId,2376087,iAId,262987 na pewno. Takie gdybanie może prowadzić do mylnych wniosków, jak choćby, że z 36-42% popierających PiS (sondaże z różnych okresów) 6-12% kieruje się np. tylko korzyściami materialnymi i TEŻ NIC NIE ROZUMI co się do nich mówi, skoro 70% ma być niekumatych...taki show ;-)
      • palacz67 Re: Gawędy o konstytucji i nie tylko 01.09.17, 12:24
        Dzięki za ciekawą pogadankę.
        • wislocki12 Dogowor 01.09.17, 12:43
          Ciekawe, co sądzisz o poziomie znajomości języka rosyjskiego Stanisława "Stare Kiejkuty" Michalkiewicza? ;-))
          • palacz67 Re: Dogowor 01.09.17, 12:59
            pl.bab.la/slownik/rosyjski-polski/%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80
            • wislocki12 Łupież 01.09.17, 13:04
              Powiedział, co wiedział... ;-))
              • palacz67 Re: Łupież 01.09.17, 13:08
                Wybacz, Wisłocki, ale napisaleś kiedyś, że jestem najgłupszą osobą w internecie, więc teraz nie wymagaj ode mnie cudów. Nie mam obowiązku odpowiadać na wszystkie twoje pytania.
                • wislocki12 Zagowor 01.09.17, 21:30
                  Masz rację! ;-)
                  PS A może Stanisławowi "Stare Kiejkuty" Michalkiewiczowi chodziło o "zagowor", że o "razgoworie" nawet już nie wspomnę... No bo niby z kim miała umawiać się M. Gersdorf? :-((
                  • palacz67 Re: Zagowor 01.09.17, 21:47
                    Myślę, że użył odpowiedniego słowa. Przeczytaj jeszcze raz uważnie jego tekst.
                    • wislocki12 Umowa 01.09.17, 21:54
                      No to z kim umówiła się M. Gersdorf? Z Dudą? Nie żartuj! ;-))
                      • palacz67 Re: Umowa 01.09.17, 22:03
                        To słowo występuje tu w innym znaczeniu. Masz słownik S. I. Ożegowa?
                        • wislocki12 Po rusku 01.09.17, 22:08
                          Ale tam piszą tylko po rusku i nawet nie wspominają o p. Gersdorf... :-))
                        • wislocki12 Zagowor 01.09.17, 22:13
                          Jak znam Stanisława "Stare Kiejkuty" Michalkiewicza, to chodziło o spisek, czyli zagowor! ;-))
        • e-zybi Re: Gawędy o konstytucji i nie tylko 01.09.17, 13:58
          Ja przeczytałem "ciekawą pogodynkę"...i z tym bym się zgodził, nie brakuje, "ciekawych" też😉
    • wislocki12 Konstytucja 01.09.17, 12:40
      "Dokładnie o godzinie 4:45 na Westerplatte rozpoczęły się uroczystości upamiętniające wybuch II Wojny Światowej. W dramatycznej, trwającej blisko 6 lat wojnie zginęło wielu Polaków, ale to nasz kraj stał się symbolem zwycięstwa i wolności. Z okazji obchodów 78. rocznicy wybuchu wojny przemawiała premier Beata Szydło. We wzruszających słowach chwaliła postawę rodaków. Niestety, nie obyło się bez skandalu. Wojsko, prawdopodobnie na polecenie szefa MON, zablokowało możliwość odczytania apelu poległych przez harcerza!"
      Z Konstytucją będzie tak samo! :-(

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/skandal-podczas-obchodow-na-westerplatte-wojsko-zablokowalo-harcerzy/3n97bns

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka