19.10.17, 21:34
"Przed Pałacem Kultury i Nauki podpalił się mężczyzna. “PiS ma moją krew na rękach”.
Oblał się łatwopalną substancją i podpalił. Mężczyznę ugasili świadkowie tego zdarzenia, do którego doszło przed Pałacem Kultury i Nauki w Warszawie. Wszystko wskazuje, że zrobił to z powodów politycznych. Mężczyzna w poważnym stanie trafił do szpitala. Jak podaje RMF FM, wcześniej od kilku lat leczył się na depresję."
Myślę, że prezes Kaczyński powinien zastanowić się nad swoim życiem...

wiadomosci.onet.pl/kraj/warszawa-mezczyzna-podpalil-sie-przed-palacem-kultury-i-nauki/f0kqbrs
Obserwuj wątek
    • a.sdf.gh.kl Re: Refleksja 20.10.17, 13:50
      UBek? Zabrali mu wysoką emeryturę? Przyjdzie żyć z 2000zł? No on nie wyżyje :-(
      • e-zybi Re: Refleksja 20.10.17, 14:20
        A Ty byś przeżył godnie...gościu? Nie każdego kręci reality show Azja Express ;-)
        • a.sdf.gh.kl Re: Refleksja 20.10.17, 19:42
          A ty gościu nie dostrzegasz takich którzy pracują za 1450 bo nie ma innej możliwości? Nie każdemu los daje szczęści, talent, znajomości. Może UBek nauczy się żyć za najniższą, a podbierać może z oszczędności. Chyba, że przepił.
          • e-zybi Re: Refleksja 20.10.17, 20:10
            Czyżbyś miał siebie na myśli? ;-)
            • a.sdf.gh.kl Re: Refleksja 20.10.17, 20:18
              Czy myślisz że ja tylko istnieję na tym świecie?
              • e-zybi Re: Refleksja 20.10.17, 20:34
                Nawet gdyby tak było to nie jesteś w moim guście ;-)
                • a.sdf.gh.kl Re: Refleksja 21.10.17, 19:08
                  Nawet nie pomyślałeś o ofiarach UBeków o których media nie raz wspominały. KAT zarabiał setki i tysiące, ofiary na granicy biedy z nędzą.
                  • e-zybi Re: Refleksja 21.10.17, 19:38
                    Tu Cię zaskoczę, POMYŚLAŁEM...myślę więc jestem ;-)
                    • a.sdf.gh.kl Re: Refleksja 21.10.17, 20:41
                      Czasami ci się to zdarza?
                      • wislocki12 Kindersztuba 21.10.17, 21:02
                        Ja bym to "Ci" napisał wielką literą. Przecież to podstawy kindersztuby... :-)
                      • e-zybi Re: Refleksja 21.10.17, 21:10
                        Zapewne częściej niż Tobie 😉
                  • wislocki12 Bukwa 21.10.17, 20:15
                    Zastanawiam się, dlaczego słowo ubek piszesz wielką literą? :-((
                    PS Takich kominów płacowych jakich dziś, w PRL nie było... :-(
                    • wislocki12 Kominy 21.10.17, 20:33
                      Miał być:
                      PS Takich kominów płacowych jak dziś, w PRL nie było... :-(
                    • a.sdf.gh.kl Re: Bukwa 21.10.17, 20:41
                      Prawda. Były tylko kominy które miał malować Tusk.
                      • wislocki12 Tow. W. Jasiński 21.10.17, 20:59
                        Może i malował, ale nie zarabiał tyle ile kolega Kaczyńskiego ze studiów, były członek PZPR, a dzisiaj prezes PKN Orlen tow. Wojciech Jasiński. :-((

"Ponad 1,7 mln zł zarobił w 2016 r. Wojciech Jasiński, były minister skarbu i poseł PiS na stanowisku prezesa koncernu paliwowego PKN Orlen. Czeka na niego jeszcze ponad 1,5 mln zł z tytułu premii."

www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/pensja-wojciecha-jasinskiego-w-pkn-orlen,232,0,2280168.html
              • wislocki12 Jak ten palec... 20.10.17, 20:52
                Czasem mam wrażenie, ze tak Ci się wydaje... ;-))
          • wislocki12 Nawet "Niezależna" przemilczała... 20.10.17, 20:42
            To może jeszcze tylko napiszesz, skąd wiesz, że to był ubek i że zabrano mu emeryturę. Nawet "Niezależna" przemilczała wyskok tego ubeka... :-((
      • wislocki12 Tez ubeki? 20.10.17, 20:29
        Nie uprzedzajmy faktów. A może nie ubek? ;-))
        PS A słyszałeś o Siwcu z Przemyśla, że o Palachu nawet już nie wspomnę... :-((
    • genia50 Re: Refleksja 20.10.17, 19:58
      Wydaje mi się, że każdy kto pracował w instytucjach za kilkakrotnie wyższe pobory niż mieli pracownicy w innych zakładach na równorzędnych stanowiskach, od przysłowiowej sprzątaczki począwszy, wiedział na co się godzi i jaką ideologię popiera. Niech się więc cieszą, że tyle lat liczono im świadczenia w/g zarobków we wskazanych przez siebie latach, z wysokim wskażnikiem , dlatego mieli tak dużo, to nie żadne czary mary czy jakieś specjalne traktowanie, tak wyszło z wyliczeń. Jeśli teraz przeliczą im świadczenie w/g uśrednionych zarobków jakie były wtedy, to i tak przez wiele lat im się udało.
      • genia50 Re: Refleksja 20.10.17, 20:00
        To do Abecadła.
        • a.sdf.gh.kl Re: Refleksja 20.10.17, 20:20
          Jak najbardziej popieram. Żyło się dostatnio kosztem innych, teraz trzeba zejść z wysokich standardów na znacznie niższe i jak to mówił jeden z ekonomistów sławy światowej "zaciskać pasa"
          • genia50 Re: Refleksja 20.10.17, 20:37
            Chciałabym, żeby wszystkim przeliczono zawyżone świadczenia i żeby znowu nie było "równiejszych".
            • genia50 Re: Refleksja 20.10.17, 20:58
              Temu człowiekowi, który protestował, na pewno nie podobało się to, że czasy obecne coraz bardziej przypominają czasy tzw. komuny.
          • wislocki12 Nawet organ b-ci Karnowskich... 20.10.17, 20:51
            Dobry Człowieku, przecież nikt nie zasugerował, że ten człowiek był ubekiem! Nawet organ b-ci Karnowskich o tym nie wspomniał! ;-))
            PS Czy Ty przypadkiem nie w przeszłości nie używałeś nicku lechowski51, a potem polak1706? :-((
            • a.sdf.gh.kl Re: Nawet organ b-ci Karnowskich... 21.10.17, 19:06
              Zapewne nie UBek tylko psychol z KODu.
              • wislocki12 Też nie pisał... 21.10.17, 21:04
                O tym też organ Karnowskich nie pisał... ;-)
          • wislocki12 Niedawna przeszłość 20.10.17, 21:06
            Miało być:
            PS Czy Ty przypadkiem w niedawnej przeszłości nie używałeś nicku lechowski51, a potem polak1706? :-((
          • wislocki12 Rachunek sumienia? 20.10.17, 21:13
            Myślę, że jeśli nawet ten człowiek był ubekiem to prezes i tak ma o czym myśleć... :-((
            PS Z bratem podobno też nie do końca był w porządku... :-(
          • wislocki12 Niech jadą! 20.10.17, 22:35
            A najlepiej to niech jadą! ;-)
          • wislocki12 Ideowa bezinteresowność 21.10.17, 21:15
            W przyrodzie nic nie ginie - zmienia tylko właściciela! Tak dokonuje się sprawiedliwość dziejowa! Po Romaszewskim ostatnio ideową bezinteresownością wykazał się premier z Krakowa, niejaki Rokita... ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka