Dodaj do ulubionych

"Chore trendy"

05.04.18, 20:39
"W sprawie premii i nagród Jarosław Kaczyński zarządził terapię szokową: zwrot pieniędzy i znaczącą obniżkę pensji parlamentarzystów, samorządowców oraz władz spółek skarbu państwa.
(...)
Być może za podjętymi decyzjami kryje się także zamysł, by owe chore trendy - a czynienie z posłów i ministrów ubogich dziadów (zwłaszcza na tle biznesowego i europejskiego otoczenia) jest chore - doprowadzić do takiego punktu, za którym zacznie się racjonalna rozmowa. Do punktu, którego osiągnięcie wymusi jakiś rodzaj akceptacji dla systemowego uregulowania tej sprawy."
Czasem odnoszę wrażenie, że prezes jest za, a nawet... przeciw. A może to bracia Karnowscy? :-((

wpolityce.pl/polityka/389028-prezes-kaczynski-wyslal-dzis-jasny-sygnal-w-tej-chorej-konkurencji-pis-jest-w-stanie-wytrzymac-bardzo-duzo-a-na-pewno-wiecej-niz-opozycja
Obserwuj wątek
    • 7sprawiedliwosc7 Re: "Chore trendy" 05.04.18, 20:45
      Zastanawia mnie twoja nadaktywność na tym forum. Dwoisz się i troisz na tym forum od kilku lat a nie przekonałeś ani jednej osoby. Już pomijając fakt, że wchodzi tu maksymalnie 10 osób. Warto w ogóle?
      • wislocki12 Nadaktywność 05.04.18, 20:54
        Ty też czasem bywasz nadaktywny... ;-)
        PS Ja nikogo do niczego nie przekonuję. Komentuję jedynie doniesienia prasy krajowej wszelkich odcieni. :-)
        • a.sdf.gh.kl Re: Nadaktywność 05.04.18, 21:26
          i... zarabiam na wejściu każdego forumowicza w mój post, chciałeś dodać.
          • wislocki12 Dzięki za wsparcie! 05.04.18, 21:34
            Czuję się zobowiązany! Oczywiście Tobie! ;-)
    • wislocki12 Na jakim świecie? 05.04.18, 21:32
      "Prezes w ogóle nie wiedział o nagrodach. Był zaskoczony – powiedziała rzeczniczka na konferencji w Sejmie odpowiadając na pytania o bieżące wydarzenia na politycznej scenie."
      Na jakim świecie żyje Kaczyński? ;-)

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/sfalszowany-wywiad-z-prezesem-rzeczniczka-pis-oskarza/f0089md
      • wislocki12 Caritas 06.04.18, 00:26
        Nie rozumiem tylko, dlaczego ministrowie mają zwrócić pieniądze do Caritasu? Przecież nie od Caritasu je dostali... Chyba, że... ;-))
        • smieszekleszek Re: Caritas 06.04.18, 17:27
          Chyba że...Wrócą pod stołem, hi, hi...
          • wislocki12 Bez przesady... 06.04.18, 21:56
            Naprawdę myślisz, ze Caritas odpuści? ;-))
            • smieszekleszek Re: Bez przesady... 06.04.18, 22:04
              Myślę że dostaną w innej transzy i po cichu...
    • wislocki12 Co jest grane? 06.04.18, 00:23
      Myślę, że prezes załatwił Szydło na cacy! I pewnie o to chodziło... :-(
      • e-zybi Re: Co jest grane? 06.04.18, 20:02
        Myślę, że dobrze myślisz :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka