Dodaj do ulubionych

Taśmy Kaczyńskiego

16.02.19, 18:52
"Te miny mówią same za siebie. Oni nie sa myślami na pogrzebie sp Premiera Jana Olszewskiego. Oni sa myślami co bedzie z nimi po wyborach do europarlamentu i parlamentarnych i prezydenckich. Wiatr nadzieji na zmiany,powiał juz z Gdańska — dodał Wałęsa [pisownia oryginalna."
Też mam wrażenie, że bardziej chodziło o przykrycie taśm Kaczyńskiego... :-(

wpolityce.pl/polityka/434197-ohydne-zachowanie-walesy-nie-potrafi-uszanowac-pogrzebu
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Jak Kaczyński potraktował Dudę 16.02.19, 19:14
      "Po godz. 11 w sobotę rozpoczęła się msza pogrzebowa w archikatedrze. Przewodniczyć jej biskup pomocniczy archidiecezji warszawskiej Michał Janocha. W eucharystii udział wzięli przedstawiciele władz państwowych z prezydentem Andrzejem Dudą na czele. Nie zabrakło również prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego."

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/pogrzeb-jana-olszewskiego-jaroslaw-kaczynski-lekcewazaco-podal-reke-prezydentowi/xnxh8v4#slajd-1
      • wislocki12 Ks. Rafał Sawicz 16.02.19, 21:50
        "Ks. Rafał Sawicz, członek rady Fundacji Instytut im. Lecha Kaczyńskiego, od wybuchu afery z taśmami Kaczyńskiego nie budził wielkiego zainteresowania. Do czasu, gdy w piątek ujawniono fragment zeznań Geralda Birgfellnera. Powiedział, że w lutym 2018 r. prezes PiS polecił mu przekazać 50 tys. zł dla duchownego. A ten jakby zapadł się pod ziemię! Okazało się jednak, że najciemniej jest pod latarnią."

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/tasmy-kaczynskiego-koperta-z-pieniedzmi-dla-ksiedza/xd5kkb7
        • genia50 Re: Ks. Rafał Sawicz 16.02.19, 21:58
          Przyjmują i dają łapówki, czyli grzeszą, a udają świętych.
          • wislocki12 Nie on pierwszy... 16.02.19, 22:37
            Nie on pierwszy i... nie ostatni! :-(
        • a.sdf.gh.kl Re: Ks. Rafał Sawicz 16.02.19, 23:22
          Facet łże jak pies! Fakt i wszystko jasne!
          • e-zybi Re: Ks. Rafał Sawicz 16.02.19, 23:45
            Może i łże, ale przynajmniej nie szczeka, jak księdzu 😉
            • a.sdf.gh.kl Re: Ks. Rafał Sawicz 17.02.19, 01:25
              Wiem, wiem! Twój i Faktu idol to ten...
              www.youtube.com/watch?v=KX-M4Rnk6iI
              • e-zybi Re: Ks. Rafał Sawicz 17.02.19, 05:02
                Znowu się księdzu przechwala, napisać wiem, że nic nie wiem każdy potrafi 😉
              • wislocki12 Odnalazł się... 17.02.19, 11:34
                "Od paru dni trwają intensywne poszukiwania księdza Rafała Sawicza. To dla niego miały być przeznaczone pieniądze, których ponoć chciał Jarosław Kaczyński od austriackiego biznesmena Geralda Birgfellnera. Okazuje się, że Sawicz się odnalazł.
                Z ostatnich doniesień "Gazety Wyborczej" Gerald Birgfellner miał zeznać w prokuraturze, że Jarosław Kaczyński nakłaniał go do wręczenia pieniędzy dla księdza Rafała Sawicza z rady fundacji, która jest właścicielem spółki Srebrna."

wiadomosci.wp.pl/jaroslaw-kaczynski-chcial-dla-niego-50-tys-zl-znalazl-sie-poszukiwany-ksiadz-rafal-sawicz-6350362646607489a
          • wislocki12 Urzędnik w Gdańsku... 17.02.19, 11:28
            "Gazeta Wyborcza" obwieściła z satysfakcją, że ks. Rafał Sawicz, bohater wczorajszego artykułu "Koperta Kaczyńskiego", odnalazł się. Jak się okazało, były duchowny jest urzędnikiem w Gdańsku. Sawicz zajmuje się obecnie rozliczeniem opłat za użytkowanie wieczyste gruntów."

www.fronda.pl/a/ks-sawicz-odnaleziony-jest-urzednikiem-w-gdansku,122396.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka