Dodaj do ulubionych

Ile w tym prawdy?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 21:36
Ostatnio spotkałem się z sytuacją , która zdusiła we mnie ostatni promyk nadziei na cokolwiek wspólnego z uczciwością obecnie panujących w mieście.
Otóż dowiedziałem się że pracownicy służb miejskich, mają niejako nakazane (oczywiście nieoficjalnie) kogo zakreślić w najbliższych wyborach.
Sprawa ma się tak : gość , z którym rozmawiałem twierdzi że mogę mówić co chcę nt. obecnych włodarzy miasta on i tak będzie głosował na Jedynie Dobrego
bo jakiś jego kierowniczyna powiedział że jak wejdzie kto inny to ich wszystkich na pysk....
Opadła mi szczęka i nie wiedziałem co mu powiedzieć - przecież żyjemy w demokratycznym kraju i mało prawdopodobne wydaje mi się aby po wybraniu (innego niż obecny) prezydenta nastąpiła jakaś rzeź nad wisłą wszystkich zasilanych z kasy miasta.
Ponadto przecież wybory są tajne , nikt nie może sprawdzić na kogo ktoś inny głosował - co nie?
Dajcie jakiś sygnał jeżeli pracujecie w spółach miejskich i spotakaliście się z taką formą "zachęcania" do wyborów
Obserwuj wątek
    • Gość: gorolka Re: Ile w tym prawdy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 00:31
      Jak mawial ks. Tischner jest "tys prowda", "prowda" i "gowna prowda"
    • jk475 Re: Ile w tym prawdy? 20.10.06, 08:33
      Uważam, że jesteś idiotą albo prowokatorem. Postaraj się lepiej bo na razie Pan Dziubiński pokazał, że potrafi rządzić miastem a ten twój protegowany, czyli Norbert M. do pięt mu nie dorasta. Chyba, że to ty sam napisałeś te brednie, bucu.
      • Gość: rolnik koło sandol Re: Ile w tym prawdy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 09:03
        Pamiętam przed poprzednimi wyborami jeżdził rowerkiem w godzinach pracy pan ,
        który normalnie wozi pisma z Urzędu Miasta , bardzo nachalnie "zachęcał" do
        głosowania na Dziubinskiego. Teraz jeszcze go nie było, ale kiedy około roku
        temu dostarczył mi wymiar podatku od gruntu podniesiony o 100% jestem nieczuły
        na jego zachęty. Może nowy prezydent coś zmieni?
      • Gość: Just wonder Re: Ile w tym prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 19:19
        jk ileś tam
        przestań lizać Jedynie właściwe Dupsko , człowieku bez odrobiny kultury osobistej i jeżeli masz tylko tyle do powiedzenia co napisałeś to żal mi Ciebie
        ograniczony umysłowo i społecznie BUCU!!!!
        ps . wobec twioch obraźliwych wypowiedzi zagłosuję na pewno nie na dziubińskiego
        cieszysz się?
        • Gość: 123 Re: Ile w tym prawdy? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.10.06, 20:16
          Norbert daj spokój, złość piękności szkodzi...
          • dj_siewca Re: Ile w tym prawdy? 21.10.06, 15:05
            Gość portalu: 123 napisał(a):

> Norbert daj spokój, złość piękności szkodzi...

Witam Cię moje drogie dziecko neostrady. To ja twój kochany wujek. Przybyłem tutaj żeby Cię uświadomić że jesteś osłem i masz manie prześladowczą na punkcie Norberta. Takie ciężkie przypadki jak twój już od dawna się leczy. Proponuję ci 2 miesięczny pobyt w psychiatryku lub mocne uderzenie się w łep.
            • Gość: 123 Re: Ile w tym prawdy? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.10.06, 19:31
              Witaj drogi wujku,
              Serce me raduje się że znów mogę przeczytać twój idiotyczny bełkot, tak mi tego
              brakowało.
              O ile jednak moja jak to ująłeś obsesja jest uleczalna (zapewniam Cię -
              przeminie wraz z Norbertem) o tyle twoje zaślepienia już jest nieuleczalne i
              zaprowadzi cię, jak lemmingi, w przepaść (razem w twoimi idolem).
              Pozdrawiam,
              Twoje ukochane dziecko neostrady
              • dj_siewca --------------------------------- ----------------- 22.10.06, 15:37
                > Witaj drogi wujku,
                > Serce me raduje się że znów mogę przeczytać twój idiotyczny bełkot, tak mi tego
                > brakowało.

Ja Ciebie również witam. Czy to przypadkiem nie ty masz problemy z ortografią? Czyżbyś podpisywał się pod innym nickiem? Boisz się swojego wujka ? A może chcesz zmyć z siebie znamię wstydu nową twarzą. Nazywając moje słowa idiotycznym bełkotem musze stwierdzić że nie dość że jesteś skończonym kretynem to na dodatek samolubem. Tak, ja już wiem że jesteś najlepszy i najmądrzejszy ( lekarz kazał przytakiwać)

> O ile jednak moja jak to ująłeś obsesja jest uleczalna (zapewniam Cię -
                > przeminie wraz z Norbertem)

Niestety się mylisz. Jak ktoś się głupim urodzi to i głupim umrze i tak samo jest w twoim przypadku.

> o tyle twoje zaślepienia już jest nieuleczalne i
                > zaprowadzi cię, jak lemmingi, w przepaść (razem w twoimi idolem).

No cóż. Tacy uczciwi i widzący prawdę ludzie jak ja mają swoje obsesje. Moją obsesją jak kiedyś wspomniałem jest jechanie takich ciemnych buraków jak ty.

> Pozdrawiam,
                > Twoje ukochane dziecko neostrady

Widzę że w końcu się przyznałeś do faktu którego nie dało się zaprzeczyć.

PS: A mówiłem Ci żebyś kupił sobie słownik to nie posłuchałeś. Jeśli chodziło Ci tam wyżej o gatunek ptaka to pisze się leming a nie lemming no ale cóż – tumaństwo się szerzy i zaśmieca forum.
        • jk475 Re: Ile w tym prawdy? 21.10.06, 20:16
          Cieszę się umiarkowanie. Pewnie masz zbyt mało lat by móc
          wybierać. Istnieje też inna możliwość. Masz wystarczająco
          dużo lat, ale zbyt mało oleju w głowie by dobrze wybrać.
          Na koniec najbardziej prawdopodobna możliwość, że nie będzie
          ci się chciało wyjść z domy by pójść do lokalu wyborczego.
      • dj_siewca d&n cd 21.10.06, 15:00
        Powiedz mi - jak to jest być naiwnym głupkiem? Dziubiński pokazał jak potrafi rządzić miastem – powiększając jego dług, zarabiając najlepiej na Podkarpaciu ( nie licząc Prezydenta Rzeszowa), zwiększając podatki od gruntów. Masz racje pod względem tych jego wielkich osiągnięć Pan N. Mastalerz nie dorasta mu do pięt. A czym on się szczyci? Tym że wyremontował parę ulic za pieniądze z Unii które czy tak czy tak byłyby pozyskane. Czysty Tarnobrzeg? Buahahaha widać to było jak śniegi stopniały. Albo ty jesteś taki głupi i naiwny albo masz jakiś interes w tym co piszesz. A może jesteś dobrym znajomym prezydenta? Skoro każdy twierdzi że Norbi wchodzi na forum i pisze to dlaczego sam prezydent Dziubiński albo ktoś z jego otoczenia nie mógłby tego robić.
    • Gość: just wonder Re: Ile w tym prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 21:10
      Mylisz się , nie mam na imię Nobert , ani nawet nie jestem Mastalerzem :-(
      A swoją drogą nie pomyślałeś że nie tylko Mastalerza obchodzą głupawe nieczyste zagrywki JD&SPÓŁY? - mówią o tym wszystkim zwykli ludzie na ulicy , którzy za 1600PLN we dwoje z małżonkiem muszą utrzymać siebie i dzieci...
      Chciałoby się zapytać dlaczego za 1600PLN przecierz mogli się uczyć , być kimś w życiu a nie tylko pracować w Kauflandzie , Biedronce czy innym potentacie jako szmata do podłogi - no cóż mamy ich za to zabić , są gorsi od innych , którzy na plecach dziadka czy wujka pierdzą w państowy stołek ?
      Ja jestem zwyczajnym mieszczaninem , który podobnie pewnie jak Ty ma dosyć życia w tym bagnie...
      Nie mam problemu z kasą , ale uważam że jeżeli w mieście byłby chociaż 1 porzadny inwestor , to JD nie musiałby dzisiaj łżeć z plakatów o zielonym mieście i bezpiecznych drogach
      THE END
      • Gość: 123 Re: Ile w tym prawdy? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.10.06, 09:18
        Primo: nie narzekaj, ja mam 1200 i muszę utrzymać siebie, zonę i dziecko.
        Uwierz mi wielu chciałoby mieć tak jak ty 1600 zeta....
        Secundo: Jak masz dośc życia w tym bagnie to do widzenia... tylko się pospiesz
        zanim twój kochany Norbert zamknie ci linie autobusową do Londynu. :-)
        Tertio: I twoim zdaniem, teraz przyjdzie Norbert i da nam Tarnobrzeg mlekiem i
        miodem płynący? Na jakim świecie ty żyjesz...
        • Gość: ww Re: Ile w tym prawdy? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.10.06, 09:24
          Norbuś jest lekiem na całe zło?
          Wątpie jego bufonada jest mega wielka i wielokrotnie większa od wójtowicza.
          Ale za to jakich ma kolegów...
        • Gość: JUST WONDER Re: Ile w tym prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 11:51
          Szanowny(a) 123
          Czy wy wszyscy macie jakąś manię besztania niemalże każdego kto pisze niepochlebnie o UM i przypisywania wszystkich tych krytyk Mastalerzowi ?
          Czy ja w poprzednich postach pisałem cokolwiek o tym iż popieram NM czy mam cokolwiek z nim wspólnego?
          Zapytałem tylko czy prawdą jest że JD w taki chamski sposób wymusza głosy na podległych mu ludziach - to wszystko !!!
          Próbuję za każdym razem wyprowadzić WAS z błednego myślenia że jestem NM a Wy ciągle swoje...
          Ps jakbym miał "aż" 1600pln to bym pisał do was kartki może nie z LONDYNU a z NORYMERGI, BERLINA, czy chociażby z USA
          a propops kasy : skoro masz 1200 i potrafisz za to utrzymać rodzinę to gratuluję .. i zazdroszczę
          Mówimy oczywiście o utrzymywaniu rodziny (rozwój dzieci na kursach językowych , wakacje , drobne przyjemeności) a nie o wegetacjii...
        • dj_siewca Re: Ile w tym prawdy? 21.10.06, 15:16
          Gość portalu: 123 napisał(a):

> Primo: nie narzekaj, ja mam 1200 i muszę utrzymać siebie, zonę i dziecko.
          > Uwierz mi wielu chciałoby mieć tak jak ty 1600 zeta....

Nie tylko ty masz ten problem. To twój kandydat Pan Dziubiński nie pozwolił Ci więcej zarobić?

> Secundo: Jak masz dośc życia w tym bagnie to do widzenia... tylko się pospiesz
          > zanim twój kochany Norbert zamknie ci linie autobusową do Londynu. :-)

WOW ale masz gadane koleś mi by było już głupio.

> Tertio: I twoim zdaniem, teraz przyjdzie Norbert i da nam Tarnobrzeg mlekiem i
          > miodem płynący? Na jakim świecie ty żyjesz...

Dopóki sam czegoś nie zrobisz, sam czegoś nie wymyślisz, sam nie postarasz się to nikt Ci za darmo nic nie da. To jest logiczne. Zarówno Dziubiński jak i Mastalerz mi za darmo nic nie dadzą ale to nie o to chodzi. Chodzi o to co zrobią dla miasta. Dziubiński jak na razie to umie zdzierać ze mnie moje pieniądze w formie podatku od nieruchomości i gruntu. Miasto które ma 50 mln długu ma najlepiej zarabiającego prezydenta na Podkarpaciu zaraz po prezydencie Rzeszowa. Wiesz, na moje
    • Gość: 1980 Re: Ile w tym prawdy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 10:48
      Nie prawda, takiej sytuacji nie ma.Norbert bedac w urzedzie zapewnial iz nic sie
      nie zmieni, i wszystkie osoby beda pracowac tak jak pracuja.I nie bedzie nikogo
      zwalnial. PRzeciez to nie socjalizm, ze zmieni sie kierwonica to trzeba caly
      silnik wynienic. Zreszta rozdajac dlugopisy jeszcze jakis czas wczesniej tez
      obiecywal ze bedzie wszystko po staremu.Wiec nie wiem po co jakies komentarze
      jego poplecznikow ze powypiernicza ludzi. Chyba ze licza ze oni zajma miejsce
      tych co teraz sa. A wtedy znowu inni beda na nich oszczerstwa pisac , tak jak
      teraz oni na obecnych. Juz widze pierwsza osobe przyjeta przez mastalerza w taki
      sposob. Ale bedzie sie dzialo na forum , w gazetach itp.
      • Gość: pitagoras Re: Ile w tym prawdy? IP: *.merinet.pl 21.10.06, 12:50
        olać norbiego, wybory zweryfikują jego osobę, a forum jest jego, niech sobie tu
        rządzi, prezydent internetu
        • dj_siewca d&n 21.10.06, 15:18
          buahahaha
    • Gość: fatycznie Re: Ile w tym prawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 13:15
      rolnik koło sandol masz rację
      Przy ostatnich wyborach taki łysawy dzidek na góralu rozwożący jakieś pisma urzędowe miał ze sobą plik ulotek Dziubińskiego i gratisowo dołączał je do owych pism
      Żenada....
      • Gość: żenada Re: Ile w tym prawdy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 13:46
        A żenadą nie jest , jak niejaki N.M. każe wycinać kupony z Echa / wiadomo
        gdzie/i przesyłąc do redakcji , że to niby ludzie głosują w sondażu.
        • Gość: lexx Re: Ile w tym prawdy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 07:35
          Myślisz że w Urzędzie jest inaczej ? jeżeli tak to jesteś bardzo naiwny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka