Dodaj do ulubionych

COMP - CLINIC BIRCZA

07.01.07, 00:41
...hmm pomysl moze i dobry ale najwazniejsze jest przestrzeganie PRAWA , a nie
mysle zeby ... po pierwsze primo spolka jak jest okreslone byla
zajerejstrowana po drugie primo raczej panowie nie maja legalnych wersji
oprogramowania po trzecie primo ceny sa wygorowane(jak cholera) a pomoc przy
korzystaniu z uslugi neostrada TP jest darmowa a sklepy komputerowe nie
biora prowizji przy zakladaniu sprzetu a po 4 nie wiem czy panowie zastanowili
sie piszac o usludze zakladania systemu operacyjnego - powatpiewalbym bym w
ich wiedze i umiejetnosci ... co tu duzo pisac panowie przesadzili i przycieli
w pewne miejsce na calej dlugosci pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • darino COMP - CLINIC BIRCZA ??? 07.01.07, 08:30
      Ale o co chodzi z tym Comp-Clinic, bo nie zrozumiałem. Jakaś nowa firma w
      Birczy ?
      • 1000m Re: COMP - CLINIC BIRCZA ??? 07.01.07, 10:00
        Ja też proszę o więcej informacji
    • strikemedead Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 12:08
      www.comp.clinic.prv.pl/
      • darino a mnie się podoba ... 07.01.07, 12:45
        Ceną są niskie, oferta rozsądna, tylko czy klientów wystarczy ?
        A jak ich znalazłeś, bo z reklamą firmy chyba kulawo ? Nawet na żadnym forum
        nie było wzmianki ...
        Czekam jeszcze na serwis rowerowy w Birczy :))))
      • savage6 Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 13:31
        Hehe ciekawe, ciekawe hehe bede mieć po kim naprawiać <lol2> oj moja biedna wątroba tego nie przetrzyma hehe
        • design2007 Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 21:50
          ale kto mowi o naprawianiu twojej watroby??? buahahaha p.s. a moze zadzwon na
          Monte i sie dowiedz czy sa wolne miejsca:p
          • savage6 Re: COMP - CLINIC BIRCZA 08.01.07, 00:08
            Lej panie bedzie chlanie...
    • strikemedead Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 13:38
      ...ja tym specjalistom kompa nigdy nie dalbym do naprawy wole polegac na swoja
      wiedze z zakresu prowadzonych przez nich uslug...
      • darino Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 13:45
        Ale wiele osób nie zna się na komputerze - dla nich taka pomoc się przyda.
        Oczywiście zakładam dobrą wolę i fachowość właścicieli tej firmy.
        Poza tym nie ma u nas sklepu komputerowego ...
    • ktos1001 Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 14:15
      strikemedead a jakie ty masz wykształcenie odnośnie komputerów i jakie
      doświadczenie?? Inni mogą wątpić w twoje UMIEJETNOŚCI!!
      • 1000m Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 14:30
        Dajcie się chłopakom wykazac, a nie krytykujcie ich na starcie. Nie jest dobrze
        z góry kogoś oceniac, jeszcze zanim cokolwiek zrobi. A tak wogóle ,jak tu
        wspomniano, wiele osób nie zna się na kompach i czasem potrzebuje
        pomocy .Pozdro.
    • strikemedead Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 16:38
      5 rok Politechnika Krakowska informatyka i telekomunikacja dla wiadomosci...
    • ktos1001 Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 17:03
      no to gratuluje! nie wsyzscz mają mozliwość ukończenia tej uczelni. Ale to nie
      jest wszystko

• currara2 Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 17:10
        Dobrze ,że ludzie coś chcą zrobic, zamiast siedziec bezczynnie i narzekac na
        brak pracy.
    • savage6 Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 17:38
      Czekajcie bo ja już nie rozumiem o co te całe zamieszanie z tym compclinic chyba dopiero co pomysl weszedl w zycie. Pożyjemy zobaczymy ;) ja mam chory koputer na jakiegos robala możę sie zgłoszę :D
    • darino mała uwaga 07.01.07, 18:20
      Na początek co do strony firmowej - pisze się "na bieŻąco aktualizowana", nigdy
      inaczej !
      Co do reklamy, to warto byłoby wydrukować jakieś małe ulotki, i rozłożyć w
      Urzędzie Gminy, na poczcie, w szkole. Warto też zainteresować się gminą
      Dubiecko i reklamą w niej - jest blisko i ma więcej mieszkańców ...
    • comp.clinic Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 19:48
      Małe sprostowanie postu Pana strikemedead:

Fakt, najważniejsze jest przestrzeganie prawa. Z tym się zgodzę. Po pierwsze
      primo strona, którą Pan oglądał lub też informacje, które Pan zaczerpnął
      dotyczące naszych usług mają charakter reklamowy, póki nie zarejestrujemy
      działalności nie będziemy świadczyć usług. Po drugie primo spotkałem się z
      opinią, że ceny widniejące na stronie są i tak za niskie ale to jest narazie
      temat za śliski żeby cokolwiek przytwierdzić na stałe. Pożyjemy zobaczymy. Po
      trzecie primo ja bym nie powątpiewał w umiejętności kogokolwiek póki bym się sam
      nie przekonał. Nie każdy tak jak Pan ma kasę i możliwość studiowania na
      Politechnice Krakowskiej (nie mówiąc już o umiejętnościach). Na tym forum ja
      mogę pisać przed nazwiskiem prof. dr hab. inż informatyki i kto to sprawdzi? A
      poza tym chcemy pomagać ludziom, którzy mają kompa po to bo sąsiad ma lub bo tak
      wypada mieć (jak komórki) a o jego obsłudze nie mają zielonego pojęcia (nie
      obrażając nikogo). Sam kiedyś byłem z tego zielony i potrzebowałem pomocy. A Ci
      specjaliści o których Pan pisze nigdy by nie przyjechali do studenta 5 roku
      Politechniki Krakowskiej. A wszystkich którzy krytykują nowe pomysły namawiam do
      ruszenia tyłka sprzed monitora i zrobienia czegoś podobnego dla tej Gminy i jej
      mieszkańców. Narzekacie na brak pracy tak jak wspomniał currara2 ale ruszyć się
      i coś wymyśleć to się nie chce; praca sama nie przyjdzie a próba nie strzelba!
      Kto nie ryzykuje ten nie je.
      • strikemedead Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 19:56
        niestety niektorych praca polega wlasnie nad sleczeniem przed monitorem i
        wystukiwaniem kodu takie jest zycie...moja osoba wyrazila tylko obawy co do
        niedociagniec przyszlej firmy jesli obrazilem Panstwa to przepraszam bardzo...
        • ktos1001 Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 20:05
          Z tego co wiem to jeden z nich jest studentem a drugi pracuje więc jakby
          założyli firme na studenta maja na poczatku duże ulgi może to wykozystają, a
          pomysl darino jest wart uwagi, można rozszerzyc obszar pełnienia usług.

Pozdro
        • design2007 Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 21:26
          "slenczenie przed monitorem" - chyba znasz to z wlasnej autopsji!!!
          hmm... "takie jest zycie..."
      • strikemedead Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 19:57
        a studiowanie na PK to chyba nie jest kwestia pieniedzy a jedynie umiejetnosci
        radzenia sobie na uczelni i w zyciu pozdrawiam...
        • demonv Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 20:37
          100% racja na PK umiejętności, a pieniądze na WSIiZ do Przemyśla gdy w Krakowie
          umięjętności zabraknie.
          • design2007 Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 21:06
            hahaha ale mnie rozbawiles! uwazasz ze student PK jest lepszy od WSIiZ w
            Przemyslu????? Ciekawy jestem czy ty w ogole podjales jakas edukacje i na
            jakiej uczelni-mondralo!!!
          • virus_wariat Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 21:07
            tak dla wiadomosci publicznej:
            malo kto wie o tym że mimo że uczelnia jest w przemyslu to wykładowcy są z
            innych znanych uczelni na których mają bardzo dobe opinie, jeżeli ktos chce to
            moge podać nazwiska i mozecie sobie o sprawdzić. dr Bartman, mgr Kwiatkowski, dr
            Twaróg, dr Gomółka (ci wymienieni są z Zakładu Elektroniki i Informatyki w
            Rzeszowie), dr hab Andrzej Krajka (znany szczególnie dobrze studentom UMCS), dr
            hab Nuckowski, dr hab Józewicz, prof Czaban, dr Korneta, a z wykładowców
            mieszkających w przemyślą są tylko Kisiel, Fonfara, Łozińska. To są osoby z
            którymi miałem zajęcia.

Szkoda że jak chce sie coś zrobić ludzie są od razu na NIE!
      • darino oczywiście, że trzeba próbować, ale ... 07.01.07, 20:00
        1. Największym problemem jest ZUS - przy dwuosobowej spółce musicie płacić
        około 700 zł miesięcznie (połowa stawki przez pierwsze 2 lata), i to nieważne,
        czy macie przychody, czy nie. Łatwiej mają ci, którzy pracują na etacie - płacą
        tylko składkę zdrowotną - 170 zł, albo rolnicy - podwójny KRUS 500 zł na
        kwartał.
        2. W naszej gminie nie ma zbyt wielu komputerów. 200 ? 300 ? 400 ? 500 ? Bez
        rozszerzenia działalności na sąsiednie gminy (pisałem już o Dubiecku) trudno
        będzie się utrzymać.

Mimo tego krakania życzę powodzenia !
    • comp.clinic Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 20:02
      Jeszcze jedno...

Nie znam osoby, która założyłaby firmę świadczącą usługi nie mając kwadratowego
      pojęcia o tym za co się bierze. Nie liczy się rok studiów, na którym się obecnie
      jest tylko wiedzę i umiejętności jakie się posiada.
      • strikemedead Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 20:09
        jesli comp.clinic uwaza ze stopien naukowy sie nie liczy a tylko umiejetnosci to
        zastanawiam sie po co w ogole studiowac i zdobywac wiedze ... a co do
        informatykow w birczy ktorych obdarzylbym zaufaniem to jest ich bodajze 3 w tym
        jeden z poza granic gminy ale napewno sie sa to CI panowie ktorzy beda zakladac
        dzialalnosc ...pozdrawiam wszystkich informatykow ...
        • comp.clinic Re: COMP - CLINIC BIRCZA 09.01.07, 13:19
          Strikemedead skąd się dowiedziałeś o istnieniu tej strony internetowej? Musisz
          mieć nr gg mojego kolegi albo mój bo jedynie tam umieściliśmy adres. :)
          Pozdrawiam.
      • design2007 Re: COMP - CLINIC BIRCZA 07.01.07, 20:58
        zgadzam sie w 100%!!!! bardzo podoba mi sie pomysl comp-clinic:) uwazam ze
        pomysly osob ktore chca wniesc cos nowego do gminy powinnismy popierac i w
        miare mozliwosci wspierac przynajmniej dobrym slowem a NIE KRYTYKOWAC!!!
    • upowiec Dobrze, że działa taka firma. 08.01.07, 12:20
      A umiejętności Panów nie musimy weryfikować na forum, zweryfikuje je rynek.
    • sirpumpernikiel Re: COMP - CLINIC BIRCZA 09.01.07, 11:29
      O ile mi wiadomo przeważnie każde forum ma charakter dyskusyjny wiec ludzie nie
      róbcie wiochy i nie bawcie się w bezsensownych krytyków tylko dajcie się ludziom
      wykazać. Nie należy dzielić skóry na niedźwiedziu. Zobaczymy w przyszłości czy
      przyda się taka firma Gminie czy nie. Dyskryminujecie już na starcie ludzi
      którzy chcą coś wnieść nowego. Oczywiście można wyrazić swoje uwagi na dany
      temat a nie od razu wątpić w umiejętności kogokolwiek. Strikemedead na początku
      ładnie zaczął post bo racją jest przestrzeganie prawa i posiadanie legalnego
      oprogramowania w tego typu działalności (są jeszcze TRIALe) ale końcówka tego
      postu powątpiewająca w umiejętności tych ludzi to jak sam określił lekkie
      przycięcie po całej długości. A będąc na stronie tej firmy dowiedziałem się że
      jest to narazie reklama. Najważniejsze byłoby rozeznanie czy byłoby
      zainteresowanie takimi usługami. Po co mieszkańcy Gminy mają jeździć do
      Przemyśla czy innych sąsiednich miast i targać kompy jak mogą je naprawić na
      miejscu.

Podsumowując życzę powodzenia i trzymam kciuki za pomyślność.

Pozdrawiam.
      • stodrugi Re: COMP - CLINIC BIRCZA 09.01.07, 15:29
        popieram!!! nie zabijajmy inicjatywy i inwencji w ludziach ktorzy maja ciekawe
        pomysly i chce je ralizowac!!!
        rowniez zycze powodzenia
        • sirpumpernikiel Re: COMP - CLINIC BIRCZA 09.01.07, 19:54
          Róbmy dzieci a nie wojnę ...
    • kedarx Re: COMP - CLINIC BIRCZA 13.01.07, 20:12
      Gorąco życzę powodzenia, ale w nie wierzę.
      Parę lat temu myślałem, że w Birczy można zrobić interes na wtedy jeszcze
      nowości jaką był Internet, założyliśmy z kumplem kafejkę internetową.
      Wynajęliśmy duży lokal na Birczańskim Rynku, kupiliśmy 4 stanowiska
      komputerowe, byliśmy bodajże pierwszym klientem TPSy w Birczy na usługę stałego
      dostępu SDI, więc jak nam się wtedy wydawało cała młodzież będzie przesiadywać
      w kafejce non stop.
      Wyszło jak wyszło, po obiecującym pierwszym miesiącu następne były coraz gorsze
      i po chyba 8 miesiącach z pokaźnymi długami było po zawodach.

Więc jeśli taka działalność nie wiąże się z inwestycjami lub dzierżawami i
      pełną składką ZUS to może na piwo zarobicie, w innym przypadku klapa :(
      • comp.clinic Re: COMP - CLINIC BIRCZA 15.01.07, 10:55
        Bralismy to pod uwagę. Co do kafejki to już praktycznie każdy internet w domu
        ma. Poza tym postała w GOKu kafejka za free. Doszły mnie słuchy że jednak kilka
        osób jeździ do Przemyśla z komputerami do serwisów więc można by spróbować.
        Poza tym postaramy się o reklamę w sąsiednich miejscowościach bo z samej Birczy
        nawet nam na to piwo nie starczy ;) Zresztą, zobaczymy co czas pokaże.
    • franc2 Re: COMP - CLINIC BIRCZA 14.01.07, 11:03
      na stronie głównej to zdjęcie Pana Witak czy Rafała ;?
      a w tle budynek GOK'u .... chyba :)
      • comp.clinic Re: COMP - CLINIC BIRCZA 15.01.07, 10:50
        Bardziej podobny do Witka :) A ten budynek w tle to rzeczywiście GOK tylko za
        50 lat.
        Pozdrawiam
        • demonv COMP - CLINIC BIRCZA 23.01.07, 01:48
          No witam i jak interes się kręci i czy wogóle się jeszcze kręci, czy może
          "konkurencja" tzn. dzieci sąsiada czy ktoś z rodziny zrobi to samo za
          przysłowiowe piwo, a zarazem zmniejszy ilość zamówień bo to co oferujecie
          (pomijam tutaj flasha bo to inna beczka) to większość gimnazjalnej młodzieży
          zrobi za piweczko oczywiście jak dla nich to bez alkoholowe,
          P.S.
          Na marginesie RESPECT dla Rafała że podjął pracę z niejakim Witoldem S. który
          myśli że jest Kevin Mitnick 2.0, a tak naprawdę dużo mówi "bajek" a mało wie.
          • eeelllooo Clinic comp buhaha :D 29.01.07, 20:29
            Clinic comp <lol2> szykuje sie wielka firma w Birczy :D A co do studiów w
            Przemyślu to nie ma tam zadnej dobrej uczelni no moze za wyjątkiem collegu
            językowego bo poziom tam jakis jest. Ta kadra profesorska ni am nic do
            tego,poziom i tak jest niski w porównaniu z Polibudą w krk,UJ czy AGH tam to
            trzeba wogóle sie uczyc i trudno jest przejśc a nie to co w Przemyślu gdzie
            pochodzi sie trszke an zajecia i am sie same 5 i 4 :D Byłbys człowieku na takim
            AGH na informie to byś nie wytzrymał semestru i mówisz jaki to z ciebie wielki
            informatyk :D Ale jeśli uwazasz ze jest tam dobry poziom to twój wybór ale
            wszysscy wiedzą ze ci co sie nie dostali gdzies dalej to ida do P-śla i wydaje
            im sie ze jest tam trudno :D elo
            • currara2 Re: Clinic comp buhaha :D 29.01.07, 20:49
              Tylko osoby zakompleksione mogą tak rozumować. Wyluzuj i nie krytykuj , bo nie
              każdy ma warunki finansowe na studia w krk. Podziwiać tylko tych , co mimo
              trudności kształcą się choćby w Przemyślu.Jak trochę wydoroślejesz , to sam
              zobaczysz, że nie wszystko jest takie proste i czarno -białe, a krk nie zawsze
              znaczy lepiej niż prmśl.
              • eeelllooo Re: Clinic comp buhaha :D 29.01.07, 23:56
                Człowiek wyluzuj tylko dałem taki przykład :p jak sie bardzo chce to zawsze
                można jakąs kase skombinować na studia w większym mieście(stypendium),
                akademiki nie sa takie drogie, jedzienie tez :) jak sie chce to mozna.
                • carexic Re: Clinic comp buhaha :D 30.01.07, 00:45
                  Ja tez studiuje w Krakowie na AR i zanim się podjąłem tego wyzwania słyszałem od
                  starszych znajomych wiele różnych opowieści, które mogły niejednego na starcie
                  zniechęcić do spróbowania i dochodzę do wniosku , że nie do końca jest
                  przewalone tak jak to ująłeś w poprzednim poście na uczelniach w Krakowie(sądząc
                  po relacjach znajomych z AGH,Politechniki, UJ, AE). Natomiast finanse to odrębna
                  sprawa .
                  • czesio48 Re: Nie ma jak Kraków 30.01.07, 11:40
                    Ja studiowałem w Krakowie AGH, Żona w Krakowie AE, dwóch synów w Krakowie AGH,
                    wszysto studia dzienne i ukończone, trzeci syn aktualnie studiuje w Krakowie AE
                    właśnie finanse i bankowość. Trochę więcej trzeba tam zasuwać niż w Przemyślu
                    czy Rzeszowie.
                    • eeelllooo Re: Nie ma jak Kraków 30.01.07, 12:53
                      Nie dziwota, napewno więcej trzeba sie tam uczyć ale i tak wszystko zależy od
                      szczęscia :) poziom jest na pewno wyższy
                      • dorato11 Re: Nie ma jak Kraków 30.01.07, 13:18
                        p. R.K.-chwalą nas- my was ,a wy nas- nie widziała dupa słońce i myśli że Krak.
                        to Ameryka.
                        • eeelllooo Re: Nie ma jak Kraków 30.01.07, 21:43
                          Dobry dowcip uśmiałem sie po pachy hahaha ........... :/
                        • comp.clinic Re: Nie ma jak Kraków 30.01.07, 22:29
                          "p. R.K.-chwalą nas- my was ,a wy nas- nie widziała dupa słońce i myśli że Krak.
                          to Ameryka."

... można jaśniej??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka