Dodaj do ulubionych

wygrała wieś

IP: *.92a.tarnobrzeg.pilicka.pl 27.11.06, 10:19
Janek D. swoje zwycięstwo zawdziecza tzw. wsi. w samym tarnobrzegu janek
przegrał z mastalerzem. Popatrzcie na to poparcie przy frekwencji wyzszej niż
w samym mieście:
Nagnajów 82%,Sobów 88%,Wielowieś 77%, ocice 77%, Zakrzów 73%,Mokrzyszów
72%,sielec 74%.
Wniosek jest oczywisty tarnobrzeżanie nie chcą dziubka, wolą go stare babki i
dziadki ze wsi. janku powinieneś przestać sie nazywać prazydentem a
przemianować się na jakiegoś wujta. a swojom droga ciekawe jak im janek ten
darmowy internet zrobi w tym nagnajowie czy wielowsi !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Nieprawdziwy Tbg Re: wygrała wieś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:02
      Skoro nie uważasz mnie za Tarnobrzeżanina to pragnę Ci coś wytłumaczyć. Moje
      osiedle zostało włączone w granice Tarnobrzega pod koniec lat 70 i zostało to
      zrobione bez pytania się kogokolwiek a tylko po to żeby centrum ( czytaj
      prawdziwy Tarnobrzeg) mogło z ranki miasteczka wielkości Kolbuszowej, urosnąć do
      rangi stolicy województwa. Dzisiaj właśnie dzięki tym osiedlom Tarnobrzeg ma 49
      800 mieszkańców a nie mniej i jakiekolwiek poważanie w województwie. Są tutaj
      także jedyne tereny na którym można oprzeć jakikolwiek rozwój Tarnobrzega. Nie
      moja winą jest także że na moim samochodzie jest rejestracja RT a nie RTA
      (uznawana przez was za gorszą). Bogaci ludzie na stanowiskach którzy mają jakiś
      konkretny pieniądz także sprowadzają się z bloków do nas. Ogólnie mówiąc centrum
      ( czyt. Prawdziwy Tarnobrzeg) straciło by najwięcej na ponownym odłączeniu
      osiedli rolniczych ( niesłusznie nazwane rolniczymi ponieważ tutaj nie ma już
      rolnictwa). A osiedla rolnicze (przez was uważane za wsie) nie straciłby nic a
      nawet zyskały bo w Tarnobrzegu ( czytaj: prawdziwy Tarnobrzeg + wsie) podatki są
      bardzo wysokie. Linii MKS też by nam nikt nie zabrał bo linia nr 11 to jedyna
      linia która przynosi jakiekolwiek pieniądze. Jeśli chodzi zaś dziadków i babki
      to jest ich też sporo w Tarnobrzegu (czyt. prawdziwy Tarnobrzeg). Także drodzy
      Bracia Tarnobrzeżanie zastanówcie się dobrze zanim jakieś osiedle nazwiecie
      wsią. No chyba że mnie – Tarnobrzeżanina też uznajecie za wieśniaka. Znając
      życie tego forum na którym wypowiadam się od 3 lat za te słowa prawdy pewnie
      będę zbluzgany ale cóż. Mądrych ludzi coraz mniej można spotkać na ulicy więc
      szkoda mówić o Internecie.

PS: Jako młody Tarnobrzeżanin z nieprawdziwego Tarnobrzega widząc nie najlepsze
      wyniki pracy Pana Jana Dziubińskiego nie poparłem jego kandydatury w II turze.
      • Gość: komisarz Re: wygrała wieś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:13
        Dziubinski powinien przyłączyć Chmielów , wzrośnie liczba głosów, za 4lata
        będzie jak znalazł.
        • Gość: Nieprawdziwy Tbg Re: wygrała wieś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:15
          Chmielów swoją drogą, uważasz moje osiedle za nietarnobrzeskie??
          • Gość: komisarz Re: wygrała wieś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:35
            Nie przejmuj się chłopie , przecież to bez znaczenia gdzie twoja wieś (osiedle)
            przynależy administracyjnie,ważne czy sobie sam posprzątasz podwórko, ale
            podejrzewam ,że dobry wójt więcej by załatwił niż tarnobrzeski prezydent.Na
            pewno podatki były by dużo niższe. Osiedla wiejskie nigdy nie zintegrują się z
            Tarnobrzegiem z uwagi na zbyt mały potencjał tego miasta. Przyłączanie było na
            fali gierkwskiej gigantomanii, podobnie jak oczyszczalnia na 100tys.
            mieszkanców.W pierwszej klasie liceum profesor leciał po dzienniku i pytał po
            kolei z jakich podstawówek pochodzimy ( przed erą gimnazjów) sympatyczny
            skądnikąd kolega ogłosił,że z tarnobrzega ale numer szkoły podał dziwny, po
            chwili profesor załapał,mów,że z Sobowa a nie z Tbg. Śmiech był ogólny. Podobnie
            tarnobrzeżanie budujący domy , na wiejskich osiedlach nigdy nie zintegrują się z
            tamtym środowiskiem, teraz buduje się ogrodzone , fortece z psem i alarmem .
            • Gość: Nieprawdziwy Tbg Re: wygrała wieś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:41
              Ja się tym w ogóle nie przejmuje gdzie moje osiedle(wieś) przynależy. Może nawet
              do Sandomierza. A integracja będzie tylko nie wciągu najbliższych lat tylko
              dzięsiątek lat. Dopuki ktoś w tym Tbg nie zmądrzeje
              • Gość: zawiedziona Re: wygrała wieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:56
                wies czy miasto czy jeszcze cos innego..NIEWAZNE...wazny jest wynk z ktorego
                nie jestem zadowolona.i wszyscy moi przyjaciele :(((

• Gość: wygrany Nie wieś wygrała ale my jako miasto jako całość. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.11.06, 14:53
                  Jan wygrał również w "mieście" w ogręgach miejskich oprócz Domu Pomocy i
                  Szpitala zdobył 6372 głosy a Norbi 6099, fakt przewaga nie duża ale jest.
                  Osiedla zwane wiejskimi wchodzą w skład tbg-u czy się to komuś podoba czy nie,
                  a za kilka lat staną się typowymi dzielnicami podmiejskimi w
                  których "mieszczuchy" czyli my postawią sobie domki z ogródkami i będą cieszyć
                  się, że infrastruktura tych osiedli wcale nieodbiega od standardów miejskich.
                  • Gość: aquarius Re: Nie wieś wygrała ale my jako miasto jako cało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:39
                    Niestety teraz wszyscy mieszkańcy miejskiej części Tarnobrzega będą sie musieli
                    składać na kanalizację w osiedlach wiejskich. Zobaczycie jakie będą ceny za
                    ścieki jak zakończy sie za dwa lata budowa kanalizacji i wartośc tej inwestycji
                    wejdzie w koszty amortyzacji. Ścieki będą kosztować z 5 zł/m3 a nie 3,3 jak
                    teraz
                    • Gość: sd Re: Nie wieś wygrała ale my jako miasto jako cało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:52
                      ty chyba chory jesteś. Szerzysz plotki i tyle a gó.. wiesz
                    • Gość: ds Re: Nie wieś wygrała ale my jako miasto jako cało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:53
                      a zapomniałem dodać że jak Ci nie pasuje to zgłoś wniosek o odłączenie osiedli
                      wiejskich ciekawe za co będzie uważane twoje miasto w województwie
                      hahaha
                      pzdr
    • Gość: kris Re: do xxx IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.11.06, 12:13
      Po pierwsze - ortografia. Ty jako mieszkaniec City piszesz: "wujt" , "swojom"
      itp. Zastanów się: czy jesteś ogładzonym mieszczaninem, zdegustowanym wynikiem
      wyborów czy poprostu zwykłym prostakiem i do tego analfabetą ?
      • Gość: wyborca Re: do xxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:22
        W pierwszej turze Dziubiński wygrał w 28 na 32 obwody wyborcze, w drugiej w 22
        więc nie piszcie głupot.
        • Gość: xxx Re: do xxx IP: *.92a.tarnobrzeg.pilicka.pl 27.11.06, 14:22
          no dobrze ale faktem jest niezaprzeczalnym że w samym tbg ma poparcie w
          granicach 40-55% a w tzw. osiedlach wiejskich w granicach 75-85% coś w tych
          wynikach chyba jest nie zaprzeczysz. to niezły temat na jakąś prace mgr. dla
          wspaniałych studentów janka z wyższej szkoły zawodowej. mi się po prostu wydaje
          że ludzi(oczywiście nie wszyscy) są tam jakoś bardziej ograniczeni może
          zabardzo np księdza słuchają a może np. nie maja kablówki i janka w debacie nie
          widzieli. No ale dzięki jankowi będą mieć darmowy internet to się im okno na
          świat otworzy. janek sam sobie pętelke zakłada. rozliczcie go drodzy mieszkańcy
          osiedli wiejskich z tego internetu.
          PS. A od moich ortografów to się odp..., i popatrz lepiej jak twój syn piszę
          podobno każdy ma papiery na dyslektyka
          • Gość: kris Re: do xxx IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.11.06, 15:39
            Człowieczku! Jak ktoś jest ślepy to nie jeździ samochodem, jak ktoś jest głuchy
            to nie słucha muzyki, i jak ktoś jest analfabetą to nie pisze na publicznym
            forum. Ty nie jesteś dyslektykiem, ty jesteś matołkiem. To dla ciebie jest WSZ
            w Tarnobrzegu.
            • Gość: xxx Re: do xxx IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.11.06, 19:52
              jesteś małym nic nie znaczącym ograniczonym człowieczkiem. czy to że ktoś jest
              dyslektykiem tzn. że co ma nie pisać wogóle.? Ja dzięki bogu skończyłem studia
              (informatykę)pracuję jako programista . Ortografia przy programowaniu nie jest
              mi wogóle potrzebna :-)). Jestem nie zależny od wszystkich janków i jego
              urzędników bo mam wiedzę i umiejętności a ty im pewnie jesz z ręki i liżesz ich
              po piętach żeby ci ochłapy rzucili. W TBG dużo ludzi jest od janka
              uzależnionych muszą przy nim być bo sami nic nie znaczą a janek i jego klika to
              wykorzystują. To że gość buduje chodniki i ładnie składa rączki to nie znaczy
              że dobrze rządzi, to byle sołtys potrafi. niech np.załatwi ludziom fabrykę na
              2000 miejsc pracy.
            • Gość: xxx Re: do xxx IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.11.06, 20:20
              aha jak pisanie o ortografach jest szczytem twojej elokwencji to serdecznie
              wspułczuję żonie!!!
          • Gość: ktos ograniczeni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 19:51
            "mi się po prostu wydaje
            że ludzi(oczywiście nie wszyscy) są tam jakoś bardziej ograniczeni może zabardzo np księdza słuchają a może np. nie maja kablówki i janka w debacie nie
            widzieli."
            A czym się różni wypowiedź księdza popierającego np. PIS od wypowiedzi np. Tuska popierającego kandydata PO czy innej lewicy? Bo Tuskowi wolno coś powiedzieć a księdzu niby nie? Nie chcesz - nie posłuchasz, ale zabraniać wypowiedzi raczej nie trzeba. Poza tym przeceniasz potencjał intelektualny mieszczuchów z tego "prawdziwego" Tbg. Dzisiejsza wieś to już nie ta sprzed lat. Przecież sam Norbi nie jest "miastowym" ...
            • Gość: xxx Re: ograniczeni? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.11.06, 20:14
              księża nie powinni stawać po żadnej ze stron polityki prawej czy lewej strony
              to nie ich rola tak nauczał JP2. Tylko my w polsce wychodowaliśmy sobie rydzyka
              który stworzył giertycha a jak mu sie znudził to kaczyńskiego.
              Prawdziwe mieszczuchy to ludzie urodzeni w tbg co się na blokach urodzili i
              wychowali a nie ci co ich komuna ze wsi na bloki wygnała, to ci przesiedleńcy
              czyli defakto emeryci plus mieszkańcy osiedli wiejskich dali jankowi
              zwycięstwo. janek jest prezydentem emerytów,rolników,i tych słuchających ojca
              rydzyka. Młodzi chcą zmian pracy a starym jest dobrze tak jak jest ważne aby
              chodniki mieli proste i najlepiej jak te chodniki my im wybudujemy 20 latkowie
              po studiach za 800zł. czy układanie chodników janka dla emerytów przez
              studentów to jest to o co wam chodzi drodzy wyborcy janka dzubińskiego niedługo
              sami w tym TBG zostaniecie razem z jego urządnikami.
              • Gość: Anty Re: ograniczeni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 20:18
                jesteś nawiedzonym kretynem. Idź się leczyć psychopato
          • Gość: andrzej Re: do xxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 09:52
            po treści i błędach to widać że jesteś typowym parasolem któremu tbg. uratował
            życie.
    • Gość: mktwkr Re: wygrała wieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 19:06

nasłuchałeś się opowieści i pieprzysz bez sensu...
      Norbi miał swoje 5 minut bedac marszalkiem i nie przypominam
      sobie aby oprocz baletowania w Rzeszowie cokolwiek dla TBG uczynił.

Dodatkowo czerwony Norbi sponsorowany byl i nadal jest przez R.N. (bylego
      radnego PO) a jego lojalnosc wobec wczesniej zlozonych obietnic
      i zapewnien jakos sie tak po prostu rozwiała.

(...)

o J.D. wypowiadac sie nie bede - bo z tego tez zadowolony nie jestem ale z
      dwojga zlego*...

* a bylo glosowac na Bochynskiego, przeciez na 100% wiadome bylo, ze Mastalerz
      przegra z Dziubinskim.
      • Gość: kris Re: do xxx IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.11.06, 18:12
        I wszystko się wyjaśnia. Jesteś informatykiem, a to szczególna
        rasa "ściśniętych" ludzi. Jeśli twoje programistyczne umiejętności są takie
        jak twój poziom analfabetyzmu to pewnie programujesz pralki
        automatyczne."Treści" twoich wypocin, których meritum stanowią chodniki szkoda
        komentować bo to zwykły bełkot. Walisz chłopie błędy stylistyczne, nie umiesz
        zbudować zdania, a więc to nie tylko dysortografia. Szkoda mi cię.
        • Gość: komisarz Re: do xxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:43
          Janek nie zbuduje fabryki na 2000 miejc z tej prostej przyczyny,że przestał by
          być największym pracodawcą, i kto by mu lizał dupę?
          • Gość: żołnierz hardkoru pocałujcie misia w d... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:58
            A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
            • Gość: kama Re: pocałujcie misia w d... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 22:14
              przez sezon jesienno-zimowy,potem zastąpią ich ludowcy ,itd,itp
              • Gość: berni Re: pocałujcie misia w d... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.12.06, 23:36
                wszyscy jestescie siebie warci, tylko wyzywac sie potraficie: kto wiecej błota
                w kogo rzuci. Niedobrze mi sie robi, Spadam stad, nurzajcie sie dalej, mam
                nadzieje że to bloto was całkiem przykryje!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka