Dodaj do ulubionych

Służba zdrowia ? o choroba

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 15:26
Gdyby zadzwonił do mnie pan Religa...

...i powiedział:

- panie Awersja... no mam problem ze społeczeństwem... komornicy zajmują mienie szpitali, na mnie spadają gromy... co zrobić teraz...?

odnalazłbym w sobie podłość, przypomniał sobie wyuczone zasady i mechanizmy, zapytał o honorarium, a następnie doradził:

- niech znajdzie pan jeden szpital... niech pacjenci zrobią konferencje prasową... niech będzie płacz i wspóczucie... media... flesze... a później niech pan przekaże na ten szpital kilka marnych milionów pokazując, jak pan dba o pacjentów...

Tym sposobem media mają "pożywkę" na kilka kolejnych dni, a pan za małe pieniadze okrywa się blaskiem sławy. Niech mi pan wierzy, że "przypadkowe społeczeństwo" "kupi" ten chwyt...

...jedynie nieliczni myślący zastanowią się nad losem chorych onkologicznie dzieci w niewielkich ośrodkach, do których nie trafi telewizja... a wraz z telewizją walizka pieniędzy od pana...

A Państwo, Drodzy Forumowicze, do której grupy należycie...? Wyślecie sms-a do Wrocławia...? Słusznie... i o to chodzi w pięknej sztuce manipulacji społecznej...

Wiem, że powyższy tekst może zostać odebrany jako profanację dzisiejszych zdarzeń... ale mimo wszystko pozdrawiam szpital w Krośnie... i w Morągu... i w Olecku... i w Białogardzie... i w .............
Obserwuj wątek
    • Gość: Diabeł Re: Służba zdrowia ? o choroba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 15:38
      Myslę że problem długów tkwi w prawie farmaceutycznym,chorych procedurach płatności za usługi medyczne, w braku jakiegokolwiek prawa stanowiącego o cenach leków.Nie jestem fachowcem ale brak chyba tutaj osoby która powinna wreszcie powiedzieć coś o kasach fiskalnych dla lekarzy, podstawowym koszyku usług medycznych dotyczących wysokospecjalistycznych procedur(np dot. leczenia raka ,zawałów itp) i prywatyzacji słuzby zdrowia na zasadach , na jakich funkcjonują dentyści(ale i oni nie mają kas fiskalnych )Jesli funkcjonowałyby odpisy podatkowe za leczenie , być może nie dochodziłoby do wykorzystywania sprzętu szpitalnego do prywatnych celów i portfeli lekarskich!!!! W państwach dużo bogatszych niż nasz kraj ceny leków są ustalane odgórnie, szpitale zaopatrywane przez producentów i importerów , a nie jak w Polsce przez hurtowników, którzy tak windują ceny leków by starczyło na łapówki za wygrane przetargi w szpitalach i dopuszczenie na rynek Polski w ministerstwie zdrowia. to w tej procedurze i zasadach zaopatrzenia szpitali tkwi w dużej mierze problem zadłużenia szpitali.
      Jeszcze jedna sprawa jak może być dobrze w szpitalach, jak zarządzaniem zajmują się lekarze, a nie specjaliści od zarządzania i ekonomii, jak może być dobrze gdy na sprzęcie za pieniądze podatników leczy się i diagnozuje prywatnie.
      Są limity przyjęć pacjentów w ramach NFZ ale sprzęt jest do wykorzystania poza limitem, czyli prywatnie trzeba z tym skończyć i znaleźć sposób i źródło dopływu gotówki do kas szpitali.Brak chyba odwagi populistom z PIS-u a temat to niewygodny oj niewygodny.Niestety odwleczenie problemu i robienie chorych konferencji przez naczelnego kardiologa nic tu nie zmieni a jedynie odwlecse problem i za dwa lata będziemy dalej bulić!!! To jest naprawa wg PIS-u!!!!!
      • Gość: d Re: Służba zdrowia ? o choroba IP: 213.199.214.* 06.02.07, 23:49
        Diable podzielam Twoje zdanie na temat szpitali,niewłaściwego gospodarowania ich
        finansami, sprzętem itd. Nie obarczaj winą za to PISu bo ten stan trwa już od ok
        15 lat, kiedy zaczął się dziki kapitalizm w kraju i rządzący widzieli tylko
        własne kliniki zdrowotne i czubki własnych nosów.
    • Gość: ent Re: Służba zdrowia ? o choroba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 07:51
      >> ..jedynie nieliczni myślący zastanowią się
      >> nad losem chorych onkologicznie
      >> dzieci w niewielkich ośrodkach, do których nie trafi
      >> telewizja... a wraz z telewizją walizka pieniędzy od pana...

Nie wiesz co piszesz. W niewielkich ośrodkach nie ma chorych onkoligicznie.
      Nawet w Tarnobrzegu dochodzona chemioterapia jest od niedawna. A prawdziwa
      onkologia na Podkarpaciu tylko w Rzeszowie i Brzozowie.
      "Chore onkologicznie dzieci" to jeszcze trudniejsza sprawa, bo najczęstsze są
      wśrod nich nowotwory krwi, a te się leczy nie w ośrodkach onkologicznych, ale w
      jeszcze rzadszych hematologicznych
      • Gość: jeszcze zdrowy Re: Służba zdrowia ? o choroba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:50
        do gościa ,który żąda aby pis zostawić w spokoju.... a niby dlaczego religa i
        ska mają być swięci? - tylko dlatego że są na prawo od komuchów? - ktoś wygrywał
        wybory i mówił - dajcie nam 12 mcy!!!! jest już 15 i coraz gorzej - wiesz jak
        się to nazywa ? : "brak elementarnych kadr do zarządzania " - dyrektorami ,
        prezesami ,komisarzami z ramienia pis moga być tylko "ideowcy" - mierny bierny
        ,ale wierny , przykład chalupca z orlenu jest jaskrawy - bo utozsamia sie z III
        RP , a gdzie do jasnej cholery zyli kaczyńscy do 2006 roku ? na marsie? i
        jeszcze jedno czy wiesz jaki osobisty majątek tylko w oszczędnościach ma religa?
        8.5 miliona pln , niechce byc hipokrytą ,ale to nie ja mówię : "nie dawać!!!" a
        moja ciotka za bybasy w zabrzu w 1992 roku dać musiała i to niewąsko - JAK TO
        NAZWAć? SKLEROZą ? ZAPOMNIENIEM ? A MOżE ABOLICJą - ALE JAK WIDZę ROZLICZANIE
        WROGóW PRZEZ "NIELOTNE KACZKI" I CAłKOWITY BRAK CHOCBY PYTANIA DO RELIGI skąd te
        8,5 baniek? jak siedziałes na pensji dyrektora kliniki za te nawet 10 tys
        miesięcznie ( razy 20 lat razy 12 mcy = 240 mcy razy 10.000 = 2.400.000 pln a za
        co 6 baniek? NIE CZEPIAM SIE LEKARZE TO W 90% SK..........Y JAK TEN NA
        GINEKOLOGII CO CHODZIł KOłO SWOJEJ A OBCA "ZDYCHAłA" I URODZIłA DZIECKO ,KTóRE
        ZMARłO ,ALE DO JASNEJ CHOLERY TO RELIGA SIę SILI NA KRYSZTAłOWA POSTAC NIE JA!!!!
        • Gość: mix Re: Służba zdrowia ? o choroba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:02
          jedno wielkie ble ble ble
          jak szpital prywatny ktory obsługuje publicznych pacjentów (tych finansowanych
          przez NFZ) pada to nikt się nie ujmuje bo to normalne ale pomoc to już be
          publicznegmu o czym ty piszesz chory człowieku robisz polityczno ekonomiczny
          mix z korego g..no wynika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka