Gość: Awersja
IP: *.internetdsl.tpnet.pl
03.02.07, 15:26
Gdyby zadzwonił do mnie pan Religa...
...i powiedział:
- panie Awersja... no mam problem ze społeczeństwem... komornicy zajmują mienie szpitali, na mnie spadają gromy... co zrobić teraz...?
odnalazłbym w sobie podłość, przypomniał sobie wyuczone zasady i mechanizmy, zapytał o honorarium, a następnie doradził:
- niech znajdzie pan jeden szpital... niech pacjenci zrobią konferencje prasową... niech będzie płacz i wspóczucie... media... flesze... a później niech pan przekaże na ten szpital kilka marnych milionów pokazując, jak pan dba o pacjentów...
Tym sposobem media mają "pożywkę" na kilka kolejnych dni, a pan za małe pieniadze okrywa się blaskiem sławy. Niech mi pan wierzy, że "przypadkowe społeczeństwo" "kupi" ten chwyt...
...jedynie nieliczni myślący zastanowią się nad losem chorych onkologicznie dzieci w niewielkich ośrodkach, do których nie trafi telewizja... a wraz z telewizją walizka pieniędzy od pana...
A Państwo, Drodzy Forumowicze, do której grupy należycie...? Wyślecie sms-a do Wrocławia...? Słusznie... i o to chodzi w pięknej sztuce manipulacji społecznej...
Wiem, że powyższy tekst może zostać odebrany jako profanację dzisiejszych zdarzeń... ale mimo wszystko pozdrawiam szpital w Krośnie... i w Morągu... i w Olecku... i w Białogardzie... i w .............