Gość: angrusz2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 14:37 Czy niskie emerytury są skutkiem , głównie , niskich zarobków i krótkiego stażu pracy czy jakiejś niesprecyzowanej i niezależnej od pracownika siły ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maszkaron_plamisty Re: Emerytury 23.02.07, 19:06 Raczej rozrzutnością naszego kochanego ZUSu Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz2 Re: Emerytury 25.02.07, 18:27 Do Maszkarona , Rozrzutność też ale to nie ten rząd kwot , Co roku dopłaca się miliardy do ZUS-u z budżetu a rozrzutnośc może byc milionowa kilka kilkanascie ale nie kilkaset . Trzeba widziec problem we właściwej proporcji . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 18:53 Kto słuchał w piątek debaty sejmowej i informacji rządowej o emeryturach i ZUS- ie ten z pewnością przyzna mi rację . Odpowiedz Link Zgłoś
xulu Re: Emerytury 04.03.07, 19:04 jesli zus nie jest rozrzutny przeciesz to najrozrzutniejsza komorka w panstwie wystarczy popatrzec jakimi "brykami"sluzbowymi prezesi sie rozbijaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ixiński Re: Emerytury IP: 213.199.214.* 04.03.07, 21:56 "Rozbito" (sprzedano za bezcen)wiele dobrze prosperujących zakładów pracy. Do tego przykładała rękę także skarbówka w całej Polsce. Niszczono prosperujące zakłady domiaramiitp.Utworzyła się szara strefa. Stąd brak pieniędzy na emerytury. Nie brak jednak na prokuraturę, policję, sądy urzędy skarbowe. Tam co roku mniejsze lub większe podwyżki są. Czysta paranoja. Ludzie którzy na wyżej wymienionych pracują całe życie otrzymują jałmużnę. Ot, dola robola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Emerytury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 01:54 Niskie emerytury to dopiero będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 15:51 ja mam 1000 Odpowiedz Link Zgłoś