Gość: emeryt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 09:52 Na dni Tarnobrzega można było zobaczyć tłumy młodych tankujących hektoliry piwa ze sklepów, kto im to sprzedaje, kto na to pozwala? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qweszxc Re: młodzi i alkohol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 09:57 ad1 sprzedają sprzedawcy; ad2 ja nie, a i prawo również tego zabrania; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: młodzi i alkohol IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.05.07, 10:01 panie emerycie przypomnij sobie swoje czsy młodości, prawdopodbnie też utylizowałeś w swoim organiźmie hektolitry piwa, wtedy nie bulwersowało cię to zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: młodzi i alkohol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 10:29 to zależy jak kto jest wychowany.Mój syn ma ponad 17 lat i wypił w życiu pół lampki szampana w Sylwestra i to w domu!A gdy ja byłem nastolatkiem to picie alkoholu(poza kilkoma łykami szampana na Sylwka)było nie do pomyślenia.Zresztą nigdy nie miałem parcia na chlanie.To co działo się dzisiaj w nocy, gdy młodzież z mojego osiedla pijana w sztok wracała z imprez, daje obraz tego co niektórych ekscytuje.Upić się jak bela i wrócić na czworakach do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny emeryt Re: młodzi i alkohol IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.05.07, 12:18 XXL jest pewnie młody więc nie pamięta, że dawniej w Tarnobrzegu piwo nie było w sklepach w sprzedaży ciągłej, a właściwie było rzadko. Na picie w restauracjach większości nie było stać i dlatego było tych restauracji mało i część z nich splajtowała. Z tego powodu zgorszony emeryt nie mógł się zalewać piwem. W tamtych czasach chlało się gorzałę, choć w pewnym momencie, w czasie wojny polsko-jaruzelskiej i z wódką był poważny problem. Wódka jak i reszta potrzebnych rzeczy była na kartki. Bez ograniczeń mogli chlać tylko milicjanci, ormowcy i wyżsi funkcjonariusze PZPR, branżowi związkowcy i kierownictwo ZSMP. Oni mogli robić zakupy w "konsumach" na Wyspiańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: młodzi i alkohol IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.05.07, 11:35 To ponoć wolny kraj i jeśli ktoś chce się uwalić na takiej imprezie to jego wybór. Jeśli piją za swoje a nie za moje to jest ok. Zadziwia tylko ilość uwalonych nieletnich. Co do imprezy to kiepsko jak zwykle. Tabuny tępych, wygolonych i napakowanych "ziomów", mocno opalone chłopki z okolicnych wiosek ("osiedli") ze swoimi lalami, młode psiutki prowadzające się po 3 sztuki. Piwo podłe (Gronie)i drogie (0,4 - 4,00 albo puszka 0,5 - 5,00) Właściwie wszystko ujdzie oprócz "ziomów", którzy chleją bez opamiętania a potem szukają komu tu dać w mordę. No cóż, ile może w końcu pomieścić rozumku taki wygolony łeb ;) No i rzecz jasna "ziomy" też wałęsają się po kilka sztuk, bo "ziom" solo nic nie znaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Re: młodzi i alkohol IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.05.07, 13:44 Ja tam nie tylko widziałem wygolonych i napakowanych pijanych ziomków tam też widziałem ludzi piastujących stanowiska w naszych urzedach upitych do nieprzytomności,widocznie pojemność szarych komórek taka sama jak napakowanych ziomków norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: młodzi i alkohol IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.05.07, 14:32 Co do tych ziomów to sie zgodzę. Bo sam widziałem jak Bogu ducha winny chłopak siedzący sobie na trawce z laską nagle dostał kilka trepów. No ale oni napewno rozumu to nie mają. No i jeszcze jedno. Łysi panowie dlaczego zawsze wyskakujecie w kilku-boicie się na solo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie widziałem Re: młodzi i alkohol IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.05.07, 15:43 Dlaczego nie zgłoszono tego faktu do policji przecież mamy sądy 24 godzinne? Widocznie nikt tego faktu nie widział taka znieczulica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: młodzi i alkohol wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 22:15 ja myślę że to bezmózgie tępaki na taki zlot łażą, nie mają co ze sobą zrobić to się włóczą bez sensu i bez celu i się popisują swoją tepotą, wstyd i tyle że my i nasze dzieci nie mają gdzie iść bo się mogliby natknąć na jakieś 15 tki zapijaczone, czy na to tylko stać dzisiejszą młodzież? jeden wstyd, gdzie są ich rodzice ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfanka Re: młodzi i alkohol IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.05.07, 22:37 Dzisiaj taki młodzieniec przechodził koło nas/rodzice i 5-letnie dziecko/i rzucał k...mi.Mąż zwrócił mu uwagę,że koło niego przechdzi małe dzecko,to mu się oberwało!!!! Odpowiedz Link Zgłoś