Dodaj do ulubionych

młodzi i alkohol

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 09:52
Na dni Tarnobrzega można było zobaczyć tłumy młodych tankujących hektoliry
piwa ze sklepów, kto im to sprzedaje, kto na to pozwala?
Obserwuj wątek
    • Gość: qweszxc Re: młodzi i alkohol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 09:57
      ad1 sprzedają sprzedawcy;
      ad2 ja nie, a i prawo również tego zabrania;
      • Gość: XXL Re: młodzi i alkohol IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.05.07, 10:01
        panie emerycie przypomnij sobie swoje czsy młodości, prawdopodbnie też
        utylizowałeś w swoim organiźmie hektolitry piwa, wtedy nie bulwersowało cię to
        zapewne.
        • Gość: jasiek Re: młodzi i alkohol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 10:29
          to zależy jak kto jest wychowany.Mój syn ma ponad 17 lat i wypił w życiu pół
          lampki szampana w Sylwestra i to w domu!A gdy ja byłem nastolatkiem to picie
          alkoholu(poza kilkoma łykami szampana na Sylwka)było nie do pomyślenia.Zresztą
          nigdy nie miałem parcia na chlanie.To co działo się dzisiaj w nocy, gdy
          młodzież z mojego osiedla pijana w sztok wracała z imprez, daje obraz tego co
          niektórych ekscytuje.Upić się jak bela i wrócić na czworakach do domu.
        • Gość: inny emeryt Re: młodzi i alkohol IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.05.07, 12:18
          XXL jest pewnie młody więc nie pamięta, że dawniej w Tarnobrzegu piwo nie było w
          sklepach w sprzedaży ciągłej, a właściwie było rzadko. Na picie w restauracjach
          większości nie było stać i dlatego było tych restauracji mało i część z nich
          splajtowała. Z tego powodu zgorszony emeryt nie mógł się zalewać piwem. W
          tamtych czasach chlało się gorzałę, choć w pewnym momencie, w czasie wojny
          polsko-jaruzelskiej i z wódką był poważny problem. Wódka jak i reszta
          potrzebnych rzeczy była na kartki. Bez ograniczeń mogli chlać tylko milicjanci,
          ormowcy i wyżsi funkcjonariusze PZPR, branżowi związkowcy i kierownictwo ZSMP.
          Oni mogli robić zakupy w "konsumach" na Wyspiańskiego.
    • Gość: Ciekawy Re: młodzi i alkohol IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.05.07, 11:35
      To ponoć wolny kraj i jeśli ktoś chce się uwalić na takiej imprezie to jego
      wybór. Jeśli piją za swoje a nie za moje to jest ok. Zadziwia tylko ilość
      uwalonych nieletnich.
      Co do imprezy to kiepsko jak zwykle. Tabuny tępych, wygolonych i
      napakowanych "ziomów", mocno opalone chłopki z okolicnych wiosek ("osiedli") ze
      swoimi lalami, młode psiutki prowadzające się po 3 sztuki. Piwo podłe (Gronie)i
      drogie (0,4 - 4,00 albo puszka 0,5 - 5,00)

Właściwie wszystko ujdzie oprócz "ziomów", którzy chleją bez opamiętania a
      potem szukają komu tu dać w mordę. No cóż, ile może w końcu pomieścić rozumku
      taki wygolony łeb ;)
      No i rzecz jasna "ziomy" też wałęsają się po kilka sztuk, bo "ziom" solo nic
      nie znaczy...
      • Gość: urzędnik Re: młodzi i alkohol IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.05.07, 13:44
        Ja tam nie tylko widziałem wygolonych i napakowanych pijanych ziomków tam też
        widziałem ludzi piastujących stanowiska w naszych urzedach upitych do
        nieprzytomności,widocznie pojemność szarych komórek taka sama jak napakowanych
        ziomków norma.
      • Gość: ... Re: młodzi i alkohol IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.05.07, 14:32
        Co do tych ziomów to sie zgodzę. Bo sam widziałem jak Bogu ducha winny chłopak siedzący sobie na trawce z laską nagle dostał kilka trepów. No ale oni napewno rozumu to nie mają. No i jeszcze jedno. Łysi panowie dlaczego zawsze wyskakujecie w kilku-boicie się na solo???
        • Gość: nie widziałem Re: młodzi i alkohol IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.05.07, 15:43
          Dlaczego nie zgłoszono tego faktu do policji przecież mamy sądy 24 godzinne?
          Widocznie nikt tego faktu nie widział taka znieczulica.
          • Gość: ona Re: młodzi i alkohol wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 22:15
            ja myślę że to bezmózgie tępaki na taki zlot łażą, nie mają co ze sobą zrobić
            to się włóczą bez sensu i bez celu i się popisują swoją tepotą, wstyd i tyle że
            my i nasze dzieci nie mają gdzie iść bo się mogliby natknąć na jakieś 15 tki
            zapijaczone, czy na to tylko stać dzisiejszą młodzież? jeden wstyd, gdzie są
            ich rodzice ???
    • Gość: antyfanka Re: młodzi i alkohol IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.05.07, 22:37
      Dzisiaj taki młodzieniec przechodził koło nas/rodzice i 5-letnie dziecko/i
      rzucał k...mi.Mąż zwrócił mu uwagę,że koło niego przechdzi małe dzecko,to mu
      się oberwało!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka