Dodaj do ulubionych

kurs kasy fiskalnej

IP: 80.48.174.* 04.03.09, 18:36
Witam, mam takie pytanko, gdzie w Tarnobrzegu można zrobić kurs kasy fiskalnej
i ile taki kurs kosztuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kursant Re: kurs kasy fiskalnej IP: 83.1.121.* 04.03.09, 18:48
      Przeraża mnie jak zidiociałe i nieporadne jednostki żyją w naszym kraju.

Kurs kasy fiskalnej...
      Kurs obsługi kalkulatora...
      Kurs obsługi ekierki...
      Kurs obsługi pilota TV...
      Kurs obsługi papieru toaletowego...
      • Gość: Anonimka Re: kurs kasy fiskalnej IP: *.play-internet.pl 13.02.14, 16:06
        Masz coś do tego kursu kasy fiskalnej ???
        Nie porównuj tego kursu do tych kolejnych przez ciebie wymienionych,co są rzeczywiście głupkowate.
        Poza tym nie obrażaj ludzi, którzy potrzebują takich kursów.
        Skoro dla ciebie kasa fiskalna jest łatwizną to się z tego ciesz, bo zapewne jesteś jednym z wyjątków w tej dziedzinie, co mnie dziwi, bo kasa fiskalna nie jest łatwa wbrew pozorom.
        Przynajmniej nie dla każdego i jest to jak najbardziej zrozumiałe.
      • Gość: Anonimka Re: kurs kasy fiskalnej IP: *.play-internet.pl 13.02.14, 16:10
        Masz coś do tego kursu kasy fiskalnej ???
        Nie porównuj tego kursu do tych kolejnych przez ciebie wymienionych,co są rzeczywiście głupkowate.
        Poza tym nie obrażaj ludzi, którzy potrzebują takich kursów.
        Skoro dla ciebie kasa fiskalna jest łatwizną to się z tego ciesz, bo zapewne jesteś jednym z wyjątków w tej dziedzinie, co mnie dziwi, bo kasa fiskalna nie jest łatwa wbrew pozorom.
        Przynajmniej nie dla każdego i jest to jak najbardziej zrozumiałe.
      • ja-tarzan Re: kurs kasy fiskalnej 14.02.14, 09:24
        > Przeraża mnie jak zidiociałe i nieporadne jednostki żyją w naszym kraju.

Mnie czasem też.

Szkoły przestają uczyć "praktycznych umiejętności". Wielu rodziców wyręcza dzieci w podstawowych czynnościach, a media lansują takie programy jakby przed telewizorami siedzieli sami kretyni.

Trzeba ludzi pytać o to, gdzie wyrobić dowód osobisty, co zrobić, bo mnie swędzi i gdzie moge kupić mortadelę.

Jak tacy ludzie radzą sobie z przygotowaniem i złożeniem dokumentów, zeznań podatkowych itp?
        Płaca specjalistom? Tylko czym, no bo jeśli w pracy są równie rozgarnięci, to raczej kariery nie robią ...

Natomiast niektórzy pracodawcy zamiast właśnie przeszkolić pracownika w czymś tak prostym, jak obsługa kasy, czy jakiegoś oprogramowania to woli zobaczyć papierek.

• Gość: paweł Re: kurs kasy fiskalnej IP: 83.1.114.* 04.03.09, 18:53
      Idz dziewczyno po godzinach do jakiegoś sklepu,daj pani kierownik koniaczek i
      cię przeszkoli a nie będziesz szukać kursu na kasę fiskalną !
      • Gość: Anonimka Re: kurs kasy fiskalnej IP: *.play-internet.pl 13.02.14, 16:12
        Odpowiedż bardzo na poziomie. Jak nie masz jak jej pomóc to przynajmniej jej nie obrażaj....
    • Gość: aśka Re: kurs kasy fiskalnej IP: 80.48.174.* 04.03.09, 20:07
      Panowie, poprawiliście mi humor.Dzięki za radę.Pozdrawiam.
      • Gość: m Re: kurs kasy fiskalnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 21:50
        Asia jesli jestes bezrobotną osobą i zarejestrowaną zapisz się na
        kurs w UP
      • Gość: anciol Re: kurs kasy fiskalnej IP: *.sistbg.net 04.03.09, 21:54
        jak jestes zarejstrowana w urzędzie pracy to oni fundują takie kursy, terminy są
        podane na www.puptarnobrzeg.pl (czy .com nie pamietam) obsługa jest bardzo
        łatwa jak zauważyli poprzednicy jednak chodzi o papier :-)
        • Gość: max Re: kurs kasy fiskalnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.14, 17:40
          Pójdziesz do pracy i nauczysz się obsługi kasy w 5-10 min. Ta umiejętność nie wymaga akurat specjalnej nauki.
          • Gość: kursantka Re: kurs kasy fiskalnej IP: *.free.aero2.net.pl 13.02.14, 22:11
            oj mylisz się:)
            nie kazda kasa fiskalna dziala na tej samej zasadzie....owszem sa PODOBNE oprogramowania...ale inne kody,inne menu,inne procedury.(najprostsza wyglada jak terminal platniczy,te starsze sa wielkie i szare)...
            czesto trzeba żmudnej nauki conajmniej 2 tyg pod okiem szefowej,ktora stoi nad tobą,zeby zalapac co ,jak i po czym,
            Czesto widze jak stażystki w spozywczakach sie motają...trzęsą sie im rece itp (podobnie stare rencistki).
            a Szefom czesto nie chce sie uczyc stazystow i wolą kogos po kursie :)

Kurs robi m.in osrodek OHP,kosztuje 100zł za dwa dni 4 godzinnej nauki.
            ale w praktyce to wyglada tak ,ze pierwszego dnia 4 godizny gosc piertoli o dupie maryny,o swoich kolegach z dziecinstwa,o swoich przygodach,milosciach o swojej nauczycielce ktorą zagiął znajomoscią" Pana tadeusza"....o ksiedzu,o pogodzie i wszsytkim czym sie da...(wali chamskie wulgarne dowcipy)...
            Drugiego dnia przez pierwsze godziny drapie sie po dupie i da ci swoje ulotki ze swoją ofertą...
            i na ostatnią godzinę szkolenia włonczacie kase fiskalną (napisze na tablicy 10 komend,10 produktow,10 cen i kodow,pokaze jak sie zalogowac,jak zaprogramowac,jak drukoac i jak raport),cwiczycie to 30 minut...kazdemu ma wyjsc taki sam paragon z ceną...I oczywiscie na dowidzenia nikt nic nie wie i kazdemu wychodzi inny paragon za te same zakupy:)

A co najsmiesznijesze -na dyplomie masz rozpiskę -2godz-budowa kasy,
            2 godz techniki czegos tam ,3 godz-zastosowanie...2 czegos tam...
            żenada!!!!

Juz lepiej w Szkole biznesu robic ,bo jest 30 godz chyba za 300zł.
            I gdy tylko gosc zacznie gadac o swoim dziecisntwie czy jakies anegdoty WSTAN ZDECYDOWANIE I Powiedz ,ze PLACISZ ZA KURS A NIE SRANIE W BANIE:))))
            • Gość: max Re: kurs kasy fiskalnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.14, 00:16
              A ja jednak będę się upierał ,że obsługa kasy nie wymaga specjalnego kursu , tylko odrobinę praktyki. Mam do czynienia z tym urządzeniem już 15 lat i uczyłem setki osób jego obsługi i przeważnie każdy kuma o co chodzi po kilkunastu minutach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka