oliwka29 21.08.06, 17:51 Dostałam w spadku maszyne jw do szycia tyle ze bez instrukcji ,moze ktos z was posiada .Konkretnie chodzi mi jak sie obszywa materiał itp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vivictoria Re: Łucznik 884-pomocy 22.08.06, 17:46 W sensie obrzucania brzegow? Najlepiej sie nadaje do tego scieg zygzakowy. Sa trzy pokretla na korpusie maszyny: pierwsze od lewej,wskazuje na rodzaj sciegu, tam ustawiamy wybrany, drugie wskazuje szerokosc sciegu, trzecie pokretlo to ustawienie igly, polecam uzywac srodkowego! Koniecznie trzeba sprawdzic jaka stopka jest zalozona, nie moze byc stopka do szycia prostego! Chetnie odpowiem na inne pytania, dlugie lata szylam na maszynach tego typu, swietne sa! Odpowiedz Link
vivictoria Re: Łucznik 884-pomocy 17.09.06, 22:23 Mam zeskanowana instrukcję obsługi, mogę wysłać! Odpowiedz Link
loba_girl Re: Łucznik 884-pomocy 04.11.06, 15:01 hej, ja również odziedziczyłam lucznika884, prosiłabym ślicznie o instrukcję od Ciebie Vivictoria:) mam pewien problem z szyciem na niej elastycznych materiałów, "pobiera" zbyt wiele nitki od spodu. Może ty wiesz oco w tym chodzi:/ Odpowiedz Link
vivictoria Re: Łucznik 884-pomocy 04.11.06, 21:27 Przy ściegach elastycznych trzeba troche poluzować naciąg i sprawdzić, czy nić przebiega prawidłowo. Jeśli jest za dużo pod spodem, to może być za luźna góra, zdarza się w tych maszynach, że naprężacz źle działa. Instrukcję wyśle w najbliższej wolnej chwili. :) Odpowiedz Link