Dodaj do ulubionych

DeBeŚciaK

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 00:09
Witam wszystkich forumowiczów w roomie DG . Dzisiaj tu debiutuje. Ogólnie
zauważam, że w dyskusji dominuje spory pesymizm . OK wiem jak jest czasy
ciezkie i wogóle, ale od narzekaniem nikt niczego nie zmienił na lepsze. Mimo
wszystko w waszym i również moim zagłębiowskim mieście coś ciekawego zaczyna
się dziać . Najlepszym przykładem jest impreza kabaretowa , która niebawem
się odbedzie w pKzeCie z udziałem takich potęg kabaretu jak grzesiu halama
czy kaczka pchnieta nożem oraz naszych chłopaków czyli D N O . Jeśli wiec
rzeczywistość bardzo doskwiera można ja oswoić trochę z niej kpiąc . I tym
optymistycznym akcentem , zapominajac o cenie karnetu na DeBeściaka
pozdrawiam wszystkich dąbrowiaków zagłębiaków a zagłębianki zwłaszcza.
Narka !
Obserwuj wątek
    • Gość: Krawiec Re: DeBeŚciaK IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 12:46
      Witam ponownie wszystkich a zwłaszcza autora wątku . Pierwsza odsłona
      DebeŚciaKa za nami i powiem w tym miejscu ze warto było normalnie być i przeżyć
      to com przezył ja. Jak kto był to wi . Natomiast mnie jako socjologa interesuje
      zagadnienie nastepujace tzn. który z zielonogórskich kabaretów jest debest ?
      Pozdrawiam licząc na tysiace re:postów. ;-)
      • Gość: olo Re: DeBeŚciaK IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 18:35
        Eh! Zielonogórskie Zagłębie Kabaretowe. Przypomnij mi kilka nazw bo pamięć już
        nie ta. I niech moc będzie z tobą.
        • Gość: Krawiec Re: DeBeŚciaK IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 23:48
          Moc mnie roznosi gdy czytam od Ola pościk. Nareszcie,wreszcie jest re:post.
          Pomyślałem se "Olo ratuj !" i Olo się zjawił.... cieszę sie bardzo. Acha...o
          Zagłębiakach z Zielonaego Wzgórza miałem przypomnieć. No więc przede wszystkim
          są to: Grześ Halama Oklasky , Jurki (debeściaki wielkie jak dla mnie) , EK (tu
          już gorzej), Projekt H (z niezapomnianą liderką niezapomnianego kab. Potem .
          Więcej nie znam lub nie pamiętam ale powiem Ci - nawiazujac do tematu
          inwestycji - że nasi chłopcy z kabaretu DNO udowodnili ,że mozna zrobić jazdę
          kulturalną na wysokim poziomie bez super dotacji z budzetu miasta. Przekonuje
          mnie to do argumentów tych , którzy mówią ze primo po pierwsze to powinno sie
          inwestowac w know how . Fajnie by było żeby takie pomysły jak DebeŚciaK - ale
          w zakresie ekonomii - pojawiały sie w głowach naszych notabli . Pozdrawiam,
          siema!
          • Gość: olo Re: DeBeŚciaK IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 07:59
            "Idę do babci przez ciemny las
            ani nie boję się zwierza.
            Mogę na przykład co jakiś czas
            naprać zająca lub jeża.
            Babcia tam czeka i głowi się
            co wnuczka w koszu przynosi?
            Więc jak najszybciej dotrzeć tam chcę,
            bo babci myślenie szkodzi!"
            I to powinno być mottem na życie ( ha ha ) Zamiast babci można użyć "notabla".
            Nie pamiętam słowa "wzgórze", zaś <zagłębie> mówił, bodajże, Andrus
            w "powtórkach". Jeżeli chodzi o kabaret, zdecydowanie uwielbiam humor
            sytuacyjny. I tu za wzór, chyba oczywiste, stawiam MP group. Potem Potem. Nie
            mnie jednak jak tort bez wisienki tak szoł jest uboższy jeśli nie zapowiada go
            znakomite trio: Andrus, Bałtroczyk i Poniedzielski. Ten ostatni zanudza
            najpiękniej na świecie. Mów co chcesz.
            I na koniec. Jeśli posiadasz cały tekst piosenki , której refren brzmi
            "idzie wiosna, idzie wiosna
            kwiaty rosną, kwiaty rosną" to będę wdzięczny - kelo@gazeta.pl
            Pzdr. OLO
            • Gość: Krawiec Re: DeBeŚciaK IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 10:05
              Witam ponownie kolegę Ola.
              Jesl chodzi o "Wzgórze" to nie masz się co martwic o swoją pamieć bo jam to
              zapodał.Z kolei przyznam się z pewną dozą nieśmiałośc, że ani ja ani moja żona
              ani nasze rodziny, ani też rodziny naszych rodzin nie pamietają zwrotek
              piosnki, której refrenem był tekst przez Ciebie przytoczony w powyższym poście.
              Ale co nam to szkodzi nawet PeKaeS do nas dochodzi :-)

Pewien pan Gadułowski (z angielska Talk...i
              powiedział nie dla budowli, w której chciał
              mieszkać Wargowski ( z angielska Lip...)
              Choć magistrat ten bo o nim ta piosnka
              wizytówką miał byc z osobowościa miasta
              Gaduła zaparł się i powiedział basta

Idzie wiosna idzie wiosna kwiaty rosna kwiaty rosną.

Uwaga! druga zwrotka w budowie. Pomożecie !?
              • Gość: olo Re: DeBeŚciaK IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 10:02
                www.kabaretpotem.art.pl
                Tam jest ta piosenka. Jak mogłem zapomnieć. Pomyślę nad piosenką.
                Tymczasem do poczytania.
                olo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka