carollcat 01.01.19, 17:06 Trzeba się przyzwyczaić do pisania nowej daty rocznej. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brzoza1644 Re: Co teraz czytacie? - styczeń 2019 01.01.19, 17:07 Ja polecam K. L. Slater, super powieści. Odpowiedz Link
latarnik88 Antonio Manzini Zła pora roku 01.01.19, 18:12 Dzisiaj przeczytana , ciekawa intryga.Chcialam poznać rozwiązanie. Odpowiedz Link
wojdawi Re: Co teraz czytacie? - styczeń 2019 02.01.19, 08:31 Haha do prawda Wszystkiego najlepszego Ja właśnie kończę Alex Kava "w ułamku sekundy" i chyba pochłonę całą serię o tej agentce Odpowiedz Link
drilka P.D. James - Zakryjcie jej twarz 02.01.19, 13:43 Połknęłam wczoraj, na nic innego niż czytanie nie miałam siły. Bardzo mi się podobało. Muszę sobie stopniowo odświeżać Agathę Christie. Odpowiedz Link
drilka Re: P.D. James - Zakryjcie jej twarz 02.01.19, 13:44 Oczywiście: wszystkiego najlepszego! Dobrego Nowego Roku Odpowiedz Link
andaba Jorn Lier Horst - Nocny człowiek 02.01.19, 23:32 Taka sobie, choć serię uwielbiam, ale w tej akurat tematyka mi nie leżała. Choć ogólnie w porządku. Szczęśliwego Nowego Roku! Odpowiedz Link
latarnik88 Mons Kallentoft Zapach diabła 05.01.19, 16:17 Malin Fors w Bangkoku,tonąca w alkoholu , ale z powodzeniem rozwiązuje sprawę morderstw , przestaje pić i wraca do Szwecji.Ciekawe , egzotyczne. Odpowiedz Link
latarnik88 Arne Dahl Pustkowia 06.01.19, 16:09 Nowa seria z parą detektywów Samem Bergerem i Molly Blom.Drużyna A była fajna , grupa Opcop mniej. Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Arne Dahl Bezdroża 08.01.19, 15:12 Kontynuacja pierwszego kryminału.Ach ,jak ja lubię takie pisanie. Odpowiedz Link
andaba Rachel Abbott - Droga ucieczki 10.01.19, 13:54 Sekrety, tajemnice, zdrady i śledztwo. Mnóstwo mylnych tropów, do końca nie wiadomo o co chodzi. Nic nie poradzę, ale bardzo lubię książki tej autorki. Może nie jest to literatura, która zapada w pamięć, ale przy czytaniu mam mnóstwo przyjemności. Odpowiedz Link
latarnik88 Alan Drew Milczący świadek 10.01.19, 17:51 Teraz rzecz się dzieje w Kalifornii. Odpowiedz Link
drilka Charlie Donlea - Uprowadzona 11.01.19, 07:31 Tytułowa tematyka mnie odrzuca, ale po książkę sięgnęłam pamiętając poprzednią tego autora - Dziewczynę z Summit Lake, którą się dobrze czytało. Tą też się bardzo dobrze czyta (myślę, że podobnie jak książki Rachel Abbott I jeszcze jedno - nareszcie zrozumiałam ludzi wybierających specjalizację lekarza patologa - może to być fascynujące. Tzn pewnie w książce bardziej niż w życiu ale jednak. Odpowiedz Link
andaba Re: Charlie Donlea - Uprowadzona 11.01.19, 11:15 O, nie skojarzyłam, że to ta sama autorka. Dziewczyna z Summit Lake mi się podobała. Odpowiedz Link
drilka Re: Charlie Donlea - Uprowadzona 11.01.19, 11:53 Też myślałam, że Charlie jest kobietą Odpowiedz Link
silenta Peter May - Na gigancie 17.01.19, 21:19 Nie podoba mi się, jest nudna, historia mnie w ogóle nie wciągnęła. Szczęśliwie zbliżam się już do końca. Odpowiedz Link
drilka Re: Peter May - Na gigancie 25.01.19, 12:23 Nie zdecydowałam się na nią mimo dużej sympatii do Petera Maya. Podejrzewałam podobne odczucia. Odpowiedz Link
andaba Re: Peter May - Na gigancie 25.01.19, 14:38 A moim zdaniem była całkiem niezła, choć podchodziłam do niej jak pies do jeża, bo zupełnie nie moje klimaty. Odpowiedz Link
drilka Shari Lapena - NIechciany gość 25.01.19, 12:30 Moim zdaniem daje radę. Pensjonat odcięty od świata przez burzę lodową. Lubię, gdy wiadomo, że mordercą jest ktoś z niewielkiego, zamkniętego kręgu ludzi. PS. Na pierwszy rzut oka myślałam, że Shari Lapena to Hindus Odpowiedz Link
drilka Krzysztof Zajas - Wiatraki 25.01.19, 12:39 Słucham, ale słucham już długo, prawie miesiąc, bo styczeń u mnie to miesiąc intensywnej pracy i mniej czasu na książki. Książka całkiem ok. Odpowiedz Link
drilka Ryszard Ćwirlej - Masz to jak w banku 25.01.19, 12:44 To moja pierwsza książka Ćwirleja. I się poddałam po 20%. A ja rzadko nieprzeczytane książki odkładam bo je rozsądnie wybieram. Ale teraz poczytałam trochę recenzji i może dam jej jednak szansę. Odpowiedz Link
andaba Re: Ryszard Ćwirlej - Masz to jak w banku 25.01.19, 14:36 Ja czytałam dwie, czy trzy pierwsze, ale raczej mi się podobały. Odpowiedz Link
silenta Marek Stelar - Niepamięć 25.01.19, 17:22 Czytam z polecenia Andaby i muszę powiedzieć, że jest to dobra książka. Jeszcze połowę mam do końca ale chyba się nie popsuje. Jest napisana ładnym językiem, wciągająca i szybko się ją czyta. Odpowiedz Link
andaba Jenny Blackhurst - Czarownice nie płoną 26.01.19, 20:41 Denerwująca, ale wciągająca. Odpowiedz Link
drilka Jenny Blackhurst - Zanim pozwolę ci wejść 27.01.19, 17:30 Zaczynam słuchać. Ale na Czarownice też mam ochotę. Odpowiedz Link
kot_kotando Lee Child "Czas przeszły" 26.01.19, 23:50 Najnowszy Jack Reacher. Na kolana mnie nie powaliło. Przeczytałem w jeden dzień, ale chyba już mi się ta seria zaczyna nudzić. Odpowiedz Link
drilka Iga Karst - Zapach prawdy 27.01.19, 17:35 Wg mnie dosyć zgrabnie napisany kryminał kobiecy z wątkiem obyczajowym i tajemnicą z przeszłości. Dialogi są może za bardzo wygładzone ale miło z nią spędziłam weekend. W realnym życiu chyba raczej mało komu przyszłoby do głowy od razu łączyć morderstwo z wydarzeniami sprzed kilkudziesięciu lat. Odpowiedz Link
kot_kotando Re: "Śleboda" Kuźmińscy 27.01.19, 20:38 Jakby co, to "Pionek" i "Kamień" też są dobre. Odpowiedz Link
maniaczytania Re: "Śleboda" Kuźmińscy 01.02.19, 11:24 Dzięki, sprawdzę w bibliotece, bo tę skończyłam z ukontentowaniem. Odpowiedz Link
drilka Robert Małecki - Skaza 30.01.19, 10:31 Baaaardzo mi się podoba. Przeczytałam więcej niż połowę. Już nie mogę się doczekać, kiedy porównam z Niepamięcią Stelara. Odpowiedz Link
latarnik88 Aleksandra Marinina Iluzja grzechu 30.01.19, 12:34 Dawno nie czytana autorka , specyficzny styl. Odpowiedz Link
kot_kotando Jorn Lier Horst - Kod Kathariny 30.01.19, 15:51 Jak trafiłem na tę serię, to dziesięć książek przeczytałem w kilkanaście dni. Teraz przeczytałem kolejną, po kilkumiesięcznej przerwie i czytałem ją trzy dni, co u mnie oznacza, że mnie książka nie wciągnęła. Odpowiedz Link