minkipinki Deaver "Łzy diabła" 15.07.08, 07:39 Kolejna niezła książka Deavera, dobre wakacyjne czytadło, oczywiście kiedy wydaje się,że to koniec, to jeszcze czeka nas niespodzianka. Odpowiedz Link
zorija Re: Steven Saylor "Rzut wenus" 15.07.08, 08:10 Zdawało mi się, że mam wszystkie książki z serii "Roma Sub Rosa" przeczytane, a tu niespodzianka Odpowiedz Link
opty2 Kot, który czytał wspak - L. Braun 15.07.08, 10:42 na razie jestem na 33 stronie i KOTA brak, czy on się w ogóle zaprezentuje? Odpowiedz Link
moleslaw Re:Anne Stuart "Wyjść z mroku" 16.07.08, 09:30 Nowe wcielenie Kuby rozpruwacza,nowe wcielenie jego ofiary i cała historia oparta na reinkarnacji.Nie zdradzę zakończenia.Mam wrażenie że cała fabuła była tylko po to by pokazać romans bohaterów.Jako wieczorne czytadełko niezłe. Odpowiedz Link
matkazbud Re: Co teraz czytacie? - lipiec 16.07.08, 11:03 trochę rozczarowań - co prawda " Zawiść nieznajomego" Caroline Graham podobała mi się (mimo nieobecności Barnabyego i Troya) ale "Morderstwo w M.G." radośnie szczebiotliwe - juz nie. No i ku mojemu zdziwieniu : "Ostatni autobus do Woodstock" - o wiele bardziej "leży " mi tłumaczenie Anny Giery wydane przez Phantom Press w 1992 (wydawnictwo znane przecież z tak fatalnych, że aż śmiesznych przekładów Agaty !) niż to najświeższe...A najlepiej mają ci, którzy czytają w oryginale, a takich tu większość-nieustająco zazdraszczam. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Child Lincoln-Eden 16.07.08, 13:25 Thriller. Śledztwo w prawie agencji matrymonialnej. Ja go zdecydowanie wolę bez Prestona. Odpowiedz Link
moleslaw Re: Zeydler-Zborowski "Czarny mercedes" 16.07.08, 14:15 Policjant rozmawia z kobietą u niej w domu w Warszawie.Przyjeżdża na urlop do Zakopanego i okazuje się że dokładnie ta sama kobieta w czasie kiedy z nim rozmawiała została zamordowana w Zakopanem.Policjant jest głównym podejrzanym...ciekawe. Odpowiedz Link
opty2 Karin Alvtegen - "Zaginiona" 17.07.08, 10:08 Bardzo ciekawe spojrzenie na temat bezdomności polecam Odpowiedz Link
moleslaw Andrzej Zbych "Bardzo dużo pajacyków" 17.07.08, 19:13 a skończyłam już "Człowieka z blizną"Edigey. Odpowiedz Link
aniakoles Kellerman-wściekłość 18.07.08, 11:10 a od początku lipca poszło jużatterson-trzy oblicza zemsty i ratownik, Frasier śmiertelny sen i mam jeszcze Blunta pora czarnych muchwszystkie sa super i polecam! Odpowiedz Link
opty2 Studio sex - Liza Marklund 18.07.08, 12:03 zapoznaję się dopiero z Lizą Marklund i wiele sobie obiecuję Odpowiedz Link
chiara76 Re: Studio sex - Liza Marklund 18.07.08, 13:53 opty2 napisała: > zapoznaję się dopiero z Lizą Marklund i wiele sobie obiecuję fajnie, może potem napiszesz, jak Ci się podobało Odpowiedz Link
negev56 Mark Billingham - Mięczak 18.07.08, 22:45 Druga po Kokonie książka Marka B. I śmiało mogę powiedzieć, że gość pisze świetnie. Miejsce akcji to Londyn, a głównym bohaterem obu książek jest Tom Thorne, inspekor policji. Billingham to w tej chwili dla mnie gorące nazwisko, i spokojnie mogę zestawić go z Rankinem. Odpowiedz Link
nzuri Re: Mark Billingham - Mięczak 19.07.08, 12:07 Ja też właśnie skonczyłam i też mi się bardzo podoba. Cieszę się, ze na jesień zapowiadają następną pozycję. Odpowiedz Link
negev56 Re: Mark Billingham - Mięczak 20.07.08, 21:49 Żałuję, że skończyło się tak, jak się skończyło. Miałam nadzieję, że Thorne przestanie skupiać się na swoich stanach ducha, i dostrzeże, co dzieje się w jego zespole... a tu ups . Z niecierpliwością czekam na "Ofiary". Odpowiedz Link
minkipinki Crais "Requiem dla Miasta Aniołów" 19.07.08, 09:37 Właśnie wyprawiłam męża w daleką i długą podróż (za chwilę się rozpłaczę)i biorę się (po tym płaczu już) za czytanie, bo ostatnie dni poświęciłam na przygotowania do wyprawy. A książka mnie tak wciągnęła, że z tymi przygotowaniami były kłopoty. Mogę prać i czytać, ale jednoczesne prasowanie i czytanie zakończyło się małą katastrofą. Odpowiedz Link
moleslaw C.Graham "Morderstwo w Madingley Grange" 19.07.08, 15:19 Nie najgorsze ale do A.Christie jednak bym nie porównywała. Odpowiedz Link
moleslaw Re: C.Graham "Morderstwo w Madingley Grange" 19.07.08, 17:40 Muszę się przyznać że nie dałam rady dokończyć.Doszłam do 156 strony i stwierdziłam że szkoda czasu. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: C.Graham "Morderstwo w Madingley Grange" 19.07.08, 18:01 Też poległam ok. 170 strony. Nawet nie byłam ciekawa kto zabił. Odpowiedz Link
negev56 Re: C.Graham "Morderstwo w Madingley Grange" 19.07.08, 18:10 ), to ja jestem lepsza, nawet nie zaczynałam, kiedy poczytałam sobie w innym wątku o Morderstwie. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: C.Graham "Morderstwo w Madingley Grange" 21.07.08, 12:28 I to była jedyna słuszna decyzja w przypadku tego tytułu. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Crais "Requiem dla Miasta Aniołów" 19.07.08, 15:32 minkipinki napisała: Mogę prać i czytać, ale jednoczesne prasowanie i > czytanie zakończyło się małą katastrofą. coś Ty? Nie płacz...jak mus, to mus. Życzę, żeby czas szybko minął a za to, żeby udało się znaleźć lekturę, która osłodzi czas rozłąki. Odpowiedz Link
minkipinki Re: Crais "Requiem dla Miasta Aniołów" 19.07.08, 16:07 Owszem, mus był, ale żal też jest straszny. Skończyłam "Requiem" i biorę się za szukanie jakiejś kojącej lektury. Dzięki za wsparcie. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Crais "Requiem dla Miasta Aniołów" 19.07.08, 17:00 Minki Głowa do góry, polecam do czytania Prestona i Childa na ukojenie nerwów. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Preston, Child-Nadciągająca burza 19.07.08, 17:04 Zaginione miasto, piękna pani archeolog, skały Utah. Wymarzona lektura na urlop. Odpowiedz Link
minkipinki Re: Preston, Child-Nadciągająca burza 19.07.08, 20:17 Czytałam ze dwa lata temu i podobało mi się. Ja lubię ten duet, więc prawie wszystko, co napiszą, czytam z zapałem. Odpowiedz Link
zorija Re: Preston, Child-Nadciągająca burza 20.07.08, 08:08 Minkipinki, a czytałaś "Granicę lodu".? Ja poległam... Odpowiedz Link
zorija Re: Krzysztof Maćkowski "Raport Badeni" 20.07.08, 08:10 Książka coś nie ma tu dobrej prasy. Czyta się ją dziwnie. Odpowiedz Link
kamkap Re: Krzysztof Maćkowski "Raport Badeni" 21.07.08, 09:49 Ja zaczęłam i nie dałam rady. Takie nieudolne naśladowanie serii o Breslau Krajewskiego Odpowiedz Link
minkipinki Re: Preston, Child-Nadciągająca burza 20.07.08, 08:52 Nie czytałam, przed wyjazdem mąż zamówił mi w RedMoonie 9 książek, ale "Granica..." się wśród nich nie znalazła. Odpowiedz Link
opty2 PD James - "Zakryjcie jej twarz" 21.07.08, 10:58 to juz ostatnia pozycja tej autorki, której nie czytałam i z żalem będę musiała się z nią pożegnać, przynajmniej na jakiś czas Odpowiedz Link
siostra_pelagia Preston, Child-Laboratorium 21.07.08, 12:30 Gromkie nie dla tej produkcji. Odpowiedz Link
minkipinki Lehane "Ciemności, weź mnie za ręce" 21.07.08, 19:34 Okrutne, bezlitosne, straszne. Odpowiedz Link
negev56 Brad Thor - Pierwsze przykazanie 21.07.08, 20:22 W roli głównej superagent, Scot Harwath. Oczywiście jako samotny wilk. Na okładce książki takie ochy i achy, więc lepiej, żeby to była prawda . "Nie życz wrogowi nieszczęścia, tylko je zaplanuj" - czyż nie piękna sentencja i motto książki ? Odpowiedz Link
sayonara2 Jeffrey Archer "Krótko mówiąc" 22.07.08, 13:29 Ciekawe opowiadania. Niektóre na faktach. Zaskakujące zakończenia. Polecam Odpowiedz Link
siostra_pelagia Agatha Christie-Podróż w nieznane 22.07.08, 13:39 Tym razem to detektyw Jessop prowadzi śledztwo. Odpowiedz Link
siostra_pelagia M. Krajewski, M. Czubaj-Aleja samobójców 22.07.08, 13:41 A to miał być dom spokojnej starości. Odpowiedz Link
chiara76 Re: M. Krajewski, M. Czubaj-Aleja samobójców 22.07.08, 14:24 siostra_pelagia napisała: > A to miał być dom spokojnej starości. strasznie się cieszę, że tak szybko czytasz książki, bo ja również, i mam dość pytań ludzi "kiedy ty to wszystko czytasz" grrrr. Jak dobrze mieć świadomość, że ktoś też tak ma A powiedz mi, książkę Polecasz?? Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: M. Krajewski, M. Czubaj-Aleja samobójców 22.07.08, 14:50 Kocham czytać i dobrze że nie jestem w tym osamotniona. A ta Aleja samobójców to szczerze pisząc taka sobie. Ale jak się nie przeczyta, to skąd człowiek ma wiedzieć, że tylko taka sobie? No i nie wypada krytykować, jak się nie przeczytało. Odpowiedz Link
zorija Re: M. Krajewski, M. Czubaj-Aleja samobójców 22.07.08, 15:39 Do Breslau się nie umywa, ale w sumie nienajgorsze. Odpowiedz Link
chiara76 M.Krajewski, "Dżuma w Breslau". 22.07.08, 14:29 dobra, nabyłam w serii Polityki, zobaczę, jak to mi się przeczyta (bo na razie jedna książka jego średnio mi "podeszła", ale może zmienię zdanie). Odpowiedz Link
minkipinki Re: M.Krajewski, "Dżuma w Breslau". 24.07.08, 11:48 Mi też nie podeszła. Nabyłam trzy pierwsze, na "Dżumę" nie zdecydowałam się. Odpowiedz Link
chiara76 Re: M.Krajewski, "Dżuma w Breslau". 24.07.08, 11:53 minkipinki napisała: > Mi też nie podeszła. Nabyłam trzy pierwsze, na "Dżumę" nie zdecydowałam się. mnie ta "Dżuma" podeszła lepiej, o dziwo, niż pierwsza jego książka. Nawet dałam jej dobrą ocenę na biblionetce. Na kolana jednak mnie nie rzuciła. Nic na to nie poradzę, że ja z tych, co "jak zachwyca,skoro nie zachwyca?". Odpowiedz Link
sayonara2 Henning Mankell - Zapora 24.07.08, 09:14 W koncu dotarla do mnie przesylka z Merlina i wczoraj wieczorem zaczelam czytac. Zapowiada sie ciekawie. Odpowiedz Link
marek_ruczaj Re: Henning Mankell - Zapora 01.08.08, 11:35 Czytałem, powinna Ci się spodobać Odpowiedz Link
opty2 Ch. Jurgensen - Wyjątek 24.07.08, 09:19 nowy autor, tym razem Duńczyk prezentuje nam triller psychologiczny, miejsce akcji Kopenhaga, Centrum badań nad ludobójstwem i jego cztery pracownice są osią tego 672 stronicowego tomiska, jeszcze nie skończyłam, wgryzam się Odpowiedz Link
negev56 Mickey Spillane - Ja jestem sądem 24.07.08, 18:12 czyli Mike Hammer na tropie mordercy swojego przyjaciela. Odpowiedz Link
moleslaw Re: Martina Cole "George rozpruwacz" 25.07.08, 09:02 Wciągające spać poszłam nad ranem,za oknem już jasno było ale książkę przeczytałam. Odpowiedz Link
minkipinki Iny Lorentz "Nierządnica" 25.07.08, 09:18 Tak wsiąkłam w to czytadło, że oderwałam się, kiedy skończyłam. Niby wszystko spodziewane, wystarczy przeczytać, to, co na okładce i wiadomo, co będzie dalej, ale nie przeszkadza to w sympatycznej lekturze. Odpowiedz Link
siostra_pelagia P.D.James-Całun dla pielęgniarki 25.07.08, 14:03 Tak dla przypomnienia, bo bardzo panią James lubię. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Ken Follet-Filary ziemi 25.07.08, 14:06 Na razie akcja rozwija się wolno. Zobaczymy co dalej. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Ken Follet-Filary ziemi 25.07.08, 14:26 siostra_pelagia napisała: > Na razie akcja rozwija się wolno. Zobaczymy co dalej. ja czuję, że tego jednak nie ruszę) Odpowiedz Link
moleslaw Tom Savage "Walentynki" 25.07.08, 15:34 Pisarka książek dostaje walentynki,takie trochę specyficzne z grozbami.No i tajemnicze telefony,podsłuch w mieszkaniu itd. Odpowiedz Link
minkipinki Re: Ken Follet-Filary ziemi 25.07.08, 17:19 chiara76 napisała: > siostra_pelagia napisała: > > > Na razie akcja rozwija się wolno. Zobaczymy co dalej. > > ja czuję, że tego jednak nie ruszę) > Potem jest lepiej, mi z początku też nie szło, a potem nie wiadomo kiedy przeczytałam. Odpowiedz Link
zorija Re: Chris Ewan "Dobrego złodzieja przewodnik po Pa 27.07.08, 08:08 po Paryżu. Drugie spotkanie z sympatycznym złodziejem. Odpowiedz Link
chiara76 zorija, możesz... 27.07.08, 10:52 zorija napisała: > po Paryżu. Drugie spotkanie z sympatycznym złodziejem. dać znać po lekturze, czy dużo Paryża w niej jest i ogólnie, jak się czyta? Zainteresowało mnie z racji niedawnej podróży do tego miasta,ale marzy mi się właśnie coś, w czym będzie trochę o mieście. Odpowiedz Link
negev56 Paul Auster - Nieczyste zagranie 27.07.08, 12:39 Jak piszą na okładce, twórca Trylogii nowojorskiej popełnił kryminał porównywany do książek Chandlera czy MacDonalda. Podobno znakomity... Odpowiedz Link
zorija Re: zorija, możesz... 28.07.08, 08:31 Opisów miasta czy zabytków nie ma. Ale książka fajna. Odpowiedz Link
sayonara2 Agatha Christie- Pierwsze,drugie..zapnij mi obuwie 28.07.08, 09:27 W roli glownej Hercules Poirot Odpowiedz Link
zorija Re: Stephen Cater "Biała nowa Anglia" 29.07.08, 08:40 Morderstwo na uniwersytecie, tyle że nie w Oksfordzie a w jakiejś pipidówie na południu USA. No i nie ma Morse'a Odpowiedz Link
moleslaw Dean Koontz "Inwazja" 29.07.08, 10:13 Wprawdzie miała być "Intensywność",ale mam nadzieję że się nie zawiodę. Odpowiedz Link
minkipinki Wagner "Księżyc z lodu" 30.07.08, 13:11 Mam mieszane uczucia po przeczytaniu tej książki - zabójstwa z premedytacją i morderstwa z wyrzutami sumienia; jakoś nie pasuje mi to wszystko. Odpowiedz Link
siostra_pelagia H. Coban-Bez pożegnania 30.07.08, 13:20 Nieustanne zniknięcia. No co kto lubi... Odpowiedz Link