sloggi 04.06.04, 10:34 W ten weekend będzie remontowana wschdnia jezdnia - może warto iść spojrzeć ostani raz na torowisko po pętli 2,23,24 ? Ostatni raz tramwaje kończyły tam bieg w roku 1960. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaciszanin Re: Plac Trzech Krzyży 04.06.04, 10:54 Jeśli zdrowie pozwoli, to na pewno się wybiorę albo pieszo, albo na rowerze, za jednym zamachem oglądając nową Beetovena. Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch Re: Plac Trzech Krzyży 04.06.04, 23:04 Będę jutro na pl. Trzech Krzyży ok. 11.30. Po południu jadę do Łodzi i nie wiem kiedy wrócę - już po sesji :-). Chętnie spotkałbym się z Wami. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanin Re: Plac Trzech Krzyży 05.06.04, 00:30 Jednak wybieram się rowerem - prawdopodobna trasa przejazdu od Ronda Waszyngtona, gdzie jestem umówiony o 11 to: Francuska, Zwycięzców, Wał Miedzeszyński, Most Siekierkowski, Trasa Siekierkowska, Beethovena, Sobieskiego, Belwederska, Al. Ujazdowskie, Agrykola, Myśliwiecka, Wiejska, Plac Trzech Krzyży, Nowy Świat, Al. Jerozolimskie, Szpitalna, Świętokrzyska, Tamka, Most Świętokrzyski. Niezapowiadani goście mile widziani. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanin Re: Plac Trzech Krzyży 05.06.04, 00:36 Aha. Tak przy okazji dodam, że jutro od 14 jeżdże na 4/115. Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch Re: Plac Trzech Krzyży 05.06.04, 15:20 Byłem na pl. Trzech Krzyży - pod asfaltem, który był już zerwany ukazała się zachowana cała stara pętla tramwajowa oraz tory biegnące w kierunku Nowego Światu oraz Książęcej. Tory nie zostały zerwane, tylko pokryte nowym asfaltem. Jest więc szansza, że za kilka lat, gdy się wytrze asfalt, znów ukażą się w całej okazałości. Potem (po spotkaniu z Iwem i "Vikarym") udałem się w moje rodzinne okolice, by ostatni raz zobaczyć pętlę "Solec-wiadukt", która właśnie jest rozbierana - kocie łby i tory są zrywane - całość pokryje wkrótce asfalt. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Trzech Krzyży 06.06.04, 15:55 Niestety wycięto rozjazdy Nowy Świat/Książęca - szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanin Re: Plac Trzech Krzyży 06.06.04, 16:26 Konieczność. Tam nowy asfalt najszybciej wbjałby się w tory pod ciężarem wjeżdżających/zjeżdżających samochodów i powstawałyby ubytki.. Odpowiedz Link Zgłoś