Dodaj do ulubionych

Przedszkole Montessori Grodzisk poszukiwane.

17.06.17, 22:53
Witajcie, niedawno przeprowadzilismy sie do Grodziska. Szukam przedszkola Montessori (syn wczesniej chodzil do takiego) znalazlam w okolicy Dmuchawca, Patisona i nowo otwierane Pieterko z bardzo konkurencyjna cena, ale bez konkretow. To ostatnie przedszkole bedzie dzialac przy przedszkolu Tosi i Franka. Jakies opinie o tych miejscach?
Obserwuj wątek
    • malibutpsa Re: Przedszkole Montessori Grodzisk poszukiwane. 03.11.17, 12:41
      Witaj. Nikt nie odpowiedział, szkoda... my obecnie tez się przeprowadzamy do Grodziska, syn tez chodzi w Wawie to Montessori i zastanawiam sie nad zmiana przedszkola aby było bliżej... Skorzystaliście już z któregoś ?
      • nati.155 Re: Przedszkole Montessori Grodzisk poszukiwane. 05.11.17, 20:40
        Witam, moje dziecko uczęszcza do Pięterka. Co prawda to dopiero początek przygody z monte, ale póki co jesteśmy zadowoleni. Dziecko uwielbia tam chodzić. Na pewno czuje się bezpieczne, akceptowane. Zawsze jest przebrane (jeszcze korzysta z pampersa) i najedzone. Także na pewno podstawowe potrzeby są świetnie realizowane. Jeżeli chodzi o samą metodę monte, to też nie mam zastrzeżeń. Panie są bardzo otwarte na dziecko, ciepłe i montessoriańskie :-) Grupa monte w przedszkolu dopiero wystartowała, ale dzieci już się polubiły, uczą się współpracować. Pomoce są na bieżąco uzupełniane/dokupywane. Na pewno warto odwiedzić wszystkie w.w. przedszkola i poobserwować pracę Pań (w jaki sposób rowiązują problemy, jakie mają podejście do dzieci), zachowanie dzieci, itp. Ja jako Mama mogę polecić Pięterko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka