Gość: a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.09, 18:33 Jak w temacie, ktoś ma któregoś z tych netbooków, jak się sprawdza? Jedne mają Win XP a inne podobno nowego Windowsa 7? Na co zwrócić uwagę przy kupnie? Dzięki Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: H.W. Re: Netbook Asus SeaShell, proszę o opinie IP: *.centertel.pl 10.11.09, 00:37 Tu jest recenzja www.netbookportal.pl/index.php/aepc/42-epcr/202-1005harec Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Netbook Asus SeaShell, proszę o opinie 10.11.09, 17:33 to nie jest recenzja tylko sprzepisanie danych technicznych Link Zgłoś
Gość: H.W. Re: Netbook Asus SeaShell, proszę o opinie IP: *.centertel.pl 15.11.09, 21:30 No coś ty. Dane techniczne są tutaj :) www.netbookportal.pl/index.php/aepc/49-epcdt/166-1005haspec Link Zgłoś
pursat Re: Netbook Asus SeaShell, proszę o opinie 10.11.09, 17:25 She sells SeaShells on the seashore. Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Netbook Asus SeaShell, proszę o opinie 15.11.09, 22:38 Syn 4 miesiace korzysta z Asus 1000H. Spisuje sie dobrze, nawet mozna grac w sporo starszych gier - np. Diablo II. Ram wymienilem na 2 GB, zeby nie przycinalo (tak zalozylem - wymiane zrobilem zaraz po kupnie sprzetu) jak w tle pracuje antywirus czy firewall. Link Zgłoś
Gość: a Re: Netbook Asus SeaShell, houston, mamy problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 19:32 A czy mogę prosić o porównanie 1005 ha i 1008 ha, tzn główne róznice to czas trzymania baterii i waga? czy jeszcze jakieś różnice na korzyść jednego czy drugiego? Dostałam dziś netbooka asus 1008 ha,bateria z tego co widzę to jest 6 h, a przy kupnie zastrzegałam że chodzi mi o tego co ma trzymać wg producenta 10 h. I jestem trochę w kropce. Link Zgłoś
Gość: R Re: Netbook Asus SeaShell, houston, mamy problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 20:20 Pisząc o moim notebooku producent podaje 6h, ale jest tam gwiazdka. W rzeczywisyości pracuje około 3,5 z włączonym netem przez wi-fi i aktywnym chłodzeniem. Producent podaje (stąd gwiazdka) max czas pracy na minimalnych parametrach (ciemna matryca, pasywne chłodzenie, wyłączone wifi, programy nieobciążające procesora). To normalne postępowanie producenta i nie jest podstawą reklamacji (patrz gwazdka). Link Zgłoś
Gość: a Re: Netbook Asus SeaShell, houston, mamy problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 20:34 Nie o to mi dokładnie chodziło, wiem że czas baterii w każdym urządzeniu(tak samo tel kom) jest mniejszy od tego co podaje producent(zastrzeżenia gwiazdek czyli sposób użytkowania)-co do tego nie mam żadnych zastrzeżeń. Chodzi mi o to, ze chyba się nie dokładnie dogadałam ze sprzedawcą, zastrzegałam, że chodzi mi o tą wersję, która wg producenta ma trzymać te 10,5h, czyli wersja 1005 ha (nie podałam tego magicznego numeru wersji, bo po prostu nie pamiętałam), oni chyba nie sprawdzili też dokładnie i zamówili tego 6h czyli model 1008 ha. Teraz mam problem, bo mozliwość zwrotu byłaby, tylko nie wiem czy jest sens. Może ten 1008 jest dużo lepszy od 1005, o czym nie wiem bo się nie znam- to jest teraz mój główny problem. Chociaż najbardziej zależało mi na jak najdłuższym trzymaniu baterii(podstawa moich poszukiwań- czyli w tym kryterium 1005 ha z baterią niby* 10,5h byłby pewnie lepszy) Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Netbook Asus SeaShell, houston, mamy problem 17.11.09, 23:56 Sprzedawca cie oszukal www.mobimaniak.pl/6686/ultracienki-eee-pc-seashell-1008ha-w-europie/ www.euro.com.pl/porownanie.bhtml?p1=149723510&p2=116152412&p3=143107964 Link Zgłoś
Gość: a Re: Netbook Asus SeaShell, houston, mamy problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 20:40 Już wyjaśniłam sprawę, zwróciłam poprzedni i kupiłam gdzie indziej tego o który mi chodziło, tym razem podałam pełną nazwę, zeby nie było żadnych wątpliwości :) Dzięki Link Zgłoś
flying_citron Re: Netbook Asus SeaShell, proszę o opinie 25.11.09, 15:01 generalnie Asusy są bardzo dobrymi kompami. Moja koleżanka i kuzynka mają asusy i są bardzo zadowolone:) Jeśli do końca się nie zdecydowałeś na zakup tego asusa możesz jeszcze dla pewności zajrzeć na swiatlaptopow.pl, ten sklep ma naprawdę duży wybór dobrego sprzętu, a przy wyborze laptopa najważniejsze jest żeby wiedzieć, do czego ma ten komp służyć jeśli do grania to powinien mieć dobrą grafikę:) No i wybierz najlepszy program dla siebie :) Tzn. który bardziej ci odpowiada czy XP, czy windows 7??:) Link Zgłoś
zawod_arz Re: Netbook Asus SeaShell, proszę o opinie 26.11.09, 13:05 jesli chodzi o notebook ogolnie, to zwaracam uwage na: musi miec minimum 10" miec dysk twardy a nie karte pamieciowa najlepiej aby mial mozliwosc wlozenia karty do internetu mobilnego do srodka a nie przez usb-stick oczywiscie procesor porzadny wbudowany dvd-rom jesli ma win xp to z gwarancja mozliwosci "update" na win 7 Link Zgłoś