Gość: kell Re: IBM a sprawa polska IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.01.04, 18:51 poczatek walki "gigantow"? czy to nie zbieznosc z planami microsoftu by reklamowach ich "badania" jaki linuks jest drogi? na jednej stronie bedzie, ze linuks jest drogi, na 2giej reklama ibm jaki to linuks jest super:) obie firmy maja zdecydowanie za duzo pieniedzy, ale ibm chociaz nie zniza sie do negatywnej reklamy. Link Zgłoś
gray Re: IBM a sprawa polska 18.01.04, 18:57 Gość portalu: kell napisał(a): > ale ibm chociaz nie zniza sie do negatywnej reklamy. może nie musi :) Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: IBM a sprawa polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 20:41 news.com.com/2009-1082-269157.html?tag=cd_mh www.guerrillanews.com/corporate_crime/doc411.html Link Zgłoś
Gość: kell Re: IBM a sprawa polska IP: 24.42.162.* 18.01.04, 21:55 ee.. ty znowu o tym samym. powtarzasz sie. tak samo ludzie powinni unikac samochodow od forda (i zaleznych firm), czy nie pic coca coli... Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: IBM a sprawa polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 23:29 temat jest - IBM a sprawa polska ... warto poznać chistorie tej firmy :) ps.na reklamówce tego "new world order" z linuxem jest łepek nomen-omen blondasek z niebieskimi oczkami .. słodziutkie nie :) ... Link Zgłoś
Gość: kell Re: IBM a sprawa polska IP: 24.42.162.* 18.01.04, 23:38 hyhy, pewnie, ze wolelibysmy pociagajaca brunetke (w czerwonym kostiumie z ogonem i rogami? - tak dobrze to maja chyba bsd-owcy;) zamiast blondyna. liczy sie gest, a ty sie czepiasz co tam bylo > 50 lat temu. nie rozdrapujmy takich rzeczy, bo tak samo mozna dojsc do wniosku, ze wszystko co niemieckie powinno byc potepione, bo przeciez oni uczynili wiecej zla niz 1 ibm. historia historia, ale gdy ja powtarzasz za kazdym razem gdy jest mowa o ibm, to jest to juz cos wiecej niz znajomosc historii. takie moje 2 grosze. Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: IBM a sprawa polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 01:57 Nie wszystko co niemieckie jest złe - przeciwnie osobiście bardzo lubie ten kraj,mam tam wielu znajomych .... Faktem jest to że koncern IBM wykozystywał przymusowych pracowników (niewolników) wielu z nich było polakami,ściśle współpracował z hitlerem szczerze mówiąc nie mam pojęcia o zarządzaniu i polityce takich koncernów ale wydaje mi się że niewiele się po prostu zmienili .. wiem że siemens,krupp .. itp mają te same "wspomnienia" ale nie można zapominac czegoś co miało miejsce 50 z hakiem lat temu,są ludzie którzy jeszcze to widzieli na własne oczy ... a już najbardziej wqrwia mnie hasło free,open ... w firmie która nastawiona jest tylko i wyłącznie na zysk,dla nich nie liczą się ludzie tylko pieniądze,zrobią Wszystko żeby je zarobić... jeśli IBM przejmie linuxa to bajki o wolnym i otwartym oprogramowaniu skończą jak pomysły marksa i engelsa (które w swoim załozeniu moim zdanem były dobre) paradoksem idealistycznych filozofi było dążenie do polepszenia stanu żeczy a efektem było uzyskanie totalnego chaosu i zagłady... Link Zgłoś
Gość: kell Re: IBM a sprawa polska IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.01.04, 02:13 hmm. ibm nie przejmie linuksa, bo linuksa nikt nie posiada, programy sa wypuszczane na licencji gnu/gpl sa jakgdyby wspolnym dobrem. programisci korzystaja z pracy innych, w zamian oddajach innym swoj kod, tak by nastepni programisci mogli uzywac/rozwijac go. jezeli mowisz o firmie, ktora posiada linuksa, to mowisz o firmie ktora napisala calosc linuksa (kernel + biblioteki + oprogramowanie) od zera. ibm moze promowac linuksa, moze zarabiac na linuksie (jak kazda firma z .com, a nie .org w adresie), ale linuksa nie posiada. na tym polega poniekad piekno linuksa i open source. Link Zgłoś
gray Re: IBM a sprawa polska 18.01.04, 23:46 firma heinkel, która podczas WW2 produkowała bombowce dziś robi systemy grzewcze itp. i jakoś nie widziałem żeby psy na niej wieszano... Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: IBM a sprawa polska 19.01.04, 00:02 Zecydowanie popieram idee WO, jednak jak czytam takie teksty to mi się niedobrze robi. Ten język jest rodem z Radia Maryja i Naszego Dziennika. To trąci parasektą. Jeśli wszyscy linuksiarze są tacy, nie chcę mieć z nimi nic wspólnego (aczkolwiek sam za Linuksa zamierzam się wziąć). „Troszkę ironiczne jest to, iż baner "Linux is everywhere" jest wykonany przy wykorzystaniu Macromedia Flash, który nie jest wolnym formatem. Z jednej strony dobrze, że wielkie koncerny interesują się OpenSource i GPL”. „Troszkę ironiczne” - he, he. Link Zgłoś
Gość: kell Re: IBM a sprawa polska IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.01.04, 02:17 oczywiscie, ale moge odniesc sie do dyskusji o przegladarkach i standardach. w lepszym swiecie, kazdy by bral do serca uwagi w3 i taka rzecz bylaby w jako np svg. problem w tym, ze w takim razie ta kampania bylaby kierowana juz do ludzi, ktorzy maja troche wspolego z osource (maly odsetek przegladarek wspiera svg). 'linux is everywhere', no coz to tylko slogan, ale sporo jest w tym racji. nie kazdy zdaje sobie sprawe, ze wpisujac onet.pl albo wp.pl, czy korzystajac ze swojego banku moze korzystac posrednio z linuksa. wiec moze 'linux is everywhere' pozdrawiam Link Zgłoś