Dodaj do ulubionych

Serwis Oszust

23.12.09, 09:59
Uwaga na nieuczciwe serwisy

To moja przygoda z firmą Com-Serwis2 z Radomia mieszczący sie na ulicy Żeromskiego9

W dniu 14grudzień 09r. Postanowiłem wybrać się do wyżej wymienionego servisu z zamiarem kupna używanego laptopa polesingowego.
Kontakt otrzymałem z ogłoszenia w gazecie anonse Radom widniało tam ogłoszenie latpopy polesingowe zadzwoniłem z pytaniem o owy sprzet i kazano mi przyjsć do com-serwis2. W poniedziałek 14grudnia około godziny 10 pojawiłem się w sklepie pytając o komputer sprzedawca zapytał mnie za jakie pieniążki chce lapka odparłem że 1200zł, wtedy kazano mi zjawić się o godz 13 wtedy przywiezie laptopa. Przyjechałem do sklepu około godz 13:20, wtedy pokazano mi jeden z modeli Hp,który został właśnie sprzedany lecz jak chce taki sam to mam zostawic zaliczke i laptop będzie przywieziony na godz 18 tak też się stało dostarczono mi laptop prawie pod dom. Po uruchomieniu wszystko działało ok do czasu gdy zauważyłem pare wad wtyk ladowarki był za gruby i nie pasował do otworu zasilania dlatego laptop wariował włączając naprzemian ładowanie zasilanie z baterii ,ładowarka była nie oryginalna grzała się do granic wytrzymałości po dalszym używaniu wykryłem że gdy zamykam pokrywe cos trzeszczy szkło matryca była pokruszona w dolnym prawym rogu to mnie przeraziło wyżuciłem 1200zł w szrota, po dalszych oględzinach zauważyłem że sruby w komputerze są tak powyrabiane jak by jakies dziecko próbowało rozbierac komputer a nie servis.Następnego dnia rano zdzwoniłem do pan Michała informując go o wykrytych wadach ten zas powiedzial ze jestem jak dziecko i wziołem laptop dla zabawy . Oczywiscie oddałem laptop we wtorek mówiąc że nie jest to laptop polesingowy lecz totalny złom. Pan Michał już nie stawiając się przyjął laptop mówiąc że wieczorem otrzymam inny model .Zgodziłem się i to był błąd. Odebrałem inny model Hp dv 2625eo wydawał sie lepszy lecz nie po 10dniach używania laptopa bardzo oszczędnie tylko do przeglądania internetu padła grafika i znów oddałem go sugerując że te laptopy są jakieś po poważnych awariach Pan Michał powiedział że sprzedaje takich ponad 300rocznie mam te słowa nagrane na dyktafonie ,i by zgłupiał jak by się psuły tylko dlaczego nie daja kwitu na sprzedany sprzęt tylko ustne zapewnienie o miesięcznej gwarancji. Wyobraźcie sobie Państwo ile z tych komputerów popsuło sie po miesiącu Ciekawe wydaje się też pochodzenie laptopów i nie legalny chandel Ciekawe co na to Urząd Skarbowy. Kontynując laptop został naprawiony lecz jak go dawałem pan Michał zapewniał o wymianie płyty głównej i o 6miesięcznej gwarancji ,która obiecał to też mam nagrane lecz nie dotrzymał słowa. Gdy poszedłem odebrac laptop 22grudnia laptop czekał naprawiony lecz nie chciano mi dać żadnej gwarancji a co dopiero pisemnej uzgodniłem ze ma być wymieniona płyta główna. Zobaczymy sprawdze tym razem czy dokonano faktycznie tej wymiany. ODRADZAM ZAKUP UŻYWANEGO SPRZĘTU ELEKTRONICZNEGO.
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: Serwis Oszust IP: 79.139.123.* 23.12.09, 10:53
      Używany sprzęt elektroniczny kupować można, niekiedy nawet trzeba
      (jeśli jest to dobry, sprawdzony, a niedostępny już w normalnym
      handlu model), trzeba to jednak robić "z głową", wiedzieć co można
      kupić, a czego nie.
    • Gość: kkk Re: Serwis Oszust IP: *.toya.net.pl 23.12.09, 10:55
      A czego się spodziewałeś za 1200??? Nie wiem jak u was w radomiu ale w
      łodzi są nowe laptopy ACER w carefour za 1300 i bezproblemowa gwarancja
      na 2 lata
    • Gość: sylvan Re: Serwis Oszust IP: 170.65.192.* 23.12.09, 14:44
      Bardziej ciekawe jest to, ze jak decydowales sie na zakup takiego
      laptopa jakos nie interesowalo cie ich pochodzenie i to czy jest to
      legalny czy nielegalny handel oraz co na to Urzad Skarbowy. Teraz
      nagle wielce Cie to interesuje.
    • Gość: 802.11n Re: Serwis Oszust IP: *.tpnet.pl 23.12.09, 15:02
      Za 1,2 tys. zł można wyrwać nówkę: tr.im/Iqp4
    • tiges_wiz Re: Serwis Oszust 23.12.09, 16:45
      no to wszyscy wiedza, kto sledzi wiadomosci, ze HP jest w ogonie jezeli chodzi o
      awaryjnosc. ciekawe co za dwa lata zrobi ta firma spamerska, jak jej 25% sprzetu
      wroci. Chyba ze wczesniej zwina interes ;)

obrazki.elektroda.net/23_1258664990.jpg
    • marzycielxx Re: Serwis Oszust 23.12.09, 17:55
      Wszystko było by ok gdyby te laptopy były polesingowe z oczywistymi sladami użytkowania i nie były naprawiane ale one sa po totalnych awariach i zrobione na tzw sztuke sprzedać zapomnieć
      a serwis wydawał się uczciwy są już spory czas na rynku.
    • marzycielxx Re: Serwis Oszust 01.01.10, 20:49
      Odebrałem laptopa z servisu , który nie został naprawiony zaraz po włączeniu
      grafika rozgrzała się do 90st. Laptop wyłączał się
      po zgłoszeniu oddano mi pieniądze... teraz wiem że nie kupuje sie uzywanych
      laptopów dziwnego pochodzenia ,kupiłem nowego lenovo jest świetny
      • marzycielxx Re: Serwis Oszust 01.01.10, 20:58
        jedno jest pewne że laptopy firmy HP to złom totalny wszędzie mówią o ich
        awaryjności, szczególnie paviliony.
        • pursat Re: Serwis Oszust 02.01.10, 09:22
          Poważnie?
          Mam taki pięcioletni złom firmy HP, tylko że ani razu mnie nie
          zawiódł. Ale podejrzewam, że tylko udaje i zbiera siły na jakąś
          poważną awarię.
          Przepraszam za mojego laptopa, który w ten haniebny sposób naruszył
          twoją profesjonalną opinię, że "laptopy firmy HP to złom totalny".
          Za karę natychmiast go sprzedam.
          PS. W imieniu wszystkich posiadaczy HP-ków dziękuję za ostrzeżenie.
          • marzycielxx Re: odp do pursat 08.01.10, 21:23
            pursat masz ciekawe poglądy na to co czytasz , rozbawił mnie ten tekst cytuje
            ....mam taki piecioletni złom firmy HP ,tylko że ani razu mnie nie zawiódł. Ale
            podejrzewam, że tylko udaje i zbiera siły na jakąś poważną awarię. itd
            -powinieneś cieszyć sie że posiadasz udany model HP
            lapki Hp są awaryjne szczególnie modele dv lecz firma zawsze jest numer 1 w
            Światowym rankingu sprzedaży komputerów. W Polsce w ubiegłym roku zajeła
            1-miejsce 22%, potem jest acer ,toshiba ,asus, dell,samsung.

Osobiście podobają mi sie HP robią ładne mocne laptopy , moja opinia dotyczyła
            tego nieszczęsnego modelu dv , który był pewnie już wcześniej naprawiany wiele
            razy a serwis naprawił go po to by sprzedać.
        • Gość: 802.11n Re: Serwis Oszust IP: *.multimo.pl 02.01.10, 09:58
          W pracy od paru lat mam cztery laptopy HP. Nie jest to co prawda
          reprezentatywna próba, ale jak na razie żadnemu nic się nie stało.
          Siostra też ma HP od paru lat i cały czas działa.
    • Gość: surREvival Re: Serwis Oszust IP: 170.65.192.* 04.01.10, 12:40
      Trafilem niedawno na ranking producentow laptopow. Glownie chodzilo
      o to, ktore sa najmniej awaryjne.
      O ile dobrze pamietam, cztery pierwsze miejsca wygladaly tak:
      1. Lenovo
      2. Asus
      3. Toshiba
      4. HP
      • pursat Re: Serwis Oszust 04.01.10, 13:01
        Rankingi :-) :-) :-) Jest ich mnóstwo a wyniki na ogół zależą od
        sponsora.
      • tiges_wiz Re: Serwis Oszust 04.01.10, 13:06
        zle pamietasz
        • krzysztofsf Re: Serwis Oszust 04.01.10, 15:03
          tiges_wiz napisał:

> zle pamietasz

A jaki jest ranking najmniejszej awaryjnosci ?
          • tiges_wiz Re: Serwis Oszust 04.01.10, 15:24
            www.pcworld.pl/news/352699/Laptopy.Apple.bardziej.zawodne.niz.Asus.Toshiba.i.Sony.html
            bylo juz nie raz. te badanie wygladaja na powazniejsze.
            • pursat Re: Serwis Oszust 04.01.10, 15:41
              No to tu masz inny ranking niezawodności:
              osnews.pl/ranking-nie-zawodnosci-komputerow-asus-na-szczycie/
              Pokrywa się tylko pierwsza pozycja. Asus.
              A co ciekawe prawie wszyscy moi znajomi, którzy mają Asusy, klną na
              czym świat stoi i odgrażają się, że to był ich ostatni zakup w tej
              firmie.
              Ranking to fajna rzecz. Tylko gdzie znaleźć wiarygodny?
              • tiges_wiz Re: Serwis Oszust 04.01.10, 15:51
                zalezy jak to bylo badane. bo w moim jest dokladne info. badane byly komputery 2
                i 3 letnie. w tym twoim to wlasciwie nie wiadomo co ;)
                • pursat Re: Serwis Oszust 04.01.10, 16:13
                  Wiadomo. Dalej jest link do angielskojęzycznej strony firmy
                  Rescuecom zajmującej się naprawą. Ranking jest oparty na
                  ststystykach tego co naprawiają. Jak chcesz to sobie poczytaj.
                  Ani trochę nie zależy mi na licytacji - czyj ranking jest lepszy.
                  Chcę ci tylko pokazać że nie ma większego sensu wyrabianie sobie
                  opinii o sprzęcie na podstawie rankinków. Jeden przyjmuje takie
                  warunki oceny, inny takie. Wszystkie będą subiektywne dopóty, dopóki
                  ktoś nie ustali wspólnych warunków. Wystarczy że na jeden rynek
                  dotarczą lepsze Asusy, na inny gorsze (tańsze - bo takie jest
                  zapotrzebowanie) i cały ranking bierze w łeb.
                  • tiges_wiz Re: Serwis Oszust 04.01.10, 16:31
                    no to trzeba brac poprawke ;)
                    dlatego wazniejsze sa tez warunki gwarancji i miejsce serwisu ;)
                    • Gość: Raba Re: Serwis Oszust IP: *.chello.pl 06.01.10, 23:14
                      a ja kupuje tylko uzywane i jeszcze nigdy sie nie zawiodlem. Sa lepsze
                      niz nowe , znacznie tansze i niezawodne. Ale ja kupuje TYLKO DELL. Nie
                      dotykaj HP, czy acera z biedronki. Jezeli wplacasz zaliczki, umawiasz
                      sie na wieczor, nie dostajesz zadnego kwitu, to sam sobie jestes
                      winien. A myslalem, ze tak naiwnych ludzi juz nie ma ! Czy w
                      dzisiejszych czasach trzeba wdawac sie w handel pokatny. ? Chlopie
                      zastanow sie . Za 1200 zl masz swietny sprzet bez zadnej partyzantki i
                      czyjejkolwiek łaski.
                      • Gość: Kuba Re: Serwis Oszust IP: *.cal.pl 06.01.10, 23:43
                        dzięki za ostrzeżenie
                      • Gość: terefere Re: Serwis Oszust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 00:01
                        > a ja kupuje tylko uzywane i jeszcze nigdy sie nie zawiodlem. Sa
                        lepsze
                        > niz nowe , znacznie tansze i niezawodne
                        Ty to masz łeb chłopie! Tylko nie mów tego za często bo jak się
                        ludziska dowiedzą, że używane jest lepsze niż nowe to ceny używanych
                        strasznie podskoczą. Spekulanci zaczną wykupywać nowy sprzęt ze
                        sklepów i sprzedawać z zyskiem jako używany (czyli lepszy).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka