Dodaj do ulubionych

Wymagania sprzętowe Windows 7

IP: *.chello.pl 05.03.10, 19:35
Mam procesor Athlon 3500+, płytę Asus M2N-E AM2, 2GB RAM DDR2, kartę graficzną Radeon 4670 1GB DDR3. Czy nie będzie problemów z obsługą Windows 7? Jeśli taka konfiguracja wystarczy, to wziąć wersję 32-bit, czy 64-bit?
Obserwuj wątek
    • tiges_wiz Re: Wymagania sprzętowe Windows 7 05.03.10, 23:18
      bedzie dzialac, choc przydaloby sie conajmniej 2 GB RAM.
      na podobnej konfiguracji chodzila wersja RC.
      Co do 32 czy 64 bit. jak chcesz uzywac 64 bitowych aplikacji to zainstaluj werje
      64 bitowa. jak masz zwykle program to nie ma co przechodzic na 64 bity.
      • r0ger Re: Wymagania sprzętowe Windows 7 06.03.10, 22:28
        Ja bym jednak przeszedł...
        • Gość: king Re: Wymagania sprzętowe Windows 7 IP: *.chello.pl 09.03.10, 19:20
          jak chcesz miec klopoty to przejdz. ! Mam niestety 64 bity i byla to
          moja najgorsza decyzja, klopot z modemem gsm nie do rozwiazania, ze
          skypem w koncu jakos dalem rade, problem z innymi ulubionymi
          aplikacjami. Nigdy wiecej !!!
          • pursat Re: Wymagania sprzętowe Windows 7 09.03.10, 20:12
            "jak chcesz miec klopoty to przejdz.!"
            Jak ja lubię takie opinie :-)
            Powinieneś raczej napisać: Jak chcesz mieć kłopoty to kup sobie
            modem taki jak ja kupiłem i wtedy dopiero przejdź.
            To że ty masz problemy nie oznacza, że muszą zaraz dotknąć
            wszystkich. Ja też mam 64 bitowy system i żadnych problemów
            sprzętowych czy programowych.
            No chyba że być powinny... Może coś źle zrobiłem.
    • Gość: art Re: Wymagania sprzętowe Windows 7 IP: *.chello.pl 10.03.10, 14:02
      Ten mój sprzęt jest już niezbyt nowy, ale poza procesorem nie jest źle. Jednak np. Crysis chodzi słabo graficznie, a na XP bez problemu można było obsługiwać na wysokich parametrach.
    • Gość: xxxxx Re: Wymagania sprzętowe Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 11:04
      Wymagania sprzetowe? Czego? Systemu czy oprogramowania którego będziesz używać? Bo to zupełnie inne rzeczy.

Np. XP ma wymagania CPU co najmniej PentiumII(>233MHz) i 128MB RAM.
      I faktycznie goły system bez SP zadowoli się 80MB RAM, z SP3 120MB, ale po zainstalowaniu prostej zapory i antywirusa, kilku sterowników firmowych bez otwartych programów potrzebuje już 270MB.
      Jak się chce popracować z jakimś prostym edytorem tekstu to już potrzeba ok. 350MB, a jak poserfować w internecie to ok. 450MB(i tu już zaczyna się zapotrzebowanie na moc procesora/flash/).
      A piszę tu o najbardziej podstawowych funkcjach komputera.

Moja rada zobacz jakie wymagania ma oprogramowanie jakiego chcesz używać

PS. nigdy nie zapomnę mojego kolegi który z uporem maniaka jakieś 7 lat temu wciąż zmieniał procesor na mocniejszy, kartę graficzną na wydajniejszą i dziwił się czemu wciąz może edytować tylko około 20minutowe filmy z kamery cyfrowej (nie docierało do niego że ograniczenie rozmiaru pliku w 32 bitach to 4GB, a godzina nagrania z DV to było 13GB)

• Gość: Gupik Re: Wymagania sprzętowe Windows 7 IP: *.123.185.97.koba.pl 15.03.10, 16:43
        mam pytanie do osób które instalowały Win 7, ile miejsca zajmuje czysty świeżo zainstalowany system ??
        • Gość: Gupik Re: Wymagania sprzętowe Windows 7 IP: 109.231.56.* 19.03.10, 17:22
          czy naprawdę nikt z was nie instalował Win 7 i nie umie odpowiedzieć na te pytanko ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka