robert8888 21.02.04, 18:23 W jaki sposób wysłać znajomej plik mp3 który ma 4 Mb i w całości nie może być wysłan pocztą (ograniczenia poczty email). Oczywiście chcę wysłać to poprzez net? Miał ktoś taki problem? Robert Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: xyz Re: dla znawców tematu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 18:25 Spróbój przez GG ja tak przesyłałem z kumplem film ok 500 megowy i sie udało Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dla znawców tematu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 22:31 W oknie dialogowym w tym w którym piszesz dialogi masz na dole przycisk menu i jak go rozwiniesz to masz opcje wyślij plik i wybierasz dany plik który chcesz wysłać. Ale może być mały problem jeżeli oba gg sa za skutecznymi blokadami typu firewire(czy jak to się pisze) w przeciwnym razie nie ma najmniejszego problemu Link Zgłoś
beata_ Re: dla znawców tematu 21.02.04, 18:26 Spróbować zawiesić gdzieś na serwerze, żeby sobie ściągnęła...nie wiem, czy taka interia np. wpuszcza mp3 Link Zgłoś
Gość: iwi Re: dla znawców tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 19:14 podziel i wyslij w 2 czesciach Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: dla znawców tematu IP: *.visp.energis.pl 21.02.04, 20:55 poczta.pf.pl - załącznki BEZ OGRANICZEŃ. Link Zgłoś
Gość: May79 Re: dla znawców tematu IP: *.acn.waw.pl 21.02.04, 23:35 Zaloz konto na www.edysk.pl (25 MB za darmo), tam nagraj i daj jej adres i haslo konta - sama sobie zgra. Link Zgłoś
tommas Re: dla znawców tematu 22.02.04, 21:27 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > poczta.pf.pl - załącznki BEZ OGRANICZEŃ. poczytaj regulamin - zał. do 2,5 MB Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: dla znawców tematu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 14:23 tommas napisał: > Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > > > poczta.pf.pl - załącznki BEZ OGRANICZEŃ. > > poczytaj regulamin - zał. do 2,5 MB Wysłałem z jednego konta pf na drugie pf - na próbę - ponad 10-MB(!) maila (trzy piosenki mp3). czywiście operacja" zakończyła się sukcesem. Link Zgłoś
Gość: bolo Re: dla znawców tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 23:34 poprostu.net podobno do 100mB Link Zgłoś
barracuda7110 Re: dla znawców tematu 21.02.04, 23:38 Zainstaluj sobie winrar'a i spakuj ten plik dzieląc go na mniejsze. Np. na 2 po ok. 2 mb. Link Zgłoś
Gość: mindcrack znawcy...??? IP: 66.98.170.* 22.02.04, 00:11 bylo wyraznie napisane "do znawcow" a nie lamerow.Te wszystkie wasze odpowiedzi to o kant d... rozbic. O najprostszym uostepnianiu plikow w sieci pewno zaden z was nigdy nie slyszal Link Zgłoś
Gość: Lamer lamer do lamera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.04, 01:36 Gość portalu: mindcrack napisał(a): > bylo wyraznie napisane "do znawcow" a nie lamerow.Te wszystkie wasze > odpowiedzi to o kant d... rozbic. > O najprostszym uostepnianiu plikow w sieci pewno zaden z was nigdy nie slyszal Ty nie-lamer to udostepnij mi cos na twoim kompie - bez tych sposobow co to o "kant d... rozbic" czekam niecierpliwie przekonaj nas ze potrafisz Link Zgłoś
Gość: mindcrack mindcrack do lamera IP: 66.98.170.* 22.02.04, 11:36 Gość portalu: Lamer napisał(a): > to udostepnij mi cos na twoim kompie - bez tych sposobow co to o "kant d... > rozbic" > > czekam niecierpliwie > przekonaj nas ze potrafisz > drogi misiu, jak tylko znajde Cie w logach GW udostepnie sobie i innym cos na Twoim kompie...byc moze nastepnym razem nie bedziesz juz na to tak niecierpliwie czekal Link Zgłoś
yasny Re: mindcrack do lamera 22.02.04, 13:09 Gość portalu: mindcrack napisał(a): > drogi misiu, jak tylko znajde Cie w logach GW udostepnie sobie i innym cos na > Twoim > kompie...byc moze nastepnym razem nie bedziesz juz na to tak niecierpliwie czek > al > > udostepnij tez na moim, mam ytle ciekawych rzeczy, a nie wiem jak to zrobic ... Link Zgłoś
Gość: Lamer Lamer ^ n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.04, 16:34 Gość portalu: mindcrack napisał(a): > drogi misiu, jak tylko znajde Cie w logach GW udostepnie sobie i innym cos na > Twoim kompie... Ech ty znawco od siedmiu bolesci.Nie dajesz rady to uciekasz od tematu. Zapomniales kto to napisal ? : > O najprostszym uostepnianiu plikow w sieci pewno zaden z was nigdy nie > slyszal Pomyliles udostepnianie w sieci z przesylaniem w necie (o to koledze chodzilo) a teraz wykrecasz kota ogonem. Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: mindcrack z przydomkiem wesoły 22.02.04, 17:30 Gość portalu: mindcrack napisał(a): > drogi misiu, jak tylko znajde Cie w logach GW udostepnie sobie i innym cos na > Twoim > kompie...byc moze nastepnym razem nie bedziesz juz na to tak niecierpliwie czek > al A wesoły dlatego, że jak się gdzieś pokaże, to go zaraz wysmieją :D Powiedz co jest prostrzego w instalowaniu jakiegoś programu p2p, od podzielenia pliku na 2-3 części i wysłanie go w 3 załącznikach? Tylko proszę o logiczne, jesli potrafisz, wytłumaczenie. Jeśli nie dasz rady zrobic tego logicznie, nie odzywaj sie, bo znów będę się tarzał ze śmiechu :D PS Co Ty q*** wiesz o logach. <przepraszam jesli uraziłem czyjeś uczucia, uzywając gwiazdek:)> Link Zgłoś
jp.hi Re: mindcrack z przydomkiem wesoły 22.02.04, 21:37 Wreszcie masz koktajl ludzka sygnaturke, gratuluje :) Link Zgłoś
yasny Re: mindcrack z przydomkiem wesoły 22.02.04, 23:14 jp.hi napisał: > Wreszcie masz koktajl ludzka sygnaturke, gratuluje :) > moim zdaniem jest idiotyczna :-/ takm podejsciem nikogo nie przekonasz - wrecz przeciwnie, wlasnie od takich hasel rozpoczynaja sie najglupsze dyskusje w temacie: linux kontra win Link Zgłoś
Gość: mindcrack Re: mindcrack do lamerow IP: 66.98.170.* 23.02.04, 00:36 @Lamer > Pomyliles udostepnianie w sieci z przesylaniem w necie (o to koledze >chodzilo)a teraz wykrecasz kota ogonem. Ja bardzo dobrze zrozumialem o co "koledze" chodzilo a Ty znowu wypowiadasz sie na temat o ktorym nie masz najmniejszego pojecia.Dlatego spiesze Ci doniesc, ze Twoje udzialy sieciowe sa dostepne zarowno w LANie jak i w netcie.Wystarczy tylko znac IP i nazwe udzialu. Wracaj lepiej do wypalania swoich kradzionych filmikow :( @koktajl itd. >Tylko prosz? o logiczne, jesli potrafisz, wyt?umaczenie. Je?li nie dasz rady >zrobic tego logicznie, nie odzywaj sie, bo znów b?d? si? tarza? >ze ?miechu :D Tarzac sie ze smiechu to moge ja czytajac wypowiedzi takich "znawcow" jak Ty. >Powiedz co jest prostrzego w instalowaniu jakiego? programu p2p, od >podzielenia pliku na 2-3 cz??ci i wys?anie go w 3 za??cznikach? > Prostsze jest napewno udostepnienie CALEGO pliku na jednym kompie,i zamapowenie udzialu sieciowego(przez net) na drugim,wg schematu \\ip\nazwa udzialu ,ale zrozumienie tego zapewne przekracza Twoje zdolnosci intelektualne. > Co Ty q*** wiesz o logach. Sadzac po Twoich wypowiedziach znacznie wiecej od Ciebie.Biorac tez pod uwage ze na serwerach Gazety chodzi Apache w polaczeniu z Oracle moglbym Ci duzo powiedziec o roznych niedopracowaniach tego polaczenia(jak i poszczegolnych jego skladnikow) ale po pierwsze to Forum nie jest odpowiednim miejscem do tego,po drugie podejrzewam ze i tak bys nie zrozumial,tak samo jak i tego ze stosowane tutaj Tivoli i Intrusion Manager maja swoje niedociagniecia.Czyli krotko mowiac przy odpowiednim nakladzie pracy i czasu zajrzenie do logow serwera Gazety byloby jak najbardziej mozliwe. P.S.Jesli Twoja znajomosc Linuxa (niech zgadne-masz go od wczoraj?) jest taka sama jak Windows,to daruj sobie wprowadzanie ludzi w blad swoimiwypowiedziami na Linux-Forum. Pozdrawiam wszystkowiedzaca L A M E R I E mindcrack Link Zgłoś
koktajl_molotowa lamer do mindcrack 23.02.04, 15:20 > W jaki sposób wysłać znajomej plik mp3 który ma 4 Mb... To sa pierwsze słowa w tym wątku. Jeśli uważasz, że dla jednorazowaego udostepnienia pliku warto sie bawić, to jesteś chyba niezłym majsterkowiczem-gawędziarzem. Pomysł dzielenia pliku i wysłania podzielonego + odebranie i ponowne scalenie = 3min (jak ktos niekumaty). Instalacja, konfiguracja, pytanie na forum "jak mam zrobic, żeby działało mi..." = ok. 3 dni. i ty mówisz, że to jest proste? Zastanów się, czy ktoś kto bez problemu udostepni na swoim kompie plik, dla komputera nie bedącego w tej samej sieci lokalnej (ja zrozumiałem, że te komputery nie należą do jednej sieci blokowej/osiedlowej, inaczej na CD-RW by nagrał i podrzucił koleżance) zadał by takie pytanie. PS Może lepszym jesteś specem od Linuksa ode mnie, prawdopodobne, ale ja potrafię czytać i rozumieć, ty-nie wiem. Link Zgłoś
Gość: Erwin BulletProof FTP Server 2.21 IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 22.02.04, 23:21 Moze skorzystasz z mozliwosci jakie doaje postawienie wlasnego serwera ftp. Proponuje Ci na pocztaek zaczac od tego download.chip.pl/download_74908.html Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: BulletProof FTP Server 2.21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 01:04 Zadziwiające. Wątek się rozrasta a prostej rady nie ma. Polegli nawet Piecyk i Koktajl :-). A wystarczy ten pogardzany Outlook Express. Narzędzia -> konta -> poczta -> właściwości: zaznaczyć "podziel wiadomości większe niż..". Proponuję 3500KB. Odbieranie takich załączników: zaznaczyć wiadomości opisane 1/3, 2/3, 3/3: -> wiadomości -> połącz i dekoduj. W nowym oknie: plik -> zapisz. Należy pamiętać, że wysyłany załącznik jest o ok. 40% większy niż na dysku i przy większych plikach problemem może być pojemność darmowych skrzynek, na wp np. 10MB. Przy okazji, jeżeli jeszcze ktoś tego nie zrobił należy wyłączyć okienko podglądu bo niezdekodowany plik zamuli nam system. Widok -> układ: odznaczamy "pokaż okienko podglądu" Pozdrawiam, Mirek. Link Zgłoś
Gość: Erwin Re: BulletProof FTP Server 2.21 IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 23.02.04, 21:21 Sorki, zapomnialem ze Outlock to kombajn i dzieki niema mozna wyslac wszytsko w taki prosty sposob jak ty to opisujesz Mirku. Jest to tak proste i oczywiste ze az banalne. A ja tutaj wyskoczylem z serwerem ftp, ktorego postawienia zajmuje az 1.5 minuty. No ale skad moglem wiedziec skoro uzywam nKuriera....a to nie to co taki Outlock i "Narzędzia -> konta > -> > poczta -> właściwości: zaznaczyć "podziel wiadomości większe niż..". Proponu > ję > 3500KB. Odbieranie takich załączników: zaznaczyć wiadomości opisane 1/3, 2/3, > 3/3: -> wiadomości -> połącz i dekoduj. W nowym oknie: plik -> zapisz. > Należy > pamiętać, że wysyłany załącznik jest o ok. 40% większy niż na dysku i przy > większych plikach problemem może być pojemność darmowych skrzynek, na wp np. > 10MB. Przy okazji, jeżeli jeszcze ktoś tego nie zrobił należy wyłączyć okienko > podglądu bo niezdekodowany plik zamuli nam system. Widok -> układ: > odznaczamy "pokaż okienko podglądu". To rzeczywiscie wyglada mi na prosty i szybki sposob. --- Outlock rules Link Zgłoś
barracuda7110 Re: BulletProof FTP Server 2.21 23.02.04, 22:59 Wyszedłem z założenia, że każdy (no prawie...) ma winrara i umie kliknąć prawym przyciskiem myszy na pliku i kazać programowi spakować go wcześniej zmieniając jedno ustawienie... cholernie skomplikowane :-/ Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: BulletProof FTP Server 2.21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 00:36 Powyższe sarkastyczne uwagi są nie na miejscu. Przypuszczam, że dla większości zaglądających na na to forum osób rada "postawić serwer ftp" jest dużo bardziej niezrozumiała. A co z biedakiem, który postawi ftp na lanie albo mając dynamiczny IP? Będziemy mu pisali o forwardingu i no.ip? Nawet dzielenie plików winrarem sprawia wielu osobom kłopot. Natomiast OE używają niemal wszyscy i zmiana ustawienia (jednego) załatwia wysyłanie kilkumegowych załączników (zwykle najczęściej i tak chodzi tu o utwór w mp3). Dodam jeszcze, że domyślnie OE ma ustawione wysyłanie w formacie html a wtedy połączenie plików u odbiorcy następuje automatyczne, nie jest potrzebne "połącz dekoduj". Na koniec przytoczę fragment posta, który zapoczątkował wątek: "W jaki sposób wysłać znajomej plik mp3 który ma 4 Mb i w całości nie może być wysłan pocztą (ograniczenia poczty email)" Okazuje się, że można ominąć ograniczenia poczty i to w samym programie pocztym. Pozdrawiam, Mirek. Link Zgłoś
Gość: R2 Re: dla znawców tematu IP: *.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 24.02.04, 08:18 spakuj go rarem lub zipem i podziel na dwie części i problem z głowy. to proste Link Zgłoś
robert8888 Re: dla znawców tematu 26.02.04, 13:43 Dzięki wszystkim z pomoc (no i poświęcenie swego czasu w celu rozwikłania problemu). Faktycznie mogłbym podzielić ten plik na części, tyle że jakbym miał to tłumaczyć odbiorcy jak to połączyć (laikowi w tych sprawach ) to chyba bym wolał nagrać to na płytkę CD i wysłać pocztą. Na szczęście wysłałem przy pomocy GG. Dzięki wszstkim jeszcze raz za pomoc. Link Zgłoś
franzmaurer Re: dla znawców tematu 26.02.04, 14:07 robert8888 napisał: > tyle że jakbym miał to tłumaczyć odbiorcy jak to połączyć (laikowi w tych > sprawach ) to chyba bym wolał nagrać to na płytkę CD i wysłać pocztą. Następnym razem postaja się o jakiś program typu 'splitter' np. Master Splitter dzielisz nim nawet kilkudziesiecio megowy plik na kawalki o zdefiniowanych rozmiarach i wybierasz opcje 'create .bat file' czyli zrobienie pliku wsadowego. Nawet zupełny laik poradzi sobie z takim czyms - po prostku klika plik .bat i automagicznie robi mu sie na dysku .mp3 :)) Link Zgłoś
maciejpoczta Re: dla znawców tematu 26.02.04, 14:55 To normalne. Wystarczy odpowiedni tytuł wątku np: Dla znawców tematu. aby "znafcy" wzięli się za łby. Rozpętaliście Panowie dyskusję na temat mający mało wspólnego z problemem, który przedstawił Autor wątku, w dodatku nie podając rozwiązania tak prostego problemu, jak podział pliku na części. Zaraz znowu pojawią się, przy okazji kolejnego postu pt "jak ustawić stronę w IE", odzywki typu poszukaj w archiwum, to było wiele razy wałkowane, nie zawracaj głowy itd. Otóż moi Panowie to po części Wasza wina. Zastanawialiście się kiedyś, jak osoba mało obeznana z nawigacją w internecie (a takie osoby piszą z reguły podobne posty) ma znależć rozwiązanie swojego problemu w archiwach, gdzie w wątkach zawierających powiedzmy 20 postów 19 jest nie na temat, a ten jeden zawierający odpowiedź jest niewiarygodny, bo Autor na zakończenie niepochlebnie wyraził się o innym forumowiczu i został za to zmieszany z błotem, a jego znajomość rzeczy, delikatnie mówiąc poddana w wątpliwość? Link Zgłoś
Gość: zgryzliwy Re: dla znawców tematu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 03:59 maciejpoczta napisał: >...w dodatku nie podając rozwiązania tak prostego problemu, jak podział pliku > na części. czytales aby te odpowiedzi ? bo bylo to juz na poczatatku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=10914616&a=10915411 Link Zgłoś