Dodaj do ulubionych

Uruchamianie cykliczne programu

IP: 62.233.166.* 03.03.04, 12:23
Szukam jakiegoś programiku który cyklicznie (np. co 2,3 minuty) uruchamiałby
inny program. Jest coś takiego?
Obserwuj wątek
    • gray Re: Uruchamianie cykliczne programu 03.03.04, 12:40

windows - harmonogram zadań
      unix/linux - cron
      • Gość: Wasax Re: Uruchamianie cykliczne programu IP: 62.233.166.* 03.03.04, 13:38
        No właśnie harmonogram nie daje możliwości uruchamiania czegoś np. co minutę :(
        Dlatego szukam programu...

Ale dzięki za odzew.
        • Gość: pollak Re: Uruchamianie cykliczne programu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 16:24
          Spróbuj może coś tego typu (sam nie próbowałem).

www.kalab.com/freeware/cron/cron.htm
          • Gość: Wasax Re: Uruchamianie cykliczne programu IP: 62.233.166.* 03.03.04, 16:58
            Wygląda bardzo obiecująco. Tylko troche niepokoi mnie konfiguracja polegająca
            na edycji jakiegoś pliku. Ale spróbuje z tym powalczyć. THX.

Jeśli ktoś jeszcze zna podobny program pod windows (z interfejsem) to byłbym
            bardzo wdzięczny za info.
            • Gość: pollak Re: Uruchamianie cykliczne programu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 18:33
              Gość portalu: Wasax napisał(a):

> Tylko troche niepokoi mnie konfiguracja polegająca na edycji jakiegoś pliku.

Dlaczego? Wpisy w crontabie są banalnie proste. Nie ma się co przerażać.
        • gray Re: Uruchamianie cykliczne programu 03.03.04, 18:23

w windowsie xp, w programie 'zaplanowane zadania', w opcjach zaawansowanych
          zadania zaplanowanego można ustawić powtarzanie zadania co zadaną ilość minut.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka