Dodaj do ulubionych

Rimini - jakie plaże?

IP: *.imgw.pl 20.07.06, 14:38
Wybieram się do Rimini w połowie września, to mój pierwszy wyjazd do tego
kurortu. Czy mógłbym prosić o informację na temat jakości plaż i czystości
wody w tym miejscu. Czy plaże w Rimi są płatne i czy wrzesień to nie jest aby
za późno aby załapać się na ładną pogodę? Wybrałem wrzesień bo ceny hoteli w
tym miesiącu są o wiele niższe niż w lipcu czy sierpniu.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Rimini - jakie plaże? 20.07.06, 14:54
      Tu masz statystyki pogodowe.
      uk.weather.com/weather/climatology/ITXX0148?x=10&y=6
      Plaze sa platne, ale takze te bezplatne / co do szczegolow wypowiedza sie inni:
      bylam wiele lat temu /.
      • ennka Re: Rimini - jakie plaże? 20.07.06, 19:27
        Plaża w Rimini jest duża ,piaszczysta .Woda lekko opalizująca, bo podłoże jest
        piaszczysto-muliste.Kąpać można się bez obaw,chociaż czasami , przy dużym
        wietrze ,potrafi jakiś smieci nanieść.
        Większa część plaży jest platna, z parasolami i leżakami.
        Są fragmenty bezpłatne, ale nie zagospodarowane.
        Trzeba przynieść własny leżak ,albo zadowolić się ręcznikiem.
        • Gość: aga! Re: Rimini - jakie plaże? IP: *.kopnet.pl 21.07.06, 17:18
          Rimini bardzo fajny kurort .Wszystkie wakacje tam spędzone mile
          wspominam.Natomiast woda w morzu ......! Pozostawiam bez komentarza! Będąc
          ostatnio raz kąpalam się w morzu ,resze w hotelowym basenie przesiedzialam .
          • Gość: aga! Re: Rimini - jakie plaże? IP: *.kopnet.pl 21.07.06, 17:19
            Ładniejsze plaże są w Rosolia mare .Morze jest o wiele czystrze!
            • Gość: Anke Re: Rimini - jakie plaże? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.06, 18:18
              ja byłam w Rimini w zeszłym roku i codziennie chodziliśmy na bezpłatną plażę (w
              Miramare), a później dopiero dobijaliśmy się w basenie hotelowym. cóż...morze
              nie jest takie jak w Chorwacji, ale też jest czyste. nikt nie narzekał...
              będzie dobrze :o)
    • mandy-sc Re: Rimini - jakie plaże? 23.07.06, 10:07
      przedwczoraj wrocilam z Rimini. bylam na plazy 109. jesli sie jedzie do hotelu
      to z reguly kazdy hotel ma miejsce na prywatnej numerowanej plazy i lezaki sa w
      ofercie. sa tez plaze publiczne, jest tam calkiem fajnie. tak jak u nas nad
      morzem. wlasnie, jesli chodzi o moze to tragedia :| tam gdzie bylismy plywala
      jakas dziwna substancja, jakby ktos olej wylal. poza tym brudno, meduzy parza,
      jezowce sie wbijaja. lepiej wziac jakies obuwie do morza.
      • Gość: Mike Re: Rimini - jakie plaże? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.06, 22:20
        Nie pocieszyłaś mnie tą informacją że z czystością morza jest aż tak fatalnie :
        (, coraz bardziej zastanawiam się czy nie pojechać bardziej na południe. Cztery
        lata temu byłem w okolicach Ancony- w Senigalli i Porto Recanati. Morze było
        bardzo czyste a i okolica urocza, szczególnie Senigallia. Pozdrawiam serdecznie
        • linn_linn Re: Rimini - jakie plaże? 24.07.06, 09:01
          Jasne. Rimini przyciaga stosunkowo niskimi cenami / wypoczynek masowy, wiec
          tani: liczy sie ilosc turystow / i dyskotekami. Na pewno nie czystoscia morza.
          • Gość: Mike Re: Rimini - jakie plaże? IP: *.imgw.pl 24.07.06, 13:47
            Kto co lubi, ja raczej stawiam na czystość plaż i wody niż na ilość dyskotek.
            Co do cen to różnie z tym bywa, często w większych kurortach bardziej żerują na
            turystach wychodząc z założenia że i tak sprzedadzą dajmy na to np. pizze w
            knajpie czy wynajmą pokój w hotelu. Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: Krzysiek Re: Rimini - jakie plaże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 21:23
          Jeżeli chodzi o plaże i czystość wody to polecam Sirolo koło Ancony. Plaża taka
          jak w Chorwacji i czysta woda. Ponoć jest to najładniesza plaża we Włoszech.
    • Gość: sam Re: Rimini - jakie plaże? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.06, 21:03
      jeśli chcesz sie pobawic to polecam Rimini, jesli szukasz czystej wody jedz
      gdzie indziej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka