Gość: wardam IP: 212.244.107.* 04.04.04, 18:50 szanowni forumowicze, mam do sprzedania stary komputer pentium 200 z modemem i monitorem i mam potencjalnegto kupca. w czym problem ? nie wiem ile za niego wziąć ... pomocy Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: bzykbzyk Re: ile za kompa??? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 04.04.04, 20:13 wardam napisał(a): > szanowni forumowicze, mam do sprzedania stary komputer pentium 200 z modemem > i monitorem i mam potencjalnegto kupca. w czym problem ? nie wiem ile za > niego wziąć ... pomocy Ile jest warty? 2 x Big Mac, French Fries and large Coke. Bierze sie oferte i stawia piwo aby przyklepac deal. Link Zgłoś
kwieto Re: ile za kompa??? 04.04.04, 21:50 Coz, wyszlo na to ze peceta mozna wymienic tylko na junk food :"PPPP Link Zgłoś
Gość: . Re: ile za kompa??? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 04.04.04, 22:37 Ponizej 500Mhz MMX to komputery sie nie licza. Monitor strszy niz piec lat jest juz nic nie warty. Kwasniewska to by za ten komputer dala trzy razy a by sie targowala aby dac piec razy i jeszcze ze dwa razy aby nic nie mowic mezowi z kim i za ile. Link Zgłoś
mejson.e5 Warty 04.04.04, 22:52 Gość portalu: . napisał(a): > Ponizej 500Mhz MMX to komputery sie nie licza. > > Monitor strszy niz piec lat jest juz nic nie warty. Nie liczy się Atari czy Commodore 64 (chyba, że w muzeum) a Pentum powyżej 100MHz potrafi jeszcze całkiem sporo, jesli nie mówimy o grach czy innych wysiłkowych operacjach. Całkiem stabilnie pracuje 400MHz z Windows 2000, byle miał RAMᡸ MB. Monitory też pracują dłużej niż pięć lat, więc nie feruj takich łatwych wyroków. Jak bedziesz wyrzucał sprawny pięcioletni monitor i CPU 500 MHz, to powiedz, gdzie leżą... ;-) Pozdrawiam, Mejson Link Zgłoś
Gość: . Re: Warty IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 04.04.04, 23:33 mejson.e5 napisał: > Gość portalu: . napisał(a): > > Ponizej 500Mhz MMX to komputery sie nie licza. > > Monitor strszy niz piec lat jest juz nic nie warty. > > Nie liczy się Atari czy Commodore 64 (chyba, że w muzeum) a Pentum powyżej > 100MHz potrafi jeszcze całkiem sporo, jesli nie mówimy o grach czy innych > wysiłkowych operacjach. Gry? Streap Poker czy streap black widow? > Całkiem stabilnie pracuje 400MHz z Windows 2000, byle miał RAMᡸ MB. > Monitory też pracują dłużej niż pięć lat, więc nie feruj takich łatwych > wyroków. Zgoda, Rowniez calkiem stabilnie pracuje pod LINUX RedHat 9.0 nawet z mniej niz 256MB RAM. > Jak bedziesz wyrzucał sprawny pięcioletni monitor i CPU 500 MHz, to powiedz, > gdzie leżą... ;-) Albo sprawny albo 5 letni. O ile nie Celler to 500 MHz to nie dam bo jeszcze dobrze bedzie dlugo sluzyl pod Linux. Jesli chodzi o 200 - 400 Mhz: Masz furgonetke? Zacznij szperac po smietnikach, znajdziesz tone albo dwie. Link Zgłoś
mejson.e5 Śmietniki 05.04.04, 10:26 Gość portalu: . napisał(a): > > Jesli chodzi o 200 - 400 Mhz: > > Masz furgonetke? > > Zacznij szperac po smietnikach, znajdziesz tone albo dwie. A na rower ile mi się zmieści? ;-) Mejson Link Zgłoś
mejson.e5 Re: ile za kompa??? 04.04.04, 22:19 Weź oświadczenie, że wie co kupuje i nie będzie rościł pretensji. I że sam pokryje koszty złomowania... ;-) A tak poważnie, to wystarczająco mocny komputer do podstawowej pracy biurowej albo do nauki. Z linuxem albo Windows 98 powinien chodzić całkiem przyzwoicie. Za sam sprawny monitor bez zdzierstwa możesz dostać stówę. Jakbyś dostał 300 za całość to dołoż mu jeszcze parę użytkowych programów albo starych gierek i zachowaj kontakt. Może za parę lat jeszcze coś od Ciebie kupi... Mejson Link Zgłoś
Gość: cc Re: ile za kompa??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.04, 23:03 ja mam Celerone 850 MHz i nikt na allegro takiego czegoś nie wystawiał od miesiąca, więc też nie wiem za ile go pchnąć. znajomy komputeroman powiedział, że z monitorem (15"), modemem (33.6) i nagrywarką (12/6/32) to może pójdzie za 600-700 zł. czyli wystarczy na nowy monitor :(( Link Zgłoś
mejson.e5 Niedrogo 04.04.04, 23:06 Gość portalu: cc napisał(a): > ja mam Celerone 850 MHz i nikt na allegro takiego czegoś nie wystawiał od > miesiąca, więc też nie wiem za ile go pchnąć. > znajomy komputeroman powiedział, że z monitorem (15"), modemem (33.6) i > nagrywarką (12/6/32) to może pójdzie za 600-700 zł. czyli wystarczy na nowy > monitor :(( Gdybym potrzebował komputera do pracy, to chętnie za 600-700 zł nabyłbym 850 MHz. Na razie używam AMD300 do pracy i 2000+ do zabawy... Pozdrawiam, Mejson Link Zgłoś
Gość: wardam Re: ile za kompa??? IP: 212.244.107.* 05.04.04, 16:34 dzieki wszystkim szczegolnie tym ktorzy moje pytanie uznali za nieco humorystyczne... Link Zgłoś