Dodaj do ulubionych

Problem z ie6

06.04.04, 09:51
Przy uruchamianiu ie6 wyskakuje mi informacja, że zawiera on błędy i zostanie
natychmiast zamknięty i czy wysłać raport o błędach? Oprócz tego cały czas
jest informacja o błędzie i że trzeba zamknąć system, a czasem ie wogóle się
nie chce otworzyć. Pomóżcie!!! Co robić??
Obserwuj wątek
    • Gość: (s)nail Re: Problem z ie6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 10:55
      > Co robić??

Przestać używać tego szajsu IE. Są lepsze, szybsze, wygodniejsze i bardziej bezpieczne przeglądarki, np. Opera, ściągniesz ją z tąd:

www.opera.com/download/
      Zalety Opery:
      - szybsza od IE
      - dużo mniej waży - plik instalacyjny ma 3.5 MB lub 11 MB z javą, jeśli jeszcze jej nie masz
      - bezpieczniejsza, IE ma ponad 20 nie poprawionych dziur w bezpieczeństwie
      - pozwala otwierać wiele stron w jednym oknie - masz je w zakładkach, które możesz sobie szybko przełączać
      - blokada niechcianych wyskakujących okien
      - lepiej obsługuje standardy, np style kaskadowe
      - gesty myszy - super wygodna funkcja, bez której nie wyobrażam sobie przeglądarki - tego trzeba po prostu samemu doświadczyć
      - ma wbudowanego klienta poczty z filtrem spamu działającego na zasadzie bazy danych
      - ma wbudowane pole wyszukiwania, nie musisz przechodzić na stronę Google, żeby czegoś szukać w Google
      - jest w pełni konfigurowalna, możesz mieć dokładnie taką przeglądarkę jaką chcesz - możesz usuwać przyciski, dodawać własne, zmieniać wygląd Opery i dużo dużo więcej.
      - jest stabilna
      - ma pryjazną społeczność, która zawsze jest Ci gotowa odpowiedzieć na pytania
      - wyszukiwanie na stronach jest dużo wygodniejsze niż w IE, to trzeba samemu sprawdzić
      - i dużo dużo więcej. Opera jest małych rozmiarów ale ma wielkie możliwości

polecam
    • Gość: maciejka104 Re: Problem z ie6 IP: 194.200.70.* 06.04.04, 11:43
      ....albo przeinstalowac IE6.
    • karinka21 no, ale jak odinstalować ie6???? 06.04.04, 12:20
    • karinka21 no, ale jak odinstalować ie6???? 06.04.04, 12:21
      żeby zainstalować tą operę lub jak go przeinstalować??
      • Gość: (s)nail Re: no, ale jak odinstalować ie6???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 13:06
        Nie musisz odistalowywać IE6 żeby zainstalować Operę. Po prostuj zainstaluj sobie Operę i z niej korzystaj zamiast IE. Albo jakąkolwiek inną przeglądarkę niż IE, np. FireFoxa, ale ja polecam Operę :-)
    • Gość: Art Re: Problem z ie6 IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 13:22
      Ja mam aktualnie 3 przeglądarki (poza IE6, także Operę i Mozillę). Używam obecnie Operę, ale i przy niej pojawił mi się komunikat, o którym była mowa wcześniej (z tym wysłaniem raportu). Poza tym mam wątpliwości co do bezpieczeństwa. W IE6 po zamknięciu np. strony bankowej, gdy brałem przycisk wstecz, to pokazywał mi się komunikat o zamknięciu strony i niemożności jej pokazania. Natomiast w Operze, gdy zamknę tę stronę, to po cofnięciu się na nią, mam jej podgląd. A co by było gdybym to nie ja zrobił to cofnięcie? Nie wiem, może to kwestia konfiguracji...
      • Gość: wamal Re: Problem z ie6 IP: *.proxyplus.cz / 213.17.208.* 06.04.04, 16:37
        Właśnie dzisiaj wojowałem z czymś takim. System Win2k. Na profilu użytkownika
        właśnie taka kaszana-błąd IE, czy wysyłać notkę do MSoftu etc. Na innych
        profilach OK. Reinstalacja nie pomogła. W końcu zadziałało-> w Narzędzia->Opcje
        internetowe zakładka Połączenia. Tu znalazłem jakiegoś pokręnego dialera.
        Wystarczyło odfajkować Wybieraj połączenie domyślne, usunąć, przełączyć na
        ustawienia LAN i działa. Oczywiście potem odpluskwianie i poszukiwanie gdzie to
        złapał. ozdr.
      • Gość: BeMBeN Re: Problem z ie6 IP: *.icpnet.pl 06.04.04, 18:05
        > Używam obecnie Operę, ale i przy niej pojawił mi się komunikat, o którym
        > była mowa wcześniej (z tym wysłaniem raportu).
        zdarza sie i najlepszym. btw czesto te bledy sa powodowane "starym, zapuszczonym" windowsem

> Natomiast w Operze, gdy zamknę tę stronę, to po cofnięciu się na nią,
        > mam jej podgląd.
        to jest kwestia konstukcji przegladarki. O(Opera) przechowuje strony z histori w pamieci ram, dzieki czemu nie musi ich ladowac z internetu na kazdym nacisnieciem przycisku wstecz(jak ja go dawno nie widzialem - gest myszy :-]). Dzieki temu nie musisz czekac na zaladowanie sie strony. jak chcesz zeby strona byla niedostepna to po prostu zamknij karte. wtedy wstecz nie zadziala.

link dla karinki
        operapl.net/dlaczego/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka