Dodaj do ulubionych

ma ktoś netbooka??

13.12.10, 19:16
cze!
pytam Was, czy ktosma netbooka, i jest zadowolony?
Popsuł mi sie normalny laptop, oddać chcą kasę, albo dać nowego laptopa 15"
a ja się zastanawiam, czy moze netbooka lepiej kupić, mnjejszy, ładniejszy (chyba to przeważa w moim rozumowaniu), lzejszy, i w sumie poza netem potrzebuję baaardzo rzadko office obsłuzyć, macie i chwalicie, czy lepiej zwykły laptop?
Słuzbowy mam zwykły, a chciałam mały :(
Obserwuj wątek
    • usunelamkonto Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 19:21
      mam asusa 12 cali. nie potrzebuje napedu - wszystkie programy zgrywam z neta, tez nie gram wiec porzadna karta graficzna nie jest potrzebna. korzystam z niego lezac na lozku, uginam kolana zeby miec o co oprzec lapka. jest lekki i maly wiec miesci sie w damskiej torebce. ogladam filmy i tylko podpinam sluchawki, muzyka podobnie.przyzwyczailam sie do wbudowanej i nie uzywam zewn myszki
      jak cos pisze to wiadomo ze zmienie pozycje. ogolnie sobie chwale :)

• ctryna Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 19:25
        o
        to ja jestem takim użytrkownikiem jak Ty, a office masz??
        tylko ja cada jeszcze uzywam, ale na słuzbowym mam
        • zloty.strzal Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 21:02
          O Cadzie to zapomnij na takim sprzęcie. Jakbym miała bogatego Mikołaja, to zamówiłabym sobie tablet jakiś pod choinkę, to jest niegłupie rozwiązanie.
          • zeberdee24 Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 21:07
            autocad spokojnie chodzi na netbookach, jak ktoś nie projektuje tylko potrzebuje jakieś informacje sobie wyciągnąć z gotowego projektu to spokojnie daje radę.
            • zloty.strzal Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 21:47
              Taa, ale jak popracuje na takim małym, to się wkurzy i rozpieprzy w drzazgi;]
      • hotally Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 19:25
        Ja tak samo :))) idealnie się sprawdza w podróży...
        • usunelamkonto Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 19:44
          mam offica, jako studentce wypadaloby zreszta miec ;)

wygodna sprawa, jest tez wbudowany mikrofon i kamera wiec i na skape moge odrazu posiedziec . dokupilam sobie tez dysk zew 500 gb, na nim trzymam filmy obejrzane wiec nie marnuje tyle miejsca z laptopa (nie majac nagrywarki nie mozna przegrac cokolwiek na plyty)wiec dysk to dobra sprawa

internet mam w domu, liveboxa i lacze sie za pomoca wbudowanej karty sieciowej, poza wpisem klucza 26 cyfrowego, wszelkie sa zbedne instalacje i programy :)

• doral2 Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 20:00
            mam eepc, fajny jest,mieści się do torebki :)
          • zloty.strzal Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 21:00
            usunelamkonto napisała:

> mam offica, jako studentce wypadaloby zreszta miec ;)

Jest pierdyliard innych pakietów biurowych. SV też tego nie wymaga.
            • usunelamkonto Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 21:28
              > usunelamkonto napisała:
              >
              > > mam offica, jako studentce wypadaloby zreszta miec ;)
              >
              > Jest pierdyliard innych pakietów biurowych. SV też tego nie wymaga.

ta ta, juz to slyszalam, motaj sie przy wydruku i przy ustawieniach strony, czcionki i innych pierdół. a w punkcie ksero nie moga odtowrzyc twojego plikow. tak tak slyszalam zeby zamienic plik na pdf. tylko po co sie bawic?
              • six_a Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 21:35
                >tak tak slyszalam zeby zamienic plik na pdf. tylko po co sie bawic?
                po to żeby nikt ci nie narobił bajzlu w pisanej pracy. a robi się to jednym kliknięciem. dosłownie.
    • inzynier.kowalska Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 20:05
      ja mam od prawie roku netbooka Toshiby. Mi był potrzebny głównie do tego, żeby móc pisać poza domem, wozić ze sobą prezentacje nie przejmując się tym, jaki sprzęt i oprogramowanie mają na miejscu, no i oczywiście korzystać z internetu wylegując się w łóżku :) Nie chciałam laptopa, bo ciężkie to i duże, a netbooka można w torbę wrzucić i już.
      I sprawdza się bardzo dobrze :) Office chodzi bez problemu, proste programy graficzne lub ich starsze wersje też, film można w podróży obejrzeć :)
      Teraz widziałam jakąś nową Toshibę w przedgwiazdkowej promocji poniżej tysiąca złotych.
    • notoja11 Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 20:22
      mam Lenovo 10 cali, z wbudowanym modemem, na baterii wytrzymuje 5 godzin:) małe to to, lekkie jak piórko. korzystam z Internetu, piszę pracę magisterską, nawet w gierki gram (z tym że ja nie pykam w jakieś ambitne, tylko w typie PlantsVsZombie:]).
      fajny, tyle że filmu to się na nim komfortowo nie obejrzy:( ale my mamy w domu jeszcze PC z bdb kartą graf. + laptopa 15 cali, no i do TV przecież też można podłączyć.

generalnie jestem bardzo zadowolona:) polecam
    • kasia_bzu Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 20:29
      mam asusa eeepc od dwóch lat i kocham go...mały, biały, śliczny, bateria długo trzyma (na początku 6 godzin, teraz koło 3), podczas długich podróży idealny do filmów czy gier, podczas okresu grzeje podbrzusze chociaż nie wiem czy jemu to służy tak samo jak mnie ;)
    • soulshunter Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 20:57
      ja ma jaaaaaaaaaaa :) ale wiesz co ci powiem wszystko fajnie pod warunkiem ze ekran jest iekszy niz 10''. Jesli masz cos kupic to tylko toshiba satellite serii t110
      • ctryna Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 23:38
        wszystkim baardzo dziekuje :)
        • zloty.strzal Re: ma ktoś netbooka?? 13.12.10, 23:41
          ctryna napisała:

> wszystkim baardzo dziekuje :)

Należy się 100,-.
          ;]
    • albina.siwa "<xxx> Pomorze ktos?... 14.12.10, 18:27
      ...<Unf> Niestety, mazowsze." ;)
    • margie Re: ma ktoś netbooka?? 14.12.10, 18:34
      mam netbooka ( Asus 12") i laptopa ( Acer 15'6")- netbooka uzywam do podrecznej pracy, gdzie nie jest mi potrzebny duzy monitor. Jako spzret do biura sprawdza sie znakomicie, ale bez myszy nie daje rady.
      Do pracy projektowej jednak laptop......
    • pendzacy_krolik Re: ma ktoś netbooka?? 14.12.10, 19:13
      ja mam. mnie wystraczy, bo tylko korzystam,co nic. ot,wpadne czasami przywalic komus na FK i tyle. troche kiepsko sie pisze,ale rewelacyjnie z nim lezy. laptop nie jest tak wygodny.
    • Gość: SzczepionkiToRak Re: ma ktoś netbooka?? IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.12.10, 00:40
      ja mam msi 10 cali i spoko, maja wypuscic podwojny procesor atom w tym roku
    • galtom Re: ma ktoś netbooka?? 20.12.10, 07:20
      Mam w domu dwa netbooki.
      Malego Samsunga NC-10 i Asusa 1201N.
      Wczesniej mialem "duzego" 15.6" lapotopa HP i malego Sony Vaio TX1.

Samsung faktycznie jest maluti i na 6-komorowej baterii dziala ok. 7 godzin.
      Ale tez widac, ze barkuje mu "mocy". Nawet wywolujac niektore funkcje systemu trzeba czekac...
      Ogladanie fimow w sieci, np. z HULU w rodzielczosci 480p na plenym ekranie jest niemozliwe. Obraz skacze. Divixy -no problem.

Asus 1201 (teraz chyba 1215) to swietny kompromis pomiedzy lapotpem a netbookiem. Ekran jest juz sensownego rozmiaru ale calosc nadal jest mala. Rozdzielczosc (HD Ready 1366 o ile dobrze pamietam). Nvidia Ion na poladzie sprawdza sie dobrze - jedynie ze streamami HD (np. HD z BBC online jest klopot. Wiekszy ekran niz w NC10, mocniejszy procesor Atom 330 (2 rdzenie) i mocniejsza grafiki oznacza,ze przy takiej samej baterii z 8h pracy robi sie ok. 5.
      Ale za to przez wiekszosc czasu komputer nie dostaje zadyszki.

Na winrara trzeba troche cierpliwosci - ale podstwowe rzeczy (Office, Net, Mail, itp) robi sie bez problemu.
      Komputer wazy tyle samo co Samsung.

Ktos wpominal o Cadzie - do tego zeby wyciagnac z pliku informacje netbook (plus przegladarka DWG) wystarczy - aczkolwiek to troche potrwa znim plik sie otworzy. Do pracy stanowczo nie.. ale wg. mnie i laptop sie do pracy z cadem (na codzien) ne nadaje bo dopiero przy 24" ekranu zaczyna byc cos widac na rzutach (ale to juz jak kto woli).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka