Dodaj do ulubionych

Ferguson AF-1018SE i PCet

IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.10, 10:53
Witam!
Chciałbym do mojego komputera PC Fujitsu Siemens-SCENIC z procesorem 2,66 GHz podłączyć stary, wysłużony ale sprawny odbiornik sat. Ferguson AF-1018SE.
W komputerze mam gniazda USB i RS232. W Fergusonie jest eurozłącze i rs232
Czy w ogóle można w jakiś tani sposób podłączyć te dwa urządzenia tak abym mógł na monitorze komputera oglądać niekodowane programy z satelity (głównie chodzi mi o TVP Kultura z Astry)?
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Ferguson AF-1018SE i PCet IP: *.home.aster.pl 24.12.10, 11:20
      > Czy w ogóle można w jakiś tani sposób podłączyć te dwa urządzenia tak abym mógł
      > na monitorze komputera oglądać niekodowane programy z satelity (głównie chodzi
      > mi o TVP Kultura z Astry)?

Klik
    • Gość: rooty Re: Ferguson AF-1018SE i PCet IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.10, 12:50
      Dziękuję za podpowiedź. Kabelek już zakupiłem na Allegro, chyba będzie dobry: allegro.pl/kabel-euro-scart-vga-rgb-2m-plazma-lcd-pc-vivanco-i1379862284.html
      Chciałem jeszcze zapytać jak komputer będzie widział te sygnał, czy do odbioru tego sygnału w komputerze muszę zainstalować jakiś program?
      pozdrawiam
      • Gość: a Re: Ferguson AF-1018SE i PCet IP: *.home.aster.pl 24.12.10, 13:04
        Kabelek podłącza się bezpośrednio do monitora, nie do komputera. Jeśli masz 2 źródła vga to przydałby Ci się jeszcze przełącznik
        • Gość: Kolobos Re: Ferguson AF-1018SE i PCet IP: *.zask.pl 24.12.10, 13:17
          Autorowi chodzilo zapewne o podlaczenie tunera do komputera, a nie do monitora. Do tego jest potrzebna karta z wejsciem wideo + kabel.
          • Gość: a Re: Ferguson AF-1018SE i PCet IP: *.home.aster.pl 24.12.10, 13:29
            "tak abym mógł na monitorze komputera oglądać niekodowane programy z satelity"

Oboje czytamy po polsku, a inaczej rozumiemy. Co to jest? ;)

• Gość: Kolobos Re: Ferguson AF-1018SE i PCet IP: *.zask.pl 24.12.10, 15:48
              Wszystko przez to, ze nie uzywasz szklanej kuli ;)

Autor chcial podlaczyc dekoder do komputera i miec obraz na monitorze ale jak widac w kolejnym poscie podlaczenie dekodera bezposrednio do monitra tez mu odpowiada.
    • Gość: rooty Re: Ferguson AF-1018SE i PCet IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.10, 13:39
      Faktycznie, nie pomyślałem że można podłączyć od razu do monitora.... Super, teraz tylko jeszcze ten rozgałęźnik, że też nie pomyślałem...
      Cudownych Świąt dla wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka