Dodaj do ulubionych

System operacyjny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 18:27
Witam
Zaznaczam, ze nie znam się na oprogramowaniach, więc mogę napisać jakąś głupotę.
Już drugi raz chciałam zakupić oryginalny program operacyjny. Wezwałam fachowca, ale mi odradził, zainstalował ale domyślacie się co. Potem wybrałam się do sklepu aby samemu kupić windowsa i program antywirusowy. Kupiłam Nod 32, ale XP już nie sprzedawają, a ponoć windows 7 nie nadaje się do każdego komputera, a mój komuter jest z 2003r. (210GHz, 256 MB ) I znów mam problem. Nod działa, ale coś mi się zdaje, że potrzebny jest oryginalny windows. Poradźcie co zrobić i gdzie kupić legalnie oprogramowanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: System operacyjny IP: *.zask.pl 26.01.11, 18:38
      Na allegro "sprzedawaja".

> 210GHz

Nie ma takiego procesora.

> 256 MB

Nawet jak na XP to troche malo.

• Gość: Ela Re: System operacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 18:49
        Dziękuję za odpowiedź.
        Celeron 210GHz tak mam zapisane. Czy muszę kupić nowy komputer?
    • Gość: 802.11n Re: System operacyjny IP: *.multimo.pl 26.01.11, 18:48
      Nie ma sensu inwestować w tego rzęcholota. Na Twoim miejscu przymknąłbym oko na całą sytuację i zalegalizował się przy okazji zakupu nowego komputera (wraz z systemem operacyjnym).
      • Gość: Ela Re: System operacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 18:51
        Mówisz, że to rzęch.. kurcze nie wiedziałam, że aż tak. Dziękuję za radę i pewnie tak trzeba będzie zrobić jak piszesz.
    • norbert.n Re: System operacyjny 26.01.11, 18:50
      Bodaj w Microsoft można kupić sam klucz do każdego SO tej firmy. Zapytaj.
      • Gość: Ela Re: System operacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 18:52
        Dzięki za radę.
        • Gość: lajosz Re: System operacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 19:03
          Ktoś napisał, że nie ma procesora o taktowaniu 210Ghz i TO PRAWDA/
          Ty z uporem godnym lepszej sprawy, nadal twierdzisz, za masz 210Ghz.
          Gdyby tak było, to byłby to najszybszy Celeron jakiego kiedykolwiek wyprodukowano. Co więcej, byłby to jeden z najszybszych (jeśli nie najszybszy) procesor na świecie.
          Po prostu zapomniałam dodać kropki do opisu. Zamiast 210Ghz powinno być 2.10 Ghz

Koś napisał, że powinnaś dać sobie spokój z tym zabytkiem i kupić nowego kompa. I TO RÓWNIEŻ JEST PRAWDA.
          Nie inwestuj w reanimację trupa, tylko kup nowego kompa, a do niego Win7 lub WinXp jeśli siódemka będzie dla Ciebie jednak zbyt upierdliwa.
          • Gość: Ela Re: System operacyjny IP: *.ec.kalisz.pl 27.01.11, 08:31
            Na pewno masz rację. Niedopatrzyłam kropki. Dziękuję za radę.
    • Gość: a Re: System operacyjny IP: *.home.aster.pl 26.01.11, 19:25
      Na allegro za kilkadziesiąt zł xp
    • Gość: xiunc Re: System operacyjny IP: *.stk.vectranet.pl 26.01.11, 20:30
      A do czego Ci oryginalny windows skoro wszystko działa?
      • Gość: Ela Re: System operacyjny IP: *.ec.kalisz.pl 27.01.11, 08:33
        Niby działa, ale co jakiś czas muszę formatować dysk. No i chciałabym spokojnie spać.
    • Gość: Baya Re: System operacyjny IP: *.nplay.net.pl 26.01.11, 23:13
      Zainteresuj się Ubuntu.

Jest darmowe, legalne i na Twoim komputerze będzie działało bez większych inwestycji. Do większości zastosowań domowych jest jak znalazł.
    • Gość: art Re: System operacyjny IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.11, 02:13
      Jeśli sprzęt dobrze chodzi i problemem jest jedynie system, to bez sensu kupować nowy. Dla najważniejszych rzeczy (internet, multimedia, nauka, praca, wiele programów użytkowych poza najnowszymi najbardziej rozbudowanymi hitami), to popieram Linuxa. Ja używam jednocześnie Ubuntu i Windows 7. Ten drugi na pewno jest potrzebny dla gier, grafiki i innych rozbudowanych zastosowań. Lepszy sprzęt na pewno prędzej czy później kupisz, ale bez sensu od razu lecieć do sklepu słysząc słowo śmietnik.
    • m.gregor Re: System operacyjny 27.01.11, 14:44
      Co to za "fachowiec" ktory instaluje lewe systemy?
      • Gość: lajosz Re: System operacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 15:07
        A co to ma do rzeczy, czy instaluje pirata czy nie ?
        Fachowca wzywa się po to, żeby zrobił to czego sami nie umiemy lub nam się nie chce.
        To klient decyduje co chce mieć zainstalowane. Chce oryginał, proszę bardzo, chce pirata, też nie ma problemu.
        Fachowiec tylko wykonuje usługę.
    • Gość: SzczepionkiToRak Re: System operacyjny IP: *.hsd1.il.comcast.net 07.02.11, 02:50
      7 to kolorowy syf ciagle wolniejszy od swietnego xp, ubuntu jest fajny ale do latwosci xp troche mu brakuje (teraz wlasnie pisze na ubuntu) legal nielegal co za roznica ms ma w d czy masz l czy nie l tylko polskie wladze nie maja rezultatow i chca nadrobic, tu w stanach nikt do nikogo nie puka za nie l windows
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka