Gość: tas IP: *.toya.net.pl 04.05.11, 21:31 Witam, czy istnieje już program, któy pomoże odzyskać skasowana prezentację power point z pendriva?szukam w necie, ale wszędzie jest napisane, ze nie odzyskuje plików ppt. Może jednak jest jakaś nowość? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: lajosz Re: dane z pendrive-ppt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 21:51 R-Studio Ni wiem czy odzyskuje pliki .PPT z najnowszych Office-ów, ale z Power Point (Office 2007) tak. Link Zgłoś
Gość: tas Re: dane z pendrive-ppt IP: *.toya.net.pl 04.05.11, 22:21 Mam właśnie 2007, ściągam program i zobaczymy Link Zgłoś
Gość: tas Re: dane z pendrive-ppt IP: *.toya.net.pl 04.05.11, 23:01 niestety pomimo wersji full programu nie udało mi się odzyskać pliku. To znaczy plik zostaje odzyskany, ale nie otwiera się (jak wszystkie programy z rozszerzeniem ppt. które próbowałam odzyskać . Może trzeba coś zaznaczyć odpowiednio a ja brałam tylko recover w tym programie. Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: dane z pendrive-ppt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 23:59 Nie każdy odzyskany plik (jakiegokolwiek formatu) da się otworzyć pomimo tego, że został odzyskany. Może to wynikać np. z częściowo nadpisanego pliku, czyli program odzyskujący odzyskując plik, odzyskuje np. jego nagłówek w którym jest info o wielkości pliku (i inne informacje) i dlatego pokaże, ze odzyskał plik, a tak naprawdę odzyskuje nagłówek pliku i tylko te jego fragmenty które znalazł, a następnie próbuje składać to w całość. To tak w dużym uproszczeniu. Nie ma idealnych programów odzyskując pliki. Ten R-Studio o którym pisałem, ma w "Helpie" napisane, że odzyskuje pliki PPT, dlatego go wymieniłem. No i poza tym, jest (moim zdaniem) jednym z najlepszych narzędzi do odzyskiwania plików. Oczywiście zawsze można skorzystać z usług firm specjalizujących się w odzyskiwaniu plików. Firmy takie potrafią przy pomocy specjalistycznego oprogramowania i sprzętu, odzyskać pliki nawet całkowicie nadpisane, ale taka przyjemność kosztuje i to nie mało. Link Zgłoś
Gość: . Re: dane z pendrive-ppt IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 00:38 >Firmy takie potrafią przy pomocy specjalistycznego oprogramowania i sprzętu, odzyskać pliki nawet całkowicie nadpisane, ale taka przyjemność kosztuje i to nie mało. Czy mógłbyś napisać w jaki sposób odzyskują całkowicie nadpisane pliki? @tas Spróbuj PhotoRec www.cgsecurity.org/wiki/File_Formats_Recovered_By_PhotoRec helpc.eu/topic/340-odzyskiwanie-zdjec-i-nie-tylko-z-pendriva-i-kart-pamieci/ DMDE: softdm.com/manual.html Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: dane z pendrive-ppt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 05:23 Gdybym wiedział w jaki sposób, to bym założył taką firmę. Kiedyś czytałem na ten temat dość obszerne opracowanie. Był to rodzaj wywiadu z pracownikiem takiej firmy i chociaż wyjaśniał on dość dokładnie jak się to robi, to jednak żadnych konkretów (co oczywiste) oprócz przybliżonych cen nie podawał. Jednak z jego wypowiedzi jasno wynikało, że odzyskują całkowicie nadpisane pliki i to nadpisane wielokrotnie, a głównym "sprawcą" takiego odzyskiwania był tu specjalny sprzęt. Link Zgłoś
Gość: tas Re: dane z pendrive-ppt IP: *.umed.lodz.pl 05.05.11, 08:37 no to wszystko jasne, dzięki za wszystkie porady - przydadzą się na przyszłość. Ta prezentacja to było tylko pół dnia roboty więc zaraz siadam i robię od nowa:) Myślę, że jakby było to coś bardzo ważnego i czasochłonnego to miałabym kopię. Wczoraj straciłam tyle czasu na odzyskiwanie pliku przy użyciu różnych programów (np. Easy Recover Power Point), że dawno bym tą prezentację zrobiła od nowa - no ale człowiek jak się w coś wciągnie to siedzi i szuka. No, ale plik worda, który również przez pomyłkę wykasowałam razem z prezentacją (były w jednym folderze) udało mi się odzyskać. No nic zabieram się do roboty - tym razem nie na pendrive. Link Zgłoś
Gość: Greg Re: dane z pendrive-ppt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.11, 09:12 Nośnik nie ma tu nic do rzeczy - naprawdę ważne rzeczy zapisuje się w kilku miejscach, a najlepiej jest mieć program robiący co jakiś czas automatycznie kopię wybranych plików na jakiś nośnik (dysk zewnętrzny, sieciowy itp.). Tego rodzaju programy są zwykle płatne, ale da się znaleźć ich wersje darmowe (do użytku domowego/niekomercyjnego), np. Easeus ToDo Backup Home. Link Zgłoś
Gość: slawek_62 Re: dane z pendrive-ppt IP: *.klaudyny.waw.pl.174.23.193.in-addr.arpa 05.05.11, 09:27 Nie istnieje na świecie firma odzyskująca nadpisane dane z nowoczesnych dysków magnetycznych. W dyskach SSD i penach wystarczy natomiast format, aby informacja trwale zniknęłą. Dla zainteresowanych polecam lekturę na tematy: Domeny magnetyczne Metoda zapisu NRZ Pamięci nieulotne Firma reklamująca się, iż takie możliwości posiada, jest albo świadomie nastawiona na oszukiwanie klienta, albo wypowiada się baran z marketingu, nie mający pojęcia o rzeczywistych możliwościach firmy. Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: dane z pendrive-ppt IP: *.zask.pl 05.05.11, 12:36 W koncu na czyms musza zarobic, za diagnoze klient i tak bedzie musial zaplacic, wiec nie wazne czy odzyskaja lub nawet czy jest to mozliwe ;-) Link Zgłoś
msowacki Re: dane z pendrive-ppt 19.05.11, 10:20 Polecam sprawdzenie <a href='https://forum.gazeta.pl/forum/w,48,122552505,125341056,Nie_skasujesz_danych_z_dysku_SSD.html'>tego tematu</a>. Jeżeli po prostu wcisnąłeś "del" na klawiaturze to na pewno odzyskasz te dane. Mam w lapiku dysk SSD i już dwa razy po update firmware musiałem odzyskiwać jedną partycję - nie napisze jaką aplikacją bo już nie pamiętam, ale na pewno jest to możliwe. Swoją drogą nawet z uszkodzony nośników flash idzie odzyskać dane tylko jest to dużo bardziej skomplikowane. Link Zgłoś