Dodaj do ulubionych

JAK PRZEROBIĆ FILM Z CD NA VCD ????????????

IP: *.man.rsk.pl 12.05.04, 15:33
Witam
Chciałabym przerobić filmy z CD na VCD zeby ogladac je na domowym DVD.
Moja nagrywarka to Nero 5.
Co proponujecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Beny Re: JAK PRZEROBIĆ FILM Z CD NA VCD ???????????? IP: 213.68.127.* 12.05.04, 17:35
      Chcialbys misiaczku przerobic pewnie DivX'a albo inne avi na vcd, a po
      stwierdzeniu ze vcd to dno zapragniesz svcd, a potem dvd.
      Google ci nie dziala, a za trudno nim sie posluzyc.

Znaj moje serce: www.videohelp.com/ i sekcja HowTo dzial Convert, zebys
      sie nie wysila zbytnio: www.videohelp.com/convert

Pozdr. cieplutko
      :) B.
    • Gość: Agusia Re: JAK PRZEROBIĆ FILM Z CD NA VCD ???????????? IP: *.man.rsk.pl 12.05.04, 21:30
      Dzieki Beny za pomoc.
      Teraz musze ślęczeć ze słownikiem i tłumaczyć wszystko.
      A moze szybciej bedzie jak napiszesz mi wszystko od razu. Co? Bardzo prosze
      Pozdrawiam
      • Gość: Beny Re: JAK PRZEROBIĆ FILM Z CD NA VCD ???????????? IP: 213.68.127.* 13.05.04, 11:50
        Odpowiem ci w ten sposob.
        Dawno juz takich konwersji nie robilem, nie mam potrzeby.
        W dzisiejszym tempie pojawiaja sie co chwila nowe programy. Podany przeze mnie
        seit (adres www) gwarantuje ci w miare zaktualizowana informacje. Byc moze
        istnieja juz kombajny typu click, click, click, zmien plytke, zmien plytke itd.
        Wiem jednak ze ze wzgledu na to ze codeck do svcd nie jest zwykle za darmo, to i
        programy typu kombajn nie sa za darmo. Format VCD odradzam, juz lepiej podlaczyc
        magnetowid do komputera i przegrac na tasme :)

Programy darmowe, zwykle wymagaja odrobine znajomosci rzeczy.

Jesli chcesz ogladac filmy z divXow na TV najlatwiej i najlepiej ze wzgledu na
        jakosc i sposob przechowywania bedzie podlaczyc TV do komputera. Szczegolnie ze
        zdaje sie nie grzeszysz znajomoscia podstawowego angielskiego.

Uwaga1 moge sie mylic i wskazany przez kolege program jest super i starczy na
        twoje potrzeby.
        Uwaga2 Nero potrafi wypalic zwykla plytke vcd bazujac na pliku avi.
        Uwaga3 Nero plus odpowiednie pluginy potrafia to zrobic takze z svcd (popatrz na
        strone nero)
    • Gość: Stasiekk Re: JAK PRZEROBIĆ FILM Z CD NA VCD ???????????? IP: *.provector.pl / *.provector.gorzow.pl 13.05.04, 11:21
      Witaj!
      Jeżeli masz film skompresowany w formacie np. avi, musisz użyć odpowiedniego
      programu do konwersji. Ja do tego celu używam DvdRipper'a. W ostatnim numerze
      CHIPA znajdziesz podobnie działający program (nie pamiętam niestaty nazwy)
      Jednak musisz być przygotowana na to, iż konwersja zajmuje conajmniej 1,5
      godz., a film rozrasta się z jednej do dwóch, a nawet trzech płytek
    • Gość: Stasiekk Re: JAK PRZEROBIĆ FILM Z CD NA VCD ???????????? IP: *.provector.pl / *.provector.gorzow.pl 13.05.04, 11:26
      Acha, jak chcesz tem program, to przyślij mi swój adres na stasiu328@interia.pl
      to ci go wyśle.
    • Gość: bekes1 Re: JAK PRZEROBIĆ FILM Z CD NA VCD ???????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 11:41
      Witam
      Chciałabym przerobić filmy z CD na VCD zeby ogladac je na domowym DVD.
      Moja nagrywarka to Nero 5.
      Co proponujecie?

Nero 5 to nie nagrywarka tylko program do nagrywania. Mozesz to zrobic wlasnie
      w tym programie wybierajac opcje - utwórz VCD lub (S)VCD.
      1.Musisz sie liczyc z długim czasem kodowania (zalezy od rozmiarów 1-2h)
      2.Film osiagnie duzy rozmiar, wiec 1 plytka nie wystarczy

PS. Nero 5 to sobie z updatauj do Nero 6 (www.nero.com)
      • Gość: AGUSIA Re: JAK PRZEROBIĆ FILM Z CD NA VCD ???????????? IP: *.man.rsk.pl 14.05.04, 14:10
        Wiem, ze Nero 5 to nie nagrywarka tylko program do wypalania płyt. Pomylilam
        sie.
        Z tego co widze to nie ma sensu przerabiac plyt bo to zajmie troche czasu.
        Chyba lepiej bedzie jak ogladne te filmy na monitorze kompa.
        Pozdrawiam wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka