Dodaj do ulubionych

Padł windows!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 08:28
Witam! "MOŻNA WYKONAĆ TYLKO CZĘŚĆ ŻĄDANIA. WriteProcessMemory lub
ReadProcessMemeory" -taki komunikat mi się pokazuje przy próbie otwarcia
jakiegokolwiek programu, lub dokumentu. Co się stało? To windows, czy może
np. uszkodzenie pamięci. Pomóżcie! POzdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: AmonRa Re: Padł windows!!!!! IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 15.05.04, 08:38
      To, jaki to Windows, bardzo by nam pomogło. Spróbuj wykonać chkdsk lub scandisk
      (w zależności od systemu), podobnie z komendami sfc (Win9x) i sfc /scannow
      (WinXP), ewentualnie przeprowadź chkdsk /r spod konsoli odzyskiwania (W2k, XP).
      Przetestuj take pamięć programem MemTest86, jeżeli nic nie pomoże, to spróbuj
      zaaplikować to (zrób wcześniej kopię rejestru):
      www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/exefix.reg
      • Gość: dfg Re: Padł windows!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 09:37
        już wyjasniam: chodzi o winXP. Nie moge natomiast uruchomic żadnego programu,
        scandiska też.
        PS: jeśli to coś zmienia, to dokł komunikat brzmi: "Ukończono tylko część
        żądania ReadProcessMemory lub WriteProcessMemory".

I jeszcze jedno.Wczoraj reinstalacja systemu trwała 8 godzin!
        Przy "rejestracji składników" pojawił się komunikat o zwiększeniu ilości
        pamięci wirtualnej. Potem dysk mielił strasznie długo i w końcu dokończył
        instalację. Niestety komunikat nadal się pojawia. Czy macie jakieś rady???
        Pozdrawiam!
        • Gość: bzykbzyk Re: Padł windows!!!!! IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 15.05.04, 09:41
          Sformatuj disk, i zainstaluj windows od nowa.

Masz prawdopodobnie problem albo z networking, albo konflikt jakis DLL.

• Gość: mgregor Re: Padł windows!!!!! IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 15.05.04, 10:39
            > I jeszcze jedno.Wczoraj reinstalacja systemu trwała 8 godzin!
            > Przy "rejestracji składników" pojawił się komunikat o zwiększeniu ilości
            > pamięci wirtualnej. Potem dysk mielił strasznie długo i w końcu dokończył
            > instalację.

A czytac umiesz? ;-)
        • Gość: AmonRa Re: Padł windows!!!!! IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 15.05.04, 10:02
          Wydaje mi się, że to może być błąd pamięci: wykonaj testy programem MemTest86
          (boot z dyskietki).
          • Gość: bill Re: Padł windows!!!!! IP: *.rtk.net.pl 15.05.04, 10:14
            wydaje mi się, że bzykbzyk ma dobry pomysł: sformatuj dysk i zainstaluj wszystko
            od nowa - ale przedtem wydziel sobie partycję oddzielna na własne różne pliki,
            które są wynikiem twojej pracy na kompie (stwórz sobie osobny folder dla siebie
            na nowej partycji, takie "moje dokumenty - 2") - dzięki temu ilekroć w
            przyszłości system ci padnie, twoje wazne rzeczy będą nienaruszone na
            wydzielonej partycji
            (ja tak zawsze robię i dlatego bez lęku traktuję przygody z windowsem)

opcja bardziej wyrafinowana: oprócz windowsa na kolejnej wydzielonej partycji
            zainstaluj linuxa: jak windows padnie - linux pracuje; jeśli oba systemy padną -
            wtedy wiesz na pewno, że problem w maszynie - nie w systemie
            - sugerowałbym mandrake 10 - system wprawdzie nie pozbawiony wad, ale jako
            ZASTĘPCZY - będzie zdawał egzamin, bo czyta partycje NTFS, o ile się nie mylę -
            a już na pewno partycje fat32 czyta na pewno; więc jeśli na takiej partycji
            (fat) posadzisz win xp, to z całą pewnością przez mandraka do swoich dokumentów
            się dostaniesz gdy win ci padnie
            - instalacja mandraka jest banalna i trwa kilkanaście minut, a cały system za 35
            zł kupisz w większym kiosku (lub jeśli masz odtwarzacz dvd - to za 28 zł w
            ostatnim Linux+)
      • heniu91 Re: Padł windows!!!!! 15.05.04, 10:09
        Ja przesiadam sie na linuxa
        • godunow121 Re: Padł windows!!!!! 15.05.04, 10:53
          heniu91 napisał:

> Ja przesiadam sie na linuxa
          No alee tu o windowsie xp piszą..!!

Najrozsądniej jak piszą wyzęj zainstalować winde od nowa . Po prostu jest namieszne w sytemie stąd te objawy.. Szybciej i spranij to będzie ..
          Tylko żadna reinstalacja tylko nowa instalacja
          Reinstalacja mało kiedy rozwiązuje problemm..!!
          • spainq Re: Padł windows!!!!! 15.05.04, 19:16
            Jak zrobić partycję przed sformatowaniem dysku?
            Ba ja też muszę sformatować. I zainstalować win xp a nowo.
            Plus takie pytanie: przy reinstalacji żądał czegoś o nazwie Network Adapter i
            wprawdzie się reinstalował ale bez Javy i w ogóle nie łączył się z siecią (LAN).
            Czy sformatowanie i instalacja na nowo pomoże?
            • Gość: bill g. Re: Padł windows!!!!! IP: *.rtk.net.pl 15.05.04, 20:31
              ja robię partycje specjalnym programem. jest ich kilka: najbardziej znany
              Partition Magic (do pobrania na stronie www.komputerswiat.pl); ostatnio w
              Expercie był przydatny do tego Paragon, ja osobiście używam AcronisOS Selector.
              XP nie ma aplikacji do tego? nie znam XP, ale coś mi się zdaje, cos obiło mi
              się o uszy...
              sprawdź!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka