Dodaj do ulubionych

problem przez nowy monitor:/

13.07.11, 13:45
Witam,
zakupilam nowy monitor do starego komputer PC no i po podlaczeniu ..komputer normalnie sie wlacza , natomiast monitor nie..tzn dioda mruga..natomiast ekran jest czarny tak jakby komputer byl poprostu wylaczony a monitor "czuwał"...Sprawdzilam moinitor i kable sa napewno okej. Chcilam podlaczyc stary monitor ale niestety byla juz taka sama sytuacja tzn przy wlaczaniu komputera moinitor nie urachamial sie . ..(przed podlaczeniem nowego wszystko bylo ok).nie wiem co sie moglo stac ;/
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: problem przez nowy monitor:/ IP: *.zask.pl 13.07.11, 13:55
      Otworz obudowe i zobacz czy karta graficzna nie wysunela sie ze slotu. Dla pewnosci odkrec ja i zamontuj ponownie.
    • Gość: lajosz Re: problem przez nowy monitor:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 14:26
      Zrób co radzi Kolobos, a dodatkowo:

Sprawdź czy przypadkiem nie podłączasz monitora (starego i nowego) do złącza szeregowego RS 232 (wygląda tak samo jak monitorowe) ) jeśli takowe masz w komputerze, a możliwe że masz, bo sama piszesz, że masz starego kompa.

• m.gregor Re: problem przez nowy monitor:/ 14.07.11, 07:45
        Oj Lajosz bzdury gadasz az przykro sluchac...

Nie dosc, ze gniadza RS-232 w komputerze sa meskie (ze szpilkami) a VGA sa zenskie (z dziurkami) to maja 9 pinow a nie 15...
        • Gość: cdn Re: problem przez nowy monitor:/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 08:33
          a mój kumpel podłączając kiedyś (staare czasy! 386SX) minotor (mono, takie to były czasy!)
          włożył wtyk monitora do właściwego gniazdka, ale... odwrotnie!
          tzn. do góry nogami :))
          0% pomyślunku
          za 100% powera! :))
          • speedy13 Re: problem przez nowy monitor:/ 14.07.11, 14:53
            Hej

Gość portalu: cdn napisał(a):

> a mój kumpel podłączając kiedyś (staare czasy! 386SX) minotor (mono, takie to b
            > yły czasy!)
            > włożył wtyk monitora do właściwego gniazdka, ale... odwrotnie!
            > tzn. do góry nogami :))
            > 0% pomyślunku
            > za 100% powera! :))

A nie pracował on przypadkiem w pogotowiu ratunkowym na Hożej w W-wie?

Pracowała tam przed laty moja koleżanka, która jest lekarką. Kiedyś dostała, czy też odkupiła za bezcen komputer 386, których się wówczas pogotowie pozbywało i miał on właśnie wtyk monitora tak pogięty i zdeformowany, że dawało się go włożyć odwrotnie. Co zabawne zresztą, działał :) jak się go prawidłowo włożyło oczywiście. Ponoć jeden z sanitariuszy, słynący z wyjątkowej krzepy, tak się kiedyś postarał :)
    • Gość: 123 Re: problem przez nowy monitor:/ IP: 178.73.49.* 14.07.11, 17:28
      Może spróbuj wybrać źródło sygnału,ręcznie przyciskiem na monitorze(analogoweSUB albo cyfroweDVI).
    • Gość: Gościu Re: problem przez nowy monitor:/ IP: *.as13285.net 18.07.11, 03:52
      Jak masz windows odpal tryb awaryjny - F8 przed uruchomieniem systemu (włącz komputer inco chwile naciskaj F8, może się pojawić pisk ale to ok)
    • tabucchi Re: problem przez nowy monitor:/ 18.07.11, 09:23
      a wszystkie kabelki na pewno są podłączone?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka