05.02.09, 21:16
pytanie laika: wykupiłam domene, teraz czas na hosting, czy ktos
moze mi cos polecic, czym nalezy sie kierowac przy wyborze hostingu?
Obserwuj wątek
    • lukasz57-90 Re: hosting? 05.02.09, 23:22
      napewno pojemnością i transferem.
      Polecam: lap.pl sam używam :)
      • evide Re: hosting? 06.02.09, 09:40
        Na pewno nie warto żałować pieniędzy na dobry hosting. Oczywiście wybór
        odpowiedniego serwera zależy od tego jaki charakter będzie mieć strona, dobrze
        byłoby się skonsultować z kimś, kto doradziłby najlepsze rozwiązanie. Z
        doświadczenia wiem, że nie warto wybierać ofert najbardziej atrakcyjnych cenowo.
        Ilość kłopotów, jakie przysparzają działające niepoprawnie przepełnione serwery
        np. na az.pl jest niewspółmierna do zysków.

Ja osobiście korzystam z dwóch firm: www.iq.pl i www.nq.pl. Ich serwery działają
        bez zarzutu, obsługa jest szybka i kompetentna.

Pozdrawiam!
        Ewa
        • ldaniel7 Re: hosting? 07.02.09, 10:09
          www.000webhost.com/120974.html
          Tu masz dobry hosting. wejdz i zobacz czy Ci wystarczy:)
        • misiuniaania Re: hosting? 30.08.10, 12:12
          Na tej stronie znajduje się opis jak wybrać dobry hosting:
          www.systemycms.com/artykuly/hosting
    • kinman Re: hosting? 04.01.10, 14:10
      Ja korzystam w tej chwili z hostingu formy K2 Internet i jestem bardzo
      zadowolony jakość i obsługa klienta są na właściwym poziomie. Tu więcej info
      odnośnie hostingu u nich k2hosting.pl/default.aspx
    • venaprojects Re: hosting? 08.01.10, 23:22
      najlepiej kierować się opiniami innych, co do miejsca na stronę i transferu to już sprawa inwidualna, mam kilka stron na netmark.pl i jak na razie działają bez problemu, w razie pytań dział techniczny szybko odpisuje
      • kinman Re: hosting? 01.02.10, 18:19
        Ja korzystam z hostingu w K2 i nie narzekam fakt że to rozwiązanie pod większe
        projekty ale warto o nim pamiętać może kiedyś się przyda.
    • futureandmore Re: hosting? 02.02.10, 22:17
      to zależy czego oczekujesz - im więcej funkcjonalności ma mieć strona tym
      hosting droższy. Jeśli tylko statyczne pliki html, lub jakieś proste skrypty www
      to spokojnie wystarczy coś darmowego (coś w stylu 000webhost), jeśli coś
      bardziej zaawansowane (forum, sklep itp.) to w zależności od wykorzystywanej
      technologii można znaleźć coś tańszego (php/python) lub droższego (java/.net)

a jeśli chcesz mieć drugą naszą klasę to raczej jakiś serwer dedykowany :)
      • kinman Re: hosting? 03.02.10, 15:48
        Czyli mi potrzeba takiego rozwiązania jakie oferuje K2 internet.
    • sparco1529 Re: hosting? 09.03.10, 11:12
      K2 dla początkującego? Bez przesady ;) wystarczy ci cos z oferty IVAL.pl ;) Polecam!
      • kinman Re: hosting? 20.03.10, 10:47
        Nie mówię że ten hosting jest dla początkujących jeżeli chcemy skorzystać z ich
        usług to musimy wiedzieć o co nam chodzi i czego od nich wymagamy a to wymaga
        pewnej wiedzy.
        • design7676 Re: hosting? 06.04.10, 13:17

wiadomo darmowe hostingi to oczywiście reklam na twojej stronie ja
          bym poszukał coś bez reklam. osobiście nie polecam domenomania ale
          mogę polecić nazwa.pl
    • k_suzi Re: hosting? 21.05.10, 09:25
      Jeśli masz małą wiedzę w tym temacie, zainwestuj w taki hosting, gdzie jest
      dobry support - tak aby zawsze mógł ci ktoś pomóc. Polecam ci hosting w 2be.pl -
      na początek wystarczy, teraz mają promocję każdy pakiet za 100 zł i do tego
      domena gratis 2be.pl/hosting.html
    • netdc.pl Re: hosting? 10.10.13, 20:47
      Zachęcam do zapoznania się z ofertą NetDC.pl
      www.netdc.pl/serwery-www

Do każdego konta hostingowego bezpłatna domena ".pl" oraz 50% rabatu!
      • mattxx01 Re: hosting? 11.10.13, 12:04
        Polecam darmowy hostinger.pl u mnie działa bez zarzutu.
        • mattxx01 Re: hosting? 13.10.13, 20:42
          Dodam, że gbzl.pl też jest całkiem niezły i stabilny.
          • renatamalina Re: hosting? 08.01.14, 13:30
            Dobry hosting? Hmm pojęcie dość pokrętne. Jedni dobre oznaczają bo najtańsze, inni , że stabilnie działające. Inni, że mają super obsługę klienta. Ja te wszystkie cennych mam u prohosta i dlatego o nim piszę;)
            • kylos.pl Re: hosting? 25.02.14, 23:42
              Dobry, stabilny, bezpieczny i wydajny hosting znajdziecie w Kylos: forum.gazeta.pl/forum/w,18839,46022909,149779950,Re_hosting.html - do tego oferujemy prawdziwą, nielimitowaną pomoc 24/ 7 :)
    • wodoglowie Re: hosting? 10.02.14, 09:22
      Polecam darmowy hosting [url=http://api.hostinger.pl/redir/2875854]HOSTINGER[/url] bez reklam. Godny polecenia

Przestrzeń Dyskowa - 2000 MB
      Transfer Danych - 100 GB
      Liczba Stron - Nieograniczona!
      Obsługa PHP(wersje 5.2, 5.3, 5.4)
      Bazy Danych MySQL
      Konta Email - 2
    • andrzej807 Re: hosting? 27.03.14, 15:41
      Tak naprawdę wszystko zależy od tego czego ty oczekujesz od hostingu i jaką stronę posiadasz, ile użytkowników i pozostałe takie informacje, wtedy można dopasować hosting bez problemu.
      Ja korzystam teraz z webd i jestem zadowolony jest jeszcze masa innych dobrych hostingów najlepiej w google poszukaj :D
    • 1rafal88lsc Re: hosting? 19.05.14, 11:51
      Osobiście polecam hosting GVO, oprócz konta hostingowego mamy za darmo do dyspozycji takie narzędzia jak: autoresponder, pokój konferencyjny, generator stron internetowych, video hosting, itd.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    • malinowamaba Re: hosting? 19.05.14, 13:38
      Jeżeli jesteś laikiem, to najważniejszy jest dobry support techniczny! Dlatego mogę polecić Ci Kylos - naprawdę pracują 24/7 :)
    •  mareczkunio Re: hosting? 12.08.14, 11:16
      Hmm.. ważne by ten hosting był oparty o dobry serwer, miał dużo miejsca. Następną cechą to transfer danych. Moja rada to przegladajac oferty hostingowe trzeba zwracać koniecznie uwagę na zapisy poszczególnych umów. przypadkowo, tak bardzo przypadkowo…. Może się okazać, że jka wyczerpiemy miejsce transferu, to nie wyłączą naszej strony a zaczna naliczać haracz po prostu opłate za każde nasteopne wykorzystane miejsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka