karolina218 26.03.09, 18:03 Witam CHciałam sie dowiedziec czy ktos z Was ukonczył ta szkołe w Kaliszu :) A moze sie ktos wybiera do niej Pozdrawiam i czekam na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jadzia2884 Re: Szkoła Gabriel kalisz IP: 217.201.193.* 29.03.09, 09:00 czesc! ja tez szukam ludzi ktorzy uczyli sie w tej szkole bo mam zamiar sie tam wybrac ale narazie nic nie znam zadnych opinii :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Szkoła Gabriel kalisz IP: *.multimo.gtsenergis.pl 29.03.09, 16:50 POLECAM - ja jestem zadowolona.Ukonczylam rok temu i nie zaluje, pracuje w zawodzie caly czas.To prawda ,ze troszke pracy trzeba wlozyc ale warto ! kadra profesjonalna ,zaplecze szkoleniowe - super.Wszystkiego mozna sie dowiedziec ,dzwoniac do Kalisza.Sa rozne kursy,rowniez taki, ktory konczy sie czeladnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia2884 Re: Szkoła Gabriel kalisz IP: 217.200.174.* 04.04.09, 18:17 czesc mogłabyś odezwać się na gg? mój nr 7894893 mam konkretny zamiar wybrać się do Gabriela i chciałabym porozmawiać z kimś "doświadczonym" dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
karolina218 Re:Re :Re :Re :Marta 08.04.09, 19:06 bardzo dziekuje za infomarcje . Jeszcze mam jedno pytanie cieżko jest zdac tam u nich egzamin w Akademii ??wpłacałas całośc czy raty ?? Teraz gdziesz pracujesz ?jak Ci sie podobało na kursie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina 323 Re: Szkoła Gabriel kalisz IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.04.15, 09:51 Skończyłam Gabriel w Kaliszu w styczniu 2015. Kurs był porażką, jedna edukatorka na 14 osób !!! Trzeba było zacięcie walczyć o jej uwagę, nerwy i pretensje to codzienność. Z tego powodu w naszej grupie dochodziło też do wielu konfliktów, choć winny był wyłącznie "oszczędny" właściciel akademii. Problemy z podstawami zawodu, czyli cięciem włosów, notorycznie brakuje modelek na tę usługę, nie ma na kim ćwiczyć. Fryzjer, który nie umie ciąć to nie fryzjer. Zapłaciłam 12 tysięcy i teraz znów muszę wydać pieniądze na następne szkolenie za 7 tyś. Korzyść to tytuł czeladnika, jeśli komuś na tym zależy. Egzaminy w Gabrielu to formalność, 100% zdawalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka.. Re: Szkoła Gabriel kalisz IP: *.rfc.pl 15.06.15, 16:18 Ja kochana też skończyłam kurs w Gabrielu i to co wypisujesz , jest żałosne..Jest to rewelacyjna szkoła dla osób które mają smykałkę do tego zawodu i kochają to robić! To jest naprawdę wspaniała szkoła fryzjerstwa,niesamowita wiedza zdobyta w takim krótkim czasie,to coś bezcennego,wspaniałe doświadczenie. Jestem bardzo wdzięczna,że mogłam doświadczyć tego szkolenia w swoim życiu zawodowym,świetny fundament na budowanie kariery w tym zawodzie. A cała kadra, to wspaniali ludzie..Będę zawsze bardzo miło wspominać Akademię Gabriel w Kaliszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Szkoła Gabriel kalisz IP: 91.231.72.* 10.01.14, 21:18 Czesc ,nie ma i nie bedzie, bo sa usowane Odpowiedz Link Zgłoś
kulin12 Re: Szkoła Gabriel kalisz 08.08.15, 17:23 Cześć ja skończyłem ta szkole było to trochę lat temu bo byłem na 2 kursie Odpowiedz Link Zgłoś
karolina218 Re: Marta 31.03.09, 16:47 Witam !! Marta a mozesz mi napisac jaki kurs konczyłaś i jaki jest ten egzamin konczący kurs czeladniczy jak to wygląda?? kto sie wybiera na ten kurs?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Marta IP: *.multimo.gtsenergis.pl 31.03.09, 21:02 Najpierw jest egzamin teoretyczny/testy + Ustny/ a nastepnie praktyczny.Strzyzenie + wymodelowanie/meskie i damskie/,nawijanie waleczków do trwałej + normalne wałeczki + fale + upięcie slubne. Musisz tam zadzwonić i sie dowiedziec o kurs z czeladnikiem.Są rożne ,ale z czelanikiem był jeden ,konkretny kurs. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina218 Re: Marta 31.03.09, 21:46 Marta napisz mi prosze jak wyglada ten egzamim pisemny i ustny? A materiał skąd masz do nauki ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Marta IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.04.09, 21:18 wszystkiego uczysz sie na kursie.najpierw pisze sie test a pozniej odpowiada sie ustnie na pytania.Materiały dostajesz, jak równiez robisz notatki z zajęć ,wiec wiesz co sie uczyc.. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina218 Re: Szkoła Gabriel kalisz 02.04.09, 09:57 Marta jak mozesz to odpisz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Szkoła Gabriel kalisz IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.04.09, 21:19 wszystkiego uczysz sie na kursie.najpierw pisze sie test a pozniej odpowiada sie ustnie na pytania.Materiały dostajesz, jak równiez robisz notatki z zajęć ,wiec wiesz co sie uczyc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAULA Re: Szkoła Gabriel kalisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 18:47 Witam! Ja ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad tą szkołą. Mam tylko taie małe wątpliwości. Chiałabym się dowiedzieć jak tam jest z płatnościami. Słyszałam kiesyś, że jest możliwe ukończenie takiego kursu za darmo pod warunkiem, że potem podpisze się z nimi jakąś umowę. Czy ktoś coś wie na ten temat???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ashaki Re: Szkoła Gabriel kalisz IP: 96.21.34.* 27.01.15, 07:33 Hej j'a zamierzam wybrac sie n'a ten kurs 31.08 z tytulem czeladnika. Już długo szukam szkół i ta wydaje się najbardziej profesjonalna Odpowiedz Link Zgłoś
365magda Re: Szkoła Gabriel kalisz 24.04.15, 16:20 Ja takze wybieram sie na ten kurs zaczynajacy sie 31.08.2015 r. szkoda , ze w necie nie ma zadnych komentarzy odnosnie tego kursu same stare info na forach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kursantka Re: Szkoła Gabriel kalisz IP: *.play-internet.pl 03.06.15, 23:55 Nie polecam akademii gabriel, to jest oboz pracy, a nie kurs! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Szkoła Gabriel kalisz IP: *.static.ip.netia.com.pl 31.07.15, 22:51 Witam dziewczyny też jestem zainteresowana tym kursem od 31.08. Dziś rozmawiałam z kimś kto go skończył jest zadowolony i mi go poleca .Ta dziewczyna pracuje i wykonuje swój zawód profesjonalnie po tym kursie od kilku lat .A czy któraś z was słyszała o takim kursie w Warszawie być może Gabriel ma również kursy i moim mieście mam dziecko i ciężko na 8 tygodni tak wyjechać pozdrawiam wszystkie przyszłe Panie stylistki fryzur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Gabriel IP: 91.231.72.* 14.06.15, 10:01 Ciężka harówka w Gabrielu ale jest warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Gabriel IP: 91.231.72.* 14.06.15, 10:04 Może i ciężko ale z mojej grupy wszyscy pracują i to chyba jest super Odpowiedz Link Zgłoś
365magda Re: Gabriel 25.06.15, 16:27 Czesc szukam osoby , ktora ukonczyla Kurs W GABRIELU piszesz opinie , ze warto moge zapytac kiedy ten kurs robilas ?? W necie nie ma zadnych info a jak sa opinie to z 2009 roku . zastanawiam sie nad tym kursem od dluzszego czasu czy warto i czy napewno sie naucze no i tez suma tego kursu jest wysoka , a musze za niego sama zaplacic bo mi Urzad Pracy nie pomoze :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIA Re: Gabriel IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.15, 21:27 WITAM TO ZNACZY CO MASZ NA MYŚLI BARDZO PROSZE O ODP. NIE SA TO MAŁE PIENIĄZKI I JEST DUŻO INNYCH KURSÓW . WIĘC CHĘTNIE WYSŁUCHAM CO MASZ DO POWIEDZENIA POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal fryzjer IP: *.biznes.mm.pl 12.10.15, 13:00 ten kurs to tylko sciaganie pieniedzy jest wielle tanszych kursow a ucza to samo wiec nie warto wiem cos otym ludzie wysrzegajcie sie jak chcecie byc obrani z kasy Odpowiedz Link Zgłoś
polokoktowiec2 Re: fryzjer 04.02.25, 07:45 Zgadzam się. Przereklamowany kurs. Strasznie drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
drloubitch82 Re: Szkoła Gabriel kalisz 17.10.16, 22:36 Tak się składa, że kończyłem Akademię Gabriel w 2006 roku. Czy polecam? Powiem tak, mam uczucia mieszane. Fakt, że szkoła do nauki jest wspaniale przygotowana. Masz narzędzia do pracy, studio, wyżywienie oraz pokój, to fakt są tego duże plusy. Nie musisz się o nic martwic, bo wszystko masz na miejscu. Bardzo dobrze, że szkoła zapewnia modeli, więc praca na żywych modelach odbywa się jak w salonie, więc jest to wspaniały trening. Jednakże problem dotyczył kadry instruktorów. Ja miałem pecha, gdyż wylądowałem w grupie p. Magdy, która niestety naszą grupę olewała. Instruktorka potrafiła pokazać raz technikę strzyżenia, po czym uważała, że każdy z nas musi to od razu załapać. Bardzo często potrafiła wychodzić ze studio i zostawiać nas samych i trzeba było za panią biegać i szukać jej po szkole i jeszcze prosić aby łaskawie przyszła na studio. Poza tym jej stosunek do kursantów, wyraźne faworyzowanie pupilów...nie jest to w moim odczuciu profesjonalne. Wiele osób z mojego turnusu wyszło niestety niedouczonych, dotyczyło to głównie strzyżeń męskich ,upięć oraz np. niektórych rodzajów koloryzacji ( np. blondy ). 10 tygodni to stanowczo za mało aby perfekcyjnie opanować tak szeroki zakres wiedzy, niemniej jednak jakichś tam podstaw nauczyć się można. Szczerze, byłem nieco rozczarowany, bo oczekiwałem czegoś więcej, gdyż słyszałem o tej szkole bardzo wiele pozytywnych opinii. Jednakże nie do końca sprostali moim oczekiwaniom. Natomiast co do pracy w ich salonach fryzjerskich...to jest jedna wielka bujda i polecam omijać te salony szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś