Dodaj do ulubionych

nagrywarka

IP: 213.77.14.* 18.05.04, 14:08
Chciałabym kupić nagrywarkę CD, ale nie wiem, jaka byłaby najlepsza, jakie są
istotne parametry?
Obserwuj wątek
    • maciejpoczta Re: nagrywarka 18.05.04, 14:28
      To zależy, ile pieniędzy chcesz przeznaczyć? I czego wymagasz od nagrywarki?

Jeżeli chcesz robić również kopie zabezpieczonych płyt, to zdecydowanie Lite-On 52327S - czyta wszystkie niemal zabezpieczenia, choć jest dość głośna.

Jeżeli zależy Ci na cichej pracy użądzenia - LG. (firma nie udostępnia uaktualnień firmware do swoich urządzeń).

Jeżeli natomiast chcesz mieć wszystkie zalety wyżej wymienionych nagrywarek w jednym urządzeniu, a przy tym nie liczysz się z kosztami to tylko Plextor.
      • Gość: mgregor Re: nagrywarka IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 18.05.04, 14:52
        > (firma nie udostępnia uaktualnień firmware do swoich urządzeń)
        Udostepnia. Ja do swojej 16x wgralem nowy firmware...A z reszta zgadzam sie co
        do joty...:-)
        Grunt to kompetencja i dobre rady...:-)
        • Gość: Obywatel Re: nagrywarka IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 18.05.04, 15:14
          Jeśli dołożysz trochę więcej kupisz sobie nagrywarkę DVD. Będziesz miała 4
          urządzenia w jednym: czytnik CD, czytnik DVD, nagrywarka CD-R i nagrywarka
          DVD±R. Rozważ taką ewentualność. Wydatek większy, ale korzyści nie do
          pogardzenia. A do niektórych pism, zwłaszcza kobiecych, dodawane są filmy na
          DVD. Za niewielkie pieniądze skompletujesz niezłą wideotekę.
        • maciejpoczta Re: nagrywarka 18.05.04, 15:17
          Gość portalu: mgregor napisał(a):

> > (firma nie udostępnia uaktualnień firmware do swoich urządzeń)
          > Udostepnia. Ja do swojej 16x wgralem nowy firmware.

Oczywiście masz rację. Zasugerowałem się napędami DVD-R(+R)/RW. Do napędów CD-RW są dostępne aktualizacje.
    • Gość: jateż Re: nagrywarka IP: *.76.classcom.pl 18.05.04, 19:03
      Ja też jestem na tym etapie ,za około 250zł.są nagrywarki Lite on 52x32x52 CD-RW
      16xDVD-ROM czyli może nagrywac i odtwarzać CD i tylko odtwarzać DVD(podobno)
      • Gość: sylwia Re: nagrywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 19:07
        liteon 52/32/52 cena- 130 zł
    • Gość: Maniek Re: nagrywarka IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 18.05.04, 20:32
      Kupiłem ostatnio nagrywarkę Asusa CRW-5232AS, uważam, że jest rewelacyjna.
      Wybrałem model dodatkowo wyciszony (seria QuieTrack) i w porownaniu z Lite-
      On'em to niebo a ziemia. Lite-On zachowywał się jak Concorde przy starcie - w
      czasie nagrywania dobiegał z niej świst, z Asusa nic nie słychać - miałem też
      DVD LG, które zamieniłem na DVD Asus i ta sama sytuacja. ASUS rulezzzzzzzzz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka